Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Παραγγελίες λαδιού στην Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Γιαννιτσών & Περιχώρων

altΗ Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Γιαννιτσών & Περιχώρων, σχετικά με τη διάθεση λαδιού, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
To Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας μετά την συμμετοχή του στο γνωστό «κίνημα της Πατάτας» ήρθε σε συνεννόηση με παραγωγό ελαιόλαδου από την Κρήτη και διασφάλισε την διάθεση  εξαιρετικά παρθένου κρητικού ελαιόλαδου σε συσκευασία  των 5 λίτρων  στην τιμή των 13,50 με ΦΠΑ παραδοτέο στα Γιαννιτσά Πέλλας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν την ποσότητα που επιθυμούν να αγοράσουν στα γραφεία του σωματείου στα Γιαννιτσά από 21 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2012 και ώρες 9.00πμ έως 12.00 πμ.
Με νεώτερη ανακοίνωση μας θα γίνει γνωστή η ακριβείς ημερομηνία παράδοσης του λαδιού.




Τηλ/νο επικοινωνίας 2382024466
                       Από την Διοίκηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΑΛΟΝΙΚΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ    ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Επίδομα τυφλότητας σε οδηγούς.??

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Διαμαρτυρία εργαζομένων σε ΚΕΔΔΥ και ΣΜΕΑΕ

Όχι στην καταργηση των κεντρων διαγνωσης διαφοροδιαγνωσης και υποστηριξης (ΚΕΔΔΥ).
Όχι στην απαξιωση της ειδικης αγωγης και εκπαιδευσης.
Εμείς οι εργαζόμενοι στα ΚΕΔΔΥ και σε δομές ειδικής αγωγής διαμαρτυρόμαστε ενάντια σε οποιοδήποτε πολιτικό σχεδιασμό ή νομοθετική πρόταση που θα οδηγήσει στην κατάργηση των ΚΕΔΔΥ, στην κατάργηση της διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής του Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ και γενικότερα στην απαξίωση και την αποδόμηση της γενικής και ειδικής εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με Δελτία Τύπου του Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ και του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις 07-03-2012 κατατέθηκε από την Υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου (λίγες μόλις ώρες πριν αναλάβει το Υπουργείο Ανάπτυξης!) πρόταση νόμου στο πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση. Η πρόταση αποτελείται από δύο διακριτά μέρη, στο πρώτο μέρος που αφορά στην αναδιοργάνωση της Κεντρικής Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας αναφέρεται η κατάργηση της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και ο κατακερματισμός των αρμοδιοτήτων της και στο δεύτερο μέρος που αφορά στην αναδιοργάνωση του ευρύτερου διοικητικού συστήματος της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναφέρεται η «ένταξη» των ΚΕΔΔΥ στις ενιαίες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Μετά από αναζήτηση στο Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ της σχετικής νομοθετικής πρότασης, πληροφορηθήκαμε στις 09-03-2012 από τον Σύμβουλο –Συνεργάτη της πρώην Υπουργού, κ Κατσαρό, ότι το νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε δεν είναι άλλο από το γνωστό, με τον τίτλο « Πρώτα ο μαθητής, Πρώτα η Σχολική Μονάδα. Νέα Διοίκηση για το Νέο Σχολείο». Σύμφωνα λοιπόν, με το εν λόγω νομοσχέδιο καταργείται η υφιστάμενη δομή των ΚΕΔΔΥ και αυτά εντάσσονται ως παρεχόμενες υπηρεσίες και όχι ως αυτόνομοι φορείς στις ενιαίες διευθύνσεις εκπαίδευσης. Είναι προφανές, πως η συστηματική απαξίωση με συντονισμένες ψευδείς επιθέσεις και άδικες κατηγορίες εναντίον των υπαλλήλων των ΚΕΔΔΥ (λίστα, ελλιπή υποστήριξη μαθητικού πληθυσμού κτλ) από υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας οδήγησαν στην κατάργηση των ΚΕΔΔΥ.

Γνωρίζουν άραγε ότι τα ΚΕΔΔΥ είναι εκπαιδευτικές υπηρεσίες και δεν μπορούν να αντικατασταθούν από διοικητικές υπηρεσίες;

Γνωρίζουν άραγε ότι δεν υποστηρίχθηκαν ποτέ αυτές οι υπηρεσίες με αύξηση των μόνιμων στελεχών τους με βάση τις ανάγκες των αιτημάτων του μαθητικού πληθυσμού;

Γνωρίζουν άραγε ότι σύμφωνα με νόμο του κράτους δεν μεταφέρονται οι οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών σε διοικητικές υπηρεσίες;

Γνωρίζουν άραγε ότι η κατάργηση θα οδηγήσει γονείς και παιδιά σε ιδιωτικούς φορείς;

Γνωρίζουν άραγε ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί ένταξη μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες χωρίς οργανωμένες δομές αξιολόγησης και υποστήριξης;

Γνωρίζουν άραγε τις επιπτώσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα που θα προκαλέσει η προτεινόμενη συγχώνευση μίας εκπαιδευτικής υπηρεσίας σε ένα διοικητικό φορέα;

Αν ναι, τότε υπάρχει σκοπιμότητα και είναι επικίνδυνοι!

Αν όχι, τότε υπάρχει άγνοια και αμάθεια και είναι επικίνδυνοι!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην εκπαίδευση, τους συνδικαλιστικούς φορείς, τους φορείς εκπροσώπησης γονέων, τους επιστημονικούς φορείς που γνωρίζουν την έως τώρα προσφορά των ΚΕΔΔΥ στη γενική εκπαίδευση και ειδική εκπαίδευση να συμπαραταχθούν στον αγώνα των εργαζομένων στα ΚΕΔΔΥ και ομόφωνα να αντιδράσουμε στην απαξίωση όλου του εκπαιδευτικού συστήματος.

Διαμαρτυρόμαστε και αντιστεκόμαστε λέγοντας:

Ο Χ Ι
· Στην κατάργηση των ΚΕΔΔΥ
· Στη συγχώνευση των ΚΕΔΔΥ σε οποιοδήποτε διοικητικό φορέα
· Στην εξάρτηση των υπηρεσιών αξιολόγησης, διάγνωσης και υποστήριξης από πελατειακά συστήματα διοικητικών φορέων
· Στην απώλεια οργανικών θέσεων
· Στην απαξίωση της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και στην υποβάθμιση της ένταξης των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στη γενική εκπαίδευση
· Στην ομηρία των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή αναπηρία και των οικογενειών τους
· Στην συστηματική απαξίωση των εργαζομένων στα ΚΕΔΔΥ με στημένες κατηγορίες
· Στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών αξιολόγησης, διάγνωσης και εκπαίδευσης των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή αναπηρία και των οικογενειών τους

Ακολουθούν υπογραφές
Ονοματεπώνυμο Ειδικότητα/θέση Υπογραφή

Μπορείτε να εκφράσετε την συμπαράστασή σας, ΔΙΑΚΙΝΩΝΤΑΣ το κείμενο και συλλέγοντας υπογραφές (από εκπαιδευτικούς, γονείς κ.α.) στο κείμενο διαμαρτυρίας που σας αποστέλλουμε και να τις στείλετε με e-mail στη διεύθυνση: keddysmeae@gmail.com. Εναλλακτικά στο fax 2104131509.

Επίσης, μπορείτε να συμμετέχετε στην ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών στο:
gopetition.com/petitions/οχι-στην-καταργηση-των-κεδδυ.html

Όπου στο πεδίο COMMENT βάζουμε την ΙΔΙΟΤΗΤΑ μας (π.χ. γονέας, εκπαιδευτικός κτλ)

Πηγή: tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Κοντά στα δύο ευρώ η βενζίνη

Το ένα μετά το άλλο σπάει τα ρεκόρ η τιμή της βενζίνης, εκτοξεύοντας στα ύψη το κόστος μετακίνησης. Η μέση τιμή της αμόλυβδης ξεπέρασε για πρώτη φορά το όριο του 1,8 ευρώ, ενώ υπάρχουν περιοχές που η τιμή του λίτρου αγγίζει τα 2 ευρώ! Σύμφωνα με το παρατηρητήριο υγρών καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης των 95 οκτανίων διαμορφώθηκε χθες σε 1,814 ευρώ/λίτρο, καταγράφοντας αύξηση 8,42% σε σχέση με την τιμή που είχε έναν χρόνο πριν, στις 18 Μαρτίου 2011.

Ο νομός με τη φτηνότερη κατά μέσο όρο βενζίνη είναι εκείνος της Θεσσαλονίκης, με 1,776 ευρώ/λίτρο, ενώ στον αντίποδα βρίσκεται ο νομός Λασιθίου, με μέση τιμή το 1,912 ευρώ/λίτρο.
Στον ίδιο νομό καταγράφεται και το ρεκόρ της ακριβότερης αμόλυβδης (δηλαδή η μέγιστη καταγεγραμμένη τιμή) με 1,997 ευρώ/λίτρο, ενώ από κοντά ακολουθούν ο νομός Λασιθίου με 1,99 ευρώ και η νομαρχία Πειραιά με 1,989 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο τιμής υγρών καυσίμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που εκδόθηκε στις 12 Μαρτίου, η Ελλάδα έχει τη δεύτερη ακριβότερη βενζίνη σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση, ξεπερνώντας ακόμη και την Ολλανδία και υπολειπόμενη μόνο της Ιταλίας.

Σε μια προσπάθεια να ανακουφίσει λίγο την τσέπη των καταναλωτών, το υπουργείο Ανάπτυξης έθεσε σε λειτουργία την υπηρεσία ενημέρωσης μέσω SMS για τα πρατήρια με τη φτηνότερη αμόλυβδη ανά περιοχή.

Ο καταναλωτής στέλνει ένα SMS στο 54151 αναγράφοντας το δημοτικό διαμέρισμα που τον ενδιαφέρει και σχεδόν αμέσως λαμβάνει ένα απαντητικό SMS με τα τρία φτηνότερα βενζινάδικα. Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν και προς το παρόν καλύπτει μόνο την Αττική.

Espressonews.gr

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Λέσβος: Σκόρπισαν το θάνατο με φόλες

Συναγερμός έχει σημάνει στις τάξεις των φιλόζωων της Λέσβου αλλά και των κατοίκων της περιοχής της Βαρειάς στη Μυτιλήνη όπου σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής στο LesvosNews.gr κάποιος ή κάποιοι σκόρπισαν το θάνατο σε πολλά ζώα ρίχνοντας φόλες στην ευρύτερη περιοχή. Οι φιλόζωοι έχουν ξεκινήσει εκστρατεία για να σώσουν τα δηλητηριασμένα ζώα από το θάνατο ενώ ενημερώνουν τους κατοίκους της περιοχής που έχουν ζώα να τα προσέχουν και να τα μαζέψουν αν τα έχουν έξω στο δρόμο.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Εικόνες που παίζουν με το μυαλό!!!

 
  Κοιτάξτε λίγο πιο προσεκτικά…

 Εικόνες που παίζουν με το μυαλό
 Εικόνες που παίζουν με το μυαλό Εικόνες που παίζουν με το μυαλό
 Εικόνες που παίζουν με το μυαλό
 Εικόνες που παίζουν με το μυαλό
 Εικόνες που παίζουν με το μυαλό
 Εικόνες που παίζουν με το μυαλό
 Εικόνες που παίζουν με το μυαλό
 Εικόνες που παίζουν με το μυαλό
 Εικόνες που παίζουν με το μυαλό
 
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

156.000 ευρώ συν ΦΠΑ κόστισαν τα τετράδια των Πανελλαδικών εξετάσεων...


Τα τετράδια των Πανελλαδικών εξετάσεων κόστισαν 156.000 ευρώ συν το ΦΠΑ και θα είναι έτοιμα μέχρι τις 30 Απριλίου δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας Γ.Μπαμπινιώτης στη συνάντηση που είχε με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

Όσον αφορά στα σχολικά βιβλία της επόμενης χρονιάς, ο... κ.Μπαμπινιώτης τόνισε ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει από τον ΔΙΟΦΑΝΤΟ, μέχρι τις 10 Ιουλίου τα βιβλία θα βρίσκονται σε όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και μέχρι τις 20 Αυγούστου σε όλα τα Δημοτικά. Σχετικά με τις συναντήσεις που είχε με τις Ομοσπονδίες των καθηγητών και των δασκάλων, ο Υπουργός τόνισε ότι θα προωθηθεί Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με διαφορετικό όμως τρόπο από των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ διευκρίνισε ότι στόχος είναι οι εκπαιδευτικοί με αρνητική αξιολόγηση να μην απολύονται αλλά να επιμορφώνονται.

Για το νόμο της Ανώτατης Εκπαίδευσης ο κ. Μπαμπινιώτης επανέλαβε ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί ενώ τόνισε ότι το Υπουργείο δεν χρησιμοποιεί την χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων ως μέσο πίεσης για την εφαρμογή του. Τέλος ανακοίνωσε την παροχή βοήθειας από τα σχολεία της Κύπρου που έχουν συγκεντρώσει 500.000 ευρώ τα οποία μέσω των μηχανισμών των σχολείων θα διατεθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη και όχι με τη μορφή συσσιτίων στα σχολεία...
skai.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Στο Διαδίκτυο το προσωπικό αρχείο του Αϊνστάιν...


Διαθέσιμο στο Διαδίκτυο θα είναι το πλήρες αρχείο του Αλμπερτ Αϊνστάιν, που περιλαμβάνει την άγνωστη έως τώρα προσωπική αλληλογραφία του, καθώς και τα χειρόγραφα επιστημονικά σημειωματάριά του, όπου... μεταξύ άλλων, βρίσκεται για πρώτη φορά καταγραμμένη η πιο διάσημη εξίσωση στην ιστορία της ανθρωπότητας (E=MC2).

Τα αρχεία άρχισαν να «ανεβαίνουν» στο ίντερνετ από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, το οποίο τα έχει πλέον στην ιδιοκτησία του.

Σε πρώτη φάση είναι διαθέσιμα online γύρω στα 2.000 έγγραφα και θα ακολουθήσουν και τα άλλα στη συνέχεια, όπως έγινε γνωστό σε συνέντευξη που έδωσε το Πανεπιστήμιο.

Τα κείμενα και τα λοιπά προσωπικά αντικείμενα, όπως ταχυδρομικές κάρτες, του διάσημου νομπελίστα Γερμανο-εβραίου φυσικού, βρίσκονταν έως τώρα επιμελώς φυλαγμένα σε χρηματοκιβώτια.

Μόνο 900 εικόνες των χειρογράφων του και ένας ημιτελής κατάλογος με το μισό περιεχόμενο του αρχείου είχε δημοσιοποιηθεί το 2003. Τώρα, χάρη σε μια χορηγία του βρετανικού Ιδρύματος Πολόνσκι, που είχε κάνει μια ανάλογη ψηφιοποίηση στα χειρόγραφα του Ισαάκ Νεύτωνα, και τα 80.000 αντικείμενα της συλλογής του Αϊνστάιν έχουν πλέον καταγραφεί και ταξινομηθεί σε ένα πλήρη online κατάλογο.

Η ανανεωμένη ιστοσελίδα του πανεπιστημίου για τον Αϊνστάιν περιέχει πλέον τον κατάλογο του πλήρους αρχείου και δίνει την ευκαιρία στους ερευνητές να αναζητήσουν αντικείμενα που μέχρι σήμερα δεν ήξεραν καν ότι υπάρχουν.

Ο Αϊνστάιν είχε βοηθήσει στην ίδρυση του Εβραϊκού Πανεπιστημίου το 1925 και κληροδότησε σε αυτό το αρχείο του -καθώς και τα δικαιώματα χρήσης της εικόνας του- μετά το θάνατό του το 1955.

Η ψηφιοποίηση γίνεται σε συνεργασία με το αμερικανικό πανεπιστήμιο Πρίνστον (όπου εργαζόταν ο Αϊνστάιν) και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech), που έχουν αναλάβει να εκδώσουν σχολιασμένα όλα τα επιστημονικά χειρόγραφα του μεγάλου φυσικού.

Η online συλλογή περιλαμβάνει 14 σημειωματάρια γεμάτα επιστημονικές εργασίες και μάλιστα με πολύ ψιλά γράμματα, επιστολές του Αϊνστάιν σε συναδέλφους του επιστήμονες, καθώς και μια χειρόγραφη εξήγηση της θεωρίας της σχετικότητας και της διάσημης εξίσωσης που συσχετίζει την μάζα (Μ) με την ενέργεια (Ε) και την ταχύτητα (C).
ΑΠΕ - ΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Γυμνοί μπροστά στα παιδιά, είναι σωστό;

Το να βλέπεις το παιδί σου ολόγυμνο όταν πρέπει να το κάνεις μπάνιο ή να το ντύσεις είναι απόλυτα φυσιολογικό. Τι γίνεται όμως με την δική σου γύμνια; Είναι σωστό να βλέπει το παιδί γυμνούς τους γονείς του;

Κάθε γονιός έχει τους δικούς του κανόνες σεμνότητας. Άλλοι άνθρωποι είναι, από τη φύση τους ντροπαλοί και άλλοι λιγότερο. Τι είναι όμως το σωστό, τι θα δώσει στα παιδιά μας το κατάλληλο μήνυμα για την σεμνότητα από την μία αλλά και για την υγιή αντιμετώπιση του ίδιου τους του σώματος;

Πότε τα παιδιά αρχίζουν να παρατηρούν το γυμνό σώμα;
Τα παιδιά αρχίζουν από μικρή ηλικία να διαπιστώνουν τις διαφορές στο σώμα ανάμεσα στα κορίτσια και στα αγόρια, κι αυτές τους οι διαπιστώσεις τα κάνουν να έχουν απορίες. Όταν τα παιδιά είναι πολύ μικρά δεν έχουν καμία συναίσθηση ντροπής. Ωστόσο αρχίζουν σιγά σιγά να αντιδρούν στη θέα του γυμνού σώματος, αυτό όμως είναι περισσότερο μια έκφραση της ενστικτώδους σεξουαλικότητάς τους. Υπάρχουν παιδιά που στη θέα ενός γυμνού σώματος, θέλουν να αγγίξουν τα σημεία του σώματος που διαφέρουν από το δικό τους (πχ. το πέος του μπαμπά αν είναι κοριτσάκι ή το στήθος της μαμάς το αγοράκι). Άλλα περιορίζονται απλά σε ερωτήσεις ή βγάζουν τα δικά τους φανταστικά και -καμιά φορά- αστεία συμπεράσματα. Μήπως έχει έρθει η ώρα να ντυθούμε;

Πότε πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε γυμνοί μπροστά στα παιδιά;
Η σεμνότητα, το να μην εμφανίζονται δηλαδή οι γονείς γυμνοί μπροστά στα παιδιά τους, πρέπει να ξεκινά γύρω στην ηλικία των 6 ετών, λένε οι ειδικοί. Αυτό σημαίνει ότι δεν κάνουμε μπάνιο και ντους μαζί με τα παιδιά, ότι δεν γδυνόμαστε και ντυνόμαστε μπροστά τους και ότι δεν τα χαϊδεύουμε στα γεννητικά τους όργανα μετά από αυτή την ηλικία.
Ωστόσο, οι ειδικοί προτείνουν ο γονιός του αντίθετου φύλου να ξεκινήσει αυτή τη σεμνή συμπεριφορά ακόμα νωρίτερα, γύρω στην ηλικία των 3 ετών. Είναι η ηλικία που τα παιδιά φτάνουν στο Οιδιπόδειο στάδιο της ανάπτυξής τους και αναπτύσσουν ένα στενότερο δεσμό με τον γονιό του αντίθετου φύλου. Το Οιδιπόδειο στάδιο διαρκεί μέχρι τα 8 χρόνια περίπου, ωστόσο η σεμνότητα πρέπει να εξακολουθήσει.

Πως διδάσκουμε τα παιδιά μας να είναι σεμνά;
… χωρίς να τους δώσουμε λάθος μηνύματα για το σώμα τους; Ενθαρρύνετε τα παιδιά να κλείνουν την πόρτα όταν κάνουν ντους ή επισκέπτονται την τουαλέτα. Κάντε το ίδιο κι εσείς για να τους δώσετε το σωστό μήνυμα ότι αυτή είναι μια σωστή και συνηθισμένη συμπεριφορά. Μην βγαίνετε από το μπάνιο γυμνοί, φορέστε ένα μπουρνούζι ή μια πετσέτα. Η συζήτηση για το σεξ δεν είναι σκόπιμο να συνδυάζεται με συζητήσεις περί σεμνότητας. Αφήστε την για όταν το παιδί θα είναι μεγαλύτερο και ωριμότερο.
Ωστόσο, έχετε πάντα κατά νου ότι μια αρνητική σας αντίδραση ως προς την σεμνότητα μπορεί να δώσει στα παιδιά λάθος μήνυμα σε ό,τι αφορά την σεξουαλικότητα ή την εξοικείωσή τους με το σώμα τους, γι’ αυτό η «διδαχή» της σεμνότητας πρέπει να γίνεται με προσοχή και ψυχραιμία. Συνυπολογίζοντας την ηλικία του παιδιού και δίνοντας βασικούς κανόνες σεμνότητας χωρίς στόμφο και υπερβολές είναι ο πιο ομαλός τρόπος για να διδάξετε τα παιδιά ότι είναι άλλο η σεμνότητα και άλλο η σεμνοτυφία και το κόμπλεξ.


Πηγή:femail
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Απολύσεις και λουκέτα αμέσως μετά τις εκλογές...


Ούτε φίδι στον κόρφο για την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επόμενες εθνικές εκλογές. Οι απαιτήσεις της τρόικας των πιστωτών της χώρας είναι πλέον κάτι παραπάνω από υψηλές και ταυτόχρονα κάτι παραπάνω από ... πιεστικές. Μόνο η προειδοποίηση που έστειλε μέσω συνεντεύξεων που έδωσε το προηγούμενο 24ωρο ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα κ. Πολ Τόμσεν, αρκεί για να προκαλέσουν …τρόμο.

Για παράδειγμα, η απαίτηση για απολύσεις στο δημόσιο, αμέσως μετά τις εκλογές, βρίσκεται, σαφώς, στην κορυφή της σχετικής πυραμίδας. Ο κ. Τόμσεν, ωστόσο, είναι κάτι παραπάνω από κατηγορηματικός: η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να μειώσει το κράτος, όπερ σημαίνει ότι θα πρέπει: α) να πουλήσει οργανισμούς και εταιρίες, όπου το δημόσιο εξακολουθεί να έχει πλειοψηφικό ποσοστό και β) να προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων από το δημόσιο, τηρώντας παράλληλα απαρέγκλιτα το συσχετισμό 1 πρόσληψη για κάθε 5 απομακρύνσεις, που έχει συμφωνηθεί.

Αυτή είναι μια από τις βασικές υποχρεώσεις του νέου ενοίκου του Μεγάρου Μαξίμου, ο οποίος δεν θα μπορεί και να διαπραγματευτεί οτιδήποτε άλλο. Κι αυτό γιατί όλα τα παραπάνω έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, στο πλαίσιο της συμφωνίας για το δεύτερο χρηματοδοτικό πακέτο και φέρουν τις υπογραφές των πολιτικών αρχηγών των μεγάλων κομμάτων. Ίσως γι αυτό στην έκθεση του ΔΝΤ προβλέπεται ότι η Ελλάδα οδεύει εκ νέου σε μια κυβέρνηση συνασπισμού μετά τις επόμενες εκλογές…
voria.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ο δολοφόνος βιντεοσκοπούσε το μακελειό...


Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής σε όλα τα σχολεία της χώρας, η Γαλλία θέλησε να απευθύνει τον ύστατο χαιρετισμό στα τρία παιδιά και τον καθηγητή που σκοτώθηκαν χθες Δευτέρα σε ένα εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης.
Λόγω της τραγωδίας, η ... προεκλογική εκστρατεία, η οποία επισήμως άρχιζε σήμερα, έχει «παγώσει» τουλάχιστον μέχρι και αύριο Τετάρτη.

Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες στη Γαλλία, οι υποψήφιοι για την προεδρία ανήγγειλαν σύσσωμοι την αναστολή της εκστρατείας τους, ακυρώνοντας συγκεντρώσεις και συμμετοχές σε ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα.


Ο Γάλλος πρόεδρος ήταν παρών στη σχετική τελετή που οργανώθηκε στο κολέγιο Φρανσουά Κουπερέν, στο κέντρο του Παρισιού και ενώπιον των μαθητών επανέλαβε ότι θα γίνουν τα πάντα για να βρεθεί ο δολοφόνος, που είναι πιθανόν το ίδιο πρόσωπο που δολοφόνησε τρεις στρατιωτικούς κατά τις δέκα τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Τουλούζης.

«Είναι κατ' αρχάς μια στιγμή περισυλλογής, μετά ίσως η ευκαιρία να αναλογιστεί κανείς αυτό το δράμα, αυτά τα ζητήματα της ανασφάλειας, την εξέλιξη της κοινωνίας», είχε σχολιάσει λίγο νωρίτερα ο υπουργός Εθνικής Παιδείας Λικ Σατέλ. «Απλώς αφήνεται η παιδαγωγική ελευθερία σε κάθε ίδρυμα, σε κάθε διδάσκοντα που, ανάλογα με τους μαθητές του, θα καθορίσει τον καλύτερο τρόπο για να εκφράσει αυτή τη στιγμή περισυλλογή».



Σύμφωνα με τον υπουργό, «όταν επιτίθεσαι σ' ένα σχολείο, επιτίθεσαι σ' ένα θεσμό. Σήμερα το σχολείο είναι αναμφίβολα η τελευταία ενσάρκωση των θεσμών, των αξιών της Δημοκρατίας».

Ο δράστης της Τουλούζης είχε κάμερα στο λαιμό

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν δήλωσε σήμερα πως οι αστυνομικοί δεν έχουν αναγνωρίσει τον δράστη των επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών και εβραίων στην Τουλούζη και Μοντομπάν και πρόσθεσε πως ένας αυτόπτης μάρτυρας είδε να έχει «περασμένη στο λαιμό του μια μικρή κάμερα».

«Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι», τόνισε ο Γκεάν μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1. «Προς το παρόν συνεχίζουμε τις έρευνες. Δεν έχουμε σημειώσει πρόοδο», πρόσθεσε, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.



Ο Γκεάν αποκάλυψε πως ένας αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε πως «είδε μια μικρή κάμερα περασμένη στο λαιμό του».

Ο Γάλλος υπουργός αναφέρθηκε σε πληροφορία της εφημερίδας Sud-Ouest, σύμφωνα με την οποία ένας αυτόπτης μάρτυρας στην Τουλούζη κατέθεσε πως ο δράστης είχε περασμένη μια μικρού μεγέθους κάμερα γύρω από τον λαιμό του.

«Είναι μια ένδειξη. Πρόκειται για ένα μηχάνημα που καταγράφει εικόνες, κρεμιέται στο στήθος και προσαρμόζεται με λουριά. Τον είδαν πραγματικά - το δηλώνει ένας μάρτυρας - με αυτό το μηχάνημα», εξήγησε ο υπουργός.

Στο 17ο σύνταγμα αλεξιπτωτιστών του Μοντομπάν, στο οποίο ανήκαν οι στρατιωτικοί που δολοφονήθηκαν στις 15 Μαρτίου, είχαν συμβεί, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ναζιστικές εκδηλώσεις από τρεις στρατιωτικούς, τους οποίους κατήγγειλε στην ιεραρχία ένας συνάδελφός τους, που εν τω μεταξύ εγκατέλειψε το στρατό.
real.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Πώς να στέλνεις sms οδηγώντας μηχανή!

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Πάρκο στην Αφρική για την άγρια ζωή έχει τρεις φορές το μέγεθος της Ελλάδας

Πέντε χώρες της νότιας Αφρικής υπέγραψαν τη συνθήκη για τη δημιουργία της μεγαλύτερης προστατευόμενης περιοχής του κόσμου, τη Διασυνοριακή Περιοχή Προστασίας Καβάνγκο-Ζαμβέζη (KAZA), με έκταση τρεις φορές μεγαλύτερη της Ελλάδας. Η περιοχή φιλοξενεί τους μισούς ελέφαντες της Αφρικής και περιλαμβάνει το περίφημο Δέλτα του Οκαβάνγκο, αλλά και τους Καταρράκτες Βικτώρια.
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Ναμίμπια, υπουργοί της Αγκόλα, της Μποτσουάνα, της Ναμίμπια, της Ζάμπια και της Ζιμπάμπουε έβαλαν τις τελικές σφραγίδες για τη δημιουργία του KAZA με τη συνένωση 36 επιμέρους προστατευόμενων περιοχών και των γύρω εκτάσεων. Η συνολική τους έκταση φτάνει τα 440.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με την οργάνωση WWF, η οποία συνέβαλε στη δημιουργία του νέου πάρκου, το ΚΑΖΑ φιλοξενεί το 43% του συνολικού πληθυσμού αφρικανικών ελεφάντων, κροκόδειλους, λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, ύαινες, ρινόκερους και μπαμπουίνους, καθώς και 600 είδη πτηνών και 3.000 είδη φυτών.
Μεγάλο μέρος της άγριας ζωής εξαρτάται άμεσα από το ξηρό δέλτα του Οκαβάνγκο, ενός ποταμού που χύνεται στην ενδοχώρα της Μποτσουάνα αντί στη θάλασσα, και σχηματίζει μεγάλους εποχικούς βαλτότοπους.
Με την αύξηση των ανθρώπινων πληθυσμών, που μέχρι και σήμερα είναι υπερβολικά φτωχοί για να στηρίξουν τις προσπάθειες προστασίας, οι μεταναστευτικές διαδρομές των ζώων έχουν διαταραχθεί από τα εθνικά σύνορα και τις συγκρούσεις. Στην Αγκόλα, για παράδειγμα, ολόκληρες δεκαετίες εμφύλιου πολέμου ανάγκασαν τα κοπάδια ελεφάντων να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές.
Μείζον πρόβλημα είναι και οι λαθροθήρες, που σκότωσαν το 2010 πάνω από 330 ρινόκερους για τα κέρατά τους.
Το νέο, διασυνοριακό πάρκο δημιουργείται μετά από χρόνια συζητήσεων. Τον Αύγουστο του 2011 οι πέντε χώρες υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης και δεσμεύτηκαν για την υλοποίηση του σχεδίου.
Η WWF επισημαίνει ότι περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι εξαρτώνται απόλυτα από τους πόρους της περιοχής του KAZA, γεγονός που καθιστά τη διαχείρισή της πιο δύσκολη. Η άγρια ζωή μπορεί όμως να ελπίζει στο άνοιγμα παλιών μεταναστευτικών διαδρομών και την αποτελεσματικότερη συνεργασία για την προστασία των οικοσυστημάτων.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr


Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Δείτε πώς θα γίνουν τα τσιγάρα σε λίγους μήνες…


 Αυξήσανε την τιμή στα τσιγάρα, ο Έλληνας ακόμα καπνίζει. Ξανά αυξήσανε την τιμή, ο Έλληνας ακόμα καπνίζει. Το απαγόρεψαν σε κλειστούς χώρους αυξάνοντας πάλι την τιμή, κι ο Έλληνας το βιολί του. Για να σε δω τώρα Έλληνα με το νέο πακέτο που θα κυκλοφορήσει σύντομα…. θα το αντέξεις;


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΠΗΓΗ: pinnokio.gr

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ατελείωτο... drifting που θα κολλήσετε στην οθόνη!

ΠΕΡΘΕΑΜΑ!!!
Ο Nick «Apex» Brocha επιστρέφει με ένα νέο φιλμ γεμάτο θέαμα, καπνούς και ασκήσεις ακριβείας. Αυτή τη φορά φέρνει κι έναν φίλο του μαζί, τον Ernie Vigil. Και οι δυο οδηγούν από ένα Triumph Speed Triples, ειδικά μεταποιημένα ώστε για οδηγούνται....πλαγιολισθαίνοντας. Η παιδική χαρά των drifters πέρα από τον Ατλαντικό βρίσκεται χωρίς αμφιβολία στους λόφους του High Plains County. Αραιή κυκλοφορία οχημάτων, τέλεια άσφαλτος και ατελείωτες στροφές με κάθε είδος καμπυλότητας. Το μόνο τους πρόβλημα είναι οι τοπικές αρχές, που μάλλον τους έχουν βάλει στο μάτι. Ο «τροχαίος» Dan Brockett, φαίνεται να είναι ο μόνος που μπορεί να τους ακολουθήσει.

Το Ford Mustang Cobra που «κατεβάζει» 550 ίππους, είναι φτιαγμένο για να «τρέχει» και ο ίδιος έχει το ελεύθερο να περνά τα όρια... Δείτε το σκηνικό της καταδίωξης σε ένα βίντεο που «μυρίζει» καμένο λάστιχο...
 
ΠΗΓΗ: trelokouneli.gr
 
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Σαν σήμερα 20/3...

1929: Ο ΠΑΟΚ συγχωνεύεται με την ΑΕΚ Θεσσαλονίκης και αλλάζει το σήμα του από τετράφυλλο πράσινο τριφύλλι στον δικέφαλο αετό...


43 π.Χ: Γεννήθηκε ο Οβίδιος, ρωμαίος ποιητής. 

1727: Πέθανε ο Άιζαακ Νιούτον, γνωστότερος στην Ελλάδα ως Ισαάκ Νεύτων, αγγλοεβραίος φυσικός, μαθηματικός και αστρονόμος. 

1815: Ο Ναπολέων Βοναπάρτης επιστρέφει στο Παρίσι μετά τη δραπέτευσή του από το νησί Έλβα, όπου ήταν εξόριστος. Ακολουθείται από 140.000 στρατιώτες και 200.000 εθελοντές για να ξεκινήσει τη δεύτερη περίοδο της διακυβέρνησής του.

1828: Γεννήθηκε ο Ερρίκος Ίψεν, νορβηγός θεατρικός συγγραφέας. 

1834: Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτριος Πλαπούτας παραπέμπονται σε δίκη με τις κατηγορίες της συνωμοσίας και της εσχάτης προδοσίας. 

1835: Ολοκληρώνονται οι πρώτες δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα, που διήρκεσαν πέντε μέρες. 

1900: Ο σέρβος φυσικός Νίκολα Τέσλα λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την ασύρματη μετάδοση της ηλεκτρικής ενέργειας. 

1908: Γεννήθηκε ο Φρανκ Στάντον, εμβληματική προσωπικότητα της αμερικανικής τηλεόρασης. Ως διευθυντής του CBS (1946-1971) καθιέρωσε τις τηλεμαχίες, ενώ επινόησε το πρώτο μηχάνημα μέτρησης της διαφημιστικής θεαματικότητας, προγόνου των σημερινών μετρήσεων. 

1929: Ο ΠΑΟΚ συγχωνεύεται με την ΑΕΚ Θεσσαλονίκης και αλλάζει το σήμα του από τετράφυλλο πράσινο τριφύλλι στον δικέφαλο αετό. 

1933: Εκτελείται στην ηλεκτρική καρέκλα ο ιταλοαμερικανός οικοδόμος Τζουζέπε Ζανγκάρα, ο οποίος στις 15 Φεβρουαρίου 1933 αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον αμερικανό πρόεδρο Φραγκλίνο Ρούσβελτ. Αντ' αυτού, σκότωσε τον δήμαρχο του Σικάγου, Άντον Τσέρμακ. 

1968: Πέθανε ο Καρλ Ντράγιερ, δανός σκηνοθέτης. («Μέρες Οργής», «Λόγος», «Γερτρούδη») 

1990: Πέθανε ο Λεβ Γιασίν, ρώσος τερματοφύλακας. 

Πηγή: sansimera.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

«Στροφή» στην αγροτική παραγωγή!


Πάνω από ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι που ζουν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ενδιαφέρονται να επιστρέψουν στην περιφέρεια και να ασχοληθούν με την πρωτογενή παραγωγή. Αυτό το στοιχείο προκύπτει από μελέτη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και...





Τροφίμων που θα παρουσιαστεί από την ηγεσία του εντός των ημερών. Τα παραπάνω ανέφερε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Δριβελέγκας, παρουσία του οποίου πραγματοποιήθηκε σήμερα η υπογραφή των πρώτων συμβάσεων μίσθωσης δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης για την Κεντρική Μακεδονία.

Σχετικά με τη διαδικασία μίσθωσης δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης, ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γιώργος Κορμέντζας, ανέφερε ότι το έργο ξεκίνησε πριν από είκοσι εβδομάδες σε 17 περιφερειακές ενότητες, σε ολόκληρη τη χώρα ενώ κάθε Πέμπτη δημοσιεύονται νέες μισθώσεις γης στη σελίδα τού οργανισμού στο διαδίκτυο. «Ήδη φτάσαμε στις 4.000 αιτήσεις πανελλαδικά και υπογράψαμε συμβόλαια στην Ξάνθη, την Καβάλα και τη Θεσσαλονίκη» είπε και πρόσθεσε ότι στόχος είναι μέχρι το καλοκαίρι να έχουν μισθωθεί 10.000 αγροτεμάχια που αντιστοιχούν σε εκτάσεις 100.000 στρεμμάτων συνολικά. 

Πρώτη σε αριθμό αιτήσεων περιφερειακή ενότητα είναι αυτή της Θεσσαλονίκης, τόνισε ο κ. Δριβελέγκας, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής οικονομίας της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Ευθυμιάδης επισήμανε ότι έγιναν 993 αιτήσεις μόνο για την ενότητα Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα για 194 αγροτεμάχια, έκτασης 1173 στρεμμάτων. Οι συμβάσεις που υπεγράφησαν σήμερα αφορούν τη μίσθωση 32 αγροτεμαχίων, έκτασης 118 στρεμμάτων σε 14 δικαιούχους ενώ συνεχίζεται η επεξεργασία των υπολοίπων αιτήσεων. Μετά τη Θεσσαλονίκη, σειρά θα πάρουν οι περιφερειακές ενότητες της Χαλκιδικής, των Σερρών και της Πιερίας που περιμένουν βεβαιώσεις από τις δασικές υπηρεσίες. Το υπουργείο εκτιμά ότι στην κεντρική Μακεδονία θα μισθωθούν 3.000 αγροτεμάχια.

«Το υπουργείο έχει στην κατοχή του πάνω από 11 εκατομμύρια στρέμματα γης. Από αυτά, τα οκτώ είναι δασικά και τα 3 καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Μέχρι τώρα, όμως, δεν υπήρξε καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων του υπουργείου. Ωστόσο, με τον νόμο που «πέρασε» πρόσφατα, θα δημιουργηθεί βάση δεδομένων στον ΟΠΕΚΕΠΕ που θα αποτελέσει το πρόκριμα για το κτηματολόγιο» τόνισε ο υφυπουργός. 

Σημείωσε, εξάλλου, ότι στη διαδικασία των μισθώσεων γης έχουν προκύψει κάποια προβλήματα σε σχέση με τα δασαρχεία, όμως εκτίμησε ότι σε συνεργασία με την περιφέρεια θα ξεπεραστούν γρήγορα. Ενστάσεις, όμως, για το όλο θέμα διατύπωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος Αγροτικής Ανάπτυξης στο τμήμα Αλιείας, Βασίλης Κανάκας που απέδωσε τη διαδικασία της μίσθωσης γης σε «επικοινωνιακά τερτίπια», ενώ έκανε λόγο για εξαπάτηση του κόσμου για προεκλογικούς σκοπούς. 


Στο χωράφι 14 νέοι και νέες από τη Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, με τα συμβόλαια των εκτάσεων που πρόκειται να καλλιεργήσουν, έφυγαν σήμερα από την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας οι 14 νέοι και νέες από τη Θεσσαλονίκη. Αφού γνώρισαν την ανεργία, αποφάσισαν να αναζητήσουν μια διέξοδο απασχόλησης που θα τους εξασφαλίζει τα προς το ζην, στην αγροτική γη. 

Αρωματικά φυτά θα καλλιεργήσει η 29χρονη Ελένη Μανδραβέλη στα 3,5 στρέμματα που έχει πλέον στη διάθεσή της στη Νέα Ραιδεστό. Όπως εξηγεί η ίδια που σπούδασε γεωπονία, διάλεξε τη συγκεκριμένη καλλιέργεια επειδή δεν απαιτεί πολύ νερό. Από την πλευρά του ο 27χρονος Αχιλλέας Γαρουφαλίδης με σπουδές στο χώρο των ηλεκτρονικών υπολογιστών, αποφάσισε να ασχοληθεί με την εκτροφή σαλιγκαριών στα δέκα στρέμματα που εξασφάλισε, για να ζήσει την οικογένειά του. Σχέδια για δενδρώδεις καλλιέργειες κάνει, άλλωστε, η 26χρονη Ευαγγελία Σταυρίδου, που με αφορμή τις σπουδές της στη γεωπονία κατάφερε να εξασφαλίσει σε πρώτη φάση μια έκταση 3,5 στρεμμάτων ώστε να ξεκινήσει το εγχείρημά της. 

Σημειώνεται ότι δικαιούχοι για την μίσθωση γης είναι νέοι και άνεργοι, αγρότες και μη ενώ τα μισθωτήρια συμβόλαια έχουν πενταετή διάρκεια και η τιμή της εκμίσθωσης είναι 5 ευρώ το στρέμμα ανά έτος. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

trelokouneli.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Η απίστευτη φάρσα στη Νικολέττα Ράλλη! – ΒΙΝΤΕΟ



Με αφορμή ένα βίντεο με τη Μαρία Μπεκατώρου, η οποία να προσπαθεί να συνέλθει από μία…κατσαρίδα που είχε μπει στο στούντιο της εκπομπής, οι συνεργάτες του “Made In Star” σκηνοθέτησαν μια μικρή, αλλά γεμάτη γέλιο φάρσα για τη Νικολέττα Ράλλη. Η παρουσιάστρια έλεγε τα τηλέφωνα με τα οποία οι τηλεθεατές μπορούσαν να διεκδικήσουν ένα netbook αλλά δε γνώριζε ότι μέσα στο netbook βρισκόταν μία…ψεύτικη κατσαρίδα.
Δείτε την αντίδρασή της:




Πηγή : controltv.net
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »