Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Γ.Μαρακάκης: Δεινός σκιέρ στην Αράχωβα! Δείτε φωτογραφίες...

Ο φωτογραφικός φακός του "ΟΚ!" τον συνέλαβε να κάνει σκι στον Παρνασσό και συγκεκριμένα στην περιοχή Κελάρια. Άλλωστε το σκι αποτελεί αγαπημένο του χειμερινό σπορ. Ο λόγος για τον Γιάννη Μαρακάκη, ο οποίος τον τελευταίο καιρό είναι ανανεωμένος.

Ο δικηγόρος έχει σχέση με την 21χρονη κόρη του βουλευτή της ΝΔ, Πέτρου Μαντούβαλου, Σοφία. Η νεαρή κοπέλα του έχει κλέψει την καρδιά και τον τελευταίο καιρό αρχίζουν να κάνουν όλο και πιο συχνά κοινές εμφανίσεις.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

E. Mενεγάκη: Το μεγάλο "μυστικό" για να μην παίρνει κιλά...

Το περιοδικό "Ciao" αποκαλύπτει το μεγάλο μυστικό της "Βασίλισσας" και τις τροφές που έχει αποβάλλει από το διατροφικό της πρόγραμμα για να διατηρείται πάντα λαμπερή και σέξι...H Ελένη είναι μια γυναίκα που ξέρει πώς να διατηρείται πάντα όμορφη, λαμπερή και κομψή.
Εδώ και πολλά χρόνια έχει καταφέρει να βρει τη χρυσή τομή με τη ζυγαριά της χάρη στα μικρά διατροφικά μυστικά που ακολουθεί και δεν παίρνει βάρος. Ακόμη και τις περιόδους που αφήνεται στις γευστικές απολαύσεις, τα κιλά που παίρνει δεν ξεπερνούν τα τρία με τέσσερα, διότι έχει καταφέρει να ρυθμίσει καά το μεταβολισμό της. Πώς; Ακολουθώντας πάντα μια καλύ και υγιεινή διατροφή που περιέχει πολλές πικάντικες γεύσεις, διότι γνωρίζει καλά πως τα καυτερά φαγητά και συγκεκριμένα εκείνα που περιέχουν τσίλι, διατηρούν το μεταβολισμό της σταθερό και καίνε το λίπος.
Η παρουσιάστρια της μεσημεριανής ζώνης του Alpha λοιπόν, η οποία λατρεύει την κινέζικη και τη γιαπωνέζικη κουζίνα, εντάσσει στο διατροφολόγιό της τρεις φορές την εβδομάδα πικάντικα φαγητά. Φυσικά, προσέχει καθημερινά τις θερμίδες που καταναλώνει και όταν τρώει λιγάκι παραπάνω, την επόμενη μέρα αποτοξινώνει τον οργανισμό της με λαχανικά και φρέσκα φρούτα.
Ένα ακόμη μυστικό της ωραίας Ελένης που τη βοηθάει να διατηρεί τη σιλουέτα της άψογη είναι η αγάπη της για το τένις. Μπορεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα να είχε αφήσει το αγαπημένο της άθλημα, όμως τον τελευταίο καιρό ξεκίνησε να πηγαίνει ξανά στο γήπεδο και να γυμνάζεται παίζοντας τένις. Με τον τρόπο αυτό γυμνάζει το κορμί της, ενώ ταυτόχρονα καίει θερμίδες. Μάλιστα, συνηθίζει να παίζει τένις δύο με τρεις φορές την εβδομάδα επί μία ώρα.
Ένα μεγάλο της μυστικό που τη βοηθάει επίσης να διατηρεί τα κιλά της είναι το ότι δεν είναι λάτρης των γλυκών. Η Ελένη μπορεί να αντισταθεί στη σοκολάτα και να πει «'οχι» σε ένα γευστικό πειρασμό που θα τη γεμίσει με περιττές θερμίδες.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Παπουτσάκη-Τζιόβας: Είναι ξανά μαζί;

Τις τελευταίες ώρες όλο και περισσότερες φήμες θέλουν την Κατερίνα Παπουτσάκη και τον Ορέστη Τζιόβα να είναι και πάλι ζευγάρι. Σύμφωνα με το "Πρωινό mou" οι δυο τους εθεάθησαν μαζί σε νυχτερινή έξοδο, να τρώνε μαζί στο Μοναστηράκι, ενώ το κλίμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ανάμεσά τους έδειχνε να είναι κάτι παραπάνω από φιλικό.
Ο Γιώργος Λιάγκας μάλιστα, υποστήριξε πως το πίστευε, ακόμη και όταν η Κατερίνα είναι με το Λαγούτη, ότι Παπουτσάκη και Τζιόβας είναι ακόμα ερωτευμένοι.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Η τούμπα της Ε. Μενεγάκη στη σημερινή εκπομπή!

Ένα απρόοπτο είχε η Ελένη Μενεγάκη στη σημερινή της εκπομπής και όταν καλεσμένος ήταν ο Χρήστος Φερεντίνος. Η βασίλισσα της πρωινής ζώνης έπεσε από... το θρόνο της και όλοι έσπευσαν να την σηκώσουν...
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Οι καλύτερες φωτογραφίες του Φεβρουαρίου 2012 μέσα από τον φακό του National Geographic!

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ : Μαχαίρι σε απαλλαγές, αποδείξεις

50 έως 700 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν φορολογούμενοι χωρίς παιδιά και εισοδήματα από 5.000 έως 12.000 ευρώ

Μαχαίρι σε απαλλαγές, αποδείξεις
Εξτρα φόρους επιφυλάσσει για εκατομμύρια φορολογούμενους το φετινό ραντεβού με την Εφορία. Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μπορεί να εκπνέει στις 15 Ιουνίου, αλλά ήδη εκατομμύρια φορολογούμενοι ζουν με τον εφιάλτη της εκκαθάρισης, καθώς οι φόροι που θα προκύψουν αναμένονται δυσβάσταχτοι. Το αφορολόγητο όριο από τα 12.000 ευρώ που ίσχυε για τα εισοδήματα του 2010 μειώθηκε στα 5.000 ευρώ για τα εισοδήματα του 2011, οι φοροαπαλλαγές περιορίστηκαν στο ελάχιστο, οι επιστροφές φόρου με τη συλλογή αποδείξεων κόπηκαν με το μαχαίρι, αλλά διατηρήθηκε η ποινή του έξτρα φόρου στην περίπτωση που λείπουν αποδείξεις. Μόνο από τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ για το 2011 και την εφαρμογή της νέας φορολογικής κλίμακας προκύπτουν τα εξής:
  • Φορολογούμενοι χωρίς παιδιά και εισοδήματα μεγαλύτερα από 5.000 και μέχρι 12.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν για πρώτη φορά ετήσιο φόρο εισοδήματος από 50 έως και 700 ευρώ. Εάν έχουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ θα χρεωθούν με επιπλέον φόρους από 700 έως 900 ευρώ.
  • Οσοι βαρύνονται με ένα ή δύο παιδιά και έχουν εισοδήματα πάνω από 7.000 και μέχρι 32.000 ευρώ θα κληθούν να καταβάλουν φόρους αυξημένους 100 έως και 1.040 ευρώ.
Μεγαλύτερες επιβαρύνσεις
Οι φορολογούμενοι με τρία ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα που δηλώνουν ετήσια εισοδήματα από 15.000 έως 32.000 ευρώ θα πληρώσουν για τα εισοδήματα που θα αποκτήσουν φέτος έξτρα φόρο κατά 540 έως και 2.750 ευρώ.
Οι μεγαλύτερες φορολογικές επιβαρύνσεις εντοπίζονται στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Για τους φορολογούμενους χωρίς παιδιά με εισοδήματα από 13.000 έως 20.000 ευρώ οι φόροι αυξάνονται από 44% έως 389%, ενώ για τους έχοντες υψηλότερα εισοδήματα τα ποσοστά αύξησης της φορολογικής επιβάρυνσης είναι μικρότερα (2,6% έως 25%).
Για τους φορολογούμενους με 1 παιδί και εισοδήματα από 14.000 έως 20.000 ευρώ η φοροεπιβάρυνση αυξάνει από 57% έως 855,6%. Οι φορολογούμενοι με δύο παιδιά και εισοδήματα από 16.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ θα πληρώσουν έξτρα φόρο για τα εισοδήματά τους αυξημένο έως 467% σε σχέση με τα εισοδήματα του 2010.



ΕΘΝΟΑ
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Μανωλίδου - Χριστόπουλος: Άρχισαν τα όργανα!

Τα γυρίσματα του «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο» έχουν αρχίσει, και οι πρώτες διαφωνίες μεταξύ των κριτών έχουν ήδη ξεκινήσει! Η Ευγενία Μανωλίδου για παράδειγμα, καλά καλά δεν γνωρίστηκε με τον Χάρη Χριστόπουλο, και έχουν  ήδη αρχίσει να μην συμφωνούν σε τίποτα! «Ο Χάρης είναι μια έκπληξη. Ευχάριστη όταν συμφωνεί μαζί μου, και δυσάρεστη όταν διαφωνεί!» δήλωσε χαριτολογώντας η μουσικός-παρουσιάστρια, που πρόσθεσε πως είχε πολύ άγχος στην αρχή:

«Άγχος είχα την πρώτη μέρα των οντισιόν. Γιατί είχα καιρό να μπω στα πλατό! Χαίρομαι που γνώρισα τον Χάρη Χριστόπουλο ως άνθρωπο, αλλά όχι και ως κριτή, γιατί μας έχει βγει πολύ επαναστάτης!»

Όσο για τον Χάρη Χριστόπουλο; λέει πως «το έχω πάρει λίγο σοβαρά εγώ! Θέλω αυτός που θα βγει να είναι ο νούμερο 1!»

Κάντε κλικ και δείτε το video από την «Πρωινή Μελέτη»…
 
 
star.gr

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Έκανε την… προίκα του με ξένο χρήμα!

«Τίναξε» στον αέρα την αγορά της Λαμίας ένας 42χρονος, που αγόρασε μέσα σε λίγες ώρες χρυσαφικά και ρούχα αξίας άνω των 4.000 ευρώ, χρησιμοποιώντας… κλεμμένες πιστωτικές κάρτες! Το λάθος που τον πρόδωσε, ήταν ότι πήγε για δεύτερη φορά στο ίδιο μαγαζί για να συνεχίσει τα ακριβά του ψώνια! Η ιδιοκτήτρια είχε ειδοποιηθεί ότι κάποιος χρησιμοποιούσε την κάρτα της 53χρονης νόμιμης κατόχου που είχε κλαπεί μέσα από το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου της το μεσημέρι του Σαββάτου και τηλεφώνησε στην Αστυνομία. Έτσι, ο… σπάταλος αγοραστής έπεσε στα χέρια αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και στα σπίτια του στη Λαμία και τον Άγιο Σεραφείμ Μώλου βρέθηκε ένα πλήθος ειδών που είχε αγοράσει με τις δυο ξένες κάρτες!

Τα ρούχα αναγνωρίστηκαν από τους ιδιοκτήτες δύο καταστημάτων αθλητικών ειδών και τους επιστράφηκαν, όπως και τα χρυσαφικά που αγόρασε από τρία κοσμηματοπωλεία στη Λαμία. Η αξία των κλοπιμαίων έφτανε τα 4.085 ευρώ. Μαζί με τις δύο πιστωτικές κάρτες, ο δράστης είχε κλέψει από το αυτοκίνητο της 53χρονης δύο κάρτες ανάληψης μετρητών και ένα βιβλιάριο καταθέσεων που δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει. Ο 42χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας που του άσκησε δίωξη για κλοπή και απάτες.
 
 
protothema

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τα παπούτσια του κοστίζουν 16.000 δολάρια

Ο Igor Vovkovinskiy, ο ψηλότερος άντρας της Αμερικής, αντιμετωπίζει ένα μεγάλο πρόβλημα, δεν μπορεί να βρει παπούτσια που να του κάνουν. Μάλιστα, ο Igor για να βρει ένα ζευγάρι που του εφαρμόζει τέλεια στο πόδι θα πρέπει να πληρώσει μέχρι και 16.000 δολάρια. Το 2010 ο Igor αποκαλέστηκε από το βιβλίο Γκίνες ως ο ψηλότερος άντρας της Αμερικής, φτάνοντας τα 2,1 μέτρα. Ο Igor δήλωσε ότι διαθέτει μόνο ένα ζευγάρι παπούτσια και για το λόγο αυτό οργανώνει την καμπάνια «Igor Needs Shoes», για να μπορέσει να μαζέψει λεφτά για παπούτσια.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Δεν θα πιστέψετε σε τι ύψος βρίσκεται ο άνθρωπος στη Φωτογραφία...

Δικαιολογεί το μισθό του και με το παραπάνω 
ΠΗΓΗ: kamikazi.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Έκοψαν τα νεράτζια και στη Χίο...


Στα πολλά ερωτηματικά για το αν παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα μετατραπεί σε «πεδίο μάχης» και καταγγελίας του πολιτικού και κομματικού συστήματος ή θα περιοριστεί στην... πρέπουσα μορφή της, δηλαδή σε μια εορταστική και συνάμα τιμητική εκδήλωση, η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου απαντά με την παρουσία σύσσωμης της δύναμής της, την ίδια ώρα που τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας αναμένονται δρακόντεια.
Ήδη πληροφορίες για ενδεχόμενες ενέργειες διαμαρτυρίας, που στόχο θα έχουν να επικρίνουν με κάθε τρόπο τους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες οργιάζουν, με την Αστυνομία να προχωρά σε λήψη μέτρων που στόχο έχουν τη διασφάλιση της ακεραιότητας όσων παρακολουθήσουν την παρέλαση, αλλά και την αποφυγή έκτροπων με αβέβαιο αποτέλεσμα.

Τα μέτρα
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου θα διαθέσει στην παρέλαση σχεδόν όλο το δυναμικό της, με εξαίρεση τις βάρδιες, που θα πραγματοποιούνται κανονικά. Περισσότεροι από 120 αστυνομικοί θα βρίσκονται στην οδό Δημοκρατίας από νωρίς το πρωί της Κυριακής, ενώ τα προστατευτικά κιγκλιδώματα θα εκτείνονται από τα μισά της οδού Δημοκρατίας και σχεδόν μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Κανάρη.

Η εξέδρα
Από τις συζητήσεις που έχουν γίνει διαφαίνεται η πρόθεση των δύο βουλευτών, δημάρχου και αντιπεριφερειάρχη να μη βρίσκονται επάνω στην εξέδρα, η οποία θα έχει σημαντικά μικρότερες διαστάσεις από εκείνες άλλων παρελάσεων. Στη μικρή εξέδρα θα υπάρχουν θέσεις για το Στρατιωτικό Διοικητή και το Μητροπολίτη.

Κατέβασαν τα νεράτζια
Συνεργείο του Δήμου, μετά από εντολή του δημάρχου στα πλαίσια πανελλαδικής συμφωνίας της ΚΕΔΚΕ, αφαίρεσε από τα δέντρα της οδού Δημοκρατίας, νερατζιές και πορτοκαλιές, όλους τους καρπούς, ώστε να μην αποτελέσουν «αντικείμενο» διαμαρτυρίας.
 

politischios.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τρόικα, η επιστροφή...

Αρχές Απριλίου ή το αργότερο έως τα μέσα του ερχόμενου μήνα θα έλθει τελικώς στη χώρα μας για τον τακτικό τριμηνιαίο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας η τρόικα. Αυτό έγινε γνωστό στο... υπουργείο Οικονομικών, αρμοδίως, από τις Βρυξέλλες. Ωστόσο, στην Αθήνα έφτασαν τα πρώτα κλιμάκια των μεσαίων στελεχών – ελεγκτών που συνήθως κάνουν τη λεγόμενη «βρόμικη δουλειά». Δηλαδή, συγκεντρώνουν τα στοιχεία που αποτελούν την πρώτη ύλη αυτής της πολύπλοκης διαδικασίας.

Η έκθεση της τρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας στο πρώτο τρίμηνο του 2012 θα είναι έτοιμη αρχές Μαΐου. Τουλάχιστον τότε θα δοθεί στη δημοσιότητα. Κι από το περιεχόμενο της, ως συνήθως, θα εξαρτηθούν πολλά. Κατά προτεραιότητα, τα μέτρα τα οποία θα ληφθούν τον Ιούνιο.

Μια πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για περίπου 11 δισ. ευρώ, που θα πρέπει να βρεθούν τότε. Δηλαδή τα περίπου 7% του ΑΕΠ. Το συμπέρασμα; Η νέα κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εκλογές, με το «καλημέρα» θα έχει μπροστά της πάρα πολύ δύσκολο έργο και ανύπαρκτη περίοδο χάριτος.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Δείτε πως κυκλοφορεί στο δρόμο η Ρία Αντωνίου!

Tρέλανε τους Ιταλούς, όμως έχει τρελάνει τους Έλληνες καιρό τώρα! Η σέξι Ρία Αντωνίου αφού έδειξε πως μπορεί να τους χορέψει στο ταψί, ετοιμάζεται τώρα να δείξει και τα προσόντα της ως παρουσιάστρια! Η αλήθεια είναι πως έχει πολλά προσόντα! Που φροντίζει να τα δείχνει με τον καλύτερο τρόπο…οπουδήποτε! Ακόμα και στη μέση του δρόμου! Χωρίς να σκέφτεται τους περαστικούς που θα την δουν και θα ταβλιαστούν! Έτσι πολύ απλά. Ξέχασε κάτι στο αυτοκίνητο και για ν το πάρει δεν έριξε κάτι πάνω της! Σηκώθηκε από τη ξαπλώστρα της, όπως ακριβώς ήταν! Με το μαγιό της! Και κυκλοφόρησε το…κορμί της!











Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τα Windows 8 θα κυκλοφορήσουν τον Οκτώβριο

Πληροφορίες που επικαλείται το ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg αναφέρουν ότι η Microsoft πρόκειται να διαθέσει τα Windows 8 στην αγορά τον προσεχή Οκτώβριο. Το ρεπορτάζ λέει, επίσης, ότι θα δούμε άμεσα και υπολογιστές με επεξεργαστές ARM. Πιο συγκεκριμένα, το launch του Οκτωβρίου αναμένεται να συνοδευτεί από την κυκλοφορία δεκάδων υπολογιστών με Intel CPU, ενώ θα δούμε και λίγα μοντέλα με επεξεργαστές ARM.

Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που ακούμε για ντεμπούτο των Windows 8 τον προσεχή Οκτώβριο. Να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο συμπληρώνονται τρία χρόνια από την κυκλοφορία των Windows 7, οπότε είναι πολύ λογικό η Microsoft να παρουσιάσει τότε την επόμενη έκδοση του λειτουργικού. Με αυτό τον τρόπο, οι κατασκευαστές θα έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν τα προϊόντα τους στη χριστουγεννιάτικη αγορά, η οποία έχει κάθε χρόνο αυξημένη κίνηση.

e-pcmag.gr


Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Μειώσεις μισθών σε χρόνο dt ελέω Μνημονίου 2..!

Έως και 20% μειώθηκαν οι μισθοί ήδη από τις 14 Φεβρουαρίου, όταν τέθηκε σε ισχύ ο νέος νόμος για τις συμβάσεις εργασίας (ατομικές και επιχειρησιακές) που υπογράφηκαν και αφορούν σε περίπου 17.000 εργαζόμενους. Σύμφωνα με τα δειγματοληπτικά στοιχεία του ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών) για την Αττική και την Κεντρική Μακεδονία, 3.231 επιχειρήσεις υπέβαλαν καταστάσεις προσωπικού με τροποποιημένες ή νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Η μείωση των μισθών είναι 20,63% και αφορά 14.626 εργαζόμενους.

Επίσης, από τα στοιχεία προκύπτει ότι 45 επιχειρήσεις μείωσαν κατά 20% τους μισθούς 2.296 εργαζομένων μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας.

Και μη χειρότερα...
defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Αυξάνεται η τιμή του φυσικού αερίου

Φωτιά στις τσέπες των καταναλωτών έρχεται να βάλει η απόφαση της Βουλγαρίας να αυξήσει την τιμή του φυσικού αερίου κατά 12,73% από την 1η Απριλίου. Η νέα τιμολόγηση προκύπτει από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων της χώρας Ανγκελ Σεμερτζίεφ, με αφορμή τη σχετική έκθεση για την τιμή του φυσικού αερίου που τέθηκε προς έγκριση από την αρμόδια αρχή.
 Ο ίδιος υπογράμμισε πως σε περίπτωση που η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου είναι μικρότερη από 12,73%, τότε η κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Bulgargaz «θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία».

Η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου αναμένεται να «πυροδοτήσει» άνοδο της τιμής θέρμανσης από 4% έως και 13% σε όλη τη χώρα, ενώ στην πρωτεύουσα, Σόφια, η τιμή θέρμανσης εκτιμάται πως θα σημειώσει αύξηση 9%, επισημαίνει το πρακτορείο ειδήσεων "Sofia News Agency".

Ωστόσο, ο κ. Σεμερτζίεφ πρόσθεσε πως η αύξηση στην τιμή του φυσικού αερίου κατά 12,73% είναι χαμηλότερη απ’ αυτήν που ζήτησε η εταιρεία Bulgargaz (25%). Δεσμεύτηκε πάντως ότι η Bulgaraz θα παράσχει τις απαραίτητες ποσότητες φυσικού αερίου σε όλους τους καταναλωτές.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »