Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Έντονο προβληματισμό προκαλεί το πρώτο κρούσμα εμφάνισης του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική. Η 70χρονη ασθενής από το Παλαιό Φάληρο που μολύνθηκε από τον ιό δε διατρέχει κανένα κίνδυνο, ωστόσο το γεγονός ότι πρόκειται για κρούσμα μέσα στον αστικό ιστό της πόλης, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, θέτει τους ειδικούς σε επιφυλακή, θεωρώντας βέβαιο ότι τα περιστατικά θα συνεχιστούν.
Την συγκεκριμένη ανησυχία, προσθέτει η εφημερίδα, εντείνει και η καταγραφή κρουσμάτων ελονοσίας. Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει μέχρι στιγμής ανακοινώσει ένα σίγουρο κρούσμα ελονοσίας σε 78χρονο Έλληνα στην περιοχή της Αττικής, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για ύπαρξη δεύτερου. Εν τω μεταξύ, στην περιοχή της Λακωνίας, όπου πέρσι είχαμε σωρεία κρουσμάτων, καταγράφηκα επίσης τρία νέα περιστατικά από τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση του ιού του Δυτικού Νείλου το κουνούπι μολύνεται από τα πτηνά και μεταφέρει τον ιό στον άνθρωπο, ενώ στην περίπτωση της ελονοσίας μολύνεται από τον άνθρωπο και μεταδίδεται με το τσίμπημα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.