Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Γλυπτά αξίας… πολλών ευρώ!

Ο εικαστικός Gabriel Rufete ασχολείται με τη γλυπτική εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ έχει ειδικευτεί στη δημιουργία ανθρώπινων μορφών. Χρησιμοποιώντας κυρίως παράδοξα υλικά, αναπαριστά με τον καλύτερο τρόπο γυναικεία και αντρικά σώματα ή πρόσωπα, λαμβάνοντας μέρος σε διάφορες εκθέσεις ανά τον κόσμο.
Απίθανα γλυπτά φτιαφμένα με... ευρώ!
Στο πλαίσιο αυτό παρουσίασε τις πρόσφατες δημιουργίες του, όλες κατασκευασμένες από εκατοντάδες λεπτά του ευρώ. «Η τεχνική είναι δύσκολη, γιατί πρέπει να δίνεις βάθος στα γλυπτά. Ειδικά σε όσα είναι ελλιπή, ένας λόγος παραπάνω! Μόνο έτσι έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις», λέει ο καλλιτέχνης.
Απίθανα γλυπτά φτιαφμένα με... ευρώ!
Η χρονοβόρα διαδικασία περιλαμβάνει συγκέντρωση των νομισμάτων, καθάρισμα και συγκόλληση, ενώ οι εργασίες για κάθε γλυπτό μπορεί να διαρκέσουν από μερικές ημέρες μέχρι μήνες ολόκληρους.
Απίθανα γλυπτά φτιαφμένα με... ευρώ!
«Χρησιμοποιώ στις δημιουργίες μου κυρίως μέταλλο και σύρμα, ενώ πρώτη φορά σκέφτηκα τα νομίσματα. Άλλωστε, νομίζω, τα σεντ του ευρώ είναι πια… άχρηστα! Εγώ τα κάνω χρηστικά και τους δίνω… νόημα και προοπτική!», επεξηγεί ο Gabriel.
Απίθανα γλυπτά φτιαφμένα με... ευρώ!

Απίθανα γλυπτά φτιαφμένα με... ευρώ!

Απίθανα γλυπτά φτιαφμένα με... ευρώ!

Απίθανα γλυπτά φτιαφμένα με... ευρώ!

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

ΣΟΚ: Γονείς δεν έχουν να ταΐσουν τα μωρά τους!

Διαβάστε τα συγκλονιστικά στοιχεία που έβγαλαν στο φως της δημοσιότητας γιατροί, οι οποίοι εργάζονται σε 6 Ιατρεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

- Βρέφη υποσιτισμένα επειδή οι άνεργοι και ανασφάλιστοι γονείς τους έκαναν οικονομία στη δοσολογία του βρεφικού γάλακτος.
- Ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο και δεν έχουν χρήματα για τη συνέχιση των θεραπειών.
- Κορίτσι 8 ετών με παραπεμπτικό από δημόσιο νοσοκομείο για μαγνητική εγκεφάλου (υποψία καρκίνου στον εγκέφαλο) με γονείς άνεργους και ανασφάλιστους.
-Δεκάδες μεσήλικες με χρόνια νοσήματα (υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης. στεφανιαία νόσος κ.α.), που αίφνης έμειναν χωρίς ιατρική τακτική παρακολούθηση και χωρίς φάρμακα.
- Έγκυες χωρίς καμία δυνατότητα για ιατρικό έλεγχο καθ΄ όλο το διάστημα της κύησης.
- Άστεγοι που για να εισαχθούν σε ξενώνα φιλοξενίας έπρεπε να έχουν πιστοποιητικά από γιατρούς και να κάνουν εξετάσεις για ηπατίτιδα και AIDS.
«Όλοι εμείς, γιατροί και αλληλέγγυοι πολίτες, καταγγέλλουμε την εφαρμοζόμενη πολιτική στον χώρο της υγείας που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων και συνοδεύεται – σε όσες χώρες εφαρμόστηκε – με μείωση κατά 10 χρόνια του μέσου όρου ζωής και αύξηση της βρεφικής – παιδικής και μητρικής θνησιμότητας. Τα τελευταία δύο χρόνια, από την είσοδο της Ελλάδας στο ΔΝΤ και την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής, γινόμαστε μάρτυρες μιας ολοένα και μεγαλύτερης εξαθλίωσης ενός μεγάλου τμήματος της κοινωνίας.
Μιας εξαθλίωσης που είναι αποτέλεσμα της ραγδαίας και βίαιης επιδείνωσης του βιοτικού επιπέδου της πλειοψηφίας των πολιτών, με την ανεργία επίσημα να ξεπερνά το 21%, εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις να κλείνουν κάθε μέρα, με τη δραματική μείωση μισθών και συντάξεων, με την απώλεια της ασφαλιστικής δυνατότητας, με την αύξηση των αστέγων, με την επιδείνωση των δεικτών υγείας και την κατακόρυφη αύξηση των αυτοκτονιών ( 2000 αυτοκτονίες μέσα σε 2 χρόνια)».
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Πως μας βλάπτουν τα αναψυκτικά;


Αν πίνετε διάφορα αναψυκτικά, τότε καλό θα ήταν να διαβάσετε αυτό το άρθρο... Δείτε πως μας βλάπουν και τι ιδιότητες έχουν! Θα αναθεωρήσετε πολλά...
Ας δούμε λοιπόν κατά πόσο τα αναψυκτικά βλάπτουν. Η αλήθεια είναι πως πάρα πολύς κόσμος επιλέγει να πιεί ένα αναψυκτικό, αντί για ένα αλκοολούχο ποτό, γιατί πιστεύει πως ένα αναψυκτικό είναι αθώο και δεν μπορεί να κάνει μεγάλες ζημιές. 

Τεράστιο λάθος! Διαβάστε παρακάτω και τα συμπεράσματα δικά σας! ...

1) Εάν θέλετε να καθαρίσετε την λεκάνη της τουαλέτας σας, ρίξτε μέσα ένα κουτάκι κάποιου επώνυμου αναψυκτικού για μια ώρα και θα γίνει σαν καινούρια.

Το κιτρικό οξύ του καθαρίζει τους λεκέδες από υαλώδη πορσελάνη.

2) Εάν θέλετε να αφαιρέσετε την σκουριά από έναν σκουριασμένο και χτυπημένο προφυλακτήρα, απλά βουτήξτε ένα μεγάλο κομμάτι γυαλόχαρτο στο αναψυκτικό και τρίψτε το σημείο που θέλετε!

3) Για να καθαρίσετε τους διαβρωμένους και γεμάτους άλατα, πόλους της μπαταρίας του αυτοκινήτου σας, απλά ρίξτε λίγο αναψυκτικό, περιμένετε και με ένα πανάκι τρίψτε τους...

4) Πολλές φορές σίγουρα έχετε έρθει στην δύσκολη θέση να θέλετε να αλλάξετε λάστιχο και τα μπουλόνια να μην ξεβιδώνουν!

Τη λύση την έχει πάλι το αναψυκτικό! Αδειάστε λίγο από αυτό επάνω στα σφιγμένα μπουλόνια και θα γίνει η δουλειά σας.

5) Τέλος εάν έχετε ρούχα τα οποία είναι λερωμένα από μαγειρικό λίπος αδειάστε ένα κουτάκι συγκεκριμένου επώνυμου αναψυκτικού μέσα στη θήκη απορρυπαντικού στο πλυντήριο και τα ρούχα σας θα γίνουν πεντακάθαρα και δροσερά! :D

Πολλά αναψυκτικά έχουν ph. 3,4. Αρκετά μεγάλο για να καταστρέψει τα δόντια και τα κόκκαλα σας!

Αφού λοιπόν το αναψυκτικό αυτό διαβρώνει τα κόκκαλα, έχουμε μεγάλη ποσότητα ασβεστίου στο αίμα με αποτέλεσμα να έχουμε νεφρολιθιάσεις, και επιβάρυνση διαφόρων άλλων οργάνων.

Τα αναψυκτικά δεν έχουν καμία θρεπτική αξία. Αντιθέτως έχουν τεράστια ποσότητα ζάχαρης, χρωστικών και καρκινογόνων ουσιών.


Διαβάστε τώρα το απίστευτο! Στο πανεπιστήμιο του Νέου Δελχί, στην Ινδία, έγινε ένας διαγωνισμός για το ποιος φοιτητής θα πιεί μεγαλύτερη ποσότητα ενός επώνυμου αναψυκτικού.

Νικητής ήταν κάποιος που ήπιε 8 μπουκάλια και πέθανε αμέσως από ασφυξία, γιατί πολύ απλά το αίμα του ήταν γεμάτο από διοξείδιο του άνθρακα!

Από τότε ο πρύτανης του πανεπιστημίου απαγόρευσε τα αναψυκτικά στο κυλικείο του πανεπιστημίου!

Τα αναψυκτικά είναι άκρως εθιστικά! Είναι εύγευστα και δροσιστικά. Η ζημιά που κάνουν όμως μακροχρόνια είναι εφάμιλλη με αυτήν που κάνει το τσιγάρο!

Τι σας συμβουλεύουμε; Όχι να κόψετε και εντελώς τα αναψυκτικά, αλλά απολαύστε τα με μέτρο! Τα αναψυκτικά βλάπτουν αλλά με μέτρο είναι μια χαρά!
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Κάνε το γύρο του κόσμου σε 5 λεπτά μέσα από ένα απίστευτο βίντεο!


17 χώρες. 343 ημέρες. 6237 φωτογραφίες.  Ένα απίστευτο ταξίδι! Ο φωτογράφος Kiend Lam παραιτήθηκε από την δουλειά του, πήρε μια βαλίτσα, μία κάμερα και έφυγε με ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για το Λονδίνο.
 
Μετά από ταξίδι σε 17 χώρες δημιούργησε αυτό το απίστευτο βίντεο με τα ομορφότερα μέρη που συνάντησε!...

Στο ταξίδι των 25.000 μιλίων επισκέφτηκε τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αγγλία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, το Μαρόκο, την Αίγυπτο, την Τουρκία, την Ιορδανία, την Ταϊλάνδη, την Ινδονησία, την Ιαπωνία, την Αργεντινή, την Ουρουγουάη, τη Χιλή, τη Βολιβία, και το Περού. Ας ταξιδέψουμε μαζί του:

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Δεν βλέπουν Δεν ακούν Δεν νοιώθουν

Δεν βλέπουν
Δεν ακούν
Δεν ενδιαφέρονται
Δεν νοιώθουν

Δεν σκέπτονται
Δεν έχουν δουλέψει
Δεν έχουν φιλότιμο
Δεν πάνε φυλακή
Δεν μας σέβονται
Δεν διάβασαν το μνημόνιο

Μας βρίζουν
Μας ενοχοποιούν
Μας κοροϊδεύουν
Μας τάζουν
Μας Ξε-τάζουν
Μας υπόσχονται
Μας δουλεύουν

Έχουν απο 5 σπίτια ο καθένας
Έχουν ασυλία
Έχουν παχυλούς μισθούς
Έχουν τηλέφωνα δωρεάν
Έχουν δωρεάν μετακινήσεις
Έχουν δωρεάν διαμονές
Έχουν επιχορηγήσεις
Έχουν "καρέκλες"
Έχουν πουλήσει την Ελλάδα
Έχουν πουληθεί οι ίδιοι
Έχουν φυλακίσει αθώους
Έχουν αποφυλακίσει ενόχους
Έχουν "φίλους" τα κανάλια

Αν δεν πας να ψηφίσεις κερδίζουν
Αν ρίξεις λευκό κερδίζουν
Αν ρίξεις άκυρο κερδίζουν
Αν πάρεις όπλο και καθαρίσεις μερικούς τους κανείς ήρωες
Αν φύγεις απο την χώρα νιώθεις άσχημα
Αν μείνεις είσαι μαλάκας

Αν όμως προσέξεις τι ψηφίζεις, τότε μπορεί και να αλλάξουν όλα τα παραπάνω ...
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τα μαγιό του φετινού καλοκαιριού


Η δεκαετία του ‘40 και του ‘50 είναι εμφανέστατα οι μεγάλες επιρροές για την σεζόν αυτού του καλοκαιριού...

Τα μαγιό με τα φαρδιά σλιπ και τα στράπλες σουτιέν είναι αυτά που κυριάρχησαν στις πασαρέλες. Οι φιόγκοι στο μπούστο αλλά και οι κυματισμοί (βλέπε Rihanna στα Barbados) αλλά και οι φράντζες είναι τα διακοσμητικά στοιχεία που δίνουν τον τόνο στα μπικίνι του φετινού καλοκαιριού.

Χρώματα όπως το κίτρινο και το ροδακινί, αλλά και αποχρώσεις του γαλάζιου (για τις πιο μελαχρινές) είναι από τα χρώματα που προτίμησαν οι σχεδιαστές για τα φετινά μαγιό.

Το κόψιμο halterneck αλλά και ο λοξός ώμος προτιμήθηκαν στα ολόσωμα μαγιό μαζί με ντραπέ λεπτομέρειες.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τα «θαυματουργά» ρούχα που κρύβουν την κοιλιά

Προσέχοντας τις ενδυματολογικές μας επιλογές και επιλέγοντας τα σωστά ρούχα, μπορούμε να κρύψουμε την κοιλιά, κερδίζοντας εμφανισιακούς «πόντους». Δείτε ποια είναι τα ιδανικά ρούχα για το σκοπό αυτό…


Τα τοπ: 
Μπλούζες σε γραμμή αμπίρ, μεταξωτά τουνίκ και σχετικά φαρδιά τοπ θα κρύψουν επαρκώς τα περιττά κιλά και την κοιλία. Φυσικά, όσο αφορά τα τελευταία πρέπει να δοθεί προσοχή ώστε να μη δείχνουν άκομψα ειδικά σε περίπτωση που θα πέφτουν υπερβολικά φαρδιά και αυτό θα φαίνεται. 

Το παντελόνι: Εάν κινηθούμε στη λογική του φαρδιού τοπ, το παντελόνι πρέπει να είναι σχετικά στενό ώστε να εξισορροπείται το συνολικό look. Ιδανική επιλογή τα cigarettes παντελόνια που μπορεί να είναι τόσο τζιν όσο και υφασμάτινα.

Φούστα και φόρεμα: 
Οι ψηλόμεσες φούστες προσφέρουν «καμουφλάζ» της κοιλιάς και εντείνουν την αίσθηση της λεπτής μέσης. Έπειτα, φορέματα σε γραμμή αμπίρ θα τονίσουν το μπούστο και θα κρύψουν κιλά.

Τα αξεσουάρ: Αναφορικά με τα αξεσουάρ πρέπει να ξεχάσουμε τη ζώνη. Και αυτό γιατί όχι μόνο δεν αφαιρούν κιλά, αλλά τονίζουν την περιοχή της κοιλίας που θέλουμε να κρύψουμε. Αν πάλι θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να φορεθεί ζώνη, καλύτερα να επιλέξουμε μια λεπτή. 

Από κει και πέρα, αν θεωρούμε πως δυνατό σημείο είναι τα πόδια μας, μπορούμε να τα τονίσουμε φορώντας λχ. τακούνια.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Σπίτια στο χείλος του γκρεμού... (photos)

Αν η θέα από ψηλά σας μαγεύει και το όνειρό σας είναι ένα σπίτι σε ύψωμα... τότε στα μέρη των παρακάτω φωτογραφιών θα βρείτε αυτό που ζητάτε. Σπίτια και ολόκληρα χωριά χτισμένα ακριβώς στο χείλος του γκρεμού. Αυλή ή μπαλκόνι και μετά το χάος. Το σίγουρο είναι πως κανείς δεν μπορεί να χτίσει μπροστά σας και να σας κλείσει τη θέα... Δείτε και διαλέξτε...








Ronda, Ισπανία







Σαντορίνη, Ελλάδα





Bonifacio, Κορσική, Γαλλία
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Συγκινητική διαφήμιση για τη διαφορετικότητα


Μια πάρα πολύ καλή διαφήμιση...

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ένας Δήμος με …1.500 μαθητές καλλιτέχνες!

  •  



 Ένας Δήμος με …1.500 μαθητές καλλιτέχνες!
Περισσότεροι από 1.500 μαθητές από 67 σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης  έχουν ετοιμάσει και παρουσιάζουν 93 διαφορετικές εκδηλώσεις σε μια γιορτή τέχνης και πολιτισμού που ήδη ξεκίνησε αισιόδοξα.  Πρόκειται για το Φεστιβάλ Παιδείας 2012 που διοργανώνει και φέτος ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, και το οποίο αποτελεί τη μεγάλη γιορτή της μαθητικής νεολαίας:Θέατρο, μουσική όλων των ειδών και των τάσεων, χοροί παραδοσιακοί έως και μοντέρνοι, κινηματογραφικά αφιερώματα και προβολές ντοκιμαντέρ, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας συνθέτουν το μεγάλο παζλ του του  Φεστιβάλ  που ξεκίνησε την Πέμπτη , και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012,  με τους μαθητές να εκδηλώνουν τις καλλιτεχνικές τους αρετές και να εκφράζονται μέσα από τις δημιουργίες τους. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Παιδείας θα ανεβούν 24 θεατρικές και 14 χορευτικές παραστάσεις, θα διοργανωθούν 40 διαφορετικές εκθέσεις και 12 συναυλίες. Επίσης, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται τρεις εκδηλώσεις λόγου με τους μικρούς δημιουργούς να παρουσιάζουν τις λογοτεχνικές δημιουργίες τους, ενώ υπάρχει αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Δείτε όλοι το video βόμβα για επερχόμενη νοθεία στις εκλογές

Δείτε και ακούστε με προσοχή την καταγγελία.

Πλέον όλοι μιλάνε για επερχόμενη νοθεία με συγγεκριμένο τρόπο.


Ελληνες να είστε σε επαγρύπνηση, οι στιγμές είναι κρίσιμες...

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Κυριακάτικες εφημερίδες [6-5-2012]




.......





















Σε λίγο και οι υπόλοιπες
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Έκτακτο… Δεν ψηφίζουν οι γυναίκες που παντρεύτηκαν πριν το 1983 και έχουν παλιές ταυτότητες.

Μια λεπτομέρεια που διαφέρει απ ότι σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις μπορεί να μην επιτρέψει σε χιλιάδες Ελληνίδες να ψηφίσουν.
Όπως ενημερώθηκε σήμερα .....
ο MELISSOCOSMOS όσες γυναίκες παντρεύτηκαν πριν το 1983 και έχουν ακόμα παλιές ταυτότητες που αναγράφει το πατρικό τους επώνυμο, και όχι το επώνυμο των αντρών τους, δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν.

Ας τα πάρουμε με την σειρά όμως για να καταλάβετε. 

Όσες γυναίκες έχουν παντρευτεί πριν το 1983 βάση του τότε νόμου πρέπει να φέρουν το επώνυμο των συζύγων τους, και αυτό πρέπει  αναγράφεται στις ταυτότητες τους.

Αν για οποιοδήποτε λόγο, είτε γιατί δεν θέλουν να αλλάξουν ταυτότητες  γιατί είναι πχ σε διάσταση με τους συζύγους τους, είτε γιατί η παλιά τους ταυτότητα αναγράφει το Θρήσκευμα, είτε για άλλους λόγους που τις κάνει να μην θέλουν να αλλάξουν ταυτότητα, αυτό θα είναι αιτία να μην μπορέσουν να ψηφίσουν στις εκλογές της 6ης Μαΐου.


Σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις  το πρόβλημα αυτό ξεπερνιόταν με την έκδοση ενός πιστοποιητικού γέννησης για εκλογές. 
Αυτό πλέον δεν ισχύει, και όσες από αυτές τις γυναίκες θέλουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα θα τους απαγορεύεται ,εκτός κι αν αλλάξουν ταυτότητα την τελευταία στιγμή. 

Αρνητική εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός, ότι την ώρα που θα ψηφίζουν ακόμα και οι  Ελληνοποιημένες γυναίκες των Ζουλού και των Ταλιμπαν στην Ελλάδα, χιλιάδες Ελληνίδες δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν.

Τα συμπεράσματα δικά σας…
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Αθλητικες Εφημερίδες


......














Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »