Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Όμορφη κοπέλα ε; Κούκλα! Για γυρίστε λίγο το κεφάλι σας...



ΑΝ ΒΑΡΙΕΣΤΕ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΜΕΝΗ








Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Το νησί του Skyfall υπάρχει στην πραγματικότητα [Photos]

Δείτε φωτογραφίες από το μέρος που ενέπνευσε τους δημιουργούς της ταινίας του Τζέιμς Μποντ

Στην ταινία Skyfall, το νησί του ραδιούργου Σίλβα αποτελεί ένα εφιαλτικό και ιδιαίτερα υποβλητικό σκηνικό που ταιριάζει με την προσωπικότητα του «κακού» που ενσαρκώνει ο Χαβιέρ Μπαρδέμ.

Το νησί της ταινίας, είναι στην πραγματικότητα μια ακατοίκητη βραχονησίδα, στα ανοιχτά του Μακάο, στην Κίνα.

Ωστόσο, αρχική επιδίωξη του σκηνοθέτη Σαμ Μέντες, ήταν να γυριστούν οι συγκεκριμένες σκηνές στο νησί Χασίμα ή Νουνκαντζίμα, που βρίσκεται στην Ιαπωνία.

Το νησί άρχισε να κατοικείται το 1887, την εποχή που άρχισε η εκβιομηχάνιση της Ιαπωνίας. Η εταιρία Μιτσουμπίσι, που ήταν και ιδιοκτήτρια του νησιού, στέγαζε τους εργάτες που αναλάμβαναν τη σκληρή δουλειά της εξόρυξης άνθρακα από τη θάλασσα.

Τη δεκαετία του '70, η εταιρία έκλεισε τα ορυχεία, αφού το πετρέλαιο είχε πλέον επικρατήσει σχεδόν ολοκληρωτικά έναντι του άνθρακα.

Το νησί έχει απομείνει όπως ήταν όταν το εγκατέλειψαν οι κάτοικοι του. Ένα φάντασμα μιας άλλης φάσης της βιομηχανικής εποχής.







Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τρελά κόλπα από τον Oscar Canton! [Video]

Ο 20χρονος Γάλλος skater, Oscar Canton, φροντίζει να ανεβάζει τον πήχη ολοένα και πιο ψηλά, φέρνοντας σε πέρας κάθε πρόκληση που θα του παρουσιαστεί! Το βίντεο αποτελεί ένα μικρό δείγμα των ικανοτήτων του. Δείτε το

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ανακαλύφθηκε «ένοχο» γονίδιο για το Αλτσχάιμερ

Ένα σπάνιο αλλά ισχυρό γονίδιο που σχεδόν τετραπλασιάζει τον κίνδυνο για την εκδήλωση της νόσου Αλτσχάιμερ, ανακάλυψαν δύο ανεξάρτητες διεθνείς επιστημονικές ομάδες.

Πρόκειται για τον πιο σημαντικό γενετικό παράγοντα κινδύνου που έχει ανακαλυφθεί κατά την τελευταία 20ετία, όσον αφορά τη συγκεκριμένη νευροεκφυλιστική πάθηση.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τζον Χάρντι του Ινστιτούτου Νευρολογίας του University College του Λονδίνου (UCL), καθώς και της ιδιωτικής εταιρείας γενετικών ερευνών deCode Genetics, που έκαναν τις αντίστοιχες δημοσιεύσεις στο ιατρικό περιοδικό «New England Journal of Medicine», σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, εντόπισαν το γονίδιο TREM2.

Το TREM2, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΜΠΕ-ΜΠΕ, είναι μια σπάνια γενετική μετάλλαξη του τελευταίου (με την ονομασία R47H) και φαίνεται να έχει ακόμα μεγαλύτερη επίδραση σε σχέση με ένα άλλο ήδη γνωστό γονίδιο, το ΑΡΟΕ4, το οποίο υπάρχει στο 40% των ασθενών με Αλτσχάιμερ. Όμως το νέο γονίδιο είναι δέκα φορές πιο σπάνιο από το APOE4.

Οι ερευνητές διευκρίνισαν ότι όλοι οι άνθρωποι που διαθέτουν το γονίδιο R47H, δεν θα αναπτύξουν κατ’ ανάγκη Αλτσχάιμερ, ενώ σε όσους από αυτούς όντως εμφανίσουν τη νόσο, υπάρχουν επίσης διάφοροι άλλοι παράγοντες (γενετικοί και περιβαλλοντικοί) που μπορεί να έχουν παίξει ρόλο.

Η νέα ανακάλυψη ενισχύει την πεποίθηση αρκετών επιστημόνων ότι η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της νόσου, γι’ αυτό είναι σημαντικό να εντοπίζονται έγκαιρα τα άτομα υψηλού κινδύνου λόγω δυσμενούς γενετικού υποβάθρου. Επιπλέον, οι άνθρωποι με τέτοια γονίδια υψηλού κινδύνου για Αλτσχάιμερ, συχνά θα τα μεταδώσουν στους απογόνους τους μέσω της κληρονομικότητας.

Παρά τις εντατικές προσπάθειές τους, οι επιστήμονες και οι φαρμακευτικές εταιρίες δεν έχουν ως τώρα καταφέρει να βρουν ένα φάρμακο που θεραπεύει το Αλτσχάιμερ. Οι περισσότερες έρευνες πλέον εστιάζονται στην αφαίρεση της πρωτεϊνης βήτα αμυλοειδούς, που συσσωρεύεται στον εγκέφαλο καταστρέφοντας τα κύτταρά του, όμως προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια αισθητή βελτίωση στους ασθενείς.

Το νέο γονίδιο που ανακαλύφθηκε, εμπλέκεται στην ανάπτυξη φλεγμονών στον οργανισμό και «δείχνει» έναν άλλο δρόμο αντιμετώπισης της νόσου, ο οποίος σχετίζεται με το ρόλο της δυσλειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η έρευνα του Τζον Χάρντι ανέλυσε το γονιδίωμα 988 ασθενών με Αλτσχάιμερ και 1.000 υγιών εθελοντών, σε συνδυασμό με την μελέτη του γονιδίου TREM2 σε γενετικά μεταλλαγμένα ποντίκια, ενώ η αντίστοιχη μελέτη της deCode «διάβασε» αρχικά το DNA 2.261 ατόμων από την Ισλανδία και στη συνέχεια άλλων ομάδων από άλλες χώρες, προκειμένου να εντοπίσει τις γενετικές μεταλλάξεις υψηλού κινδύνου. Τελικά οι δύο ομάδες βρήκαν τον ίδιο γενετικό παράγοντα, κάτι όχι πολύ συχνό σε τέτοιες έρευνες.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τα αξεσουάρ για να απογειώσετε το στυλ σας

Ακόμα και τα πιο απλά look μπορούν να μεταμορφωθούν πλήρως, αν προστεθούν οι κατάλληλες πινελιές.
Ποια είναι όμως τα fashion trends στα αξεσουάρ για το φετινό φθινόπωρο και χειμώνα;

1. Υπερμεγέθη κολιέ: Όσο πιο μεγάλα, τόσο το καλύτερο. Φέτος, το... μέγεθος μετράει. Αν θέλετε να αγοράσετε ένα νέο hot αξεσουάρ τότε επιλέξτε ένα chunky necklace και δε θα βγείτε χαμένη. Πολύτιμες μεγάλες πέτρες, χοντρές αλυσίδες, collar necklace, η επιλογή δική σας

2. Γάντια πάνω από τον αγκώνα: Τα γάντια είναι must. Όσο πιο ψηλά τόσο πιο hot. Οι περισσότεροι διάσημοι οίκοι επέλεξαν μακριά δερμάτινα γάντια για φέτος το χειμώνα. Μαύρα, καφέ, μπεζ ή ακόμη και κάποια σε έντονο χρώμα, όλα θα σας ζεστάνουν με... στιλ.

3. Ζώνες: Διάσημοι οίκοι όπως ο Burberry, επέλεξαν να κοσμήσουν τα παλτό τους με ζώνες. Ο Burberry έδωσε στα απλά, μονόχρωμα παλτό μια πιο girlie νότα, αφού οι ζώνες του δένανε σε φιογκάκι! Μια ακόμη καλή επιλογή για να δέσετε το παλτό σας είναι οι χοντρές δερμάτινες ζώνες οι οποίες προσθέτουν extra πόντους στιλ.

4. Collars: Είναι η μανία του χειμώνα και όχι άδικα, αφού μπορούν να κοσμήσουν τα πάντα. Τους γιακάδες, λοιπόν, μπορείτε να τους ενσωματώσετε σε πουκάμισα, πουλόβερ, μπλούζες ακόμη και σε φορέματα. Ποιος είπε ότι ο γιακάς σημαίνει απαραίτητα και πουκάμισο; Αγοράστε ένα sexy collar από πέτρες ή ένα πιο rock με τρουκς και σίγουρα δε θα περάσετε απαρατήρητη
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Όλες οι αλλαγές του φορολογικού

Για να ξέρετε τι σας περιμένει το 2013, δείτε όλες τις αλλαγές του φορολογικού νομοσχεδίου.
Α) Μισθωτοί και Συνταξιούχοι

1. Έχουμε μικροελαφρύνσεις από 20 έως 400 € για μισθωτούς και συνταξιούχους με εισόδημα ως 25.000 €.

2. Έχουμε επιβάρυνση για τους φορολογούμενους με εισοδήματα άνω των 25.000 €.

3. Καταργείται το αφορολόγητο των 5.000 € για μισθωτούς με ετήσιο εισόδημα πάνω από 43.000 €.

Παράλληλα, ενώ αυτός ο μισθωτός είχε κρατήσεις για ασφαλιστικές εισφορές μέχρι το ποσό των 2.500 € (μικτές αποδοχές), τώρα καταργείται αυτό το όριο. Άρα, εάν οι μικτές αποδοχές είναι 5.500 €, για τα πρόσθετα 3.000 € που πριν δεν γινόταν ασφαλιστικές κρατήσεις, με το νέο νομοσχέδιο θα του παρακρατείται επιπλέον 16,5% επί των αποδοχών για ασφαλιστικές εισφορές.

Επειδή, όμως, θα επιβαρυνθεί και ο εργοδότης για το πρόσθετο ποσό που θα υπόκεινται σε κρατήσεις (28,56%) και επειδή υπολογίζει κόστος ανά εργαζόμενο, θα μετακυλήσει το κόστος αυτό στον εργαζόμενο. Υπολογίζουμε έτσι ότι ο μισθωτός αυτός θα χάσει ως και 4 μισθούς.

4. Καταργείται κάθε πρόσθετο αφορολόγητο για τα προστατευόμενα παιδιά.

5. Καταργούνται οι φοροαπαλλαγές που αφορούν δαπάνες για: τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ενοίκια κύριας κατοικίας, ενοίκια παιδιών που σπουδάζουν, δίδακτρα φροντιστηρίων και ασφάλιστρα ζωής.

6. Παραμένει η φοροαπαλλαγή του 10% των δαπανών για ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη καθώς και για τη διατροφή σε πρώην σύζυγο.

7. Πρέπει να συλλέγουμε αποδείξεις, ίσες με το 25% του εισοδήματος και μέχρι ποσού 10.500 €, διαφορετικά υπάρχει φορολογική επιβάρυνση 10% επί του υπολειπόμενου ποσού.

Β) Ελεύθεροι επαγγελματίες και Έμποροι με εταιρία οποιασδήποτε μορφής (ατομική, Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε., Α.Ε.)

1. Για ατομικές επιχειρήσεις, Ο.Ε. και Ε.Ε. ο συντελεστής είναι 26% για εισοδήματα ως 50.000 € και 33% για εισοδήματα πάνω από 50.000 €.

12. Για Ε.Π.Ε. και Α.Ε., ο συντελεστής είναι 26% (από 20% που ήταν) στα αδιανέμητα κέρδη και 10% στα διανεμόμενα (ήταν 25%). Έτσι, αν είχαμε διανομή όλου του ποσού, η φορολογική επιβάρυνση πριν ήταν 40% και τώρα θα είναι 33,4%.

Γ) Αμοιβές μελών Δ.Σ. Α.Ε. και διαχειριστών Ε.Π.Ε.

Ο συντελεστής φορολόγησης των αμοιβών μελών Διοικητικού Συμβουλίου Α.Ε. και διαχειριστών Ε.Π.Ε. μειώνεται στο 26% από 35% που είναι τώρα.

Δ) Αγρότες

Η φορολόγηση των αγροτών θα γίνεται με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ.

Ε) Αυτοτελής φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια με συντελεστή 10% - 45%

1. Συντελεστής 10% για εισοδήματα ως 12.000 €.

2. Συντελεστής 30% για τα επόμενα 48.000 €.

3. Συντελεστής 45% για εισοδήματα άνω των 60.000 € .

ΣΤ) Τεκμήρια διαβίωσης

Μειώνονται μεσοσταθμικά ως και 37,50%. Παρακάτω γίνεται πλήρης ανάλυση.

Ζ) Φόρος υπεραξίας 20% για μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και ακίνητα

1. Ο φόρος στους τόκους καταθέσεων αυξάνεται από 10% σε 15%.

2. Φόρος 20% στα κέρδη από αμοιβαία κεφάλαια και λοιπούς τίτλους.

3. Φόρος 20% στην υπεραξία από μεταβίβαση ακινήτων.

Η) Υποβολή φορολογικής δήλωσης από 18 ετών

Υποβάλλουν όλοι άνω των 18 ετών φορολογική δήλωση ηλεκτρονικά και μέχρι 30/6,

ανεξάρτητα αν έχουν εισοδήματα ή όχι.

Θ) Τρόπος καταβολής φόρου

Ο φόρος θα καταβάλλεται σε 3 ισόποσες διμηνιαίες δόσεις.
briefingnews.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Υπόγεια Θεσσαλονίκη: Η πόλη κάτω από την πόλη



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...


Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ο φοιτητής που άφησε "άφωνους" τους πολιτικούς

Τον γύρο των ιστοσελίδων δικτύωσης κάνει η παρέμβαση ενός νεαρού φοιτητή λογιστικής, του Βασίλη Θεμιστοκλή, σε διαδικτυακή εκπομπή, αφού αναφέρθηκε στις δυσκολιες που αντιμετωπίζει ένας νέος στη χώρα μας, εξαιτίας των αυξανόμενων εξόδων και της πτώσης των μισθών.

Ο Β. Θεμιστοκλής ανέλυσε ενδεικτικά τα έξοδα που μπορεί να έχει ένα νέο ζευγάρι σε αντιστοιχία με τα έσοδά τους, δείχνοντας το πλήρες αδιέξοδο, καταγγέλοντας τη διάλυση του κοινωνικού ιστού.

«Άμα έχουμε δραχμή δε θα έχουμε πετρέλαιο. Λες και τώρα που έχουμε ευρώ, έχουν πολλά σπίτια να βάλουν πετρέλαιο ή να πάρουν ψωμί ή να πάρουν φάρμακα» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, μίλησε και για τον «γολγοθά» του για τη μετάβαση και την επιστροφή του στο ΤΕΙ Χαλκίδας όπου φοιτεί, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται 12 ευρώ για τα εισιτήρια, προσθέτοντας ότι οι ωρομίσθιοι που εργάζονται στο εκπαιδευτικό ίδρυμα έχουν να πληρωθούν τέσσερα χρόνια.

Στο πάνελ των καλεσμένων βρίσκονταν μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ και ο Νίκος Σοφιανός του ΚΚΕ οι οποίοι άκουγαν αμίλητοι τα λόγια του 27χρονου φοιτητή. Σημειώνεται ότι στο τέλος της παρέμβασής του ο φοιτητής χειροκροτήθηκε από το κοινό της εκπομπής.

Δείτε την παρέμβαση:

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Αυξάνεται στο 21% η φορολόγηση του ποσού των αποδείξεων που δεν συγκεντρώνουμε

Αλλάζουν τα δεδομένα για την φορολόγηση των πολιτών. Η κυβέρνηση επαναφέρει στο τραπέζι των συζητήσεων τη συλλογή αποδείξεων. Στην ουσία, αυτό που η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει είναι... η φορολογία στο ποσό των αποδείξεων που δεν συγκέντρωσαν οι φορολογούμενοι. 
Για παράδειγμα, αν ένας φορολογούμενος που βάσει εισοδήματος υποχρεούται να καταθέσει αποδείξεις ύψους 3.000 ευρώ, καταθέσει στην εφορία τελικά 2.000 ευρώ θα φορολογηθεί επιπλέον. Μέχρι σήμερα ίσχυε η φορολόγηση του ποσού που δεν κατατέθηκε σε αποδείξεις με συντελεστή 10%.

Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, η κυβέρνηση αυξάνει το συντελεστή στο 21% με σκοπό να συγκεντρώσει άμεσα χρήματα στα ταμεία της. Πάντως, το μέτρο φαίνεται ότι θα δημιουργήσει προβλήματα στους φορολογούμενους καθώς θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι ξόδεψαν όλο το ποσό του μισθού τους.
moneypost.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »