Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Δεν τολμούν να πουν τ’ αποτελέσματα στους εντολείς τους! Καταρρέει ο κλάδος των γκαλοπατζήδων!

 Δεν τολμούν να πουν τ’ αποτελέσματα στους εντολείς τους! Καταρρέει ο κλάδος των γκαλοπατζήδων!
Έχουν τρελαθεί να πληρώνουν τους εργολάβους των δημοσκοπήσεων τα πασόκια και οι δεξιοί και τα μαντάντα που τους φέρνουν τα γκάλοπ είναι μαύρα και άραχνα…
Τι να κάνουν και τα σαϊνια των γκάλοπ προσπαθούν να μαγειρέψουν τα νούμερα με το τρίκ των αναποφάσιστων αλλά και πάλι τα ποσσοστά είναι χάλια… Οι τρείς της συγκυβέρνησης που δέσμευσαν και τα τρισέγγονα μας τρώνε φούμο!!! Ο καρατζαφύρερ δε, μπαίνει δεν μπαίνει στη βουλή. Προσπαθούν οι γκαιμπελίσκοι των δημοσκοπήσεων να στήσουν κανένα χοντρό παιχνίδι, να βγάλουν καμιά καλή μαϊμουδιά- για να τα κονομήσουν- αλλά φοβούνται
και τα γιούχα… Τι θα λένε μετά όταν η κάλπη τους διαψευσει… Πάνε οι καιροί ποι οι εθνικοί δημοσκόποι διαμόρφωναν την κοινή γνώμη με τα στημένα γκάλοπ στα μέτρα των αφεντικών τους…Το καλύτερο σας το αφήσαμε για το τέλος πρωτοκλασάτος του ΜΠΑΤΣΟΚ παρήγγειλε δημοσκόπηση για το εαυτό του σε γνωστή εταιρεία για να δει που βρίσκεται στη ‘Β Αθηνών… Η έρευνα έγινε και τρώει τέτοιο “μαυρο” που ο δημοσκόπος δεν του έχει δώσει ακόμα τα αποτελεσματα γιατί φοβάται ότι ούτε θα πληρωθεί αλλά και ότι ο πολιτικαντης θα τον κακολογήσει και θα δυσφημήσει την εταιρεία του!!!

olympia.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Με την ανεργία στα ύψη, ο επαίσχυντος θεσμός της παιδικής εργασίας επιστρέφει στην Ευρώπη


Του Stefan Steinberg
Kαναδικό ειδησεογραφικό ιστολόγιο Global Research

Τα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την επίσημη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Eurostat, δείχνουν ότι η ανεργία σε όλη την Ευρωζώνη αυξήθηκε για 10ο συνεχόμενο μήνα και έφτασε τα 17,1 εκατομμύρια περίπου, δηλ, το 10,8 % του εργατικού δυναμικού, το Φεβρουάριο. Το επίσημο ποσοστό ανεργίας είναι το υψηλότερο από την εισαγωγή του ευρώ πριν από 15 χρόνια και αντιπροσωπεύει αύξηση της τάξης των 1,5 εκατ. ανέργων σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Η συνολική εκτίμηση των 17,1 εκατομμυρίων ανέργων κρύβει σημαντικές διαφορές μεταξύ των επιμέρους ευρωπαϊκών χωρών.

Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας καταγράφηκε στην Ισπανία, όπου το 23,6 % του ενεργού πληθυσμού συνολικά και πάνω από 50 % των ατόμων κάτω των 25 ετών είναι άνεργο.

Στη δεύτερη θέση είναι η Ελλάδα, με 21 %, αλλά στους νέους το ποσοστό ξεπερνά αυτό της Ισπανίας.

Στο κάτω μέρος της λίστας βρίσκεται μια σειρά από χώρες της βόρειας Ευρώπης, όπως η Αυστρία, με μόλις πάνω από 4 % δείκτη ανεργίας, και η Γερμανία, με το επίσημο ποσοστό ανεργίας να αγγίζει το 5,7 %.

Η τεράστια αυτή αγορά εργασίας, με φθηνό εργατικό δυναμικό, έχει οδηγήσει σε δραματική αύξηση της φτώχειας, τόσο ανάμεσα στους ανέργους όσο και στα εκατομμύρια των εργαζομένων που απασχολούνται στη Γερμανία. Είναι η καρδιά του λεγόμενου "γερμανικού οικονομικού μοντέλου", που ολοένα και περισσότερο προωθείται ως πρότυπο για όλη την Ευρώπη από τους πολιτικούς και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

Η τελευταία αύξηση της ανεργίας αποτελεί άμεση συνέπεια των μέτρων λιτότητας που επιβάλλονται σε ολόκληρη την "γηραιά ήπειρο" από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και τα οποία έχουν βυθίσει ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης σε ύφεση. Η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιρλανδία, το Βέλγιο, η Πορτογαλία, η Ιταλία, οι Κάτω Χώρες και η Σλοβενία όλες διέρχονται περίοδο ύφεσης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Αλλά και στη Βρετανία η ανάπτυξη είναι ελάχιστη, ενώ στη Γαλλία και τη Γερμανία είναι πτωτικές οι τάσεις.

Οι πτωτικές αυτές τάσεις, που είναι αλάθητο σημάδι ύφεσης, έχουν επιβεβαιωθεί από το δείκτη PMI της Ευρωζώνης, που αποτελεί σημαντικό "μετρητή" οικονομικής δραστηριότητας στη ζώνη του ευρώ. Η τιμή του δείκτη έπεσε από το 49 τον Φεβρουάριο στο 47,7 τον Μάρτιο, ενώ κάθε τιμή μικρότερη του 50 θεωρείται ως ένδειξη ύφεσης. Από τον περασμένο Αύγουστο ο δείκτης δείχνει τιμές κάτω του 50 συνεχώς.

Σύμφωνα με την Markit, που δημοσιεύει τους δείκτες PMI, ο δείκτης απασχόλησης στον βιοτεχνικό και κατασκευαστικό τομέα της Ευρωζώνης μειώθηκε τον Μάρτιο με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων δύο ετών, με εξαιρετικά χαμηλούς δείκτες για τη γαλλική οικονομία. Η οικονομική δραστηριότητα επιβραδύνθηκε επίσης στη Γερμανία. Η ζήτηση για γερμανικά αγαθά έχει συρρικνωθεί, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην Ασία, όπου η Κίνα διέρχεται και εκείνη τη δική της οικονομική επιβράδυνση.

Στο πλαίσιο της ανοδικής τάσης των τιμών του πληθωρισμού, η Markit εκτιμά ότι θα υπάρξει και περαιτέρω οικονομική ύφεση τους επόμενους μήνες. Η συρρίκνωση της ευρωπαϊκής παραγωγής θα είναι εμφανής μέσω περισσότερων απωλειών θέσεων εργασίας.

Σχολιάζοντας τα τελευταία στοιχεία, ο οικονομολόγος Martin van Vliet του τραπεζικού ομίλου ING δήλωσε ότι η πτώση του PMI "ρίχνει ένα μαύρο σύννεφο πάνω από τις προοπτικές ανάπτυξης των ευάλωτων περιοχών της ευρωπαϊκής ηπείρου", αφού καταγράφεται υψηλή ανεργία σε πολλά μέρη της νότιας Ευρώπης, αντανακλώντας "την βραχυπρόθεσμη οικονομική οδύνη που υφίστανται λόγω των δρακόντειων προγραμμάτων λιτότητας ".

Ωστόσο, εμείς εκτιμούμε ότι αντί να οδηγούν απλά και μόνο σε "βραχυπρόθεσμη οικονομική οδύνη", όπως αναφέρεται συχνά και στις δηλώσεις των πολιτικών, τα δρακόντεια μέτρα λιτότητας που αναφέρει ο van Vliet θα καταστρέψουν τις ζωές εκατομμυρίων ευρωπαϊκών οικογενειών κατά τις επόμενες δεκαετίες.

Ο βαθμός στον οποίο οι τρέχουσες πολιτικές λιτότητας έχουν καταστρέψει το βιοτικό επίπεδο στην Ευρώπη έχει καταδειχθεί σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στη γαλλική εφημερίδα "Le Monde" την περασμένη εβδομάδα, σχετικά με την επανεμφάνιση της παιδικής εργασίας στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Κάτω από τον γενικό τίτλο "Η παιδική εργασίας κάνει και πάλι την εμφάνισή της στη Νάπολη", το άρθρο περιγράφει πώς χιλιάδες παιδιά έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν το σχολείο και να βρουν θέσεις εργασίας, προκειμένου να θρέψουν τις οικογένειές τους στην πολύβουη αυτή μητρόπολη του ιταλικού νότου. Το άρθρο παραθέτει μια τοπική έκθεση της κυβέρνησης από το 2011, στην οποία αναφέρεται ότι 54.000 παιδιά εγκατέλειψαν το σχολείο στην περιοχή της Καμπανίας μεταξύ 2005 και 2009. Περίπου το 38 % των παιδιών αυτών ήταν κάτω των 13 ετών.

Στη συνέχεια του ίδιου δημοσιεύματος, περιγράφονται οι λόγοι για τους οποίους η παιδική εργασία έχει γίνει μέρος της ζωής στην περιοχή, με μικρά παιδιά να συμμετέχουν σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελμάτων. Ο αναπληρωτής δήμαρχος της Νάπολης δήλωσε:
"Φυσικά, ήμασταν πάντα η φτωχότερη περιοχή της Ιταλίας. Αλλά έχουμε να βιώσουμε μια κατάσταση όπως αυτή από το το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ... Στην ηλικία των 10 ετών, αυτά τα παιδιά εργάζονται ήδη 12 ώρες την ημέρα, γεγονός που αποτελεί σαφή παραβίαση του δικαιώματός τους στην ανάπτυξη".

Το άρθρο της "Le Monde" επισημαίνει επίσης ότι η απελπιστική κατάσταση των παιδιών και της νεολαίας στην περιοχή είναι ένα άμεσο αποτέλεσμα των μέτρων λιτότητας και των οικονομικών "μεταρρυθμίσεων" που υιοθέτησαν διαδοχικά οι ιταλικές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Οι πολιτικές αυτές έχουν σημαντικά μειώσει ή αποκλείσει την πρόσβαση σε κρατικές κοινωνικές παροχές για τους ανέργους και τους φτωχούς.

Η κύρια στήριξη στους νέους και τις οικογένειές τους στην περιοχή παρέχεται από τοπικές ενώσεις, οι οποίες έχουν όλο και μεγαλύτερη αδυναμία να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης κονδυλίων. Το άρθρο σημειώνει ότι 20.000 εργαζόμενοι σε τέτοιου είδους προγράμματα στην περιοχή της Καμπανίας δεν έχουν πληρωθεί τις αμοιβές που δικαιούνται τα τελευταία δύο χρόνια.

Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η επανεμφάνιση της παιδικής εργασίας δεν είναι αποκλειστικά ιταλικό ζήτημα. Διακόσια χρόνια μετά τη γέννηση του συγγραφέα Τσαρλς Ντίκενς, ο οποίος απεικόνισε παραστατικά τις συνέπειες τέτοιων πρακτικών, η παιδική εργασία είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα ολόκληρη η Ευρώπη.

Πρόκειται για ένα καταστροφικό επακόλουθο της σιωπηρής πολιτικής συναίνεσης στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων και των συνδικάτων, που στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις πολιτικές της.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τελικός στόχος η δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων

 Τελικός στόχος η δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων
Η υπαγωγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης και οι όροι που συνόδευσαν τη δανειακή βοήθεια έχουν δημιουργήσει μια πραγματικότητα, η οποία πλέον, έπειτα από δύο χρόνια Μνημονίου, επιτρέπει την εξαγωγή ορισμένων συμπερασμάτων. Στο παρόν άρθρο επικεντρωνόμαστε στην άνευ προηγουμένου επίθεση που έχει εξαπολύσει η τρόικα, σε συνεργασία με τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν το Μνημόνιο, στην ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων.
Μια ψυχρή ματιά στην κλιμάκωση των μέτρων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι στόχος αυτής της πολιτικής είναι η δήμευση της ελληνικής ιδιοκτησίας. Κι αν υποθέσει κάποιος ότι κάτι τέτοιο δεν είναι απόρροια συνειδητού σχεδιασμού, το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς αυτό. Διότι με τις επιβαρύνσεις που επιβάλλονται στην ιδιωτική περιουσία είναι πολύ δύσκολο πλέον για τους Έλληνες να κρατήσουν ακόμα και την πρώτη κατοικία τους. Έστω κι αν αυτή είναι ένα μέσο διαμέρισμα σε μια μέση περιοχή.
Οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται. Και θα μειωθούν κι άλλο. Η ανεργία αυξάνεται. Και θα αυξηθεί κι άλλο. Το ίδιο και τα τεκμήρια. Οι αντικειμενικές αξίες, επίσης. Οι φοροελαφρύνσεις για τα στεγαστικά θα καταργηθούν. Ένας εργαζόμενος, το εισόδημα του οποίου έχει συρρικνωθεί δραματικά, αλλά μένει σ’ ένα σπίτι το οποίο αγόρασε όταν η οικονομική του κατάσταση ήταν διαφορετική, θα φορολογηθεί με βάση το ύψος των τεκμηρίων, το οποίο ενδεχομένως να υπερβαίνει το εισόδημά του, ενώ ταυτόχρονα θα κληθεί να πληρώσει όλα τα υπόλοιπα: έκτακτα χαράτσια που γίνονται μόνιμα, ΦΑΠ, ΕΤΑΚ και άλλα, ων ουκ έστιν αριθμός.
Όταν σε ένα τέτοιο τοπίο κατακρήμνισης εισοδημάτων, εφιαλτικής ανεργίας και της μεγαλύτερης μεταπολεμικής ύφεσης συνεχίζουν να επιβάλλονται όλο και περισσότεροι…
φόροι στην ιδιωτική ακίνητη περιουσία, με την πλειοψηφία των πολιτών να αδυνατεί να ανταποκριθεί, διότι το εισόδημα της πλέον δεν της το επιτρέπει, η κατάληξη θα είναι η κατάσχεση του ακινήτου από την εφορία ή την τράπεζα ή η «εγκατάλειψή» του από τον ιδιοκτήτη του. Τέτοιας έκτασης μαζική δήμευση ιδιωτικής περιουσίας δεν έχει προηγούμενο και, πάντως, όχι σε δημοκρατίες δυτικού τύπου. Ίσως στη σκληρή εκδοχή του αλήστου μνήμης υπαρκτού σοσιαλισμού.
Αυτό που θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες θα είναι τρομακτικό. Η δε απλοποίηση των διαδικασιών κατάσχεσης, στην οποία επέμεινε η τρόικα, θα επιταχύνει την αρπαγή της ιδιοκτησίας. Η θεωρία περί εσωτερικής υποτίμησης μέσω της πτώσης της τιμής των ακινήτων, λόγω των εκατοντάδων χιλιάδων πλειστηριασμών που θα ακολουθήσουν, εκτός από γελοία είναι και ομολογία εγκλήματος. Καταστρέφουν τις περιουσίες και τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, ενός ολόκληρου λαού, για να «πετύχει» το πρόγραμμά τους. Αφήνουν άστεγες χιλιάδες οικογένειες, επικαλούμενοι την «προσαρμογή».
Η ανατριχιαστική έξωθεν παρότρυνση προ καιρού, «ας πουλήσουν οι Έλληνες τα σπίτια τους για να πληρωθεί το χρέος», μαρτυρεί πολλά για τις σκέψεις των δανειστών. Οι Ευρωπαίοι ποτέ δεν μπόρεσαν να χωνέψουν το υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα. Ούτε το γεγονός ότι πάρα πολλοί Έλληνες έχουν δεύτερο σπίτι ή εξοχικό. Ούτε το «κακό συνήθειο» οι ελληνικές οικογένειες να πασχίζουν ν’ αφήσουν «ένα κεραμίδι» στα παιδιά τους.
Τώρα είναι η ευκαιρία να διορθώσουν αυτή την «ιδιαιτερότητα». Στο όνομα του Μνημονίου. Με αυτό τον τρόπο θα επιτύχουν και κάτι άλλο: Θα πλήξουν όχι μόνο το οικονομικό, αλλά και το πολιτικό απόθεμα του Έλληνα. Η ακίνητη ιδιοκτησία, εκτός από οικονομικό μαξιλάρι, αποτελούσε και πολιτικό εργαλείο, τρόπον τινά, στο βαθμό που του επέτρεπε σε μια δύσκολη στιγμή να τη χρησιμοποιήσει είτε πωλώντας τη είτε ενοικιάζοντάς τη είτε αξιοποιώντας τη με οποιονδήποτε τρόπο, διεκδικώντας ένα βαθμό αυτονομίας, που συνδιαμόρφωνε μια στάση ζωής και μια θεώρηση των πραγμάτων.
Τώρα η ζωή των Ελλήνων και η θεώρηση των πραγμάτων αλλάζουν. Είναι πλέον στο χέρι του ελληνικού λαού να αντισταθεί στην πολιτική που έχει ως στόχο να τον εκμηδενίσει. Εναπόκειται στους Έλληνες να αποτρέψουν τον ξεριζωμό τους από τα ίδια τους τα σπίτια και τη μετατροπή τους σε ανέστιο πληθυσμό. Οι ξένοι και οι ντόπιοι συνεργάτες τους μετρούν αντιδράσεις. Κι όσο δεν συναντούν αντίσταση, θα συνεχίζουν. Μέχρι τέλους.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Παρέδωσαν στους Τούρκους την βραχονησίδα Ζουράφα

 Παρέδωσαν στους Τούρκους την βραχονησίδα Ζουράφα
Η βραχονησίδα Ζουράφα δεν αποτελεί πλέον Ελληνικό έδαφος!!!
Κάνουν ότι θέλουν οι Τούρκοι που κινούνται σαν ιδιοκτήτες!!!
Νέα Ναυμαχία (χθες Σάββατο 7/4/2012) στην περιοχή!
 Παρέδωσαν στους Τούρκους την βραχονησίδα ΖουράφαΖουράφα ή Λαδόξερα, η βραχονησίδα πάνω από την οποία πρόσφατα «εξαφανίστηκε» ο φάρος που φιλοξενούσε. Φαίνεται πως την «πήρε το κύμα»…! (φωτό δεξιά) Λεπτομέρεια, σημαντική, είναι πως το όνομά της «Λαδόξερα» το πήρε από το αναβλύζων πετρέλαιο πολύ κοντά της… Στην περίπτωση που συνεχίσει να υπάρχει, ως βραχονησίδα, η Ελλάδα έχει δικαιώματα (των 6 ναυτικών μιλίων προς τα ανατολικά) έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων… Με τους χειρισμούς της κυβέρνησης (Παπανδρέου και Παπαδήμου) φαίνεται πως η Ζουράφα ή Λαδόξερα, αποτελεί παρελθόν για την Ελλάδα. Να σημειωθεί πως πέρυσι, αλλά και φέτος, τουρκικά ερευνητικά σκάφη έκανες «βόλτες» – έρευνες στην περιοχή, αλλά και σε ολόκληρο το Θρακικό πέλαγος -έως τα ανατολικά της Θάσου- που φέρεται να έχει σημαντικές «υποψίες» για ύπαρξη υδρογονανθράκων…
Η βραχονησίδα καθημερινά γίνεται χώρος, όπου οι Τούρκοι κάνουν επίδειξη δύναμης, για το ποιοι είναι αφεντικά στην περιοχή. Κάτι αντίστοιχο έκαναν και σήμερα Σάββατο, αφού κυκλοφορούσαν λες και ήταν στα δικά τους χωρικά ύδατα.
 Παρέδωσαν στους Τούρκους την βραχονησίδα ΖουράφαΜάλιστα έφθασαν στο σημείο να φέρουν στην περιοχή 20 τράτες για ψάρεμα (δεν υπάρχει ούτε λέπι αυτήν την περίοδο) και να μην δίνουν σημασία ότι υπάρχει μία βραχονησίδα Ελληνική με 6 μίλια χωρικά ύδατα.
Δύο από τα αλιευτικά πέρασαν στα 0,8 του μιλίου δίπλα από την Ζουράφα, λές και δεν συμβαίνει τίποτα!!!
Τα 20 Τουρκικά αλιευτικά συνοδευόταν από Τουρκική Ακταιωρό σε μία επίδειξη δύναμης που έκαναν στην περιοχή. Για ακόμη μία φορά δεν έγινε επεισόδιο, καθαρά από λόγους τύχης, αφού στην περιοχή πήγε το 040 του Λιμενικού Σώματος που βρίσκεται στην περιοχή τις τελευταίες βδομάδες από τον Πειραιά.
Για πολύ ώρα γινόταν ένα κυνηγητό μεταξύ των δύο ακταιωρών και το μόνο που κατάφερναν ήταν να καίνε καύσιμα, αφού οι Τούρκοι αλιείς συνέχιζαν να ψαρεύουν στα Ελληνικά χωρικά ύδατα. Κάποια στιγμή ανέβηκε και 2η Τουρκική Ακταιωρός στην περιοχή και από την Σαμοθράκη, συνέδραμε το περιπολικό του Λιμενικού σώματος.
Γέμισε η θάλασσα από τέσσερα περιπολικά σκάφη, 20 Τουρκικές μηχανότρατες και 5 Ελληνικές , σαν να γινόταν ναυμαχία. Γύρω στις 5 το απόγευμα λες και δώθηκε εντολή και ταυτόχρονα το 040 και η μεγάλη Τουρκική Ακταιωρός πήραν διαφορετική πορεία προς Λήμνο και Αίνο αντίστοιχα και το κυνηγητό σταμάτησε και μαζί σταμάτησε το ανακάτεμα των νερών.
Στο παρά πέντε δεν έγινε επεισόδιο, αν και η Τουρκική ακταιωρός είχε την κάνη του πυροβόλου όπλου της προς τα πάνω σηκωμένη, σε αντίθεση με άλλες φορές που την είχε κάτω. Το γεγονός είναι, ότι τα Τουρκικά αλιευτικά, ψάρευαν ανενόχλητα στα χωρικά μας ύδατα και έχουν καταφέρει μέρα με τη μέρα να αγνοούν την Ζουράφα δημιουργώντας καθεστώς στην περιοχή.
Είναι η πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα που αναφερόμαστε στο θέμα και δυστυχώς παρατηρούμε ότι οι αιρετοί του τόπου μας, που ο ρόλος τους είναι να προστατεύουν τους πολίτες και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, σκόπιμα απέχουν από το πολύ σοβαρό θέμα, αφού δεν ανοίγουν ούτε το στόμα τους, ενώ για άλλα η γλώσσα τους δεν μαζεύεται μέσα.
Την επόμενη φορά που ίσως το επεισόδιο να είναι σοβαρό-εκεί οδηγούν τα πράγματα-δεν θα μπορούν να πουν ότι δεν γνώριζαν κάτι.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Κατάλευκη και ξεχασμένη η Φλώρινα

Μετά από 18 ώρες χιονόπτωσης, με την Πρέσπα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και το τραίνο σταματημένο εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο... σας ξεναγούμε με τον φωτογραφικό φακό μας, στην ολόλευκη και ξεχασμένη Φλώρινα.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

«Πολύ σημαντικό» το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης

Πολύ σημαντικό θεωρούν οι πολίτες το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής. Το 83,4% των ερωτηθέντων θεωρεί πολύ σημαντικό το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, ενώ το 48,3% ζητά τη σταδιακή απομάκρυνση όλων των μεταναστών από την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι το αντίστοιχο ποσοστό το 2009 ήταν μόλις 19,5%. Το 2009, το 53,1% ζητούσε αυστηρότερους έλεγχους στα σύνορα, ποσοστό που στην παρούσα έρευνα πέφτει στο 39,6%, σύμφωνα με το parapolitika.gr

Παράλληλα, το 79,3% των ερωτηθέντων αισθάνεται ότι κινδυνεύει στην καθημερινή του ζωή, ποσοστό ακόμα υψηλότερο από το 65,3% που δήλωνε το ίδιο το 2009.

Για τις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ., το 61,7% δηλώνει ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, έναντι 30,2% που εκτιμά το αντίθετο.

Για την ίδρυση των κέντρων φιλοξενίας ανά περιφέρεια, το 54,7% εκτιμά ότι είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, έναντι 37,7% που δηλώνει το αντίθετο.

Η πανελλαδική έρευνα της Κάπα Research έγινε το διάστημα 2-4 Απριλίου 2012 σε δείγμα 1.610 ατόμων.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Έρχεται μαύρο καλοκαίρι

 Έρχεται μαύρο καλοκαίρι
 
Βροχή φόρων, αλλά και αλλαγών στο φορολογικό σύστημα περιμένει τους Έλληνες, μετά τις εκλογές. Συνολικά 20 αλλαγές θα υπάρξουν στη φορολογία φυσικών και νομικών προσώπων και τη φορολογία ακινήτων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης, στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τα μέσα του ερχόμενου καλοκαιριού. Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», για πρώτη φορά θα κληθούν όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες, να δηλώσουν σε μία αρχική κατάσταση όλα τα περιουσιακά στοιχεία τους και στη συνέχεια όλες τις ετήσιες μεταβολές.
Πιο αναλυτικά, στα περιουσιακά στοιχεία θα περιληφθούν τα ακίνητα, οι καταθέσεις, τα αυτοκίνητα, τα σκάφη αναψυχής, οι μετοχές, τα αμοιβαία κεφάλαια και οτιδήποτε άλλο έχει κάποιος στην κατοχή του.
Την ίδια στιγμή όλοι οι πολίτες θα προχωρούν ετησίως στην αναλυτική καταγραφή δαπανών διαβίωσης για τον υπολογισμό του διαθέσιμου εισοδήματος. Ο,τι εισόδημα περισσεύει και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί θα φορολογείται επιπλέον.
Ακόμη, στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου κατατέθηκε η πρόταση για αυτοτελή φορολόγηση με ενιαίο συντελεστή (π.χ. 20%) όλων των εισοδημάτων που προέρχονται από τόκους, μερίσματα, ενοίκια ή υπεραξίες από πώληση περιουσιακών στοιχείων.
Σε ό,τι αφορά τη φορολογική κλίμακα, η πρόταση είναι να μειωθούν τα κλιμάκια από 8 σε 4, ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται η κατάργηση των φοροαπαλλαγών και η αντικατάστασή τους από ειδικές-στοχευμένες επιδοτήσεις.
Στη φορολογία των ακινήτων οριστική θεωρείται η επιβολή ενός και μόνο φόρου κατοχής ακίνητης περιουσίας με κλιμακούμενο συντελεστή.
Επίσης, στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα προβλέπεται εφαρμογή αυστηρών επαγγελματικών κριτηρίων ελάχιστου εισοδήματος για όλους ανεξαιρέτως τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ εξετάζεται η εφαρμογή ενιαίου φορολογικού συντελεστή για όλα τα νομικά πρόσωπα (ΑΕ, ΕΠΕ, αλλά και ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες επιχειρήσεις).
Σε ό,τι αφορά τις αντικειμενικές αξίες το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να καταρτίσει τράπεζα τιμών σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας αλλά και άλλους φορείς της αγοράς και να προχωρήσει σε σταδιακή προσαρμογή στις αγοραίες τιμές των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.
Σημαντικές αλλαγές θα επέλθουν και στον ΦΠΑ, αν και η τρόικα προς το παρόν δεν δέχεται να υπάρξει μείωση των συντελεστών όπως παρουσιάζεται στο σχέδιο της φορολογικής μεταρρύθμισης του υπουργείου Οικονομικών.
Πάντως στο ίδιο σχέδιο προβλέπεται σταδιακή κατάργηση των μη ανταποδοτικών φόρων υπέρ τρίτων, αλλά και εισαγωγή φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Σκληρά μέτρα για μετανάστες και στήριξη ευρωπαϊκών προϊόντων ζητά ο Σαρκοζί. Αναφορά σε Ελλάδα

Η Γαλλία θα αποσυρθεί από τη συνθήκη Σένγκεν αν δεν επιβληθούν πιό αυστηρά μέτρα στα σύνορα, λέει ο Σαρκοζί που έκανε νέα αναφορά στην Ελλάδα και την κατάσταση στα σύνορα με την Τουρκία, μιλώντας ξανά για το μεταναστευτικό. Ταυτόχρονα δήλωσε έτοιμος να πάρει μέτρα υπέρ των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.. Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στη Journal du Dimanche, πρόσθεσε ότι εννοούσε την δέσμευσή του ότι θα ζητήσει την προώθηση μέτρων ώστε να έχουν προτεραιότητα οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και ότι θα αποσύρει τη Γαλλία από τη ζώνη Σένγκεν εάν δεν γίνουν αυστηρότεροι οι έλεγχοι στα ευρωπαϊκά σύνορα. «Υπάρχουν 120 χλμ. στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία τα οποία δεν φυλάσσονται. Έχω δικαίωμα να απαιτήσω ποιες κυρώσεις θα πρέπει να υπάρξουν», είπε.

«Όλες οι αγορές των δημοσίων αγαθών στην ήπειρό μας είναι ανοικτές από το 1994. Στην Ιαπωνία η μόνη ανοικτή αγορά είναι αυτή της υδροδότησης. Στην Κίνα δεν υπάρχει καμιά ανοικτή αγορά», είπε ο Σαρκοζί.

«Όλο κι όλο αυτό που λέω είναι δείξτε αμοιβαιότητα. Αλλιώς οι γαλλικές δημόσιες συμβάσεις θα ανατίθενται μόνο σε επιχειρήσεις οι οποίες παράγουν στην Ευρώπη. Όταν ο στρατηγός Ντε Γκολ εφάρμοσε την πολιτική της άδειας καρέκλας το 1965 απέσπασε την Κοινή Αγροτική Πολιτική και ώθησε την Ευρώπη μπροστά», πρόσθεσε.

Ο πρώην πρόεδρος Ντε Γκολ είχε προκαλέσει κρίση το 1965 στη τότε νεοπαγή Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα όταν είχε αποσύρει τον αντιπρόσωπο της Γαλλίας λόγω μιας διένεξης σχετικά με την χρηματοδότηση του πρωτογενούς τομέα, οδηγώντας την ΕΟΚ σε παράλυση για μήνες ώσπου υπήρξε ο λεγόμενος συμβιβασμός του Λουξεμβούργου.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι λένε κατ'ιδίαν πως ελπίζουν ότι η στάση του Σαρκοζί αποτελεί απλώς προεκλογική ρητορική.

Επιπλέον ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε την απειλή του ότι θα αποσύρει τη χώρα του από τη ζώνη Σένγκεν, στην οποία συμμετέχουν 25 κράτη της ΕΕ, εάν δεν ενισχυθούν τα εξωτερικά σύνορα.

«Υπάρχουν 120 χλμ. στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία τα οποία δεν φυλάσσονται. Έχω δικαίωμα να απαιτήσω ποιες κυρώσεις θα πρέπει να υπάρξουν», είπε.

«Δίνω ένα χρόνο ώστε η πρακτική αυτή να αλλάξει, αλλιώς θα αναστείλουμε τη συμμετοχή μας στη Συμφωνία Σένγκεν. Καθώς είναι η Γαλλία που έχει τις πιο γενναιόδωρες προβλέψεις κοινωνικής πρόνοιας, είμαστε αυτοί που μας αφορά περισσότερο αυτά τα μέτρα να εφαρμοστούν σωστά», συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Από Ελβετία για Σιγκαπούρη την κάνουν τα χρήματα των Ελλήνων μεγαλοκαταθετών..

Οι Έλληνες μεγαλοκαταθέτες βρήκαν τη... νέα Ελβετία τους και ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης το παραδέχθηκε προχθές στη Βουλή: η όλη συζήτηση την τελευταία διετία και η επικείμενη συμφωνία Ελλάδας – Ελβετίας για φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων έχει οδηγήσει πολλούς από τους. Έλληνες καταθέτες να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες της Ζυρίχης και της Γενεύης και να τα κατευθύνουν σε άλλους προορισμούς!

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την κατανομή προς την Ελλάδα του παρακρατηθέντος φόρου στην Ελβετία, σχετικά με τόκους που προέκυψαν από αποταμιεύσεις φορολογικών κατοίκων Ελλάδας, τα έσοδα μειώθηκαν μέσα σε ένα χρόνο από 9,9 σε 5,9 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή, κατά 40%! Πού κατευθύνονται τα χρήματα αυτά;

Όχι στα νησιά Κέιμαν, ούτε στις Παρθένες Νήσους. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι πρώην «Έλληνες της Ελβετίας» προτιμούν τη Σιγκαπούρη.

Η μικροσκοπική χώρα της Ασίας αποτελεί παράδεισο για επενδύσεις, λόγω των ταχύτατων διαδικασιών για ίδρυση επιχείρησης, ενώ είναι και ιδιαίτερα φιλόξενη σε ξένα κεφάλαια για τις τράπεζες, που εδρεύουν εκεί. Επιπλέον, ειδικοί εκτιμούν ότι προσφέρει και υψηλό επίπεδο εμπιστευτικότητας, αφού η Σιγκαπούρη φυλά ως «κόρη οφθαλμού» το τραπεζικό της απόρρητο και -με βάση τις διαδικασίες, που προβλέπονται για το άνοιγμα λογαριασμού- είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί η ταυτότητα ενός καταθέτη.

Τραπεζικά στελέχη πολυεθνικών πιστωτικών ιδρυμάτων εκτιμούν ότι στη Σιγκαπούρη πρέπει να έχει μεταφερθεί τουλάχιστον το 40% με 45% των καταθέσεων Ελλήνων από την Ελβετία, σχολιάζοντας ότι η τάση θα συνεχιστεί με ακόμα πιο έντονους ρυθμούς!

[σσ. Αναμενόμενο ήταν να συμβεί αυτό, από τη στιγμή που οι κυβερνώντες αρέσκονται στην επικοινωνιακή προπαγάνδα και μόνο, ενώ ταυτόχρονα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να δώσουν όλα τα απαραίτητα χρονικά περιθώρια στους ενδιαφερόμενους ώστε να προλάβουν να κάνουν φτερά τα ωραία τους χρήματα σε τόπους ακόμη πιο ασφαλείς και να μην αποκαλυφθούν ποτέ...]
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Χαμός στο twitter μετά την είδηση περί ενοικίασης αστυνομικών!

  • 0
     



 Χαμός στο twitter μετά την είδηση περί ενοικίασης αστυνομικών!
Σάλος έχει δημιουργηθεί μετά την απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να νοικιάζει αστυνομικές δυνάμεις σε ιδιώτες, με μόλις 20 ευρώ την ώρα. Φυσικά, πέρα από το τραγικό της υπόθεσης, υπάρχει και η αστεία πλευρά του θέματος.
Ήδη στο twitter γίνεται χαμός, με τους χρήστες να σχολιάζουν την είδηση με ξεκαρδιστικό τρόπο:
 Χαμός στο twitter μετά την είδηση περί ενοικίασης αστυνομικών!
 Χαμός στο twitter μετά την είδηση περί ενοικίασης αστυνομικών!
 Χαμός στο twitter μετά την είδηση περί ενοικίασης αστυνομικών!
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Αυτά είναι τα πέντε χαράτσια που θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

 
Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν μέχρι σήμερα και στην περίπτωση που δεν ληφθούν έκτακτα...
μέτρα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων αμέσως μετά τις εκλογές και μέχρι το τέλος του χρόνου, θα κληθούν να πληρώσουν πέντε χαράτσια.

Αμέσως μετά τις εκλογές εκατομμύρια νοικοκυριά θα κληθούν να πληρώσουν έως και πέντε φόρους για την ακίνητη περιουσία τους. Συνολικά μέχρι το τέλος τους έτους θα πρέπει να καταβάλουν στα δημόσια ταμεία περί τα 3,5 δισ. ευρώ.

Αναλυτικά τα χαράτσια:

Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ) 2009: Αφορά περίπου 1,28 εκ. φορολογούμενους. Συγκεκριμένα, εκκαθαριστικά σημειώματα για την καταβολή του ΕΤΑΚ για το 2009 υπολείπεται να λάβουν πρώτον οι άγαμοι που την 1η Ιανουαρίου 2009 είχαν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ και κατά δεύτερον οι έγγαμοι που στην κατοχή τους βρίσκονται ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Η αποστολή των εκκαθαριστικών αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Μαΐου.
Εκτακτη εισφορά στη μεγάλη ακίνητη περιουσία για το έτος 2009: Το χαράτσι αυτό αφορά όσους , κατά την 1η Ιανουαρίου 2009 είχαν στην κατοχή τους ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ. Οι εν λόγω ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν, ανάλογα με το ύψος της περιουσίας τους, επιπλέον φόρο, που θα επιβληθεί κλιμακωτά, με συντελεστές από 0,1% έως 0,9%. Το ραβασάκι θα το λάβουν μαζί με το εκκαθαριστικό σημείωμα του ΕΤΑΚ του 2009.
Φόρος Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 2010: Αφορά περισσότερους από 100.000 φορολογούμενους, οι οποίοι κατείχαν την 1η Ιανουαρίου 2010 ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ.
Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2011: Περισσότεροι από 600.000 φορολογούμενοι, κάτοχοι ακινήτων αξίας άνω των 200.000 ευρώ θα παραλάβουν και εκκαθαριστικό σημειώμα για την πληρωμή του ΦΑΠ 2011. Τόσο το ΦΑΠ για το 2010, όσο και για το 2011, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να τους πληρώσουν μέσα στο καλοκαίρι.
Ειδικό Τέλος Ακινήτων 2012: Το χαράτσι αυτό που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, θα καταβληθεί σε 5 ισόποσες δόσεις, με αρχή το Μάιο.
Σύμφωνα με το «Έθνος», η υποβολή του Ε9 για το 2012 έχει πάρει παράταση μέχρι τον Ιούλιο, ενώ μετά τις εκλογές νέα μέτρα θα επηρεάσουν άμεσα την αγορά ακινήτων, όπως η αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

Επίσης, στα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών είναι και η φορολόγηση των εκτός σχεδίου οικοπέδων και αγροτεμαχίων, ενώ εξετάζονται αλλαγές στους συντελεστές του φόρου μεταβίβασης, μείωση ή και κατάργηση του αφορολόγητου ορίου στις αγοραπωλησίες, γονικές παροχές και δωρεές και καθιέρωση φόρου υπεραξίας για τους πωλητές.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Στοιχεία – ΣΟΚ: Ελληνόπουλα όπως λέμε… παιδιά της Αφρικής

 Στοιχεία – ΣΟΚ: Ελληνόπουλα όπως λέμε… παιδιά της Αφρικής
Σήμα κινδύνου για τα παιδιά που ζουν στη χώρα μας εκπέμπει η Unicef. Η έκθεση της διεθνούς οργάνωσης περιγράφει με μελανά χρώματα την πραγματικότητα που βιώνουν πολλά Ελληνόπουλα, καθώς και παιδιά μεταναστών, υπογραμμίζοντας ότι τουλάχιστον 439.000 ανήλικοι ζουν κάτων από το όριο της φτώχειας, ενώ περίπου 100.000 ρίχνονται στη μάχη του μεροκάματου από πολύ μικρή ηλικία.
Σε στοιχεία της έκθεσης που αναδημοσιεύει η Espresso, αναφέρεται ότι τα φτωχά παιδιά στην Ελλάδα έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από έλλειψη βασικών ειδών διατροφής και από ανεπαρκή θέρμανση. Επίσης, ένα στα τέσσερα φτωχά νοικοκυριά αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα υγρασίας και ανάλογο ποσοστό σπιτιών επιβαρύνεται από την μόλυνση και την ηχορρύπανση.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Άμεση η σχέση των γλυκαντικών με τον καρκίνο;;;

Ο καθηγητής Μοράντο Σοφρίτι παρουσίασε στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Paris- Descartes στο Παρίσι τα συμπεράσματα των ερευνών του για την ασπαρτάμη, τη γλυκαντική ουσία που είναι παρούσα σε 6.000 τρόφιμα, 600 φάρμακα και χρησιμοποιείται αντί για ζάχαρη από 200 εκατομμύρια άτομα. Τ' αποτελέσματα των ερευνών που έγιναν σε αρσενικά ποντίκια είναι ανησυχητικά αφού η ασπαρτάμη αποδείχθηκε υπεύθυνη για καρκίνο του ήπατος και των πνευμόνων.

Η έρευνα του καθηγητή Σοφρίτι προστίθεται στην έρευνα Δανού ερευνητή σε 60.000 εγκύους σύμφωνα με την οποία η καθημερινή λήψη της ασπαρτάμης είτε μέσα από αναψυκτικά ή σε αντικατάσταση της ζάχαρης στα ροφήματα μπορεί να ευθύνεται για πρόωρο τοκετό.

Παρά τις ανησυχίες που έχουν δημιουργηθεί, η αρμόδια Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων με ανακοίνωσή της τον Απρίλιο 2009 έδωσε το πράσινο φως για την κατανάλωση της με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η ασπαρτάμη έχει γενοτοξική ή καρκινογόνα δράση.

Στη Γαλλία όμως που βιώνει τις μέρες αυτές το «κρουστικό κύμα» από το μεγάλο σκάνδαλο του Mediator που για 30 χρόνια είχε παρουσιασθεί ως το θαυματουργό και ανώδυνο χάπι αδυνατίσματος, οι καθησυχαστικές ανακοινώσεις των υψηλών αρχών, έχουν αρχίσει να μην πείθουν τους γάλλους πολίτες.

Σφυγμομέτρηση δείχνει ότι ένας στους τρεις Γάλλους έχει αρχίσει να χάνει την εμπιστοσύνη του στα φάρμακα.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Το Πείραμα Συμμόρφωσης και η εφαρμογή του πάνω μας... (video)

Tα πειράματα "συμμόρφωσης" του Asch, ήταν μία σειρά μελετών που δημοσιεύτηκαν τη δεκαετία του '50, επιδεικνύοντας την δύναμη της συμμόρφωσης στις ομάδες. Γνωστό και ως το "Παράδειγμα του Ας". Στα πειράματα υπό τον Σολομώντα Ας, ζητούνταν από μία ομάδα να πάρει μέρος σε ένα δήθεν "οπτικό τεστ".

Στην πραγματικότητα, όλοι οι συμμετέχοντες πλην ενός ήταν συνεργάτες του ερευνητή, και το...
...αντικείμενο της μελέτης ήταν το πως αυτός ο ένας θα αντιδρούσε στην συμπεριφορά των "συννενοημένων" συμμετεχόντων.

Στις παρούσες παραλλαγές γίνεται αναφορά και στο κατά πόσο επηρεάζεται η συμπεριφορά του υποκειμένου από τους παράγοντες της ύπαρξης συνεταίρου ή δυνατότητας ανώνυμης έκφρασης.




Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Βραδυνή προσγείωση στο Ντουμπάι μέσα από το πιλοτήριο ενός Airbus A380 (video)

Απολαύστε μία μοναδική εμπειρία προσγείωσης ενός σύγχρονου Airbus A380 μέσα από το πιλοτήριο, σαν να είστε ο κυβερνήτης του αεροσκάφους. Η προσγείωση πραγματοποιείται κατά τις νυχτερινές ώρες στο υπερσύγχρονο αεροδρόμιο του Ντουμπάι κάτι που κάνει τις εικόνες που θα παρακολουθήσετε εντυπωσιακότατες. Απολαύστε το coolαριστό θέαμα...








Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Έκκληση των Βορειοηπειρωτών προς την Ελλάδα: Μας αρπάζουν τις περιουσίες μας

 Έκκληση των Βορειοηπειρωτών προς την Ελλάδα: Μας αρπάζουν τις περιουσίες μας
Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου αντιδρούν για την προσπάθεια, όπως καταγγέλλουν, του δημάρχου της περιοχής να υφαρπάξει τις περιουσίες τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου απευθύνονται προς την Ελλάδα ζητώντας βοήθεια. Ελπίζουμε να είναι η πρώτη φορά που η κραυγή αγωνίας τους δεν θα αγνοηθεί από την «κυβέρνηση» Παπαδήμου. Αρκετές φορές η Ελλάδα πρόδωσε και εγκατέλειψε τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου (και όχι μόνο) και ίσως να είναι η πλέον κατάλληλη χρονικά στιγμή, να υπάρξει μία κυβερνητική κίνηση – προσπάθεια ανάταξης και αντιστροφής της κατιούσας πορείας της πατρίδας μας.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Οκτώ μήνες μετά την αλλαγή της ηγεσίας του Δήμου της Χειμάρρας, δυστυχώς για τον Ελληνισμό του τόπου, ακόμη και οι πιο καχύποπτοι ως προς τις προθέσεις του νέου Δημάρχου δεν θα περίμεναν να δικαιωθούν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Το μόνο «θετικό» έργο το οποίο μπορεί να επιδείξει η νέα διεύθυνση του Δήμου είναι να προβάλλει ως δικά της, έργα τα οποία είναι σε όλους μας γνωστό πως είχαν δρομολογηθεί από την διοίκηση του Βασίλη Μπολάνου.
Δια του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε τρεις περιπτώσεις όπου οι αποφάσεις του Δήμαρχου κάθε άλλο παρά το καλώς εννοούμενο συμφέρον της κοινότητας μας υπηρετούν :
α) Ο γνωστός σε όλους «ΤΣΑΝΗΣ», προσπαθεί δικαστικά να υφαρπάξει την περιουσία από 150 οικογένειες Χειμαρριωτών. Μετά από την απόφαση το ανωτάτου αλβανικού Δικαστηρίου όπου είχε προσφύγει ο Βασίλης Μπολάνος επανέφερε την υπόθεση για συζήτηση σε πρωτοβάθμιο Δικαστήριο. Με μεγάλη μας λύπη ενημερωθήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα πως κατά την συζήτηση της υποθέσεως η δημαρχιακή αρχή δεν εκπροσωπήθηκε. Δεδομένης της δημοσιότητας της υπόθεσης κάθε άλλο παρά τυχαία μπορεί να θεωρηθεί η συγκεκριμένη στάση.
β) Προς το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας ένα ακόμη δυσάρεστο γεγονός αναστάτωσε την Χειμαρριώτικη κοινότητα και τους απανταχού Έλληνες. Αναφερόμαστε συγκεκριμένα στην άστοχη ενέργεια να απομακρυνθεί η προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα από το σημείο που είχε τοποθετηθεί το καλοκαίρι. Η στενάχωρη αυτή εξέλιξη θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν ο κ. Γκόρος σε απάντηση αίτησης της «ΕΝΩΣΗΣ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ» και λοιπών πολιτιστικών σωματείων, είχε χορηγήσει άδεια και δεν παραπλανούσε την οικογένεια μέχρι τελευταίας στιγμής για το αντίθετο.
γ) Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της αυθαίρετης δόμησης σε όλες της περιοχές της Χειμάρρας. Αλβανοί μεγαλοκατασκευαστές χτίζουν ανεξέλεγκτα σε δύο συγκεκριμένες περιοχές, στις Δρυμάδες και το Γιάλι χωρίς κανείς να τους εμποδίζει. Σαν να μην φτάνει αυτό αντί η δημοτική αρχή να καταγγείλει και να εμποδίσει τα συγκεκριμένα φαινόμενα επιρρίπτει ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή. Συγκεκριμένα αναφέρουμε την περίπτωση του Αλμπάν Τζιλάρη, ο οποίος ένα μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές έχτιζε σε οικόπεδο που ανήκει στην οικογένεια Κάππο από το Βούνο χωρίς ποτέ να πάρει άδεια οικοδομής.
Ο ίδιος κατασκευαστής εδώ και περίπου ένα μήνα έχει ξεκινήσει εργασίες στην περιοχή Λογαρά όπου έχει διαπράξει ανεπανόρθωτη περιβαλλοντολογική καταστροφή. Αλήθεια σε ποιες νόμιμες διαδικασίες έχει προσφύγει ο Δήμος Χειμάρρας για την παρεμπόδιση του συγκεκριμένου έργου;»
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Μας κοροιδευουν ακόμα και οι Βούλγαροι

image89 Μας κοροιδευουν ακόμα και οι ΒούλγαροιΣτο βουλγαρικό portal «dveri.bg» είπαν να το διασκεδάσουν λίγο, γιατί όπως φαίνεται δεν είχαν κάνει κάποιο αστείο την Πρωταπριλιά και είπαν «Κάλλιο αργά παρά αργότερα». Σύμφωνα, λοιπόν, με το δημοσίευμα, ο πραγματικός λόγος που δεν θα έρθει ο Βαλντίμιρ Πούτιν στην Ελλάδα το Πάσχα, είναι επειδή «οι Έλληνες δεν του δώσαμε βίζα»…. Γιατί όμως είπαμε το «ΟΧΙ» στον Πούτιν; Όπως λέει το «dveri.bg», «η βίζα δεν μπορούσε να εκδοθεί εξαιτίας της εορτής του Πάσχα, κατά την οποία οι δημόσιοι οργανισμοί δεν λειτουργούν στην Ελλάδα και κατά συνέπεια δεν ήταν σε θέση να οργανώσουν την επίσκεψη του Βλαντίμιρ Πούτιν».
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ψάχνουν να αγοράσουν ακίνητα στα ελληνικά νησιά οι Γερμανοί

  • 0
     



 Ψάχνουν να αγοράσουν ακίνητα στα ελληνικά νησιά οι Γερμανοί
Ρεπορτάζ με τίτλο «Κυνήγι ευκαιριών στα ελληνικά νησιά», δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeneine Zeitung στο οποίο κάνει εκτενή αναφορά σε γερμανούς τουρίστες οι οποίοι  θέλουν να εξερευνήσουν τις δυνατότηες εξαγοράς ακινήτων σε μειωμένες τιμές στο νησί της Ρόδου.
«Για τους Γερμανούς, τους Αυστριακούς και τους Ελβετούς που ονειρεύονται το δικό τους σπίτι στην ηλιόλουστη Μεσόγειο η μείωση τιμών καθιστά ελκυστικά τα ελληνικά ακίνητα», επισημαίνει το δημοσίευμα, υπογραμμίζοντας ότι «πολλοί επίσης είναι σκεπτικιστές αναφορικά με το εάν η χώρα καταφέρει να βγει από την ύφεση και να παραμείνει στην ευρωζώνη.
Πολλοί ενδιαφερόμενοι, αναφέρει το newpost.gr, φοβούνται ότι «για τα ευρώ που δαπανούν σήμερα για ένα ακίνητο μια μέρα θα λάβουν δραχμές».
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Σαντορίνη: Δεν είναι τυχαία στους τοπ προορισμούς όλου του κόσμου... (photos)


Η Σαντορίνη είναι ένα μαγευτικό νησί των Κυκλάδων που σχηματίστηκε από ηφαιστειακές εκρήξεις, που συγκλόνισαν το Αιγαίο κατά την αρχαιότητα. Αρχικά ονομάζοταν Στρογγύλη εξ' αιτίας του σχήματος του νησιού. Έπειτα όμως από μια ισχυρή έκρηξη του ηφαιστείου γύρω στο 1550 π.Χ. το κεντρικό τμήμα του νησιού καταποντήστηκε και δημιουργήθηκε ένας τεράστιος υποθαλάσσιος...
...κρατήρας έκτασης 83 τ.χλμ που ονομάστηκε Καλντέρα.Έτσι, η Στρογγυλή απέκτησε σχήμα μισοφέγγαρου, ενώ από τις εκρήξεις δημιουργήθηκαν άλλα δύο μικρότερα νησάκια: η Θηρασιά και το Ασπρονήσι. Σήμερα η Σαντορίνη αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Είναι γνωστή για την Καλντέρα, το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, τα κάτασπρα σπιτάκια στην άκρη του γκρεμού, τις υπέροχες χωματιστές παραλίες οι οποίες είναι αποτέλεσμα των ηφαιστειογενών ιδιοτήτων του εδάφους... και φυσικά το σαντορινιώτικο κρασί. Διαθέτει άγρια φυσική ομορφιά, γραφικές τοποθεσίες και γκρεμούς που κάνουν το νησί μοναδικό.












Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Απίθανες εικόνες που κάτι ... κρύβουν..!!!!


Η πρώτη εντύπωση που σου δίνουν είναι εντελώς διαφορετική. Αν τις παρατηρήσεις θα δεις κάτι άλλο!












Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »