Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

15 σκυλιά που θα έκαναν τα πάντα για τα παιδιά!

Τα σκυλιά είναι ο καλύτερος φίλος μικρών και μεγάλων. Εμείς, όμως, εδώ θα αναφερθούμε στα μικρά παιδιά και στη σχέση που αναπτύσσουν με τα συμπαθέστατα τετράποδα. Παιδάκια προσχολικής ηλικίας λατρεύουν τα κατοικίδιά τους και το αποδεικνυουν με κάθε τρόπο. Μέσα από το παιχνίδι κυρίως στο οποίο ενσωματώνουν τρόπον τινά τους σκύλους τους. Και αυτοί με τη σειρά τους θα μπορούσαν να κάνουν τα πάντα για να διευκολύνουν αλλά και για να μη δυσαρεστήσουν την παρεούλα τους… Τι ακριβώς θα έκαναν;
1. Τον υπομονετικό ασθενή για την επίδοξη γιατρίνα!

2. Τον ζωντανό… καμβά για τον νέο Πικάσο!

3. Στη σκανδαλιά θα αναλάμβανε όλη την ευθύνη…

4. Θα έκανε την προσευχή του λίγο πριν πέσει στο κρεβάτι.

5. Θα έκανε μπέιμπι σίτινγκ για το χαριτωμένο μωρό.

6. Θα έδινε ένα γλυκό φιλί στο στόμα…

7. Θα γινόταν η προσωπική πολυθρόνα μόλις άρχιζε το παιδικό στην τηλεόραση…

8. Θα ήταν το «μικρό μου πόνι» που κάθε παιδί ονειρεύεται να έχει.

9. Θα κατασκόπευαν μαζί τους γείτονες…

10. Θα γινόταν το καλύτερο μαξιλάρι ever!

11. Θα έπαιρνε την ίδια στάση με το φιλαράκι του…

12. Θα περιποιόταν τα μαλλιά του φίλου όταν εκείνος δεν μπορούσε…

13. Θα γινόταν ακόμα και… Δαλματίας!

14. Θα βοηθούσε για να φτάσει το φιλαράκι του εκείνο το βάζο με τα σοκολατάκια…


15. Θα έπαιζε στο χιόνι έστω κι αν έκανε πολύ κρύο…

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Πώς μοιάζει ένας συνηθισμένος άνδρας σε διαφημίσεις εσωρούχων... [PICS]


Πώς μοιάζει ένας συνηθισμένος άνδρας σε διαφημίσεις εσωρούχων... [PICS] Δείτε πως περίπου μοιάζει ένας συνηθισμένος άνδρας σε μια διαφήμιση εσωρούχων!







Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Επισκόπηση Τύπου - Tι γράφουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Κορυφαία γκάφα με τη Χρυσή Αυγή

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε κορυφαία γκάφα εξελίχθηκε η υπόθεση με τη Χρυσή Αυγή. Ορισμένοι σύμβουλοι και συνεργάτες του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και... όσοι επέτρεψαν στον Ευάγγελο Βενιζέλο να χτυπά -με βάση την προσωπική του στρατηγική- το «ταμπούρλο» δίνοντας τον ρυθμό για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής εξέθεσαν τελικά τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ενόσω εκείνος βρισκόταν σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο για τα συμφέροντα της Ελλάδας ταξίδι στην Αμερική".

ΕΘΝΟΣ: Korydallos Strasse για τον αρχηγό

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καθ΄οδόν (Strasse) για τη φυλακή ο γραμματέας της οργάνωσης μετά την απόφαση που πήραν λίγο πριν τις 4.00 τα ξημερώματα ανακριτής και εισαγγελέας. Είχε προηγηθεί η σχεδόν εξάωρη απολογία του, αλλά οι εξηγήσεις του δεν κρίθηκαν επαρκείς".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Αργυρός Νάνος» της ΜΙΤ: 6 Ελληνες θέλουν να καταστρέψουν την Τουρκία

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο «Αργυρός Νάνος» συντάσσει εκθέσεις για λογαριασμό της τουρκικής υπηρεσίας ΜΙΤ, μάλιστα παριστάνει την ίδια ώρα τον... «Ελληνα εθνικόφρονα»! Κινείται σε «ελληνοκεντρικούς» κύκλους, συλλέγοντας εκεί πληροφορίες για πρόσωπα-καταστάσεις κλπ., διοχετεύοντας έπειτα τα στοιχεία αυτά στα αφεντικά του, της Αγκυρας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:
Αμετανόητοι προκλητικοί

Η εφημερίδα γράφει ότι "αμετανόητοι, προκλητικοί, βίαιοι και χρησιμοποιώντας τη γλώσσα και τη συμπεριφορά πεζοδρομίου, που τόσο καλά γνωρίζουν, έφυγαν από την Ευελπίδων οι Ηλίας Κασιδιάρης, Νίκος Μίχος και Ηλίας Παναγιώταρος μετά την απόφαση-έκπληξη με την οποία αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αίσχος για τη λειτουργία της Δημοκρατίας

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μια απόφαση που σόκαρε όχι μόνο την ελληνική κοινωνία, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, ήρθε χθες από τη Δικαιοσύνη. Την ίδια ώρα που δεκάδες πολίτες στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων προφυλακίζονταν για αξιόποινες πράξεις ήσσονος σημασία, οι τρεις εκ των -κατά την κατηγορία- διευθυντών της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής αφήνονταν ελεύθεροι, ρίχνοντας μάλιστα κλοτσιές και σφαλιάρες".

ΕΣΤΙΑ:
Σύγκρισις κράτους Ελλάδος - ΗΠΑ

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η παράλυσις των αμερικανικών ομοσπονδιακών υπηρεσιών ενδέχεται να έχη τεράστιες επιπτώσεις τόσο στην αμερικανική όσο και στην παγκόσμιο οικονομία. Διότι στις ΗΠΑ το κράτος παίζει ουσιαστικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία της οικονομίας. Παρ΄ότι είναι αναλογικώς μικρό -σε ομοσπονδιακό επίπεδο αριθμεί περίπου 2 εκατ. υπαλλήλους για πληθυσμό άνω των 300 εκατ. κατοίκων- υπάρχει ώστε να λειτουργούν σωστά τα πάντα".

Η ΑΥΓΗ: Ολισθηροί χειρισμοί Σαμαρά

Σύμφωνα με την εφημερίδα "διάτρητοι και πιθανότατα αναποτελεσματικοί αποδεικνύονται οι χειρισμοί της κυβέρνησης και ειδικότερα του πρωθυπουργού στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, καθώς από χθες είναι ορατός ο κίνδυνος η επιχείρηση να γυρίσει «μπούμερανγκ» όχι απλώς για τον Αντ. Σαμαρά, αλλά και για το δημοκρατικό πολίτευμα".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ:
Διαρκές το έγκλημα

Η εφημερίδα υποστηρίζει "σφαλιάρες, κλοτσιές, σπρωξίματα, απειλές και ακατάσχετο υβρεολόγιο κατά των εκπροσώπων ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ ήταν η «πολιτική» δήλωση των κατηγορούμενων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Κασιδιάρη, Ηλ. Παναγιώταρου, Ν. Μίχου, χθες, την ώρα που αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ουδείς αντέδρασε σ΄αυτή την επίδειξη τραμπουκισμού, μηδέ των αστυνομικών εξαιρουμένων".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:
Αιφνιδιασμός και ερωτήματα

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αιφνιδιασμό και ερωτήματα προκάλεσε η απόφαση των δύο ανακριτών να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος και να προφυλακιστεί μόνο ο Γιάννης Λαγός".

Ο ΛΟΓΟΣ:
Βουλιάζει η χώρα στην κατάθλιψη

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μεγάλη αύξηση των περιστατικών κατάθλιψης καταγράφεται τα τελευταία δύο χρόνια στη χώρα μας, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Μελέτη του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) του Πανεπιστημίου Αθηνών διαπιστώνει σημαντική αύξηση των σοβαρών καταθλιπτικών επεισοδίων, από το 2011 έως σήμερα, σε ποσοστό που ξεπερνά το 50%".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Στοχοποιούν το λαϊκό κίνημα με επικίνδυνες θεωρίες

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε ευθεία επίθεση ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα και τους ταξικούς αγώνες που βάζουν στο επίκεντρο την αποδέσμευση της χώρας από ΝΑΤΟ και ΕΕ, χαρακτηρίζοντάς τους «εξτρεμισμό», προχώρησε ο πρωθυπουργός από τις ΗΠΑ".

ΤΑ ΝΕΑ: Μέσα ο αρχηγός έξω η συμμορία!

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την προφυλάκιση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου αποφάσισαν τα ξημερώματα οι ανακριτές, βάζοντας τέλος σε ένα ολονύκτιο θρίλερ με την απολογία του. Ο «φύρερ» αρνήθηκε κάθε σχέση με εγκληματικές ενέργειες και έφτασε να απαρνηθεί τον ναζισμό, χωρίς να πείσει ανακριτές και εισαγγελείς".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ:
Το φίδι έμεινε στον κόρφο μας

Η εφημερίδα γράφει ότι "η υπό όρους αποφυλάκιση χθες το πρωί, των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρη, Ηλ. Παναγιώταρου και Ν. Μίχου έσκασε σαν βόμβα".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Γαλλική βοήθεια στο δημόσιο νερό

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Επιστροφή στα κέρδη

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σημαντικά οφέλη από την μετάταξη του χρηματιστηρίου στις αναδυόμενες αγορές κατά MSCI, η οποία θα υλοποιηθεί στις 26 Νοεμβρίου βλέπει σε έκθεσή της που δημοσιεύθηκε χθες η Citi. Η Citi μιλά για εισροή κεφαλαίων εξ αυτού του λόγου της τάξης των 2,1 δισ. δολαρίων. Ο διεθνής οίκος που καλύπτει 11 ελληνικές μετοχές εκτός της Coca-Cola κάνει επίσης την πρόβλεψη πως τα κέρδη των εισηγμένων εταιρειών εκτός τραπεζών θα παρουσιάσουν άνοδο της τάξης του 31% το 2014 σε σχέση με το 2013".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Κατά έξι φορές αυξήθηκε η φορολογία των ακινήτων

Η εφημερίδα τονίζει ότι "έξι φορές πάνω ανέβηκε το φορολογικό βάρος στα ακίνητα στο διάστημα 2010-2013, καθώς τα έσοδα του Δημοσίου από φόρους στην ακίνητη περιουσία εκτινάχθηκαν στα 3,176 δισ. ευρώ φέτος, από 487 εκατ. ευρώ το 2010, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο μια αγορά που έχει καταρρεύσει εξαιτίας της βαθιάς οικονομικής κρίσης".
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ποιες και πόσες αποδείξεις χρειάζονται φέτος για την εφορία με το νέο σύστημα

Φανατικοί «κυνηγοί» και «συλλέκτες» αποδείξεων πρέπει να γίνουν φέτος οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, καθώς η ισχύουσα φορολογική νομοθεσία τούς υποχρεώνει να... καλύψουν με δαπάνες για αγορές αγαθών και για παροχή υπηρεσιών το 25% των συνολικών ετήσιων αποδοχών τους. Εάν δεν συγκεντρώσουν το ποσό αυτό, θα πληρώσουν πρόσθετο φόρο 22% για το "ακάλυπτο" ποσό.

Όλοι οι άλλοι φορολογούμενοι, που δεν έχουν εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες, δηλαδή οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες και οι εισοδηματίες, δεν είναι φέτος υποχρεωμένοι να συλλέγουν αποδείξεις.

Οι ρυθμίσεις αυτές ισχύουν για τα εισοδήματα που αποκτώνται μέσα στο 2013 και θα δηλωθούν στην εφορία με την υποβολή δηλώσεων το 2014.

Οι πληρωμές δαπανών αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών «με απόδειξη» είναι προτιμότερες φέτος για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, διότι ή έκπτωση που θα έχουν με τις αποδείξεις είναι μεγαλύτερη από το ΦΠΑ που θα πληρώσουν για τις αγορές.

Αυτή άλλωστε είναι και η λογική των αλλαγών, οι οποίες αποσκοπούν στο να ακυρώσουν το όποιο κίνητρο θα είχε ένας καταναλωτής να κάνει τις αγορές του χωρίς απόδειξη για να ζητήσει αφαίρεση του ΦΠΑ από τον έμπορο.

Πρόσθετο κίνητρο

Ουσιαστικά, ο νέος τρόπος με τον οποίο λειτουργεί πλέον το μέτρο των αποδείξεων είναι ένα πανίσχυρο κίνητρο για τη ζήτηση αποδείξεων, αλλά μόνο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Κι αυτό διότι οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι πρέπει να «κυνηγούν» πλέον όλες τις αποδείξεις και να τις ζητούν επιτακτικά από τους επιτηδευματίες που τους πωλούν αγαθά ή τους παρέχουν υπηρεσίες, επειδή το πρόσθετο φόρο που θα κληθούν να πληρώσουν αν δεν μαζέψουν το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων θα είναι πλέον πολύ μεγαλύτερο από τον ΦΠΑ, τον οποίο εμπεριέχει η συνολική αξία κάθε απόδειξης.

Συγκεκριμένα, σε κάθε απόδειξη που ενσωματώνει ΦΠΑ 23%, ο φόρος αυτός αντιπροσωπεύει τελικά το 18,7%της συνολικής αξίας που αναγράφει η απόδειξη.
Γιατί συμφέρει η απόδειξη

Για παράδειγμα, σε μια απόδειξη συνολικής αξίας 1.230 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%, τα 230 ευρώ είναι ο ΦΠΑ και τα υπόλοιπα 1.000 ευρώ είναι η καθαρή αξία του αγοραζόμενου προϊόντος ή της παρασχεθείσας υπηρεσίας. Δηλαδή ο Φ.Π.Α. αντιστοιχεί στο 18,7% της συνολικής αξίας της απόδειξεης. Όμως για το ίδιο ποσό η έκπτωση φόρου λόγω αποδείξεων είναι 22% και ανέρχεται σε 270,6 ευρώ).

Με λίγα λόγια, ο καταναλωτής δεν έχει κανένα συμφέρον να μην πάρει απόδειξη για το ποσό αυτό, ακόμα κι αν ο έμπορος του αφαιρέσει το ποσό τα 230 ευρώ του Φ.Π.Α., αφού εάν πάρει την απόδειξη και την βάλει στη δήλωσή τους θα κερδίσει έκπτωση 270,6 ευρώ.

Ακόμη πιο συμφέρουσα είναι πλέον η συλλογή αποδείξεων στις οποίες η συνολική αξία ενσωματώνει ΦΠΑ 13% (αγορές τροφίμων από λαϊκές αγορές κ.λπ.). Στις περιπτώσεις αυτές, ο ΦΠΑ που πληρώνει ο φορολογούμενος αντιστοιχεί στο 11,5% της συνολικής αξίας της απόδειξης, ενώ ο φόρος που γλιτώνει ανέρχεται στο 22%της συνολικής αξίας της κάθε απόδειξης.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος 4110/2013, η υποχρέωση της συλλογής αποδείξεων δαπανών συνολικής αξίας μέχρι 25% του συνολικού ετησίου εισοδήματος εξακολουθεί να ισχύει και για το 2013 αλλά μόνο για τα εισοδήματα που προέρχονται από μισθωτές υπηρεσίες (μισθούς, συντάξεις κ.λπ.) και δεν υπερβαίνουν τις 42.000 ευρώ.

Για τους φορολογούμενους με ετήσια εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες μεγαλύτερα των 42.000 ευρώ, προβλέπεται η υποχρέωση συλλογής αποδείξεων συνολικής αξίας 10.500 ευρώ, ποσό που ισοδυναμεί με το 25% των 42.000 ευρώ.

Επιπλέον, σε κάθε περίπτωση κατά την οποία το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων (το 25% του συνολικού εισοδήματος μέχρι τις 42.000ευρώ) δεν καλύπτεται από τον φορολογούμενο θα επιβληθεί πρόσθετος φόρος, ο οποίος θα υπολογιστεί με συντελεστή 22% επί του «ακάλυπτου ποσού», δηλαδή με τον κατώτατο συντελεστή της νέας κλίμακας φόρου για τους μισθούς και τις συντάξεις.

Στις αποδείξεις που πρέπει να μαζεύουν φέτος οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι για να καλύψουν το 25% των συνολικών ετήσιων αποδοχών τους μέχρι του ποσού των 42.000 ευρώ προστέθηκαν κι αυτές που αφορούν σε δαπάνες για δίδακτρα φροντιστηρίων και ιδιαιτέρων μαθημάτων. Προστέθηκαν επίσης και οι αποδείξεις για δαπάνες αγοράς αγαθών ή λήψης υπηρεσιών που πραγματοποιούνται σε άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

6)Στις αποδείξεις περιλαμβάνονται όλες όσες αφορούν σε δαπάνες αγοράς καταναλωτικών και διαρκών αγαθών καθώς και όσες αφορούν σε έξοδα για την πληρωμή αμοιβών παροχής υπηρεσιών.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Κάθετες καλλιέργειες στην καρδιά της πόλης!

Η γη γενικότερα είναι μια πολυτέλεια στη Σιγκαπούρη πόσω μάλλον η καλλιεργήσιμη. Μια νησιωτική χώρα μόνο 710 τετραγωνικών χιλιομέτρων που κατοικείται από 5 εκατομμύρια ανθρώπους εισάγει πάνω από το 93% των τροφίμων, ενώ η έννοια της γεωργίας δεν φαντάζει μόνο ως μια τρελή ιδέα αλλά κάτι εντελώς απίθανο να συμβεί. Ωστόσο ένας φιλόδοξος επιχειρηματίας παράγει πέντε φορές περισσότερα λαχανικά από ό,τι ένα κανονικό αγρόκτημα και μάλιστα το κάνει σε κάθετη δομή μέσα στην καρδιά της πιο πυκνοκατοικημένο εμπορικής περιοχής της Σιγκαπούρης.
perierga.gr - Κάθετες καλλιέγειες στην καρδιά της πόλης!
Χάρη σε μια νέα επαναστατική τεχνική ο Jack Ng είναι σε θέση να παράγει 1 τόνο φρέσκα λαχανικά κάθε δεύτερη μέρα, παρέχοντας στους πολίτες μια νέα και βιώσιμη πηγή από ντόπια ολόφρεσκα λαχανικά. Η τεχνολογία του Jack Ng ονομάζεται » A – Go – Gro » και μοιάζει με μια πανύψηλη ρόδα λούνα παρκ για φυτά. Τα λαχανικά αναπτύσσονται μέσα σε μεταλλικούς δίσκους που περιστρέφονται έτσι ώστε να λαμβάνουν σωστό φωτισμό, αερισμό και ύδρευση. Το νερό που τροφοδοτεί τα φυτά ανακυκλώνεται και φιλτράρεται πριν επιστρέψει στα λαχανικά.
perierga.gr - Κάθετες καλλιέγειες στην καρδιά της πόλης!
Ένα σύνολο από 120 τέτοιες «ρόδες» έχουν ανεγερθεί στην περιοχή Kranji , 14 χιλιόμετρα από την κεντρική επιχειρηματική περιοχή της Σιγκαπούρης , με τα σχέδια να αφορούν πάνω από 300 στο μέλλον, κάτι που θα επιτρέψει την παραγωγή δύο τόνων λαχανικών την ημέρα . Ο Ng μάλιστα θέλει να δημιουργήσει πάνω από 2.000 πύργους μέσα στα επόμενα χρόνια. Τα προϊόντα πωλούνται με την εμπορική ονομασία SkyGreens σε διάφορα καταστήματα, παρέχοντας στους καταναλωτές μια εναλλακτική λύση από τα εισαγόμενα προϊόντα . Αν και κοστίζουν 10% περισσότερο από ό, τι τα εισαγόμενα λαχανικά, εξαφανίζονται από τα ράφια σε πολύ σύντομο χρόνο.
perierga.gr - Κάθετες καλλιέγειες στην καρδιά της πόλης!
perierga.gr - Κάθετες καλλιέγειες στην καρδιά της πόλης!
perierga.gr - Κάθετες καλλιέγειες στην καρδιά της πόλης!
perierga.gr - Κάθετες καλλιέγειες στην καρδιά της πόλης!
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Παρκούρ με… κάμερα!


perierga.gr - Παρκούρ με... κάμερα!Ο αθλητής του παρκούρ είναι ένας ριψοκίνδυνος νέος που σκαρφαλώνει σε αστικά κτήρια, φράχτες και λοιπές δομές και προσπαθεί με κάθε τρόπο να υπερπηδήσει εμπόδια στην πόλη.

Η διαδρομή του είναι εντυπωσιακή, η ικανότητά του μεγάλη, η ευελιξία χαρακτηριστική και ο κίνδυνος αδιαμφισβήτητος. Για τους λόγους αυτούς λοιπόν ένας νεαρός… παρκουρίστας τοποθετεί μια κάμερα στο κεφάλι του και ξεκινά, θέλοντας να δείξει σε όλους πόσο εντυπωσιακό αλλά και επικίνδυνο είναι το παρκούρ!


Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Αλλάζουν τα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας

Αλλάζουν από 1ης Ιανουαίου 2014 τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας.
Συγκεκριμένα, οι επιτρεπόμενες ημέρες επιδότησης ενός άνεργου μέσα σε χρονικό διάστημα τετραετίας μειώνονται από 450 σε 400 ημέρες.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, πρόκειται για την εφαρμογή του νόμου 3986 του 2011 (άρθρο 11), που θέτει περιορισμό στην επιτρεπόμενη σωρευτική ποσότητα επιδομάτων ανεργίας εντός τετραετίας.

Ο συγκεκριμένος νόμος προέβλεπε τον ορισμό 450 ημερών επιδότησης ως επιτρεπόμενου ορίου και τον περιορισμό τους σε 400 από την 1η Ιανουαρίου του 2014.

Η εξέλιξη αφορά ουσιαστικά τους εποχικούς υπαλλήλους, σε επιχειρήσεις όπως ξενοδοχεία κοκ.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Επιτόπου πρόστιμο 1.000 ευρώ σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις

Επιτόπου πρόστιμο τουλάχιστον 1.000 ευρώ σε όσους δεν εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης θα μπορούν να επιβάλλουν τα ελεγκτικά όργανα του υπουργείου Οικονομικών αλλά...
και οι ένστολοι της ΕΛ.ΑΣ. όπως προβλέπει ρύθμιση που αποβλέπει στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Το μέτρο συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου υπό τον τίτλο «Ρυθμίσεις υπουργείου Διοιηκητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις» το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Στο άρθρο 33 του σχεδίου νόμου προβλέπεται ειδικότερα ότι όποιος δεν εκδίδει ή εκδίδει ανακριβώς αποδείξεις λιανικών συναλλαγών τιμωρείται – πέραν των λοιπών προβλεπόμενων κυρώσεων – με διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ αν η αξία της συναλλαγής είναι χαμηλότερη από 1.000 ευρώ, ενώ αν υπερβαίνει το συγκεκριμένο ποσό επιβάλλεται πρόστιμο στο διπλάσιο της αξίας της συναλλαγής.

Το πρόστιμο θα πρέπει να καταβληθεί εντός 20 ημερών σε οποιαδήποτε εφορία, στην αντίθετη περίπτωση βεβαιώνεται ταμειακά από τη ΔΟΥ φορολογίας του παραβάτη και ενεργοποιούνται οι διατάξεις του Κώδικα Εισπραξης Δημοσίων Εσόδων, δηλαδή κατασχέσεις.

Τα Νέα
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »