Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Το πιο δυσβάσταχτο πακέτο μέτρων έρχεται στη Βουλή

  • 1



 Το πιο δυσβάσταχτο πακέτο μέτρων έρχεται στη Βουλή
Ένα δυσβάσταχτο πακέτο μέτρων θα κατατεθεί από την κυβέρνηση στην Βουλή. Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα ολοκληρώθηκε και πλέον αύριο ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας θα καταθέσει το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού 2013 στη Βουλή προκειμένου να συζητηθεί και εν συνεχεία να ψηφιστεί.
  Το σχέδιο προϋπολογισμού θα περιγράφει συνοπτικά τα δημοσιονομικά μέτρα του 2013 τα οποία αναλυτικά θα κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, ο κρατικός προϋπολογισμούς 2013 που θα ενσωματώνει και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 -2016 θα προβλέπει μέτρα ύψους 9,7 δισ. ευρώ για το 2013.

Από τα μέτρα αυτά τα 6 δισ. ευρώ θα προέλθουν από τις περικοπές στις συντάξεις, 2,3 δισ. ευρώ από τις μειώσεις μισθών και 1,5 δισ. ευρώ από τις μειώσεις και τον εξορθολογισμό επιδομάτων. Από τα συνολικά 13,7 δισ. ευρώ της διετίας, τα 2 δισ. ευρώ θα αφορούν σε φορολογικές παρεμβάσεις.
Συγκεκριμένα, στα 9,7 δισ. ευρώ των μέτρων του 2013 περιλαμβάνονται τα εξής (με αναφορά στο ποσό θα εξοικονομηθεί):

– Κατάργηση των δώρων στους συνταξιούχους – 800 εκατ. ευρώ.
– Μείωση των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ κατά από 5%-20%- 900 εκατ. ευρώ.
– Αναδιάρθρωση δημόσιου τομέα – 483 εκατ. ευρώ.
– Αναδιάρθρωση τοπικής αυτοδιοίκησης -100 εκατ. ευρώ.
– Μείωση μισθολογικής δαπάνης -1,1 δισ. ευρώ.
– Μείωση δαπάνης για συντάξεις -3,8 δισ. ευρώ.
– Μείωση κοινωνικών επιδομάτων -347 εκατ. ευρώ
– Υγειονομική περίθαλψη -803 εκατ. ευρώ.
– Εθνική Άμυνα – 304 εκατ. ευρώ.
– Παιδεία -132 εκατ. ευρώ.
– Εξορθολογισμός ΔΕΚΟ -241 εκατ. ευρώ.
-  Αύξηση εσόδων από τον εξορθολογισμό των οικογενειακών επιδομάτων -427 εκατ. ευρώ.
– Αύξηση εσόδων από την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης κατά 2 έτη -5 εκατ. ευρώ.
– Μείωση επιστροφών εσόδων – 60 εκατ. ευρώ.
– Μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων – 300 εκατ. ευρώ
– Φόρος στους εφοπλιστές – 100 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

«Θερίζει» το Κονγκό ο υποσιτισμός

  • 1
     


 «Θερίζει» το Κονγκό ο υποσιτισμός
  Τουλάχιστον το 40% των παιδιών κάτω των πέντε ετών υποφέρουν από χρόνιο υποσιτισμό στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, με τη χώρα να έχει το υψηλότερο ποσοστό στην κεντρική και δυτική Αφρική, σύμφωνα με τη Unicef.
  Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό με 43% είναι η χώρα της δυτικής και κεντρικής Αφρικής η οποία πλήττεται περισσότερο, δήλωσε σήμερα η Μαριάν Φλας, η αντιπρόσωπος της Unicef στο Κονγκό, κατά την έναρξη ενός περιφερειακού συνεδρίου αφιερωμένου στη μείωση της μάστιγας αυτής στη Μπραζαβίλ.

Εβδομήντα πέντε εμπειρογνώμονες από χώρες της Αφρικής λαμβάνουν μέρος στο συνέδριο που ολοκληρώνεται την Πέμπτη.

Μετά το Κονγκό ακολουθεί η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία με 40,7% και το Καμερούν 32,5%, είπε η Φλας τονίζοντας ότι η περιοχή Μπραζαβίλ αριθμεί 175.000 παιδιά που υποφέρουν από χρόνιο υποσιτισμό, δηλαδή ποσοστό 24,4%.

Σύμφωνα με τη Unicef ο χρόνιος υποσιτισμός επιφέρει στα παιδιά μια καθυστέρηση στην ανάπτυξη, επηρεάζοντας αρνητικά την υγεία τους, αφού σε σχέση με τα παιδιά που τρέφονται σωστά, τα υποσιτισμένα κινδυνεύουν να παρουσιάσουν χρόνιες ασθένειες.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Η Μακεδονία είναι ελληνική...!

MACEDONIA IS GREECE AND NOT F.Y.R.O.M.! (0:30) Thank you very much, the Ashmolean Museum and Mr. Robin Lane Fox from the Great Britain's respected Oxford University! 

 

Διαρκεί μόνον 1 λεπτό. Τέτοια μηνύματα πρέπει να τα διαδίδουμε. Προωθείστε το.!

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Άσκηση το μυστικό της εξυπνάδας

Μεγαλώνοντας φθίνουν σταδιακά όλες οι λειτουργίες του σώματος μεταξύ αυτών και η νοητική μας λειτουργία. Κι ενώ υπάρχουν π.χ., χάπια που ρυθμίζουν... την πίεση, τη χοληστερίνη ή το σάκχαρο, δεν υπάρχει κανένα σκεύασμα που μπορεί να μας διατηρήσει οξυδερκείς. Ο μόνος τρόπος που μπορούμε αποδεδειγμένα να διατηρήσουμε το μυαλό μας κοφτερό,αλλά και την καρδιά μας γερή, καθώς τα χρόνια περνούν είναι ένας: η άσκηση.

Σε πρόσφατη έρευνα από το Heart and Stroke Foundation του Καναδά ζητήθηκε από μια ομάδα υπέρβαρων και αγύμναστων ενηλίκων μέσου όρου ηλικίας 49 ετών, να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα γυμναστικής που περιελάμβανε ποδηλασία και βάρη, δυο φορές την εβδομάδα επί τέσσερις μήνες.

Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα οι ερευνητές παρατήρησαν ότι είχαν μειωθεί το βάρος, το ποσοστό λίπους στο σώμα τους και η περιφέρεια της μέσης τους. Παράλληλα, όμως, διαπιστώθηκε ότι αυξήθηκε η νοητική τους λειτουργία. Ουσιαστικά όσο περισσότερο αθλούνταν, τόσο περισσότερο βάρος έχαναν και αυξανόταν η απόδοσή τους σε τεστ εκτίμησης της νοητικής τους λειτουργίας.

Επομένως οι ερευνητές μας συμβουλεύουν να αθλούμαστε τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα με μέτρια ή μεγαλύτερη ένταση ούτως ώστε να μειώσουμε τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακών και εγκεφαλικού, αλλά και προκειμένου να «σκεφτόμαστε καλύτερα».
vita.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Συγκλονιστικό VIDEO !!! Μετά απο αυτό θα ξαναπετάξετε κάτι στη παραλία;;;


Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο και σκεφτείτε...



Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »