Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Γιατί κύριε; ...


Χαμός στο twitter με το διαφημιστικό σποτάκι της ΝΔ...

Πανικός. Στο "γιατί κύριε; " , υπάρχουν δεκάδες σκωπτικές ερωτοαπαντήσεις.
Από τις ευρηματικότερες:

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ κυκλοφορούν ακόμα ελευθέρα όλα τα...

λαμόγια τα οποία επί σειρά ετών λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο;

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ μας λέτε παρλαπίπες;

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ τα πεντοχίλιαρα δεν είναι πετσετάκια;;;

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ Όταν μεγαλώσει το κοριτσάκι, θα ρωτήσει τη μαμά του γιατί το έβαλε να παίξει σε τέτοιες ανοησίες

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ τσακώνονται οι απανταχού άχρηστοι για το μέλλον άλλων παιδιών;

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ μας δείχνετε χώρες που κινδυνεύουν να βγουν και αυτές από το ευρώ;

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ αποβάλλατε τον Τοτό και αντί για σόκιν ερωτήσεις κάνουμε πολιτικές;

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ η Νέα Δημοκρατία δανείστηκε πάνω από 200 δις ευρώ μέσα σε 5,5 χρόνια;

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ο Καραμανλής έκλεισε νωρίς τη βουλή;

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ κουκουλώθηκαν τα σκάνδαλα της Siemens και του Βατοπεδίου;

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ δεν πιάνεστε όλοι χέρι χέρι και να αρχίσετε να τραγουδάτε "Μάλιστα κύριε. Μάλιστα κύριε."

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ είσαι αναπληρωτής και δουλεύεις την μισή χρονιά και την άλλη μισή είσαι στο επίδομα ανεργίας?

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ όταν κάνω αταξίες η μαμά μου λέει ότι θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ να με πάρει?

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ δεν μου απαντάτε και κοιτάτε την τυρόπιτα κάτω απ' το θρανίο μου;;;

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ στη ΝΔ έχουν τόσο ηλίθια διαφημιστικά;

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ Αντώνη Σαμαρά μας λες τα αυτονόητα; Σου πε κανείς πως θα παίζουμε με το μέλλον των παιδιών μας με σένα πρωθυπουργό;

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ δεν θέλει κανείς να πάμε στην δραχμή;;; Γιατί θέλουν παΐδι μου να πάμε στην Τσιπριακη λίρα!!!!

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ πρέπει να πληρώσω τα μαλλιοκέφαλα μου στην εφορία

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ο Πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης δεν έγινε ποτέ Πρωθυπουργός;

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ κάθεσαι και με κοιτάς σαν μπούφος αντί να μου απαντήσεις τι έκανες εσύ για μένα?

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ Ενώ είμαι άνεργη θα πληρώσω φόρο 410€;

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ έχω να δουλέψω πάνω από έξι μήνες αν και έχω στείλει βιογραφικό σε πάνω από 200 εταιρείες;

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ο κ. Παπαδημούλης δεν μας λέει ΠΟΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ είναι τα χαμηλά εισοδήματα που θα εξαιρεθούν από το χαράτσι της ΔΕΗ;

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ η μαμά μου δεν έχει να μου δώσει χαρτζιλίκι;

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ η μαμά μου ο μπαμπάς μου ο θείος μου κι η θεία μου δουλεύουν στο μουσείο της ακρόπολης; Μου λείπει η Καλαμάτα μου...

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ "Γιατί ήμασταν μαλάκες και τους ψηφίζαμε τόσα χρόνια".. "Και θα τους ξανά ψηφίσετε κύριε;"

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ αυτή την μαλακία την πλήρωσε ο μπαμπάς μου από την εκλογική επιχορήγηση!

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ο Σαμαράς έφυγε από την ΝΔ & ξαναγύρισε, έδιωξε την Ντόρα & την ξαναπήρε & έβαλε αντιπρόεδρο & το Αβραμο που είχε φύγει και αυτός?

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας δεν μας λένε επιτέλους την αλήθεια;


Πηγή: ΤΟ ΚΑΡΦΙ
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ο εκατομμυριοστός πελάτης!

Αυτός ο άνθρωπος θα γινόταν ο εκατομμυριοστός πελάτης όμως.......


....παραχώρησε τη σειρά του σε αυτόν με το ένα προϊόν...!!!!!!!!




Ο τυχερός με το ένα προϊόν κέρδισε 50.000.00 $...

Μιλάμε για τον μέγιστο γκαντέμη και τον μέγιστο κωλ@φαρδο!


Λέτε να τα μοιραστούνε;;;


Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Κουνούπια παντός καιρού

  • 0
     



 Κουνούπια παντός καιρού
 Θα περίμενε κανείς ότι τα κουνούπια, με τη μικροσκοπική τους κατασκευή, θα έτρεμαν τη βροχή. Ότι μία και μόνο σταγόνα θα αρκούσε για να τα πνίξει.
  Στην πραγματικότητα όμως, τα αιμοβόρα έντομα τα καταφέρνουν μια χαρά ακόμη και όταν ο καιρός είναι βροχερός.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, ακολουθούν δύο πρακτικές.

Η πρώτη τους επιλογή είναι να αποφύγουν την σταγόνα που έρχεται προς το μέρος τους. Αν δεν το πετύχουν αυτό ενώνονται μαζί της και την ακολουθούν στην πτώση της.

Η μέθοδος αυτή είναι προτιμότερη από το να διαλυθεί η σταγόνα επάνω τους καθώς οι δυνάμεις που ασκούνται είναι μικρότερες και τελικά τους επιτρέπει να επιβιώσουν.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Οι Ισπανοί λένε «όχι» στη βοήθεια της Ευρώπης

 Οι Ισπανοί λένε «όχι» στη βοήθεια της Ευρώπης
Απ’ ότ,ι φαίνεται η Ισπανία μέχρι στιγμής αποφεύγει τις πιέσεις της Γερμανίας για ένταξή της στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

«Η Μαδρίτη δεν σχεδιάζει άμεσα την υποβολή αιτήματος στήριξης των τραπεζών της και θα περιμένει τα αποτελέσματα ενός ελέγχου στο τραπεζικό της σύστημα προτού λάβει οποιεσδήποτε αποφάσεις» δήλωσε σήμερα ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος.

«Δεν έχει συζητήσει σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε παρέμβαση στις ισπανικές τράπεζες σήμερα», είπε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, όπου συναντάται σήμερα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

«Η Τουρκία έχει πολύ δρόμο να φτάσει το μέσο ΑΕΠ της Ελλάδας»

  • 10
     



 «Η Τουρκία έχει πολύ δρόμο να φτάσει το μέσο ΑΕΠ της Ελλάδας»
 Σκληρή απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για «ελεημοσύνη 100 δις. δολαρίων» έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας, σχολιάζοντας τις σημερινές αναφορές του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. «Η Ελλάδα θα ανέμενε από τους γείτονές της να σέβονται τα προβλήματά της αντί να θορυβούν. Η Τουρκία έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να φθάσει ακόμη και το σημερινό μειωμένο μέσο κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας.
Καλύτερα λοιπόν για τη γειτονική μας χώρα να ασχολείται με τα δικά της προβλήματα, φροντίζοντας παράλληλα να κρατήσει περισσότερο εποικοδομητική στάση στις διμερείς σχέσεις».
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ποιοι Έλληνες αγοράζουν πανάκριβα ακίνητα στο Λονδίνο;

Ερωτηματικά προκαλούν τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα τα βρετανικά μεσιτικά γραφεία, σύμφωνα με τα οποία, τον τελευταίο μήνα καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση των Ελλήνων που αγοράζουν πανάκριβα ακίνητα στο Λονδίνο, ενώ κατά πόδας ακολουθούν Ισπανοί, Ιταλοί και Γάλλοι.


Μόνο τον τελευταίο μήνα παρά τη σημαντική άνοδο της στερλίνας έναντι του ευρώ, η ζήτηση από Έλληνες για αγορά ακινήτων στο Λονδίνο έχει αυξηθεί κατά 40%, σύμφωνα με Βρετανούς αναλυτές. 


Πλέον οι Έλληνες έρχονται πρώτοι από πλευράς αύξησης του ενδιαφέροντος για ακίνητα στην αγγλική πρωτεύουσα, ενώ συγκαταλέγονται μέσα στους top 5 αγοραστές από χώρες της ευρωζώνης.


Σύμφωνα με το βρετανικό μεσιτικό γραφείο Savills, η αναζήτηση ακινήτων στο Λονδίνο από Έλληνες μέσω Διαδικτύου έχει αυξηθεί κατά 50% σε σχέση με το μέσο όρο των προηγούμενων έξι μηνών.


Το ερώτημα, βέβαια, που προκύπτει, είναι εύλογο: Ποιοι και πόσοι είναι αυτοί οι Έλληνες που επενδύουν εκατομμύρια ευρώ σε πολυτελή ακίνητα του Λονδίνου, την ώρα που η χώρα τους βουλιάζει; 


Πάντως, σίγουρα δεν είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι...!!
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Απάτη οι μπάλες πλυσίματος των τηλεοπτικών σποτ;

Το τελευταίο διάστημα σχεδόν το σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών, προβάλλει διαφημιστικά σποτ για τις λεγόμενες "μπάλες πλυσίματος ρούχων", που μπορούν - κατά τον ισχυρισμό των διαφημίσεων - να αντικαταστήσουν τα απορρυπαντικά, στα πλυντήρια ρούχων, αποφέροντας μεγάλο οικονομικό όφελος στους καταναλωτές, ενώ ταυτόχρονα προστατεύουν το περιβάλλον.


Εκατοντάδες καταναλωτές που πείστηκαν και αγόρασαν το προϊόν, απηύθυναν στην συνέχεια ερωτήματα προς την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. 



Στις 30 Μαΐου 2012, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοίνωσε...



«Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια συνεχής προβολή διαφημιστικών καταχωρήσεων, για προϊόντα διάφορων εταιρειών, που αφορούν σε «μπάλες πλυσίματος ρούχων» (washing ball, laundry ball κ.λ.π.», τα οποία προωθούνται, ως τα προϊόντα, που μπορούν να αντικαταστήσουν τα απορρυπαντικά, στα πλυντήρια ρούχων και να αποφέρουν μεγάλο όφελος, στους καταναλωτές, ενώ, ταυτόχρονα, προστατεύεται το περιβάλλον. 


Η προώθηση των προϊόντων αυτών γίνεται, με ισχυρισμούς, όπως ότι: «πρόκειται για προϊόντα, που παράχθηκαν κατόπιν επιστημονικών ερευνών (νανοτεχνολογία κ.λ.π.), ότι είναι «οικολογικά», «υποαλλεργικά», «έχουν αντιβακτηριδιακή δράση» κ.λ.π. και η χρήση τους έχει, ως αποτέλεσμα, «οικονομία στην κατανάλωση νερού και ρεύματος» κ.λ.π. Επίσης, χρησιμοποιούνται μαρτυρίες επώνυμων, για την απόδειξη των παραπάνω ισχυρισμών.


Κατόπιν των παραπάνω καταχωρήσεων, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, προκειμένου να προστατεύσει τα οικονομικά συμφέροντα των καταναλωτών, από ενδεχόμενη παραπλάνησή τους, έχει ήδη ξεκινήσει σχετική έρευνα, σε συνεργασία, με το Γενικό Χημείο του Κράτους, τις Περιφερειακές Υπηρεσίες Εμπορίου και τον ΑΣΑΟΣ, αρμόδιο φορέα για την απονομή του οικολογικού σήματος.


Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, που έχει συγκεντρώσει η Υπηρεσία μας προκύπτουν τα εξής:


• Στην Ισπανία, η Αρμόδια Αρχή για την Προστασία των Καταναλωτών κατέληξε, στο συμπέρασμα, ότι οι ισχυρισμοί, με τους οποίους προωθούνται τα εν λόγω προϊόντα είναι παραπλανητικοί και διέταξε την παύση της παραπλανητικής διαφήμισης, επειδή οι εργαστηριακές δοκιμές, σε 14 προϊόντα της κατηγορίας, έδειξαν ότι τα αποτελέσματα του πλυσίματος, στο πλυντήριο, είναι τα ίδια με το να είχε χρησιμοποιηθεί σκέτο νερό. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι, κατά το πλύσιμο, δεν εξαλείφονται τα μικρόβια και τα βακτήρια. Επισημάνθηκε δε, ότι αν, κατά τη διάρκεια του πλυσίματος, ανοίξει αυτή η μπάλα, υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί πρόβλημα στο πλυντήριο.


• Η Αρμόδια Αρχή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (Federal Trade Commission Protecting America's Consumers - FTC), σε ανακοίνωσή της, για προϊόντα «Laundry Gadgets», αναφέρει ότι: «... οι καταναλωτές πριν σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα δοκιμασμένα απορρυπαντικά θα πρέπει να σκεφθούν ότι οι δοκιμές έχουν δείξει ότι αυτά τα "gadgets" δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να "καθαρίζουν" το πορτοφόλι τους και ότι, στην καλύτερη περίπτωση, είναι οριακά καλύτερα από το πλύσιμο των ρούχων, σε ζεστό νερό και μόνο, και όχι τόσο αποτελεσματικά όσο το πλύσιμο, με απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων, στη χειρότερη περίπτωση, τα προϊόντα είναι εντελώς άχρηστα».


Με βάση τα παραπάνω, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή συνιστά, στους καταναλωτές, να είναι επιφυλακτικοί, ως προς την αγορά των εν λόγω προϊόντων. 


Με την ολοκλήρωση των ελέγχων θα εκδοθεί Δελτίο Τύπου, για την ενημέρωση των καταναλωτών. 


Στις περιπτώσεις, που θα διαπιστωθεί παραπλάνηση των καταναλωτών, από ισχυρισμούς, που θα κριθούν αναληθείς και παραπλανητικοί, με βάση τη νομοθεσία «Περί Προστασίας των Καταναλωτών» και στα πλαίσια της προστασίας των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών, θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις, για την παύση της αθέμιτης εμπορικής πρακτικής».


Το ΚΕ.Π.ΚΑ. προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράσουν αυτά τα προϊόντα, πριν ολοκληρωθεί η έρευνα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή. 


Για οποιοδήποτε πρόβλημα επικοινωνήστε με το γραφείο καταγγελιών του ΚΕ.Π.ΚΑ., στο τμήμα εξυπηρέτησης Καταναλωτών: τηλ. 2310 233.333, ώρες 09:00 – 14:30.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

To βίντεο που δεν έπαιξαν τα κανάλια… Ιρλανδός δημοσιογράφος “κατέβασε τα παντελόνια” στην τρόικα και τους τραπεζίτες!

Οι Ιρλανδοί διαθέτουν δημοσιογράφους με... παντελόνια!


Εδώ τα ΜΜΕ δεν έπαιξαν ποτέ αυτό το βίντεο, καθώς ο δημοσιογράφος της Ιρλανδίας Vincent Browne, διέσυρε κανονικά το μέλος της ΕΚΤ, τον Klaus Masuch, που έδινε συνέντευξη τύπου.


Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δικοί μας παπαγάλοι στα ξεπουλημένα μπουρδελοκάναλα της χώρας μας, παίζοντας έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο στο θέατρο σκιών του ΔΝΤ, πρόβαλαν και προβάλουν καθημερινά ΜΟΝΟ αυτά που ωφελούν τα αφεντικά τους! 


Αυτό το βίντεο, και οτιδήποτε παρόμοιο, ΔΕΝ πρόκειται να το δείτε ποτέ στην Ελληνική τηλεόραση!


Δείτε...





Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

H Aφροδίτη μπροστά από τον Ηλιο

Απλά φαντασμαγορικά τα πλάνα από το CNN, που δείχνουν την Αφροδίτη να περνάει μπροστά από τον Ηλιο. Δείτε το βίντεο από την Πρώτη Γραμμή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Το νέο σποτ της ΝΔ....

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Αλήθεια ποιος νοσηρός εγκέφαλος συνέλαβε και υλοποίησε αυτό το κατάπτυστο σποτ της ΝΔ όπου προβάλλουν μία σχολική τάξη με μικρά παιδάκια τα οποία χρησιμοποιούν για να τρομοκρατήσουν για........
άλλη μία φορά τον Ελληνικό λαό με το δίλημμα Ευρώ ή Δραχμή!
Άθλιοι έως το τέλος οι δύο ηγέτες του δικομματισμού δίνουν τα ρέστα τους προκειμένου να μείνουν στην εξουσία και την ... ασυλία τους!
Η λέξη ντροπή μοιάζει μικρή, η λέξη αλήτες φαντάζει ελάχιστη αλλά  λέξη εφιάλτες και προδότες τους πάει "γάντι" οπότε σύντομα και η τιμωρία τους θα είναι ανάλογη των "επαίσχυντων" πράξεων τους!

Δείτε το κατάπτυστο βίντεο.


Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ολα τα πρωτοσέλιδα Πολιτικών, Οικονομικών και Αθλητικών εφημερίδων (6-6-2012)

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ



















































ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ


































ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ














Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τηλεοπτική δημοσιογράφος επιχείρησε να μεταφέρει στο εξωτερικό οκταψήφιο ποσό...

...αλλά «σκόνταψε» στο πόθεν έσχες!...
Συνέβη κι αυτό: γνωστή κυρία της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας – κεντροαριστερών αποχρώσεων, με «φουσκωμένους» τραπεζικούς λογαριασμούς, βλέποντας ότι το μέλλον της χώρας διαγράφεται δυσοίωνο, αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να... κατέβει στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να μεριμνήσει για τις καταθέσεις της, μεταφέροντάς τες στο εξωτερικό! Κατευθύνεται στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας και συγκεκριμένα στον υποδιευθυντή για να τον ενημερώσει σχετικά με την πρόθεσή της να μεταφέρει οκταψήφιο ποσό στο εξωτερικό! Αν και ιδιαίτερα ενημερωμένη, θεωρεί – προφανώς, ότι η διαδικασία είναι απλή, με αποτέλεσμα να φάει την πρώτη κρυάδα από τον υποδιευθυντή της τράπεζας, όταν της είπε ότι χρειάζεται πόθεν έσχες! Έξαλλη, ζητάει να δει τον διοικητή της τράπεζας! Λόγω του εκτοπίσματός της, ικανοποιείται το αίτημά της και ο διοικητής της επαναλαμβάνει με κυνικό τρόπο ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι, αφού η νομοθεσία για αυτές τις περιπτώσεις προβλέπει – όπως της είπε και ο υποδιοικητής, την ύπαρξη πόθεν έσχες! Εμφανώς εκνευρισμένη αποχωρεί από τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας, λέγοντας με απειλητικό ύφος θα επιστρέψω!
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

O Iσπανικός Τυπος για την εγχώρια κρίση...

«Οι Βρυξέλλες προετοιμάζουν μέτρα πίστωσης για τις ισπανικές τράπεζες» έχει τίτλο η El Μundo, ενώ στον υπέρτιτλο αναφέρεται «Πιέσεις στο Βερολίνο να εγκαταλείψει την ακινησία του». «To Eυρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι έτοιμο να... δώσει μία προσωρινή πίστωση στις ισπανικές τράπεζες οι οποίες θα μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν αμέσως αν έχουν ουσιαστικό πρόβλημα για την ανακεφαλαιοποίησή τους», σύμφωνα με το δημοσίευμα της El Mundo.
Στο άρθρο επιπλέον γίνεται αναφορά στη γερμανική Die Welt, η οποία σε άρθρο της σχολιάζει ότι πρέπει να γίνει συμβιβασμός στην άρνηση της Μέρκελ να υπάρξει συσχετισμός της ενίσχυσης των τραπεζών με τον άμεσο μηχανισμό για τη διάσωση των τραπεζών, με τη δέσμευση της Ισπανίας να μην εξαγοραστεί. Επιπλέον, η El Mundo επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους της προσωρινής πίστωσης γιατί ακόμη δεν έχουν αποφασιστεί.

Από την πλευρά της, η El Pais σχολιάζει τη δήλωση του Μέρβιν Κινγκ, διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας ότι «οι τράπεζες είναι παγκόσμιες όταν ζουν και εθνικές όταν πεθαίνουν». Αυτή η πρόταση – όπως αναφέρει το άρθρο – συνοψίζει την αναταραχή του τραπεζικού κλάδου, καθώς η κρίση έχει αναγκάσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες να δεσμεύσουν 4,5 δισ. ευρώ (μεταξύ των άμεσων και των εκταμιεύσεων των κρατικών εγγυήσεων). «Η πρωτοβουλία των Βρυξελλών, η οποία περιλαμβάνει συστάσεις πυο συμφωνήθηκαν από την G20 το 2009, επιδιώκει να εξασφαλίσει ότι οι πολίτες δεν θα πληρώνουν τις οικονομικές κρίσεις αλλά οι ίδιοι οι τραπεζικοί οίκοι. Αλλά ακόμη και να επιτύχει η πρωτοβουλία, δεν θα κάνει τίποτα για να επιλυθεί το τεράστιο χάος που οι τράπεζες έχουν φέρει στην Ευρώπη, αλλά ούτε και τα μελλοντικά προβλήματα.



Η Επιτροπή ελπίζει να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στο Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ώστε το νέο κανονιστικό πλαίσιο να τεθεί σε ισχύ το α’ εξάμηνο του επόμενο έτος. Η πρόταση προβλέπει μία προσέγγιση με την Ευρωπαϊκή Ένωση Τραπεζών αλλά και να αποφευχθεί η δημιουργία ενός κοινού ταμείο για όλα τα κράτη μέλη με σκοπό τη διάσωση των τραπεζών που βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας».

Η ΑΒC έχει τίτλο «Η Ισπανία παίζει το μέλλον της μέσα στον Ιούνιο» και σχολιάζει ότι ο Λουίς ντε Γκίνδος συναντάται σήμερα στο Παρίσι με τον Γάλλο ομόλογό του καθώς το Παρίσι έχει δείξει τη διάθεση να στηρίξει την άμεση αναδιάρθρωση των ευρωπαϊκών τραπεζών. «Ο μήνας Ιούνιος είναι δύσκολος για την Ισπανία» γράφει η ABC. «Το ημερολόγιο είναι γεμάτο με υποσημειώσεις με κόκκινο χρώμα, όπου η κυβέρνηση του Μαρίνο Ραχόι παίζει το οικονομικό μέλλον της και είναι πιθανή μία ευρωπαϊκή παρέμβαση με αντάλλαγμα για ένα πρόγραμμα σκληρής βοήθειας».



Σε δεύτερο άρθρο η ισπανική εφημερίδα τονίζει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει σήμερα προτάσεις σχετικά με το πώς θα διευθετήσει τα προβλήματα χωρίς κόστος για τους φορολογουμένους».
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

«Κάνεις γαργάρες και σήμερα, λες άλλα» (ΒΙΝΤΕΟ)...

«Ο Λοβέρδος διέλυσε το ΕΣΥ»...
Δεύτερο ημίχρονο σήμερα, στην άγρια κόντρα που 'χει ξεσπάσει μεταξύ του Ανδρέα Λοβέρδου και του Δημήτρη Βαρνάβα.
Οι δύο τους, βγήκαν πάλι στην εκπομπή των Λυριτζήδων και... συνέχισαν να ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες και κατηγορίες.
«Ο Λοβέρδος διέλυσε το ΕΣΥ», είπε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, για να του απαντήσει ο πρώην υπουργός Υγείας "κάνεις γαργάρες και σήμερα, λες άλλα"...
Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Αφιέρωμα-ύμνος του National Geographic στην Ελλάδα [εικόνες]


Μπορεί τον τελευταίο καιρό τα δημοσιεύματα για τη χώρα μας να δίνουν και να παίρνουν στον ξένο τύπο για την πιθανή έξοδό της από το ευρώ, το National Geographic προβάλει κάτι διαφορετικό.
Στον αντίποδα των καυστικών και εμπρηστικών δημοσιευμάτων για τη χώρα μας, η ιστοσελίδα του φημισμένου National Geographic, επιλέγει να κάνει ένα αφιέρωμα στην Ελλάδα προβάλλοντας εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς των νησιών μας και όχι μόνο.
Το φωτογραφικό αφιέρωμα είναι εντυπωσιακό, μαγεύει και ταξιδεύει νοερά τον αναγνώστη σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας δίνοντάς του μια γεύση από πολιτισμό, φύση, φαγητό και ότι άλλο μπορεί να συναντήσουμε σε ένα ταξίδι.
Παρθενώνας, Σύνταγμα, Σαντορίνη, Μύκονος, Μετέωρα είναι μερικά μόνο από τα μέρη που αναδεικνύει ο φωτογραφικός φακός του διάσημου περιοδικού.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »