Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Επισκόπηση Τύπου - Tι γράφουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Κορυφαία γκάφα με τη Χρυσή Αυγή

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε κορυφαία γκάφα εξελίχθηκε η υπόθεση με τη Χρυσή Αυγή. Ορισμένοι σύμβουλοι και συνεργάτες του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και... όσοι επέτρεψαν στον Ευάγγελο Βενιζέλο να χτυπά -με βάση την προσωπική του στρατηγική- το «ταμπούρλο» δίνοντας τον ρυθμό για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής εξέθεσαν τελικά τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ενόσω εκείνος βρισκόταν σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο για τα συμφέροντα της Ελλάδας ταξίδι στην Αμερική".

ΕΘΝΟΣ: Korydallos Strasse για τον αρχηγό

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καθ΄οδόν (Strasse) για τη φυλακή ο γραμματέας της οργάνωσης μετά την απόφαση που πήραν λίγο πριν τις 4.00 τα ξημερώματα ανακριτής και εισαγγελέας. Είχε προηγηθεί η σχεδόν εξάωρη απολογία του, αλλά οι εξηγήσεις του δεν κρίθηκαν επαρκείς".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Αργυρός Νάνος» της ΜΙΤ: 6 Ελληνες θέλουν να καταστρέψουν την Τουρκία

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο «Αργυρός Νάνος» συντάσσει εκθέσεις για λογαριασμό της τουρκικής υπηρεσίας ΜΙΤ, μάλιστα παριστάνει την ίδια ώρα τον... «Ελληνα εθνικόφρονα»! Κινείται σε «ελληνοκεντρικούς» κύκλους, συλλέγοντας εκεί πληροφορίες για πρόσωπα-καταστάσεις κλπ., διοχετεύοντας έπειτα τα στοιχεία αυτά στα αφεντικά του, της Αγκυρας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:
Αμετανόητοι προκλητικοί

Η εφημερίδα γράφει ότι "αμετανόητοι, προκλητικοί, βίαιοι και χρησιμοποιώντας τη γλώσσα και τη συμπεριφορά πεζοδρομίου, που τόσο καλά γνωρίζουν, έφυγαν από την Ευελπίδων οι Ηλίας Κασιδιάρης, Νίκος Μίχος και Ηλίας Παναγιώταρος μετά την απόφαση-έκπληξη με την οποία αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αίσχος για τη λειτουργία της Δημοκρατίας

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μια απόφαση που σόκαρε όχι μόνο την ελληνική κοινωνία, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, ήρθε χθες από τη Δικαιοσύνη. Την ίδια ώρα που δεκάδες πολίτες στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων προφυλακίζονταν για αξιόποινες πράξεις ήσσονος σημασία, οι τρεις εκ των -κατά την κατηγορία- διευθυντών της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής αφήνονταν ελεύθεροι, ρίχνοντας μάλιστα κλοτσιές και σφαλιάρες".

ΕΣΤΙΑ:
Σύγκρισις κράτους Ελλάδος - ΗΠΑ

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η παράλυσις των αμερικανικών ομοσπονδιακών υπηρεσιών ενδέχεται να έχη τεράστιες επιπτώσεις τόσο στην αμερικανική όσο και στην παγκόσμιο οικονομία. Διότι στις ΗΠΑ το κράτος παίζει ουσιαστικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία της οικονομίας. Παρ΄ότι είναι αναλογικώς μικρό -σε ομοσπονδιακό επίπεδο αριθμεί περίπου 2 εκατ. υπαλλήλους για πληθυσμό άνω των 300 εκατ. κατοίκων- υπάρχει ώστε να λειτουργούν σωστά τα πάντα".

Η ΑΥΓΗ: Ολισθηροί χειρισμοί Σαμαρά

Σύμφωνα με την εφημερίδα "διάτρητοι και πιθανότατα αναποτελεσματικοί αποδεικνύονται οι χειρισμοί της κυβέρνησης και ειδικότερα του πρωθυπουργού στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, καθώς από χθες είναι ορατός ο κίνδυνος η επιχείρηση να γυρίσει «μπούμερανγκ» όχι απλώς για τον Αντ. Σαμαρά, αλλά και για το δημοκρατικό πολίτευμα".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ:
Διαρκές το έγκλημα

Η εφημερίδα υποστηρίζει "σφαλιάρες, κλοτσιές, σπρωξίματα, απειλές και ακατάσχετο υβρεολόγιο κατά των εκπροσώπων ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ ήταν η «πολιτική» δήλωση των κατηγορούμενων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Κασιδιάρη, Ηλ. Παναγιώταρου, Ν. Μίχου, χθες, την ώρα που αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ουδείς αντέδρασε σ΄αυτή την επίδειξη τραμπουκισμού, μηδέ των αστυνομικών εξαιρουμένων".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:
Αιφνιδιασμός και ερωτήματα

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αιφνιδιασμό και ερωτήματα προκάλεσε η απόφαση των δύο ανακριτών να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος και να προφυλακιστεί μόνο ο Γιάννης Λαγός".

Ο ΛΟΓΟΣ:
Βουλιάζει η χώρα στην κατάθλιψη

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μεγάλη αύξηση των περιστατικών κατάθλιψης καταγράφεται τα τελευταία δύο χρόνια στη χώρα μας, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Μελέτη του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) του Πανεπιστημίου Αθηνών διαπιστώνει σημαντική αύξηση των σοβαρών καταθλιπτικών επεισοδίων, από το 2011 έως σήμερα, σε ποσοστό που ξεπερνά το 50%".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Στοχοποιούν το λαϊκό κίνημα με επικίνδυνες θεωρίες

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε ευθεία επίθεση ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα και τους ταξικούς αγώνες που βάζουν στο επίκεντρο την αποδέσμευση της χώρας από ΝΑΤΟ και ΕΕ, χαρακτηρίζοντάς τους «εξτρεμισμό», προχώρησε ο πρωθυπουργός από τις ΗΠΑ".

ΤΑ ΝΕΑ: Μέσα ο αρχηγός έξω η συμμορία!

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την προφυλάκιση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου αποφάσισαν τα ξημερώματα οι ανακριτές, βάζοντας τέλος σε ένα ολονύκτιο θρίλερ με την απολογία του. Ο «φύρερ» αρνήθηκε κάθε σχέση με εγκληματικές ενέργειες και έφτασε να απαρνηθεί τον ναζισμό, χωρίς να πείσει ανακριτές και εισαγγελείς".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ:
Το φίδι έμεινε στον κόρφο μας

Η εφημερίδα γράφει ότι "η υπό όρους αποφυλάκιση χθες το πρωί, των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρη, Ηλ. Παναγιώταρου και Ν. Μίχου έσκασε σαν βόμβα".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Γαλλική βοήθεια στο δημόσιο νερό

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Επιστροφή στα κέρδη

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σημαντικά οφέλη από την μετάταξη του χρηματιστηρίου στις αναδυόμενες αγορές κατά MSCI, η οποία θα υλοποιηθεί στις 26 Νοεμβρίου βλέπει σε έκθεσή της που δημοσιεύθηκε χθες η Citi. Η Citi μιλά για εισροή κεφαλαίων εξ αυτού του λόγου της τάξης των 2,1 δισ. δολαρίων. Ο διεθνής οίκος που καλύπτει 11 ελληνικές μετοχές εκτός της Coca-Cola κάνει επίσης την πρόβλεψη πως τα κέρδη των εισηγμένων εταιρειών εκτός τραπεζών θα παρουσιάσουν άνοδο της τάξης του 31% το 2014 σε σχέση με το 2013".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Κατά έξι φορές αυξήθηκε η φορολογία των ακινήτων

Η εφημερίδα τονίζει ότι "έξι φορές πάνω ανέβηκε το φορολογικό βάρος στα ακίνητα στο διάστημα 2010-2013, καθώς τα έσοδα του Δημοσίου από φόρους στην ακίνητη περιουσία εκτινάχθηκαν στα 3,176 δισ. ευρώ φέτος, από 487 εκατ. ευρώ το 2010, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο μια αγορά που έχει καταρρεύσει εξαιτίας της βαθιάς οικονομικής κρίσης".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.