Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Στο χείλος του μεγαλύτερου καταρράκτη…

Όταν φτάνεις στην άκρη του μεγαλύτερου καταρράκτη του κόσμου, αντικρίζοντας τη συγκλονιστικότερη θέα στον κόσμο, δεν μπορείς... παρά να σκεφτείς ότι «τα έχεις καταφέρει καλά και ένα βήμα παραπέρα μπορεί να σου στοιχίσει ακόμη και την ίδια σου τη ζωή».
Αυτό είχαν στο μυαλό τους οι τρεις ατρόμητοι Αμερικανοί αθλητές του καγιάκ Steve Fisher, Dale Jardine και Sam Drevo φτάνοντας με τα καγιάκ τους στο χείλος του καταρράκτη Victoria, που ρέει ανάμεσα στα αφρικανικά έθνη της Ζάμπια και της Ζιμπάμπουε.
Μια λάθος κίνηση ήταν αρκετή για να οδηγηθούν στο θάνατο, καθώς κανείς δεν έχει επιζήσει από μια παρόμοια πτώση, ενώ οι κροκόδειλοι καραδοκούν λίγο πιο πέρα για ένα… νόστιμο γεύμα! Χωρίς δεύτερη κουβέντα, λοιπόν, οι τρεις φίλοι αποφάσισαν να μην τολμήσουν μια πτώση… στο άγνωστο και αρκέστηκαν στο να θαυμάσουν το τοπίο από ψηλά.
«Άλλωστε δεν ήταν και λίγο πράγμα που έφτασαν ως εκεί», λέει η Αυστραλέζα φωτογράφος Desre Tate που βρέθηκε στην περιοχή κατά τύχη, κάνοντας μια βόλτα με ένα ελικόπτερο λίγα μέτρα πιο πάνω, απαθανατίζοντας τις εικόνες που βλέπετε.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Χαλκιδική: ''Μουσικά Φεστιβάλ Καλοκαίρι 2012''

Φεστιβάλ Κασσάνδρας (Σίβηρη, Χαλκιδική)
13/7 - 18/8
Ένα από τα Φεστιβάλ της Επαρχίας που κάθε... χρόνο διαθέτει από τα πιο πλούσια προγράμματα, είναι αυτό της Κασσάνδρας στην Χαλκιδική. Το αμφιθέατρο της Σίβηρης είναι κάθε βράδυ γεμάτο από τους λάτρεις της τέχνης. Πολλές και φέτος οι θεατρικές παραστάσεις αλλά και οι συναυλίες που θα φιλοξενηθούν εκεί...
13/7 ''Οιδίπους Τύραννος'' (Μαρκουλάκης, Χειλάκης)
14/7 ''Ιππής'' (Φιλιππίδης, Ζουγανέλης)
21/7 ''Ιφιγένεια Εν Αυλίδη'' (Καραμπέτη, Μάινας)
23/7 ''Η Πεντάμορφη και το Τέρας'' (παιδική παράσταση)
25/7 ''Δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν μιλάω'' (Στογιάνη, Βισκαδουράκης)
26/7 ''Το μήλο'' (Δραγούμη, Τσαλτσαμπάσης)
28/7 Άλκηστης Πρωτοψάλτη – Ευανθία Ρεμπούτσικα

1/8 ''Όρνιθες'' (Χαραλαμπόπουλος)
3/8 ''Δον Ζουαν'' (Κιμούλης)
4/8 ''Αναζητώντας τον Αττίκ'' (Σαπουτζάκη, Λοτσάρη)
6/8 ''Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει'' (Χαικάλης, Λουιζίδου)
7/8 Φίλιππος Πλιάτσικας – Ελεωνόρα Ζουγανέλη
8/8 ''Εκκλησιάζουσες'' (Λαμπρόγιαννη, Κόκλας)
10/8 ''Οι άθλοι του Ηρακλή (παιδική παράσταση)
11/8 Χάρις Αλεξίου – Δήμητρα Γαλάνη
13/8 ''Το μεγάλο μας Τσίρκο'' (Ξαρχάκος)
15/8 Ελευθερία Αρβανιτάκη – Μπάμπης Στόκας
18/8 Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Τονίνο Καροτόνε - Σάκης Μπουλάς – Γιάννης Κούτρας

20o Sani Festival (Χαλκιδική)

14/7-3/9

Ίσως ένα από τα πιο ιδιαίτερα και ενδιαφέροντα Φεστιβάλ στην Ελλάδα. Σε ένα φανταστικό τοπίο, στην Σάνη της Χαλκιδικής, το Sani Festival εδώ και 20 χρόνια έχει φιλοξενήσει σπουδαίους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, με ιδιαίτερες μουσικές επιρροές και ξεχωριστές εμφανίσεις που δύσκολα θα έχεις την ευκαιρία να βρεις αλλού. Αγαπώντας τρελά την Jazz, το 20o Sani Festival μας περιμένει και φέτος όλο το καλοκαίρι δίπλα στην θάλασσα με εξαιρετικά live...

14/7 Ahmad Jamal
21/7 Ismael Lo
26/8 Στέφανος Θωμόπουλος
27/8 Γιάννης Στέφος, Lydia Oshavkova & Diliana Papadopoulou

2/9 Duo Goliardi
3/9 Idee Fixe
Και άλλοι...

14ο Πολιτιστικό Καλοκαίρι στην Βαρβάρα Χαλκιδικής
2-4/8

Με ελεύθερο camping και είσοδο 40 ευρώ και για τις τρεις ημέρες, η ορεινή Χαλκιδική μας περιμένει και αυτό το καλοκαίρι στο 14ο Πολιτιστικό της Καλοκαίρι στην Βαρβάρα Χαλκιδικής. Το πρόγραμμα είναι πλούσιο και έχει ως εξής...

2/8 Γιάννης Αγγελάκας, Γιάννης Χαρούλης
3/8 Χάρις Αλεξίου – Δήμητρα Γαλάνη, Χαίνηδες
4/8 Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Σωκράτης Μάλαμας
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Πανελλαδικές: Ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-Β) στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Εκτός απροόπτου...
οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν σε όλα τα λύκεια της χώρας μετά τις 13:00.

Επίσης οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Παράλληλα, εντός των επόμενων ημερών θα δοθούν στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία των γραπτών επιδόσεων για τους υποψηφίους οι οποίοι συμμετείχαν στις εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι υποψήφιοι ΓΕΛ, ΕΠΑΛ-Β΄ και ΕΠΑΛ-Α΄ πρέπει να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο μέχρι τις 5 Ιουλίου μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε για άλλη μια φορά, αναφερόμενος στην Ελλάδα

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε για άλλη μια φορά, αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υποστηρίζοντας ότι η χώρα δεν έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και δεν έχει καταβάλει αρκετές προσπάθειες για την καταπολέμηση των αιτιών της κρίσης.

Η κρίση του ευρώ θα ξεπεραστεί μόνο εφόσον αντιμετωπιστούν τα αίτια που την προκάλεσαν, είπε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Berlin Direkt» του ZDF. «Τα αίτια της κρίσης θα πρέπει να καταπολεμηθούν αξιόπιστα.

Η Ιρλανδία και η Πορτογαλία το καταφέρνουν πολύ καλά. Στην Ελλάδα αυτό δεν γίνεται τόσο καλά, αλλά θα πρέπει και εκεί να σημειωθεί επιτυχία, διαφορετικά η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει», ανέφερε.
Ερωτηθείς εάν θα πρέπει να διασφαλιστεί περισσότερος χρόνος στις χώρες που αντιμετωπίζουν
πρόβλημα, ο Γερμανός υπουργός είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει προσπαθήσει ακόμη επαρκώς. «Και αυτό θα πρέπει να το δούμε με όλο τον σεβασμό στις εσωτερικο-πολιτικές της δυσκολίες. Κανένας στον κόσμο που ασχολείται με το ζήτημα δεν διανοείται να πει ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει μέχρι τώρα αυτά που υποσχέθηκε», πρόσθεσε.

Αντίθετα, στην Ιταλία και την Ισπανία οι συνθήκες είναι διαφορετικές, σύμφωνα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Η Ιταλία καταβάλλει μεγάλες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες από τότε που πρωθυπουργός είναι ο Μάριο Μόντι. Και η κυβέρνηση Ραχόι στην Ισπανία πράττει τα αναγκαία.»

Αναφερόμενος, μάλιστα, στα προβλήματα των ισπανικών τραπεζών, ο κ. Σόιμπλε παρέπεμψε στην Ελλάδα ως αίτιο και ισπανικών δυσκολιών, υποστηρίζοντας ότι «όταν υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, όπως αυτό στην Ελλάδα, υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσής του και αλλού», καθώς «οι κεφαλαιαγορές αμφισβητούν το ευρώ ως επενδυτικό χώρο συνολικά».

Παράλληλα, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ αντέκρουσε την κριτική που ασκεί ο Αμερικανός πρόεδρος στον τρόπο που το Βερολίνου διαχειρίζεται την κρίση. «Ο κ. Ομπάμα θα πρέπει να ασχοληθεί περισσότερο με τη μείωση του αμερικανικού ελλείμματος, το οποίο είναι υψηλότερο από αυτό που έχουμε στην ευρωζώνη», είπε.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Έκανε το αμάξι του σαν... καρπούζι!

Όλοι μας έχουμε απο ένα κόλλημα.. Άλλοι σε μικρότερο βαθμό, ενώ κάποιοι άλλοι σε μεγαλύτερο! Δείτε τι έκανε ένας τύπος που είχε κόλλημα με τα καρπούζια!
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Οι εφημερίδες της Κύπρου σήμερα...

Οι έρευνες της Αστυνομίας για εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας των πέντε προσώπων στην Αγία Νάπα, οι προσπάθειες διασφάλισης διακρατικού δανείου και η...
ενδεχόμενη προσφυγή για οικονομική βοήθεια στο Μηχανισμό Στήριξης, είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα υπό τον τίτλο «Τα περιθώρια στενεύουν», αναφέρει ότι μάχη με το χρόνο σε κλίμα πολιτικής αντιπαράθεσης δίνει η Κύπρος θέλοντας έστω και στο παρά πέντε να εξασφαλίσει διακρατικό δάνειο και στη συνέχεια να προσφύγει για οικονομική βοήθεια στο Μηχανισμό Στήριξης EFSF. Οι ευρωπαϊκές Αρχές φαίνεται να είναι έτοιμες από την προηγούμενη Παρασκευή να δεχθούν αίτημα της Λευκωσίας για το Μηχανισμό Στήριξης και να τρέξουν στη συνέχεια οι λεπτομέρειες.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Ετοιμο το μνημόνιο για την Κύπρο" γράφει ότι στο Βερολίνο και τις Βρυξέλες υπάρχει ήδη προσχέδιο μνημονίου με αυστηρούς όρους δανεισμού από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι όλες τις μονάδες θα πάρουν οι εξεταζόμενοι στο μάθημα των μαθηματικών κατεύθυνσης "λόγω του λάθους". Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επικρίνει την Κυβέρνηση για τις κατηγορίες εναντίον του χρηματοπιστωτικού συστήματος του τόπου.

"Η Σημερινή" υπό τον τίτλο "Κλειδί το κίνητρο για να εντοπιστούν οι δράστες" γράφει ότι χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής κινούνται οι έρευνες της Αστυνομίας για εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας των πέντε νεαρών στην Αγία Νάπα. Αλλού γράφει ότι το τρίτο ετήσιο "πανηγύρι χαράς και αγάπης" του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου αποτελεί την απόδειξη πως κανείς δεν ξεχνά τον τόπο του. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στις δηλώσεις του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω Τίτου Χριστοφίδη ότι η Κυβέρνηση καταγγέλλει τις τουρκικές απειλές για θέματα όπως η ανεύρεση και η εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και η ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "`Πόλεμος` φατριών για ζώνες επιρροής" γράφει ότι προς συγκεκριμένη κατεύθυνση ξεκαθαρίσματος λογαριασμών κινούνται οι αστυνομικές έρευνες για τη στυγερή δολοφονία των πέντε. Αλλού γράφει ότι καταναλωτές ζητούν μέτρα κατά της αισχροκέρδειας στις παραλίες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σήμερα το πολιτικό μνημόσυνο των δολοφονηθέντων για τα πολιτικά τους φρονήματα την περίοδο `55-`59.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Στη μέγγενη της τρόικας και η Ισπανία

  • 0
     



 Στη μέγγενη της τρόικας και η Ισπανία
 Αίτημα προς τους ευρωπαίους εταίρους για στήριξη των τραπεζών της κατέθεσε επισήμως σήμερα η ισπανική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη Μαδρίτη.
  Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος και οι ομόλογοί του από την ευρωζώνη αναμένεται να καταλήξουν σε συμφωνία για τους όρους της δανειακής σύμβασης στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 9 Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι οι Ευρωπαίοι έχουν δεσμευτεί για στήριξη 100 δισ. ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ανακοινώνονται σήμερα οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων

  • 53
     



 Ανακοινώνονται σήμερα οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων
Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των μαθητών των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-Β) που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Εκτός απροόπτου οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν σε όλα τα λύκεια της χώρας μετά τις 13:00. Επίσης οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Παράλληλα, εντός των επόμενων ημερών αναφέρει η naftemporiki.gr, θα δοθούν στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία των γραπτών επιδόσεων για τους υποψηφίους οι οποίοι συμμετείχαν στις εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι υποψήφιοι ΓΕΛ, ΕΠΑΛ-Β΄ και ΕΠΑΛ-Α΄ πρέπει να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο μέχρι τις 5 Ιουλίου μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση exams.minedu.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »