Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Έντονο προβληματισμό προκαλεί το πρώτο κρούσμα εμφάνισης του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική. Η 70χρονη ασθενής από το Παλαιό Φάληρο που μολύνθηκε από τον ιό δε διατρέχει κανένα κίνδυνο, ωστόσο το γεγονός ότι πρόκειται για κρούσμα μέσα στον αστικό ιστό της πόλης, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, θέτει τους ειδικούς σε επιφυλακή, θεωρώντας βέβαιο ότι τα περιστατικά θα συνεχιστούν.
Την συγκεκριμένη ανησυχία, προσθέτει η εφημερίδα, εντείνει και η καταγραφή κρουσμάτων ελονοσίας. Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει μέχρι στιγμής ανακοινώσει ένα σίγουρο κρούσμα ελονοσίας σε 78χρονο Έλληνα στην περιοχή της Αττικής, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για ύπαρξη δεύτερου. Εν τω μεταξύ, στην περιοχή της Λακωνίας, όπου πέρσι είχαμε σωρεία κρουσμάτων, καταγράφηκα επίσης τρία νέα περιστατικά από τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση του ιού του Δυτικού Νείλου το κουνούπι μολύνεται από τα πτηνά και μεταφέρει τον ιό στον άνθρωπο, ενώ στην περίπτωση της ελονοσίας μολύνεται από τον άνθρωπο και μεταδίδεται με το τσίμπημα.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Σε χωματερές μετατρέπονται οι δρόμοι της κατεχόμενης Λευκωσίας

Συνεχίζονται τα προβλήματα στον παράνομο δήμο της κατεχόμενης Λευκωσίας, με τα σκουπίδια να έχουν μετατρέψει τους δρόμους σε χωματερές, σύμφωνα με το σημερινό τ/κ Τύπο.

Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών ανησυχούν για μολυσματικές ασθένειες, ενώ επικρατεί μια έντονη δυσοσμία.

Η ψευδοβουλή θα συνέλθει σήμερα εκτάκτως για να συζητήσει την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την απόφαση του λεγόμενου υπουργικού να εκδώσει «διάταγμα» με «ισχύ νόμου» για την άδεια του λεγόμενου δημάρχου κατεχόμενης Λευκωσίας Τζεμάλ Μπουλούτογλουλαρί.

Η λεγόμενη βουλή βρίσκεται σε καλοκαιρινές διακοπές και θα τις διακόψει για τη συνεδρία.

Όπως αναφέρεται, ο ψευδοπρωθυπουργός Ιρσέν Κιουτσιούκ τηλεφώνησε στους λεγόμενους βουλευτές του Κόμματος Εθνικής Ενότητας και τους κάλεσε να μην παραστούν στη συνεδρία.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» γράφει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο ότι η μόνη ελπίδα για να καθαριστούν οι δρόμοι της κατεχόμενης Λευκωσίας είναι η επέτειος της τουρκικής εισβολής, οπότε οι δρόμοι θα καθαριστούν λόγω της παρουσίας επισήμων από την Τουρκία.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Έρχεται το «μαύρο κουτί» στα ΙΧ...

Τον υποχρεωτικό εξοπλισμό, από το 2015, όλων των καινούργιων Ι.Χ. με την ειδική συσκευή eCall, η οποία ειδοποιεί αυτόματα σε περίπτωση πρόσκρουσης, προτείνει το... Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μάλιστα πιέζει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε η σχετική πρόταση να έχει ψηφιστεί ώς το τέλος του έτους. Πρόκειται για σύστημα τηλεειδοποίησης, το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα του τριψήφιου αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 και έχει στόχο να μη χάνονται τα πρώτα πολύτιμα λεπτά, η λεγόμενη «χρυσή ώρα», που μεσολαβεί μεταξύ του τροχαίου ατυχήματος και της έλευσης βοήθειας. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι με το σύστημα αυτό θα μπορούσαν να σωθούν ανθρώπινες ζωές και να μειωθούν οι συνέπειες από ένα σοβαρό τραυματισμό, καθώς η ιατρική βοήθεια θα έφτανε πολύ νωρίτερα στο σημείο του ατυχήματος.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις εκτιμήσεις, το σύστημα eCall θα μπορούσε να σώσει πάνω από 2.500 ανθρώπινες ζωές τον χρόνο, μειώνοντας τη σοβαρότητα των τραυματισμών κατά 10% έως 15%. Σημειώνεται ότι στην Ευρώπη κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο. Μόνο το 2009 περίπου 35.000 άτομα σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο τραυματίστηκαν σε περίπου 1,1 εκατομμύρια οδικά ατυχήματα στους δρόμους χωρών της Ε.Ε.

Η σχετική τεχνολογία για την τοποθέτηση αυτών των συσκευών είναι διαθέσιμη, ωστόσο μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό αυτοκινήτων στην Ε.Ε., το οποίο δεν ξεπερνά το 0,4%, είναι εξοπλισμένο με το συγκεκριμένο σύστημα. Η συσκευή θα μπορούσε να έχει εφαρμογή και στα δίκυκλα με δεδομένο μάλιστα ότι οι οδηγοί τους ανήκουν στην πιο ευάλωτη κατηγορία χρηστών των οδών.

Σύμφωνα με μελέτη εργασίας που έγινε από την Κομισιόν, η τιμή του συγκεκριμένου συστήματος θα μπορούσε να κυμανθεί μεταξύ 50 και 300 ευρώ.

Στην παρούσα φάση, σε περίπτωση σοβαρού τροχαίου ατυχήματος, τα λιγοστά συστήματα που έχουν τοποθετηθεί, στέλνουν αυτόματα μήνυμα σε ιδιωτικό τηλεφωνικό κέντρο και στη συνέχεια εκπέμπουν σήμα σε κρατικό φορέα έκτακτης ανάγκης.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Περικοπές στα ειδικά μισθολόγια 200.000 υπαλλήλων

Περικοπές στα ειδικά μισθολόγια 200.000 υπαλλήλων στα σώματα Ασφαλείας, στο Ε.Σ.Υ., στα δικαστήρια, στις εκκλησίες και στα Πανεπιστήμια εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να μειωθεί το κρατικό έλλειμμα και να δοθεί ένα...

 ξεκάθαρο μήνυμα προς τους δανειστές ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Η Τρόικα έχει χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι, ζητώντας να εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπονται, βάση Μνημονίου, για το 2012.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ποιοι θα πάρουν πίσω το χαράτσι της ΔΕΗ

Το Δημόσιο θα πρέπει να επιστρέψει το ποσό των 200 εκατομμυρίων ευρ, σε χιλιάδες φορολογούμενους, που ενώ είχαν απαλαχτεί από το χαράτσι της ΔΕΗ, αναγκάστηκαν να το πληρώσουν για να μην τους κόψουν το ρεύμα. Ποιοι θα πάρουν πίσω τα χρήματα τους; Βιοτέχνες, ανάπηροι, άνεργοι και...

 ιδιοκτήτες, που επιβαρύνθηκαν με το ειδικό τέλος, το πλήρωσαν, και τώρα θα τους επιστραφεί. Το γεγονός αυτό έχει προβληματίσει το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το Έθνος, μιας και τα συνολικά 200 εκ. ευρώ που πρέπει να επιστραφούν, εκτός του ότι επιβαρύνουν πολύ τον προϋπολογισμό, είναι δύσκολο να καταβληθούν άμεσα σε όλους τους δικαιούχος.

Η κυβέρνηση σκέφτεται σε όσους απ΄αυτούς έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, να γίνει ένας συμψηφισμός χρεών.

Να σημειώσουμε πάντως, πως για το 2012, το ειδικό τέλος ακινήτων θα πληρωθεί κανονικά, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ν΄αποσυνδεθεί από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Τέλος, υπάρχει και η περίπτωση, οι διμηνιαίες δόσεις ν΄αυξηθούν σε 6 από 5 που είναι.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Στο κόκκινο το θερμόμετρο σε όλη τη χώρα

Οι υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας θα εξακολουθήσουν και τις επόμενες τουλάχιστον 6 με 7 ημέρες με μικρές αυξομειώσεις. Πιο συγκεκριμένα η μέγιστη θα φτάσει:

Στη Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι την Πέμπτη (12-7-12) τους 37 και κατά περιόδους τους...


38 με 39 βαθμούς κελσίου.
Στην Ηπειρο τους 37 με 38 και μεσοβδόμαδα κατά τόπους τους 39 βαθμούς κελσίου.
Στο Ιόνιο κατά μέσο όρο η θερμοκρασία δεν θα υπερβεί τις πιο ζεστές ημέρες τους 36 με 37 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο μέχρι την Τρίτη (10-7-12) τους 39 και κατά τόπους στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 40 χωρίς να αποκλείεται μεσοβδόμαδα να αγγίξει και τους 41 βαθμούς κελσίου.
Στα νησιά του Αιγαίου οι θερμοκρασίες δεν θα ξεπεράσουν τους 35 με 36 βαθμούς κελσίου και μόνο στη νότια Κρήτη από την Τρίτη (10-7-2012) κατά τόπους και κατά διαστήματα η θερμοκρασία θα φτάνει τους 38 με 39 βαθμούς κελσίου.
Ειδικότερα για την Αττική η θερμοκρασία αναμένεται από την Τρίτη (10-7-2012) να φτάσει τους 39 και πιθανόν από την Τετάρτη (11-7-12) τους 40 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

«Να μην καταδικάζονται όλοι Έλληνες για τις ηλιθιότες που έκαναν οι πολιτικοί τους»

Οι Ελληνες πολιτικοί έκαναν «ηλιθιότητες», όμως μια συλλογική καταδίκη των Ελλήνων, κάτι που συμβαίνει ολοένα και περισσότερο, είναι απορριπτέα, τόνισε με έμφαση ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ...


Ο Φίσερ έκανε την ακόλουθη δήλωση σε σημερινή συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, επισημαίνοντας πως, γενικά, θα πρέπει να απορρίπτονται αρνητικές, συλλογικές κριτικές κατά λαών.

Αναφερόμενος στον Ευρωπαικό Μηχανισμό Σταθερότητας και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, που ενέκρινε την περασμένη Τετάρτη η Αυστριακή Βουλή, ο κ. Φίσερ ανέφερε πως θα επικυρώσει με την υπογραφή του, αφού πρώτα εξετάσει ενδελεχώς το περιεχόμενό τους.

Παρατήρησε συγχρόνως πως, σε αντίθεση με τη Γερμανία, μια εξέταση τόσο του Δημοσιονομικού Συμφώνου όσο και του ΕΜΣ, από το Συνταγματικό Δικαστήριο στην Αυστρία, είναι δυνατή, μόνον μετά την υπογραφή τους από τον ομοσπονδιακό πρόεδρο.

Ο Χάιντς Φίσερ, ο οποίος, πριν από ακριβώς οκτώ χρόνια — στις 8 Ιουλίου του 2004 — είχε πρωτοορκιστεί στο ύπατο αξίωμα της Αυστρίας (ΣΣ εξελέγη πρώτη φορά ομοσπονδιακός πρόεδρος τον Απρίλιο του 2004 και επανεξελέγη για μια νέα εξαετή θητεία τον Απρίλιο του 2010), επισήμανε πως εάν οι δύο αυτοί νόμοι έχουν προκύψει αντισυνταγματικά, θα πρέπει να αρνηθεί την υπογραφή τους.

Από την άλλη, εάν είναι δεδομένη η συνταγματικότητά τους, υπάρχουν όμως επιχειρήματα «υπέρ και κατά», τότε την τελική απόφαση θα λάβει το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας και αυτό μπορεί να γίνει μετά τη δική του υπογραφή και ο ίδιος , δεν έχει καταλήξει ακόμη σε κάποιο τελικό αποτέλεσμα και πρόκειται να εξετάσει τώρα το περιεχόμενό τους με τους νομικούς συμβούλους του.

Η αυστριακή Βουλή είχε εγκρίνει την περασμένη Τετάρτη, με τις ψήφους των δύο κομμάτων της κυβέρνησης συνασπισμού, Σοσιαλδημοκρατών και συντηρητικού Λαικού Κόμματος, αλλά και του Κόμματος των Πρασίνων της αντιπολίτευσης, τον Ευρωπαικό Μηχανισμό Σταθερότητας, ενώ με τις ψήφους των δύο κυβερνητικών κομμάτων υπερψηφίστηκε το Δημοσιονομικό Σύμφωνο.

Τόσο ο Ευρωπαικός Μηχανισμός Σταθερότητας όσο και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, καταψηφίστηκαν από τα δύο ακροδεξιά κόμματα της αντιπολίτευσης, το Κόμμα των Ελευθέρων και το «Συνασπισμός Μέλλον της Αυστρίας», ενώ της ψηφοφορίας είχε προηγηθεί έντονη συζήτηση και πολλές αντεγκλήσεις ανάμεσα στους υποστηρικτές του Μηχανισμού, τα δύο κυβερνητικά κόμματα και τους Πρασίνους, από τη μία πλευρά και τους επικριτές του, τα δύο ακροδεξιά κόμματα από την άλλη
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ολα τα πρωτοσέλιδα πολιτικών,οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (9-7-2012 )

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ




















































ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ


















ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ











Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Η Ελλάδα των αυτοκτονιών - 350 απόπειρες μόνο τον Ιούνιο

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν οι αυτοκτονίες στην Αττική, σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ.
Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε προκύπτει ότι μόνο τον Ιούνιο κατεγράφησαν 350 κλήσεις για απόπειρες αυτοκτονίας στην Αττική, από τις οποίες οι 50 κατέληξαν.
Το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών που παρατηρείται στην Αττική...

Ο πρόεδρος εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιάννης Χούσος, εξέφρασε την ανησυχία του και για τον Ιούλιο, καθώς έχουν ήδη καταγραφεί έξι κλήσεις από τις οποίες οι πέντε κατέληξαν.
Με καθυστέρηση αρκετών μηνών, η ΕΛΣΤΑΤ δημοσιοποίησε τα επίσημα στατιστικά για τις αιτίες των θανάτων που σημειώθηκαν στην Ελλάδα το 2010.
Σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις ειδικών και μη για εκρηκτική άνοδο του αριθμού των αυτοχείρων, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι την πρώτη χρονιά του μνημονίου και των σκληρών οικονομικών μέτρων οι τετελεσμένες αυτοκτονίες βρέθηκαν σε περίπου ίδιο επίπεδο με το 2009.

Συγκεκριμένα, η ΕΛΣΤΑΤ αναφέρει ότι το 2010 οι θάνατοι από "αυτοκτονία και αυτοεπιβαλλόμενη κάκωση" ανήλθαν σε 377 (336 άνδρες και 41 γυναίκες), έναντι 391 το 2009, καταγράφοντας μείωση 3,58%.
Η πτώση αυτή "σπάει" το ανοδικό σερί των θανάτων από αυτοκτονία που σημειώθηκε το 2008 και το 2009, με συνολική αύξηση 19,2%, που ήταν και η μεγαλύτερη στην Ευρώπη.

Ανατρέχοντας στα στατιστικά στοιχεία των δέκα τελευταίων χρόνων (2001-2010), διαπιστώνει κανείς ότι η μαύρη λίστα των ανθρώπων που προχώρησαν στο απονενοημένο διάβημα παρουσιάζει περιορισμένες διακυμάνσεις ανά έτος, με ελάχιστο τις 323 αυτοκτονίες και μέγιστο τις 402.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας σημειώθηκαν συνολικά 3.656 θάνατοι από αυτοκτονία, δηλαδή 365,6 θάνατοι κατά μέσο όρο ανά έτος ή μία αυτοκτονία την ημέρα.
Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου επισημαίνει σε συνέντευξή του στη Real News της Κυριακής πως βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να μην υποστούν άλλες θυσίες οι Έλληνες, καθώς, όπως σημείωσε, κινδυνεύουμε να γίνουμε χώρα αυτοκτονιών.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Οι μισθωτοί στον πάτο

Τον πάτο του βαρελιού θα αγγίξουν οι μι­σθωτοί, αφού αναμένονται περαιτέρω περικοπές, την ώρα που το τοπίο στην αγορά εργασίας περιγράφεται απ’ όλους «μαύρο».

Τα συμπεράσματα που βγήκαν από τη σύνο­δο κορυφής λένε ότι ναι μεν η Ελλάδα οφείλει να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητά της μέσω τολμηρής εσωτερικής υποτίμησης...
, δη­λαδή με μείωση τιμών και κόστους παραγωγής έναντι των ανταγωνιστών της, δεδομένου όμως ότι απαιτείται χρόνος για να επιτευχθεί μεγάλη αύξηση της παραγωγικότητας πρέπει πρώτα να επέλθει μείωση του ονομαστικού μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους.

Εκτός από τις περικοπές στους ονομαστικούς μισθούς, ο στόχος της μείωσης του κόστους ερ­γασίας κατά 15% προσδοκάται ότι θα επιτευχθεί και με τη μείωση του μη μισθολογικού μέρους του κόστους εργασίας, δηλαδή με κατάργηση μη βασικών κοινωνικών παροχών και αντίστοιχη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κοινωνικής ασφάλισης.

Αυτό αποτελεί μέρος μιας στρατηγικής μείω­σης του εργατικού κόστους των επιχειρήσεων κατά 15% εντός μιας τριετίας, με την οποία επι­ταχύνονται οι περικοπές που επήλθαν στο ερ­γατικό κόστος ήδη κατά τη διάρκεια του 2011. Επιπλέον, σύμφωνα με το μνημόνιο έχουμε δε­σμευτεί ότι θα λάβουμε συμπληρωματικά διορθωτικά μέτρα για να διευκολυνθεί η συλλογική διαπραγμάτευση και να εξασφαλιστεί μισθο­λογική ευελιξία και αύξηση της απασχόλησης, αναφέρει η επιτροπή.

Οι Βρυξέλλες αναγνωρίζουν ότι υπάρχει κά­ποια ένταση μεταξύ εσωτερικής υποτίμησης και δημοσιονομικής εξυγίανσης, την οποία, όμως, χαρακτηρίζουν «βραχυπρόθεσμη».

«Η Ελλάδα είχε μη διατηρήσιμες ανισορροπίες τόσο στον λογαριασμό εξωτερικών συναλλαγών όσο και στους δημοσιονομικούς λογαριασμούς της και η μέχρι στιγμής πρόοδός της στους τομείς αυτούς είναι ανεπαρκής. Κατά τα προσεχή έτη, πρέπει να σημειωθεί πρόοδος και στα δύο μέτωπα», υπογραμμίζεται στην ανάλυση.

Εν τω μεταξύ, η εσωτερική υποτίμηση έχει προ πολλού ξεκινήσει στην ελληνική αγορά ερ­γασίας. Τα μηνιαία στατιστικά στοιχεία του Σώ­ματος Επιθεωρητών Εργασίας αποκαλύπτουν πως οι μειώσεις μισθών έχουν υιοθετηθεί από χιλιάδες επιχειρήσεις είτε μέσω των ατομικών είτε των επιχειρησιακών συμβάσεων. Σύμφωνα με τον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ Μιχάλη Χάλαρη, μέσα σε 3,5 μήνες το 6,5% του εργατικού δυναμικού – περίπου 115.000 εργαζομένους – της χώρας έχασε, λόγω της μείωσης των μισθών, πάνω από το 23% (!) των εισοδημάτων του.

Μικρότερες μειώσεις – της τάξης του 14% – έγι­ναν σχεδόν σε όλο το φάσμα της αγοράς εργα­σίας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασαν, σύμφωνα με τον κ. Χάλαρη, και το 30%. Και βέ­βαια, εκτός από τη συρρίκνωση των εισοδημά­των τους περίπου μισό εκατομμύριο εργαζόμε­νοι παραμένουν απλήρωτοι για τρεις ή τέσσερις μήνες, καθώς 120.000 – 150.000 επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα επιβίωσης.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Αυτές είναι οι 22 ιδιωτικοποιήσεις που θα κάνει άμεσα η κυβέρνηση

Σε μεγάλο στοίχημα που θα κρίνει και την ίδια της την ύπαρξη ανάγει η κυβέρνηση το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων προωθώντας άμεσα την πώληση ή αποκρατικοποίηση 22 «φιλέτων» και δημόσιων επιχειρήσεων, με τη λίστα να κατανέμεται σε τέσσερα κύματα.

Ειδικότερα, στο πρώτο κύμα ιδιωτικοποιήσεων μπαίνουν ο Οργανισμός Κρατικών Λαχείων, το Ελληνικό, η ΔΕΠΑ, η ΔΕΣΦΑ, το Ολυμπιακό κτίριο του Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης...
, η παραλιακή έκταση στην Κασσιόπη της Κέρκυρας και η παραλιακή έκταση στην Αφάντου στη Ρόδο. Για όλες αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις έχει γίνει προετοιμασία από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Στο δεύτερο κύμα των ιδιωτικοποιήσεων θα μπουν επιχειρήσεις για τις οποίες έχει γίνει κάποια προετοιμασία αλλά θα δοθεί νέα έγκριση από την κυβέρνηση συνεργασίας:

Εταιρεία ύδρευσης-αποχετεύσης Θεσσαλονίκης
ΟΠΑΠ
ΛΑΡΚΟ
Ελληνικά Πετρέλαια
ΔΕΗ
ΕΥΔΑΠ
Στο τρίτο κύμα των ιδιωτικοποιήσεων θα μπουν ζημιογόνες επιχειρήσεις όπως:

Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης
ΔΩΔΩΝΗ
ΣΕΚΑΠ
ΕΛΒΟ
Επιχείρηση Αστικών Συγκοινωνιών
Τελος στο τέταρτο κύμα των ιδιωτικοποιήσεων αναμένεται να μπουν επιχειρήσεις του δημοσίου για τις οποίες υπάρχει κάποιο επενδυτικό ενδιαφέρον:

ΤΡΑΙΝΟΣΕ
ΟΛΠ
ΟΛΘ
Περιφερειακά αεροδρόμια
Αντιδράσεις εκ των έσω - Οδοφραγματα από ΣΥΡΙΖΑ!

Για όλες αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής», η κυβέρνηση αναμένει σφοδρές αντιδράσεις από συνδικαλιστές, επιχειρηματίες, και κόμματα ακόμα και στο εσωτερικό της. Για παράδειγμα, στην ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ αντιτάχθηκε πρώτος ο νυν υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, ενώ για τον ΟΛΠ έχει αντιδράσει ήδη ο γαλάζιος δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Επιπλέον, ενώ στις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνησή του, ο Αντώνης Σαμαράς πρότεινε την άμεση έναρξη της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, η πρόταση δεν περπάτησε καθώς αντέδραση ο Φώτης Κουβέλης. Η ΔΗΜΑΡ, φοβούμενη το πολιτικό κόστος και την αναπόφευκτη επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του για μια τέτοια πώληση, αντιστάθηκε στην πρόταση Σαμαρά και γι'αυτό ο πρωθυπουργός απέφυγε επιμελώς να μιλήσει ευθέως για την ΔΕΗ στις προγραμματικές δηλώσεις του την Παρασκευή. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η πώλση μονάδων της ΔΕΗ προβλέπεται για αυτό το καλοκαίρι από το Μνημόνιο...

Παράλληλα, η κυβέρνηση Σαμαρά θεωρεί βέβαιο ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκμεταλλευθούν πολιτικά το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων για να ασκήσουν εύκολη αντιπολίτευση. Υπενθυμίζουν τις ατάκες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι όποιος βάλει την υπογραφή του σε ιδιωτικοποίηση με χαμηλό τίμημα θα έρθει αντιμέτωπος με εξεταστική επιτροπή, ενώ -σύμφωνα με το «Βήμα»- δεν αποκλείουν να δούμε και οδοφράγματα συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »