Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

"Dark Shadows"


Δε χρειάζονται πολλά λόγια για να πειστείτε και να πάτε να τη δείτε, αφού με πρωταγωνιστές τους Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Helena Bonham Carter, Eva Green και σκηνοθέτη τον Tim Burton, το φιλμ υπόσχεται ένα ιδιαίτερα ψυχαγωγικό βράδυ.
Η ταινία είναι remake της ομότιτλης σειράς του 1966 και διηγείται την ιστορία του Barnabas Collins, ενός βρικόλακα που πέρασε άθελά του τα τελευταία 200 χρόνια σε ένα φέρετρο.
Πάντως η ταινία διατηρεί το ιδιαίτερο στιλ της τηλεοπτικής σειράς και η ατμόσφαιρα παραμένει μυστήρια καθ'όλη τη διάρκειά της..
Υπόθεση:Μια από τις σημαντικότερες ταινίες της ερχόμενης χρονιάς ξεκινάει γυρίσματα. Πρόκειται για μια gothic ιστορία τρόμου γύρω από τον βρικόλακα Barnabas Collins, βασισμένη στην κλασσική τηλεοπτική σειρά Dark Shadows που διήρκησε από το 1966 μέχρι το 1971.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Επίθεση δέχθηκε το πούλμαν του Παναθηναϊκού πριν φτάσει στο ΣΕΦ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

 Δείτε τι έκαναν στο πούλμαν

Ο Μάικ Μπατίστ ανέβασε στο twitter φωτογραφίες από το σπασμένο παράθυρο του πούλμαν της ομάδας του, αναφέροντας μάλιστα:
«Αυτή η αηδία πρέπει επιτέλους να σταματήσει».


Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Μειώνει τους μισθούς των υπουργών του ο Ολάντ...

Σε δραστική μείωση- 30%- των μισθών των υπουργών, του πρωθυπουργού αλλά και του ίδιου του προέδρου, αναμένεται να προχωρήσει η Γαλλία. Ο νέος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε ... ήδη δεσμευθεί πριν την εκλογή του, ότι θα μείωνε το μισθό των υπουργών αλλά και του προέδρου κατά 30%. Τώρα ο πρωθυπουργός του, Ζαν Μαρκ Ερό, ανακοίνωσε ότι η υλοποίηση αυτής της δέσμευσης θα είναι το πρώτο μέτρο που θα λάβει η κυβέρνησή του.

Αυτό σημαίνει ότι οι μηνιαίες απολαβές των υπουργών θα πέσουν από τα 14.200 ευρώ στα 9940 ευρώ, ενώ του πρωθυπουργού θα μειωθούν από τα 21200 ευρώ στα 14840 ευρώ. Η μείωση θα ισχύσει και για τις απολαβές του προέδρου, Φρανσουά Ολάντ.

Με την κίνηση αυτή που έχει πέρα από πρακτικό και συμβολικό χαρακτήρα, ο νέος πρόεδρος προφανώς επιχειρεί να διαφοροποιηθεί εξ αρχής από τον προκάτοχό του, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος, όπως σημειώνει η Figaro, είχε αυξήσει κατά 172% τον καθαρό μισθό του μόλις εγκαταστάθηκε στο Μέγαρο των Ηλυσίων, εκτοξεύοντας τις απολαβές του από 7084 ευρώ σε 19331 ευρώ.

Η γαλλική μείωση είναι μακράν η πιο δραστική, αλλά δεν είναι η πρώτη που αποφασίζεται επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Την αρχή είχε κάνει το 2009, ο Ιρλανδός τότε πρωθυπουργός, Μπράιν Κόουεν, μειώνοντας κατά 15% τον δικό του μισθό, καθώς και αυτούς των υπουργών. Το 2010 το ίδιο έκανε και η Ισπανία, μειώνοντας τις υπουργικές απολαβές κατά 15%, ενώ στην Βρετανία, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον μείωσε τις 5% τους μισθούς των υπουργών. Το παράδειγμα ακολούθησαν η Ιταλία και η Πορτογαλία.

Στον αντίποδα βρίσκεται η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία αποφάσισε- μετά από 12 χρόνια- την αύξηση 5,7% έως το 2013 του δικού της μισθού, αλλά και των υπουργών. Κάτι που σημαίνει ότι οι μηνιαίες απολαβές της θα φθάσουν 17.016 ευρώ καθαρά, ενώ των υπουργών περίπου 13.795 ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

OTOE: Οι τράπεζες δε διατρέχουν κίνδυνο

  • 0



 OTOE: Οι τράπεζες δεν διατρέχουν κίνδυνο
Με σημερινή της παρέμβαση, η ΟΤΟΕ, παρέχει διαβεβαιώσεις πως παρά τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία αλλά και την πολιτική αβεβαιότητα, παρατείνεται εν’ όψει των επικείμενων εκλογών, οι ελληνικές τράπεζες δεν διατρέχουν κινδύνους σε ότι αφορά στην ομαλή συνέχιση της λειτουργίας τους και στη διασφάλιση των καταθέσεων.

«Οι Τράπεζες, ως εργαλείο της οικονομίας, πρέπει να αντιμετωπίζονται με την δέουσα σοβαρότητα και προσοχή από όλους, προκειμένου να εξασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση, η σταθερότητα της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, ανεξάρτητα από τις επιμέρους πολιτικές και οικονομικές απόψεις που διατυπώνονται αυτή την περίοδο, οι οποίες είναι θεμιτές στο βαθμό που εκφράζουν ολοκληρωμένες πολιτικές και οικονομικές επιλογές και δεν υπηρετούν άλλες σκοπιμότητες», αναφέρει η ΟΤΟΕ στην ανακοίνωση της.

«Η προσπάθεια εκμετάλλευσης του τραπεζικού συστήματος από διάφορα κέντρα οικονομικών συμφερόντων, που κινδυνολογούν υπονομεύοντας τις Τράπεζες για λόγους δικών τους σκοπιμοτήτων, καθώς και η ανεύθυνη φημολογία της καταστροφολογίας, πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα και αποφασιστικά από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στις τοποθετήσεις τους, προκειμένου να αποφεύγονται δυσάρεστες συνέπειες εξαιτίας των απόψεών τους, που διατυπώνονται δημόσια στα πλαίσια των πολιτικών τους θέσεων που αφορούν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα», εκτιμάει η ΟΤΟΕ στην ανακοίνωση.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Μαγευτικές εικόνες από το Βόρειο Σέλας

  • 6



 Μαγευτικές εικόνες από το Βόρειο Σέλας
 Για πολλούς ανθρώπους αποτελεί όνειρο να παρακολουθήσουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά ουράνια φαινόμενα για μια φορά στη ζωή τους. Για τον φωτογράφο Tommy Eliassen το να «κυνηγά» το Βόρειο Σέλας κοντά στην πόλη Mo i Rana όπου ζει, στη Νορβηγία, είναι καθημερινή δραστηριότητα. Όπως λέει ο ίδιος, ο ενθουσιασμός του είναι ίδιος κάθε φορά.
«Εμείς συνηθίσαμε να βλέπουμε το Βόρειο Σέλας αλλά μπορώ να καταλάβω και τους ανθρώπους που ταξιδεύουν από όλο τον κόσμο για να το δουν», λέει.
Ο 34χρονος άρχισε την καριέρα του στη φωτογραφία τη δεκαετία του ’90 και εργάζεται στον εμβολιασμό σολομών (!), δουλειά που του επιτρέπει να ταξιδεύει στο νορβηγικό βορά.
«Είμαι τυχερός που ζω δίπλα στον Αρκτικό Κύκλο, εδώ σχεδόν δεν μπορείς να… αποφύγεις το Βόρειο Σέλας», λέει.
Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες…


 Μαγευτικές εικόνες από το Βόρειο Σέλας
 Μαγευτικές εικόνες από το Βόρειο Σέλας Μαγευτικές εικόνες από το Βόρειο Σέλας
 Μαγευτικές εικόνες από το Βόρειο Σέλας
 Μαγευτικές εικόνες από το Βόρειο Σέλας
 Μαγευτικές εικόνες από το Βόρειο Σέλας

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Σίγησε η φωνή της Ντόνα Σάμερ

  • 25




Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Το πληρέστερο εύρημα Homo erectus αποκαλύπτεται

  • 0



 Το πληρέστερο εύρημα Homo erectus αποκαλύπτεται
  «Ξαφνικά συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε κάνει μια βαρυσήμαντη ανακάλυψη. Το «αγόρι της Τουρκάνα» αποτελεί το πληρέστερο εύρημα προϊστορικού ανθρωπίνου σκελετού», ήταν τα πρώτα λόγια του Richard Leakey, παλαιοανθρωπολόγου και αρχαιολόγου. Ο ίδιος και η ομάδα του είχαν στήσει μια τεράστια αρχαιολογική επιχείρηση στην Ανατολική Αφρική, μεταξύ 1984 και 1986. Όπως περιγράφει και ο ίδιος, ανακάλυψαν ένα «όχι και τόσο ανθρώπινο» απολίθωμα, το οποίο πιθανότατα να άνηκε σε Homo erectus, ένα είδος που έζησε πριν από 1.5 εκατομμύριο χρόνια. Το ονόμασαν το «αγόρι της Τουρκάνα», επειδή βρέθηκε δίπλα στη λίμνη Τουρκάνα (ή λίμνη Ροδόλφου), στη Κένυα.
Σύμφωνα με την ομάδα, τα οστά του απολιθώματος πιθανότατα άνηκαν σε ένα αγόρι μεταξύ 9 και 11 ετών. Το ύψος του δεν ξεπερνούσε το 1.67, ενώ ο εγκέφαλος του είχε το μέγεθος ενός σημερινού δίχρονου παιδιού.
Τα οστά δείχνουν ότι το αγόρι ήταν δίποδο. Δεδομένου ότι απαιτείται αρκετή μυϊκή ενέργεια για να περπατήσει κάποιος, η θερμότητα του σώματος αυξάνεται, οπότε η ομάδα υποθέτει πως ο προϊστορικός άνθρωπος ήταν άτριχος – όπως ακριβώς ο Homo sapiens. Ο ιδρώτας δροσίζει το σώμα πιο αποτελεσματικά όταν η επιδερμίδα εκτίθεται στον αέρα, παρά όταν είναι καλυμμένη με τρίχες.
Επειδή ακριβώς το αγόρι ήταν άτριχο, το σώμα του θα χρειαζόταν αρκετή μελανίνη για να προστατεύεται από τον ήλιο. Επομένως, η ομάδα συμπεραίνει πως η επιδερμίδα του θα ήταν αρκετά σκούρα.
Παρακολουθήστε το βίντεο…
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Cayman islands> Eδώ πήγαν τα 436 εκατ. του ακούρευτου ομολόγου που πλήρωσες!

Στις «τσέπες» του Dart Management fund μπήκε το 90% των 436 εκατ. ευρώ που πλήρωσε χθες το ελληνικό Δημόσιο για το ομόλογο που έληγε, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times που επικαλείται ανώνυμες πηγές.

Πρόκειται για ένα «μυστικοπαθές» fund με έδρα τις Νήσους Cayman και ένα από τα πιο γνωστά vulture funds, αναφέρουν οι ΝΥΤ, τα οποία αγοράζουν ομόλογα χωρών που βρίσκονται κοντά σε χρεοκοπία και εν συνεχεία κινούνται νομικά εναντίων των κυβερνήσεων σε περίπτωση...
που αθετήσουν την υποχρέωση πληρωμής.

Όπως εξηγούν οι ΝΥΤ, funds όπως το Dart συσσωρεύουν τέτοιου είδους ομόλογα σε τιμές που κυμαίνονται συνήθως μεταξύ 60 και 70 cents για κάθε δολάριο, «ποντάροντας» στο ότι θα πληρωθούν τελικά στο ακέραιο.

Η πληρωμή του ελληνικού ομολόγου προς το Dart, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, θα μπορούσε να ενθαρρύνει τέτοιου είδους funds να κινηθούν ακόμη πιο επιθετικά έναντι της Ελλάδας. Για το χρέος των 6 δισ. ευρώ περίπου που παραμένει εκτός PSI, η επόμενη πληρωμή εκ μέρους του ελληνικού Δημοσίου είναι προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο, αν και αφορά ποσό μικρότερο από το χθεσινό. Και το ενδεχόμενο να χρειαστεί κάποια στιγμή νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι κάτι που οι διαχειριστές αυτών των funds έχουν κάθε λόγο να συνυπολογίζουν.

«Μας έπιασαν στη χειρότερη στιγμή αδυναμίας» δήλωσε στους New York Times ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης, οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα συμμετείχε στη διαδικασία λήψης της απόφασης για πληρωμή του ομολόγου. «Αλλά αυτό δεν προδικάζει τις μελλοντικές μας αποφάσεις για τέτοια ζητήματα», προσέθεσε ο κ. Χαρδούβελης.

Από το kourdistoportocali

ΥΠΟΙΚ: Θα πληρωθεί το ομόλογο των €435 εκατ. (upd)
Μετά από ένα διήμερο μαραθώνιο επαφών του απερχόμενου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων ελήφθη τελικά η απόφαση να πληρωθεί το ομόλογο των 435 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός ανέλυσε τα υπέρ και τα κατά δύο εναλλακτικών σεναρίων:

- Το πρώτο σενάριο, το οποίο και επικράτησε, αφορά στην πληρωμή του ομολόγου με το σκεπτικό ότι η αγορά μπορούσε να εκλάβει την άρνηση πληρωμής ως χρεοκοπία που με τη σειρά της θα μπορούσε να προκαλέσει νομικές διαδικασίες κατά περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου.

Επίσης το δάνειο έχει πρόβλεψη 3,2 δισ. ευρώ για εξόφληση ομολόγων αυτού του είδους που έχουν μείνει εκτός PSI, ενώ και άλλα κράτη όπως η Ρωσία, η Ουκρανία, η Ουρουγουάη είχαν πληρώσει τα ομόλογα τους.

- Το δεύτερο σενάριο, που τελικά δεν επικράτησε, τη μη πληρωμής είχε όφελος την ταχύτερη μείωση του χρέους αλλά και το να δοθεί ένα ουσιαστικό μήνυμα στους κατόχους ομολόγων για την στάση της Ελλάδας. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες λόγω της αβεβαιότητας για την κατάσταση στην Ελλάδα προτιμήθηκε η πρώτη λύση.

Νωρίτερα το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε με επίσημη ανακοίνωσή ότι θα πληρωθεί το ομόλογο των 435 εκατ. ευρώ το οποίο λήγει σήμερα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, "τα ομόλογα αυτά συμπεριλαμβάνονται σε σύνολο ομολόγων περίπου 6,4 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχουν εκδοθεί ή φέρουν την εγγύηση της Ελληνικής Δημοκρατίας τα οποία ήταν επιλέξιμα για να συμπεριληφθούν στην πρόσφατη ολοκληρωθείσα ανταλλαγή ομολόγων (γνωστή και ως PSI - συμμετοχή ιδιωτικού τομέα), αλλά τελικά δεν προσφέρθηκαν για ανταλλαγή από τους ομολογιούχους.

Η απόφαση στάθμισε προσεκτικά όλους τους σχετικούς παράγοντες και επιπτώσεις καθώς και την τρέχουσα συγκυρία.

Η σημερινή απόφαση δεν προδικάζει τις μελλοντικές αποφάσεις σχετικά με την αντιμετώπιση των υπόλοιπων ομολόγων που δεν προσφέρθηκαν για ανταλλαγή."

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ο δρόμος του Θανάτου στη Βολιβία

Ο δρόμος του Θανάτου στη Βολιβία (2)
Αν ποτέ βρεθείτε στη Βολιβία, αυτό είναι ένα μέρος που καλό θα ήταν να αποφύγετε. Ο συγκεκριμένος δρόμος ονομάζεται «Camino de las Yungas» και είναι γνωστός ως «Ο δρόμος του Θανάτου», αφού κάθε χρόνο χάνουν την ζωή τους σε αυτόν 200-300 άνθρωποι. Παρόλ’ αυτά βρίσκεται ακόμα σε λειτουργία!
Σε όλη την διαδρομή υπάρχει πλήθος σταυρών στη μνήμη των θυμάτων.
Ο δρόμος του Θανάτου στη Βολιβία (1)
Και φορτηγά που έπεσαν πρόσφατα στο γκρεμό.
Ο δρόμος του Θανάτου στη Βολιβία (5)
Η «Inter-American Development Bank» θεωρεί αυτό τον δρόμο ως τον πιο επικίνδυνο στον κόσμο.
Ο δρόμος του Θανάτου στη Βολιβία (4)
Το μήκος του είναι 69 χιλιόμετρα και συνδέει το τροπικό δάσος του Αμαζονίου με την πρωτεύουσα της Βολιβίας, La Paz. Αξίζει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος δρόμος έχει κατασκευαστεί από κρατούμενους την δεκαετία του ’30.
Ο δρόμος του Θανάτου στη Βολιβία (3)

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ο νέος υπουργός Επικρατείας προσέφυγε στο ΣτΕ για το χαράτσι της ΔΕΗ - Θα επιμείνει;

Ο Αντώνης Αργυρός, που από σήμερα το πρωί είναι μέλος της υπηρεσιακής κυβέρνησης, ήταν από τους πρώτους δικηγόρους που προσέφυγαν κατά του τέλους ακινήτων και ζήτησαν την άμεση κατάργησή του, χαρακτηρίζοντάς το αντισυνταγματικό.


Αν και υπηρεσιακός υπουργός, θα έχει...


ενδιαφέρον να ακούσουμε τις τοποθετήσεις του για το ζήτημα αυτό από τη θέση του υπουργού Επικρατείας αυτή την φορά.


Για την ιστορία, κ. Αργυρός έχει σπουδάσει νομικά και είναι δικηγόρος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

18 Μαΐου δωρεάν η είσοδος στα Μουσεία


Την Παρασκευή 18 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, τα Μουσεία γιορτάζουν σε όλη την Ελλάδα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

«Το Μουσείο σε έναν κόσμο που αλλάζει. Νέες προκλήσεις, νέες εμπνεύσεις». Αυτό είναι το θέμα που επέλεξε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (International Council of Museums – ICOM) για τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσειών. Με την επιλογή αυτού του θέματος...
 το ΙCOM επιθυμεί να καταδείξει τον ρόλο των μουσείων σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται σήμερα πιο γρήγορα από ποτέ.
Οι ταχύτατες αλλαγές στο επίπεδο της κοινωνίας, της οικονομίας, της τεχνολογίας επηρεάζουν ολοένα και περισσότερο και το φυσικό περιβάλλον. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το σύγχρονο μουσείο πρέπει να γίνει περισσότερο ενεργό και δραστήριο. Το θέμα του φετινού εορτασμού αποτελεί μια επισήμανση της ανάγκης των μουσείων για μεγαλύτερη ενεργοποίηση, αξιοποίηση της τεχνολογίας και καλλιέργεια των νέων μέσων. Από την άλλη πλευρά, αποτελεί μια υπενθύμιση της υποχρέωσης των μουσείων μέσα σε ένα ασταθές και ρευστό φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον να δράσουν, έτσι ώστε να ακουστεί η φωνή τους, αλλά και να φανεί η πολυδιάστατη συμβολή τους στην κοινωνία, την οικονομία, τον πολιτισμό.
Με την ευκαιρία του εορτασμού, το Ελληνικό Τμήμα του ICOM αποφάσισε τιμώμενο Ίδρυμα για το 2012 να είναι το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Κέντρο Γαία.

Η κεντρική εκδήλωση του εορτασμού θα γίνει στην Κηφισιά (Όθωνος 100), στις 18 Μαΐου, στο τιμώμενο Μουσείο. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση του Κέντρου Γαία και δεξίωση.

Ποικίλες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για το διάστημα από 11-27 Μαΐου. Εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ημερίδες, διαλέξεις, οργανωμένες ξεναγήσεις, μουσικές και άλλες εκδηλώσεις θα γίνουν σε Mουσεία και Iδρύματα σε όλη την Ελλάδα.

Την Παρασκευή 18 Μαΐου η είσοδος σε όλα τα Μουσεία θα είναι ελεύθερη.


Πληροφορίες
ICOM, Αγ. Ασωμάτων 15, 105 53 Αθήνα, τηλ./fax 210-3239414, e-mail: icom@otenet.gr website: greece.icom.museum
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Μπίρες από τον τόπο σου. Και οι 17 είναι Ελληνικές


Μπες στο παιχνίδι να δοκιμάσεις όλες τις μπίρες που παράγονται εν Ελλάδι. Ίσως βρεις ανάμεσά τους την αγαπημένη σου.

Δεν είμαι από εκείνους που θα τσακωθούν στην Βαρβάκειο για να πάρουν οπωσδήποτε ελληνικό κατσίκι το Πάσχα. Ούτε μετέχω σε καμία οργάνωση που μάχεται υπέρ των ελληνικών προϊόντων. Αλλά στην περίπτωση της μπίρας έχουν γίνει τόσο καλές προσπάθειες στην ελληνική αγορά που αξίζει να ρίξεις μια ματιά στις παρακάτω μπίρες.
Τις πιο πολλές δεν θα τις έχεις ακούσει καν. Και δεν μιλάω για τις πρώτες 4-5 που αναφέρω και προέρχονται από τις μεγάλες ζυθοποιίες της χώρας. Υπάρχουν μπίρες που παράγονται σε πολύ μικρές ζυθοποιίες και πολύ δύσκολα μπορούν να φτάσουν στο ψυγείο ή το ποτήρι σου.
Αν όμως είσαι λάτρης της μπίρας και έχεις κάνει μια καλή βόλτα σε μπιραρίες της πόλης σου, είναι σίγουρο ότι όλο και κάπου θα τις πετύχεις.
Παραγόμενες σε μεγάλες ζυθοποιίες Mythos
  Από τις κλασικές πλέον επιλογές, μια Ξανθιά Lager που έγινε γνωστή μέσα από πολύ επιτυχημένες διαφημιστικές ενέργειες για να μπει στην κλασική λίστα του Έλληνα με τις μπίρες που προτιμά.
Παραγωγή: Mythos Brewery
Βιος 5
  Είναι ένα Quality Lager που παράγεται από 5 δημητριακά. Η ίδια η εταιρεία λέει ότι είναι η 1η μπίρα στο κόσμο που παράγεται από 5 δημητριακά. Μπήκε πέρσι σε παραγωγή και ήδη πηγαίνει αρκετά καλά χάρη στα χαρακτηριστικά της.
Παραγωγή: Αθηναϊκή Ζυθοποιία
Άλφα
  Πολυδιαφημισμένη τον τελευταίο χρόνο, αυτή η Ξανθιά ελαφριά Lager προσπαθεί να κερδίσει την μάχη της ελληνικής μπίρας από τους άλλους ισχυρούς αντιπάλους. Το πρόσωπο του Λευτέρη Λαζάρου την έχει κάνει σίγουρα πιο προσιτή.
Παραγωγή: Αθηναϊκή Ζυθοποιία
ΦΙΞ
  Ξανθιά μπίρα Lager με ιδιαίτερη ιστορία μιας και μια ολόκληρη γενιά μεγάλωσε απλά ακούγοντας το όνομά της, αλλά χωρίς να μπορεί να την δοκιμάσει. Το 2010 η μπίρα Fix άρχισε ξανά την παραγωγή και πλέον έχει κάνει πολύ δυναμική είσοδο στην αγορά.
Παραγωγή: Ολυμπιακή Ζυθοποιία
Β29
Η τρέλα με τα βιολογικά προϊόντα τώρα και σε αφρώδη μορφή. Η Β29 είναι μια μπίρα Βιολογικής Γεωργίας η οποία έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Η μπίρα αυτή δημιουργήθηκε από έναν ζυθοποιό για να εορταστεί η γέννηση του παιδιού του. Από τα βαρέλια που δημιούργησε, εκείνο με το νούμερο 29 είχε κάτι το ιδιαίτερο. Που δεν μας το λέει. Το site της μπίρας πάντως είναι πολύ ενδιαφέρον.
Παραγωγή: Ολυμπιακή Ζυθοποιία
Pils Hellas
  Μια Ξανθιά Pils που μοιάζει να έρχεται από το εξωτερικό σε εμφάνιση και πράγματι δεν έχει ακουστεί πολύ στην αγορά. Παιδί ενός Βαυαρού ζυθοποιού ο οποίος προσπάθησε να μαζέψει όλα τα γευστικά στοιχεία της χώρα σε μία μπίρα. Το αν τα κατάφερε, θα το κρίνεις εσύ.
Παραγωγή: Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης
Βεργίνα
  Premium, Κόκκινη και Weiss, η μπίρα Βεργίνα έχει μια ιδιαίτερη παράδοση όχι μόνο στην περιοχή της Μακεδονίας αλλά και γενικότερα. Η επιλογή της Ροδόπης για την εγκατάσταση της ζυθοποιίας δεν ήταν καθόλου τυχαία μιας και εκεί φημολογείται ότι παρήχθη η πρώτη μορφή ελληνικής μπίρας στην αρχαιότητα.
Παραγωγή: Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης
Marathon
  Αποκλειστικά εξαγώγιμη Lager. Το γιατί δεν προωθείται και στην ελληνική αγορά δεν το γνωρίζω μιας και τα σχόλια που διαβάζω online από τους λάτρεις στην Αμερική είναι ενθαρρυντικά. Το branding της βέβαια είναι καθαρά για τους Έλληνες της Αμερικής, αρχαιοελληνικό και πατριωτικό.
Παραγωγή: Αθηναϊκή Ζυθοποιία
Kaiser
  Δεν σου μοιάζει και τόσο Ελληνική ε; Σαν να είναι εισαγώμενη από την Γερμανία ε; Κι όμως, η Kaiser παράγεται στην Ελλάδα από το 1976, με γερμανικά στάνταρ αλλά ελληνικά υλικά. Θα την βρεις σε Pilsner και σε Double Malt.
Παραγωγή: Mythos Brewery
Από τις μικροζυθοποιίες και μικρότερες παραγωγικές μονάδες Πειραϊκή
  Τα 7 χρόνια ζωής για την συγκεκριμένη μικροζυθοποιία μοιάζουν λίγα, μιας και τα προϊόντα της τιμώνται δεόντως σε πολλά μαγαζιά της Αττικής. Μια βιολογική μπίρα που ζυμώνεται και ωριμάζει σε 6 εβδομάδες για να βγει σε δύο “version”, Pils και Pale Ale.
Παραγωγή: Πειραϊκή Μικροζυθοποιία
Septem
  Pilsner, Pale Ale και Honey Golden Ale “εκδόσεις” για μια ιδιαίτερα μοντέρνα σε φιλοσοφία μπίρα, η οποία γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2009 στην Εύβοια. Όπως λένε οι ίδιοι στην Septem, το όνομα προέρχεται από τα λατινικά στα οποία σημαίνει επτά, τον αριθμό της δημιουργίας.
Παραγωγή: Septem Microbrewery
Craft
  Από τις πρώτες Ελληνικές Μικροζυθοποιίες, παράγει ήδη από το 1997 ορισμένες πολύ γευστικές μπίρες. Οι Pilsner, Red Ale, Smoked Lager, Weiss, Athens Lager, Black Lager είναι πραγματικά πολλές επιλογές για μια μικροζυθοποιία. Κάθε μία όμως έχει την δική της πολύ ξεχωριστή γεύση.
Παραγωγή: Craft Microbrewery
Μακεδονική Συνταγή και ΖΕΟΣ
  Κίωνες, ελληνικές σημαίες και έμφαση στην παράδοση για την συγκεκριμένη μικροζυθοποιία η οποία παράγει τρεις μπίρες. Τις Μακεδονική Συνταγή Lager και Black Weiss αλλά και την ΖΕΟΣ Pilsner. Αρκετά όμορφα μπουκάλια σχεδιαστικά παρά την υπερπατριδολατρεία τους.
Παραγωγή: ZEOS Brewing Company
Corfu Beer
  Royal Ionian, Real Ale Bitter, Ionian Epos και Real Ale Special είναι οι επιλογές σου αν δοκιμάσεις κάτι από την Κερκυραϊκή μικροζυθοποιία. Δεν έχω πετύχει την συγκεκριμένη μπίρα κάπου εκτός της Κέρκυρας αλλά οι ντόπιοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια.
Παραγωγή: Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία
Magnus Magister
  Σιγά μην δεν είχε μπίρα το νησί της Ρόδου. Η Magnus beer και η Knights beer of Rhodes είναι οι δύο επιλογές της Ζυθοποιίας Ρόδου. Οι συγκεκριμένες μπίρες φτάνουν σε πολλά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Ο Μεγάλος Μάγιστρος είναι Ροδίτης απ' ό,τι φαίνεται.
Παραγωγή: Ζυθοποιία Ρόδου
Ρεθυμνιακή
  Ξανθιά και Μαύρη. Απλός αλλά ουσιαστικός διαχωρισμός ανάμεσα στις δύο μπίρες που παράγονται στο Ρέθυμνο. Οργανικές μπίρες, παραγωγής βιολογικής γεωργίας εκτιμώνται κυρίως τοπικιστικά μιας και είναι σχετικά μικρή η διείσδυσή τους στην υπόλοιπη αγορά. Αν κάνεις μια βόλτα από την Κρήτη πάντως θα τις πετύχεις σίγουρα.
Παραγωγή: Ρεθυμνιακή Ζυθοποιία
ΝΕΔΑ
  Μια Lager που ξεκίνησε να παράγεται και εκείνη το 2009, στην περιοχή της Μεσσηνίας. Η Νέδα είναι το μοναδικό θηλυκό ποτάμι της Μεσσηνίας. Κατά την μυθολογία ήταν θεότητα των νερών. Μια χαρά αφορμή για να ονομάσεις την μπίρα σου λέμε εμείς.
Παραγωγή: Μεσσηνιακή Μικροζυθοποιία
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τελικά ο άνθρωπος συνέχεια αποδεικνύεται κατώτερος απά τα ζώα...



Στις 9 Μαΐου του 2007 στα βουνά της Βόρειας Αλβανίας στην πόλη Πατόκ ένας λύκος πιάστηκε αιχμάλωτος. Για να τον ταΐσουν αποφάσισαν να του παραχωρήσουν να φάει ένα γέρικο και ταλαιπωρημένο γαϊδουράκι...ζωντανό!
 
Το γαϊδουράκι ήταν παραμελημένο από τους πρώην ιδιοκτήτες του και τους ήταν πλέον ...άχρηστο.
 
Αυτό που θα επακολούθησε ήταν εκπληκτικό. Και τα δυο ζώα - αιχμάλωτοι ανθρώπων - έκαναν κάτι απρόσμενο...
 
Ο λύκος κοίταξε τα μάτια του γαϊδαράκου κ ο γαϊδαράκος του λύκου αντίστοιχα...και έκτοτε έγιναν οι καλύτεροι φίλοι.
 
Γιατί σε έναν κόσμο που κυριαρχεί η απληστία, η κακία, ο εγωισμός και η αλαζονεία μεταξύ των ανθρώπων τα ζώα αυτά έδωσαν ένα γερο μάθημα...
 
Κανείς δεν γεννήθηκε να είναι το θύμα ή το θήραμα...
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Δείτε πως είναι σήμερα ο παρουσιαστής του «Art Attack»

Art Attack
Τα παιδιά που μεγάλωσαν στην δεκαετία του ’90 σίγουρα θα αναγνωρίζουν την φιγούρα του Neil Buchanan και την αγαπημένη εκπομπή «Art Attack» που παιζόταν στην ΕΡΤ-2 και στην οποία παρουσίαζε τις απίστευτες δημιουργίες του με μαρκαδόρους, χαρτί, κόλλα και άλλα υλικά που έχει κάθε παιδί. Η επιτυχία της εκπομπής ήταν τέτοια που στο εξωτερικό παιζόταν από το 1990 έως το 2007, με νέα επεισόδια.
Πλέον ο Άγγλος παρουσιαστής έχει αλλάξει αρκετά και ακολουθεί μια διαφορετική καριέρα, που δύσκολα θα φανταζόμασταν γι’ αυτόν!




Σήμερα, σε ηλικία 50 ετών, ο Neil Buchanan παίζει ηλεκτρική κιθάρα και κάνει φωνητικά στο rock συγκρότημα «Marseille», μακριά από τον ρόλο που τον είχαμε συνηθίσει!
Neil Buchanan
Neil Buchanan


Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ολα τα πρωτοσέλιδα Πολιτικών, Οικονομικών και Αθλητικών εφημερίδων (17-5-12)

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ














































ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ























ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ









Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »