Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

(video) Έσπασε τα ταμεία στη Μόσχα η πρεμιέρα της ταινίας για τον Γέροντα Παΐσιο

Τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Μόσχα η πρεμιέρα της ρωσικής ταινίας – ντοκυμαντέρ για τον Γέροντα Παΐσιο.
Η επιτυχία της ταινίας ήταν τόση που οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να την προβάλουν... τρεις φορές και ο κόσμος περίμενε υπομονετικά τη σειρά του να τη δει.
Ευχαριστούμε το κινηματογραφικό στούντιο ΠΟΚΡΟΒ και ιδιαίτερα τον π. Κυπριανό Γιασένκο για την ευγενή παραχώρηση της άδειας τοποθέτησης της ελληνικής έκδοσης της ταινίας στο κανάλι μας.
Δείτε την ταινία στην ελληνική γλώσσα:
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Όταν το δείτε καλύτερα.. θα εκπλαγείτε! (pics)

Πολλές φορές τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως φαίνονται με την πρώτη ματιά...












kamikaze.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Έως 44% κάτω ο μισθός του εκπαιδευτικού με το νέο μισθολόγιο

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ τα στοιχεία είναι αμείλικτα Ο νεοδιόριστος χάνει, καθαρά, σε ένα χρόνο 6.584,90 ευρώ.
Η μείωση στο μισθό του εκπαιδευτικού κυμαίνεται απο 29,62% έως και 44,54%

Αναλυτικά τα στοιχεία δίνονται στον πίνακα με παραδείγματα τους μισθούς του νεοδιόριστου και εκπαιδευτικών με 2, 18 και 33 χρόνια υπηρεσίας.



Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ


Έρχονται απολύσεις εκπαιδευτικών και μείωση διορισμών
Αρθρογράφος: 
Σταυρούλα Δομούζη

Επιστροφή στο 1950:
Της Σταυρούλας Δομούζη

Το Μνημόνιο 3 αποτελεί για την εκπαίδευση μια τομή ιστορικής σημασίας, καθώς σε μια χώρα κάθε άλλο παρά τριτοκοσμική όπως Ελλάδα, με συμμετοχή δεκαετιών σε ΕΕ και ΟΟΣΑ έστω και από τη θέση του φτωχού νότιου συγγενή, δρομολογείται η δραματική συρρίκνωση των εκπαιδευτικών δομών. Η επιστροφή σε δεδομένα της δεκαετίας του 1950, μαζί με τη νεοσυντηρητική αυταρχική στροφή στη λειτουργία της, δημιουργούν τους όρους για μια κοινωνική οπισθοδρόμηση με συνέπειες όχι απλά απρόβλεπτες, αλλά καταστροφικές. Δίπλα στο λειτουργικό αναλφαβητισμό της αγοράς που πλάθει χειριστές και καταναλωτές, θα προστεθεί σύντομα και η αγραμματοσύνη που θα γεννήσει η ανυπαρξία σχολείων και το δυσβάσταχτο κόστος της βασικής και υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Ο καπιταλισμός δεν αντέχει μέσα στην κρίση του ένα μαζικό, καθολικό εκπαιδευτικό σύστημα με μια σχετικά ανοιχτή σε λαϊκά στρώματα πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Μπορεί στην Ευρώπη η σιδερένια ενότητα του αστικού κόσμου στην εφαρμογή των Μνημονίων να δημιουργεί δέος, στην πραγματικότητα όμως δημιουργούνται οι όροι για μια νέα, ιστορικών διαστάσεων βουτιά στην κρίση του καπιταλισμού της εποχή μας.

Ό,τι απέμεινε όρθιο στην εκπαίδευση από τη επίθεση της ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και των συγκυβερνήσεων εσωτερικού (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ) κατεδαφίζεται με διαδικασίες εξπρές από το Πολυνομοσχέδιο - Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016, το 3οΜνημόνιο και τον προϋπολογισμό του 2013. Στο στόχαστρο μπαίνουν από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια μέχρι το μισθολογικό κόστος του εκπαιδευτικού προσωπικού και των βιβλίων των μαθητών. Μαζί προωθούνται και τα πιο εφιαλτικά σενάρια για τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς είναι πια ξεκάθαρο πως η εφαρμογή της αξιολόγησης και η αύξηση του διδακτικού ωραρίου σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες υπηρετούν τον στόχο του 3ουμνημονίου για 150.000 απολύσεις στο δημόσιο τομέα μέχρι το 2015. Για αυτό προωθείται ταχύτατα η (αυτο)αξιολόγηση των σχολείων και του εκπαιδευτικού προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το πρώτο κιόλας τρίμηνο του 2013, ενώ στα ανώτατα εκπαιδευτικά  ιδρύματα ασκούνται πιέσεις για την εκλογή νέων πρυτάνεων, των συμβουλίων διοίκησης και την ολοκλήρωση της εξωτερικής αξιολόγησης μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012.

Οι διατάξεις του μνημονίου για απολύσεις εκπαιδευτικών «κουμπώνουν» τόσο με τα έξι σημεία της εισηγητικής έκθεσης του κρατικού προϋπολογισμού του 2013 για την Παιδεία, μεταξύ των οποίων προβλέπεται «η δομική αναθεώρηση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση με στόχο την περικοπή του μισθολογικού κόστους των αναπληρωτών καθηγητών, τη βέλτιστη αξιοποίηση των μόνιμων εκπαιδευτικών και την ορθολογικότερη κατανομή τους στις οργανικές θέσεις», όσο και με την υποπαράγραφο Θ.2.2. του πολυνομοσχεδίου που ορίζει πως οι εκπαιδευτικοί θα μετατίθενται «για το συμφέρον της εθνικής οικονομίας και την ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος και με δαπάνη του Δημοσίου από σχολείο σε σχολείο σε όλη την επικράτεια ανεξαρτήτως βαθμίδας εκπαίδευσης και οργανικής θέσης με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού».

 Με λίγα λόγια ελαχιστοποιούνται οι προσλήψεις αναπληρωτών, απολύονται όσοι κριθούν «ακατάλληλοι» μέσω της αξιολόγησης και όσοι εκπαιδευτικοί απομείνουν θα γίνουν «λάστιχο» δουλεύοντας περισσότερες ώρες, με συρρικνωμένο μισθό, σε οποιαδήποτε εκπαιδευτική βαθμίδα και περιοχή της χώρας απαιτήσει το Υπουργείο Παιδείας, αφού με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε καταργείται ουσιαστικά το αμετάθετο που προστάτευε από τις αυθαιρεσίες. Δεν αποκλείεται επίσης οι αυθαίρετες μεταθέσεις να λειτουργήσουν και σαν μηχανισμός εξώθησης σε παραίτηση, καθώς η μετακίνηση συχνά προϋποθέτει τόσο έξοδα, όσα ο μισθός ή και παραπάνω (δυο σπίτια σε περιπτώσεις παντρεμένων, κόστος μετακίνησης κ.λπ.). Με βάση τα παραπάνω, η δέσμευση του κ. Αρβανιτόπουλου για άρση της τιμωρητικής δίχρονης παραμονής των νεοδιόριστων στην οργανική θέση πρώτου διορισμού αποτελεί κοροϊδία προς τους εκπαιδευτικούς, αφού δεν θα υπάρχουν πια οργανικές θέσεις!

Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα γίνονται με την αναλογία 1:5 και μετά από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ο οποίος θα προκηρύσσεται πλέον κάθε τρία χρόνια «για την κατάρτιση πίνακα κατάταξης εκπαιδευτικών κατά κλάδο και ειδικότητα με σκοπό το διορισμό ή την πρόσληψή τους στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ύστερα από αίτημα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο διαμορφώνεται ανάλογα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες» (π/σ, παρ. Θ2). Σύμφωνα με τα στοιχεία ΟΛΜΕ και ΔΟΕ η αναλογία 1:5 δεν ισχύει, αφού οι οργανικές θέσεις που κενώθηκαν είναι περισσότερες από τις προσλήψεις και ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ παραπέμπεται στις καλένδες. Είναι ενδεικτικό ότι φέτος ενώ συνταξιοδοτήθηκαν πάνω από 5.000 δάσκαλοι, έγιναν 5 (!) προσλήψεις...

Κλείνουν πανεπιστήμια και άλλα 1.500 σχολεία
Το σάρωμα των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων του εκπαιδευτικού κλάδου συνοδεύεται από την επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς, των μαθητών και των φοιτητών. Μετά τα 1.900 σχολεία που έκλεισε η Διαμαντοπούλου, η συγκυβέρνηση, σύμφωνα με τα έξι σημεία του Κρατικού Προϋπολογισμού και παρά τις αρχικές ψευδείς διαβεβαιώσεις του Υπουργού Παιδείας, ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο στο 10% των σχολικών μονάδων που απομένουν, δηλαδή σε άλλα 1.500 σχολεία, στο όνομα μάλιστα του «εξορθολογισμού».

 Αυτό πρακτικά σημαίνει τη δημιουργία υπεράριθμων τμημάτων (ήδη φέτος δόθηκαν προφορικές εντολές από τη διοίκηση για 26 μαθητές ανά τμήμα). Το φαινόμενο έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα ειδικά στα τμήματα κατεύθυνσης της Γ’ λυκείου είτε με το μεγάλο αριθμό μαθητών είτε με την απαγόρευση να σχηματιστεί τμήμα επειδή οι μαθητές δε φτάνουν το όριο, με συνέπεια τη βίαιη αλλαγή κατεύθυνσης ή σχολείου, συχνά σε άλλο χωριό. Παράλληλα διευρύνει το φαινόμενο του εξαναγκασμού των μαθητών σε μετακίνηση χιλιομέτρων, με ποδαρόδρομος ή μετακίνηση οδικώς, σε αστικά και επαρχιακά δίκτυα με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλειά τους και τα ποσοστά της σχολικής διαρροής. Τα λουκέτα θα έρθουν σε μια εποχή  που με την κατάργηση του «σχολείου της γειτονιάς» έχουν αποκλειστεί από την εκπαίδευση εκατοντάδες μαθητές λόγω της μη διασφάλισης της δωρεάν μεταφοράς τους.

Παράλληλα, μέχρι το Μάρτιο του 2013, προωθείται σύμφωνα με το 3ο μνημόνιο η διαδικασία συγχώνευσης των τμημάτων των πανεπιστημίων και των τεχνολογικών ιδρυμάτων, στα πλαίσια του λεγόμενου «ΑΘΗΝΑ project». Επιπλέον ο κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει τη συγκράτηση του αριθμού των εισακτέων στις λεγόμενες παραγωγικές σχολές (σώματα ασφαλείας, στρατιωτικές σχολές) αυστηρά στο ύψος της αναπλήρωσης του προσωπικού που αποχωρεί από την υπηρεσία. Τα παραπάνω σημαίνουν λιγότερες σχολές στα μηχανογραφικά του 2013, εκτίναξη των βάσεων εισαγωγής και ακόμα περισσότερους νέους αποκλεισμένους από την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Παράπλευρη συνέπεια η ένταση του ανταγωνιστικού χαρακτήρα των εξετάσεων με όλες τις αρνητικές συνέπειες για το λύκειο.

Τέλος τα δωρεάν βιβλία
Από το μακελειό στην εκπαίδευση δε γλιτώνουν ούτε τα σχολικά συγγράμματα αφού προετοιμάζεται επί της ουσίας η κατάργηση του δωρεάν βιβλίου. Η πρόβα τζενεράλε έγινε πέρσι επί υπουργίας Διαμαντοπούλου όταν πήραν φωτιά τα φωτοτυπικά λόγω της σκανδαλώδους έλλειψης βιβλίων και της κατάργησης του ΟΕΔΒ. Από εδώ και στο εξής ο μαθητής θα παίρνει το βιβλίο δανεικό και χρεωμένο, αφού αυτό δε θα του ανήκει, αλλά θα πρέπει να το επιστρέψει για επανάχρηση. Σε περίπτωση που δεν το επιστρέψει με τη λήξη του σχολικού έτους, η οικογένειά του θα κληθεί να το πληρώσει. Και είναι βέβαιο πως με την κατάργηση του ΟΕΔΒ το κόστος του κάθε βιβλίου θα εκτιναχθεί. Μάλιστα ο υπουργός Παιδείας ανήγγειλε πως «θα υπάρχει μια μεμβράνη σε κάθε σελίδα των βιβλίων, ώστε να μην μουτζουρώνεται, και στο τέλος της χρονιάς με ευταξία θα παραδίδεται στους επόμενους»! Την ίδια επίθεση δέχονται και τα δωρεάν πανεπιστημιακά συγγράμματα, από τα οποία ο υπουργός Οικονομικών φιλοδοξεί να εξοικονομήσει μετά από «εξορθολογισμό» έως και 35 εκατ. ευρώ.

Συσσίτιο για δασκάλους
Δεν κρύβονται πλέον οι κυβερνητικοί παράγοντες όταν περιγράφουν τα σχέδιά τους. Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, με δηλώσεις του χτες στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ παραδέχεται ότι ο νέος εκπαιδευτικός με μισθό 650-700 δεν μπορεί να ζήσει όταν μετακινείται από τον τόπο κατοικίας του. Για να προτείνει μετά ανενδοίαστα συσσίτια εκπαιδευτικών σε στρατόπεδα και στρατιωτικές λέσχες. Την ίδια στιγμή το χαμηλότερο μισθολογικό κλιμάκιο στην αστυνομία θα είναι μετά τις μειώσεις 1.024 ευρώ.

Η υποβάθμιση του εισοδήματος των εκπαιδευτικών στο όριο της επιβίωσης και το ασφυκτικό διοικητικό πλαίσιο εργασίας, μαζί με την εργασιακή ανασφάλεια και τη θεσμοθετημένη αυθαιρεσία της διοίκησης, αντανακλούν τη νέα αντίληψη για την εκπαιδευτική πολιτική. Παράλληλα με τη μείωση των δαπανών, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις σε βάρος μάλιστα της λειτουργίας των σχολείων, τον ασφυκτικό έλεγχο του περιεχομένου της παρεχόμενης παιδείας, έρχεται η στοχευμένη υποβάθμιση του μορφωτικού επιπέδου της κοινωνίας σαν μέτρο πρόληψης των κοινωνικών αγώνων. Επειδή όμως παραγωγή και ανταγωνιστικότητα δε διασφαλίζονται μόνο με αστυνομικούς, ο γερασμένος καπιταλισμός ανοίγει το δρόμο σε μια νέα βουτιά στην κρίση.

Εφημερίδα ΠΡΙΝ, 11.11.12
Πηγή: alfavita.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Πρώτη πράσινη πολυκατοικία στο Βόλο

  • 157
     


 Πρώτη πράσινη πολυκατοικία στο Βόλο
Έως και 60% εξοικονόμηση ενέργειας για τη θέρμανση ή ψύξη του σπιτιού σε σχέση με τις συμβατικές οικοδομές της προηγούμενης πενταετίας, υπόσχεται η πρώτη πράσινη πολυκατοικία, που ανεγέρθηκε στο κέντρο του Βόλου. Το σύνολο των επτά διαμερισμάτων αναμένεται να κατοικηθούν το Πάσχα του 2013 και παρόλο που η τιμή αγοράς τους είναι κατά 15% ακριβότερη σε σχέση με την τιμή των συμβατικών διαμερισμάτων, ο ιδιοκτήτης μπορεί να κάνει απόσβεση μέσα στην πρώτη πενταετία και από εκεί κι έπειτα να κερδίζει σε κόστος κατανάλωσης ενέργειας.

Τι είναι όμως το πράσινο σπίτι; Είναι το σπίτι ενεργειακής απόδοσης, το οποίο καταναλώνει τη λιγότερη δυνατή ενέργεια για να θερμανθεί και να δροσιστεί. Προσφέρει καλύτερη ποιότητα και διάρκεια ζωής, είναι φιλικό προς το περιβάλλον και ταυτόχρονα προς την τσέπη των ιδιοκτητών.
Μετά τις πρώτες «πράσινες» κατοικίες που δειλά- δειλά κάνουν την εμφάνισή τους στο Βόλο, αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται και η πρώτη πράσινη πολυκατοικία από την εταιρεία Papacostas Constructions, στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων με Κωνσταντά.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην «Ε» ο πολιτικός μηχανικός και ιδιοκτήτης της εταιρείας, Γιώργος Παπακώστας, η οικοδομή έχει μελετηθεί με βάση το νέο νόμο του ΚΕΝΑΚ (Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων). Η μελέτη δεν περιορίζεται μόνο στα δομικά υλικά που απαιτήθηκαν για την κατασκευή του κτιρίου, αλλά και στους κλιματολογικούς παράγοντες της περιοχής, ενώ έλαβε υπόψη της και τον ίδιο τον προσανατολισμό του οικοπέδου.

Μάλιστα, ενώ ο ΚΕΝΑΚ προβλέπει το κτίριο να είναι κατ’ ελάχιστον ενεργειακής κλάσης Β, η συγκεκριμένη πολυκατοικία ξεπέρασε και την κλάση Β+ και ανέβηκε στην Α.

Η πρώτη πράσινη πολυκατοικία δεν διαφέρει εξωτερικά σε σχέση με τις συμβατικές. Τα στοιχεία που αλλάζουν είναι τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί. Σύμφωνα με τον κ. Παπακώστα, κατ’ αρχήν δόθηκε βαρύτητα στη θερμομόνωση. Όλο το εξωτερικό κέλυφος της πολυκατοικίες είναι θερμομονωμένο και έχει επικαλυφθεί σε έγχρωμο σοβά.

Επιπλέον χρησιμοποιήθηκαν κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακοπή, προκειμένου να μην υπάρχουν διαρροές από μέσα προς τα έξω ή εισροές από έξω προς τα μέσα που αυξάνουν την κατανάλωση ενέργειας.

Τοποθετήθηκαν διπλά τζάμια με ειδικό φιλμ που προσφέρουν 60% έως 70% προστασία από τις ακτίνες του ηλίου και επιπλέον αποτρέπουν τις απώλειες από μέσα προς τα έξω.

Το… παζλ της πράσινης πολυκατοικίας συμπληρώνεται με τις παροχές σε κάθε διαμέρισμα ξεχωριστά. Υπάρχουν ατομικοί λέβητες φυσικού αερίου συμπυκνωμάτων και σε κάθε θερμαντικό σώμα εντός του διαμερίσματος βαλβίδες ελέγχου της θερμοκρασίας. Διαθέτουν επίσης ηλιακό θερμοσίφωνα και εγκατάσταση air condition ενεργειακής κλάσης Α.

«Η διαφορά της ενεργειακής οικοδομής έγκειται στη μείωση της κατανάλωσης που απαιτείται για τη θέρμανση, την ψύξη και το ζεστό νερό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση εξοικονομείται έως και 60% ενέργεια, κάτι που μεταφράζεται σε εξοικονόμηση χρημάτων. Για παράδειγμα αν ένα διαμέρισμα 100τ.μ. χρειάζεται 2.000 ευρώ το χρόνο για θέρμανση και νερό, στο πράσινο διαμέρισμα το κόστος πέφτει στα 800 ευρώ το χρόνο», σημείωσε ο κ. Παπακώστας, εξηγώντας ότι η απόσβεση της αυξημένης τιμής αγοράς ενός πράσινου διαμερίσματος μπορεί να γίνει μέσα σε τέσσερα με πέντε χρόνια.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
Πηγή: eleftheria.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Άναψαν «φωτιές» οι αναφορές της Ρεπούση για την Σμύρνη (BINTEO)...

Από το βήμα της βουλής η Μαρία Ρεπούση επέμεινε στην άποψη της περί συνωστισμού στο λιμάνι της Σμύρνης την περίοδο του διωγμού. Τα όσα είπε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων τόσο από τον υπουργό Παιδείας όσο και από... τους βουλευτές της ΝΔ.

Η Μαρία Ρεπούση κλείνοντας την ομιλία της έκανε λόγο για «παλαιοκομματικές πρακτικές και για εθνικολαϊκιστικά μαθήματα» και τόνισε ότι βουλευτές επενδύουν στα φοβικά συναίσθημα που έχει μερίδα των πολιτών.

«Ας επιλέξουν τι τελικά θέλουν. Ένα σύγχρονο κράτος που αξιοποιεί την ιστορία του για να βελτιώσει το παρόν και το μέλλον του, για να μάθει τους πολίτες του να σκέπτονται κριτικά ή ένα κράτος που χρησιμοποιεί την ιστορία του για να φανατίσει και να φυλακίσει το μέλλον του στο παρελθόν; Αυτό θα ήθελα να απαντήσω σε όσους -όπως λίγο πριν ο κ. Νεράτζης- θυμούνται το «συνωστισμό» για να αποδείξουν τον πατριωτισμό τους. Ας επιλέξουν κάτι άλλο, το «συνωστισμό» τον έχει αναλάβει και προσπαθεί να τον εξαργυρώσει η Χρυσή Αυγή και οι πολιτικοί χώροι που τη συναγωνίζονται. Αυτούς ότι και να κάνετε θέλω να ελπίσω ότι δεν μπορείτε πια να τους συναγωνιστείτε. Πάψτε λοιπόν να συνωστίζεστε μαζί τους διότι δεν κάνετε τίποτ’ άλλο παρά να τους ενισχύετε» είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι τα όσα είπε η Μαρία Ρεπούση είναι μια «λανθασμένη, κακή και τσαπατσούλικη ιστορία». Ο βουλευτής της ΝΔ Μ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε την Μ. Ρεπούση «ανιστόρητη» και τα όσα υποστηρίζει «αηδίες» 


ΠΗΓΗ:real.gr

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Συνεχίζονται οι αυξήσεις τιμών στα βασικά αγαθά

  • 0
     


 Συνεχίζονται οι αυξήσεις τιμών στα βασικά αγαθά
Στο 1,6% ανήλθε ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο του 2012, καταγράφοντας αύξηση σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, που ήταν στο 0,9%, εξαιτίας της αύξησης της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης. Ωστόσο, σε σχέση με πέρυσι τον Οκτώβριο σημειώνεται αποκλιμάκωση του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή, αφού τότε είχε διαμορφωθεί στο 3%.
 
Όπως αναφέρει η Καθημερινή, από τα 34 βασικά αγαθά και υπηρεσίες που συνθέτουν το «καλάθι της νοικοκυράς», στα 14 κατεγράφη άνοδος των τιμών σε ετήσια βάση. Σημαντικότερη ήταν στο πετρέλαιο θέρμανσης, που έφτασε στο 45,2%, καθώς εξισώθηκαν οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Η δεύτερη μεγαλύτερη ανατίμηση, αφορά στο φυσικό αέριο, που ανήλθε στο 17%, ενώ ακολούθησαν ο ηλεκτρισμός (16,3%) και τα αεροπλάνα (16%).

Αίσθηση, όμως, προκαλεί ότι, σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2011, φέτος τον Οκτώβριο αυξήθηκαν και οι τιμές σε διάφορες κατηγορίες τροφίμων. Κατά 9,4% αυξήθηκαν οι πατάτες, κατά 3% τα λαχανικά, κατά 1,7% τα κρέατα και κατά επίσης 1,7% τα γαλακτοκομικά και αυγά, ενώ κατά 1,5% αυξήθηκαν οι τιμές στα ψάρια.

Αντιθέτως, πτωτικά κινήθηκαν τον Οκτώβριο οι τιμές στα ξενοδοχεία (9,2%), στις οικιακές υπηρεσίες (8%), στα φάρμακα (5,8%), στον οπτικοακουστικό εξοπλισμό (5,6%), στις υπηρεσίες αναψυχής (4,5%) και τις οικιακές συσκευές (4,4%).

Με τα μέχρι στιγμή δεδομένα, ο πληθωρισμός στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2012 κινείται στα επίπεδα του 1,6% κατά μέσον όρο, ενώ υπενθυμίζεται πως η πρόβλεψη για το σύνολο του έτους είναι ότι θα διαμορφωθεί στο 1,1%.

Αυτό σημαίνει ότι το οικονομικό επιτελείο αναμένει αποκλιμάκωσή του τους δύο τελευταίους μήνες του έτους. 

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο ο πληθωρισμός είχε υποχωρήσει σε επίπεδα κάτω του 1%, για πρώτη φορά το 1968.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Το νέο καθεστώς τον εφάπαξ των 21 ταμείων

  • 0
     


 Το νέο καθεστώς τον εφάπαξ των 21 ταμείων
 Μικρότερο από αυτό που προβλέπει το νέο Μνημόνιο μπορεί να αποδειχθεί στην πράξη το «ψαλίδι» στο εφάπαξ 21 Ταμείων, καθώς αρκετοί φορείς ετοιμάζονται να «προσβάλουν» τις περικοπές, αξιοποιώντας σχετική διάταξη που προστέθηκε στο νόμο και λέει ότι με υπουργική απόφαση το αρχικό ποσοστό μείωσης μπορεί να είναι έως και 35% χαμηλότερό ή μεγαλύτερο.
 
Ήδη, όπως αναφέρει ο Τύπος της Κυριακής, αρκετά Ταμεία Πρόνοιας άλλαξαν τα ποσοστά μείωσης του εφάπαξ που προέβλεπε η αρχική αναλογιστική μελέτη, ζητώντας να συνυπολογιστούν στοιχεία στο σκέλος των εσόδων που μειώνουν τα ελλείμματα. Τα στοιχεία τους έγιναν δεκτά και οι τελικές μειώσεις στα εν λόγω Ταμεία είναι μικρότερες.
 Το νέο καθεστώς τον εφάπαξ των 21 ταμείων
 Το νέο καθεστώς τον εφάπαξ των 21 ταμείων
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

«Καθάρισαν» τους μεσάζοντες στην Πιερία

Ανάρπαστα γίνονται τα απορρυπαντικά χωρίς μεσάζοντες που διατίθενται απευθείας στους καταναλωτές, στην Κατερίνη. 
 
Η κίνηση όπως γράφει το parousiazw.gr διοργανώθηκε για ακόμη μία φορά από τα μέλη της εθελοντικής ομάδας δράσης του νομού Πιερίας που ήρθαν σε συμφωνία με επιχειρηματία της περιοχής ο οποίος σε δική του μονάδα παράγει και συσκευάζει απορρυπαντικά.
 
 Συνολικά διατέθηκαν 40 τόνοι σκόνης πλυντηρίου ρούχων, μαλακτικό ρούχων, υγρό πιάτων και χλωρίνη, σε τιμές πολύ πιο συμφέρουσες σε σχέση με αυτές που τα βρίσκουμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Αν και δεν είναι απορρυπαντικά γνωστών εταιριών όπως διαβεβαιώνουν τόσο ο παραγωγός, όσο και οι εθελοντές που τα χρησιμοποίησαν πριν προχωρήσουν σε αυτήν την κίνηση, πρόκειται για προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Πέλλα: Έκλεψε χάπια και.. ένα ζευγάρι παντόφλες!

Εξιχνιάστηκε η κλοπή σε φαρμακείο που σημειώθηκε στις 8 του μηνός στην Αριδαία.
Δράστης είναι ένας 41χρονος Έλληνας, ο οποίος... αρχικά συνελήφθη για κατοχή 40 ναρκωτικών δισκίων χωρίς ωστόσο να φέρει συνταγή.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 41χρονος, προχθές το βράδυ μπήκε σε φαρμακείο 50χρονης και έκλεψε 70 συσκευσιές φαρμάκων αλλά και ένα ζευγάρι ανατομικές παντόφλες!

Ο δράστης υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο σε ορεινή περιοχή όπου έκρυβε μέρος των φαρμάκων, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην νόμιμη κάτοχό τους.

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αριδαίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Γιαννιτσά: Τους έδωσε τα "ψιλά", τα "χοντρά" τα βρήκαν μόνοι τους

Δύο Έλληνες 30 και 32 ετών συνελήφθησαν την Παρασκευή για ναρκωτικά ενώ κατασχέθηκαν περισσότερα από 800 γραμμάρια κάνναβης

Αρχικά, οι αστυνομικοί εντόπισαν στα Γιαννιτσά και συνέλαβαν τον 32χρονο, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.

O συλληφθείς παρέδωσε από το σπίτι του στους αστυνομικούς μία συσκευασία που περιείχε 26 γραμμάρια κάνναβης. Ωστόσο οι αστυνομικοί έκαναν περαιτέρω έλεγχο στο σπίτι στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· μία συσκευασία που περιείχε κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 726 γραμμαρίων,
· ένα μεταλλικό κουτί που περιείχε κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 54 γραμμαρίων και
· μία μεταλλική ταμπακιέρα που περιείχε κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 52 γραμμαρίων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η μεταλλική ταμπακιέρα ανήκει στον 30χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη αργότερα την ίδια ημέρα.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Άνοιξαν το δρόμο για τις απολύσεις των εκπαιδευτικών

  • 399
     


 Άνοιξαν το δρόμο για τις απολύσεις των εκπαιδευτικών
Άρση του αμετάθετου – Κατάργηση της Μονιμότητας

- Υποχρεωτικές μεταθέσεις, ανεξάρτητα από την οργανική θέση, με απόφαση υπουργού.

 Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο εξής θα μετατίθενται «για το συμφέρον της εθνικής οικονομίας και την ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος και με δαπάνη του Δημοσίου από σχολείο σε σχολείο σε όλη την επικράτεια, ανεξαρτήτως βαθμίδας εκπαίδευσης και οργανικής θέσης, με απόφαση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Με Προεδρικό Διάταγμα, που εκδίδεται έπειτα από πρόταση του υπουργού, ορίζονται η διαδικασία και τα κριτήρια, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η υπεραριθμία στο σχολείο ή στον δήμο, τα έτη προϋπηρεσίας, η οικογενειακή κατάσταση μεταξύ άλλων, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για τη διενέργεια των μεταθέσεων.

- Επίσης για τους εκπαιδευτικούς προβλέπεται ότι στο εξής οι διαγωνισμοί ΑΣΕΠ θα διενεργούνται ανά τριετία (από διετία σήμερα) και «ανάλογα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες». (Σημειώνεται ότι από το 2008 δεν έχει διενεργηθεί διαγωνισμός ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς.)

Με την παραπάνω διάταξη που ψηφίστηκε χτες με τις 153 μαχαιριές στην πλάτη του λαού άνοιξαν το δρόμο για κατάργηση δικαιωμάτων δεκαετιών : Πρώτα πρώτα η άρση του αμετάθετου και υποχρεωτικές μεταθέσεις, δεύτερον είναι ηλίου φαεινότερο ότι με αυτό τον τρόπο δρομολόγησαν την κατάργηση της μονιμότητας, και τρίτη τους «επιτυχία», βρήκαν λύση για να προχωρήσουν στις απολύσεις εκπαιδευτικών.

Με την «αρωγή» της αξιολόγησης οι χασάπηδες του λαού και των εργαζόμενων ακονίζουν τα μαχαίρια τους για το λαιμό των ήδη βαριά πληγέντων εκπαιδευτικών από τον ορυμαγδό των οικονομικών μέτρων.

Αν κάτι είχε απομείνει στους εκπαιδευτικούς έτσι ώστε να τους παρακινεί να δώσουν κάτι από το ψυχικό τους υστέρημα στη μόρφωση των μαθητών τους, ήταν η σχετική ασφάλεια και ισορροπία που τους έδινε η μονιμότητα της εργασίας τους. Ακάθεκτοι στους στόχους τους οι τρικομματικοί-τριτοκοσμικοί απατεώνες έβαλαν στόχο να αφήσουν όλους τους εργαζόμενους άνεργους! Οι εκπαιδευτικοί, βορά πλέον σε κάθε επίδοξο διώκτη τους, από τους εντός κι εκτός τροϊκανούς, ως και κάθε «αγανακτισμένο» ή παραπονούμενο γονέα ή τοπικό «άρχοντα», ανά πάσα στιγμή θα είναι προς «τύλιγμα σε μία κόλα χαρτί»!

Αλλά και όσοι πίστευαν μέχρι τώρα ότι μπορούν να κανακεύουν τον κλάδο καλλιεργώντας φρούδες ελπίδες για επιμέρους νίκες σε εργασιακά κλπ. θέματα, πρέπει με τη σειρά τους να αισθάνονται πλέον απολογητικοί για τη συνεισφορά τους στον εφησυχασμό και στην αδρανοποίησή του! Μόλις τον Σεπτέμβρη κάποιοι συνδικαλιστές παρατάξεων κόμπαζαν για τη διαμεσολάβηση του γαλάζιου υπουργού κόντρα στον πράσινο περιφερειάρχη και τη μη τοποθέτηση από τον Περιφερειάρχη Αττικής 100 περίπου συναδέλφων αποσπασμένων στην Α΄Αθήνας και στη διάθεση, σε όλη την Αττική «για το συμφέρον της εθνικής οικονομίας και την ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος».

Τώρα πια καθίσταται σαφές ότι ο υπουργός δε σώζει θέσεις εργασίας ότι επιμέρους νίκες δεν υπάρχουν, ότι κάνουν ό,τι θέλουν σε όλο το φάσμα των εργασιακών δικαιωμάτων μας. Αξιολόγηση – μισθολογική καθήλωση – επισφαλής εργασιακή θέση και μονιμότητα – απόλυση είναι το μέλλον μας! Το ερώτημα είναι αν απαντάμε σ’ αυτό το καταθλιπτικό παρόν κι ακόμα καταθλιπτικότερο μέλλον. Περίσσεψαν πια «οι αγώνες διαρκείας», «οι καταλήψεις», τα ωραία καταναλωτικά λόγια και διακηρύξεις, οι 24ωρες κοροϊδίες!

Τεράστιες οι ευθύνες όλων αυτών που απογοήτευσαν τον κλάδο και δίδαξαν την ματαιότητα με την τακτική τους προτάσσοντας το μικροκομματικό-μικροπαραταξιακό τους συμφέρον! Επειδή αυτά που μας έχουν πάρει είναι πάρα πολλά και τίποτα δε δείχνει ότι δεν θα μας πάρουν κι άλλα, έστω και τώρα πρέπει ν’ ανοίξει στον κλάδο η συζήτηση για την απάντηση που επιβάλλει η ανάγκη να δοθεί, για το πώς θα διεκδικήσουμε τη ζωή μας με δυναμικό-αποφασιστικό-αποτελεσματικό τρόπο.
Την πιο όμορφη μάχη δεν τη δώσαμε ακόμα!
ΠΗΓΗ: Alfavita.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις: Μισθός Γερμανού λοχία για τον Έλληνα ΓΕΕΘΑ

  • 187
     


 Περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις: Μισθός Γερμανού λοχία για τον Έλληνα ΓΕΕΘΑ
Αναδρομικό «γκρέμισμα» για τις αποδοχές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων φέρνει η ψήφιση του νέου επώδυνου πακέτου μέτρων. Οι μειώσεις μεσοσταθμικά κυμαίνονται κοντά στο 14%, ενώ με την κατάργηση και των «εικονικών» οδοιπορικών από αρχές του 2013 προσεγγίζουν το 24%, με το τοπίο ταυτόχρονα να είναι «θολό» για τις μισθολογικές προαγωγές.
 
Ο βασικός μισθός του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, του αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων και του ανώτατου διοικητού 150.000 ενστόλων, που είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια των συνόρων της χώρας, θα είναι πλέον 1.873 ευρώ. Οσος, δηλαδή, ο βασικός μισθός Γερμανού λοχία, ενώ θα υπολείπεται σημαντικά του λοχία βορειοευρωπαϊκών κρατών, όπως το Βέλγιο και η Δανία. Οι αξιωματικοί από το βαθμό του ταγματάρχη και κάτω θα λαμβάνουν βασικό μισθό μικρότερο των 1.000 ευρώ, ενώ ο βασικός μισθός του ανθυπολοχαγού θα είναι 875 ευρώ, από 899 που ήταν έως τώρα.

Οι περικοπές-σοκ έγιναν διά της μείωσης των συντελεστών, ενώ «μαχαίρι» μπήκε και σε όλα τα επιδόματα, μεταξύ των οποίων και αυτό του χρόνου υπηρεσίας, που λαμβάνουν οι στρατιωτικοί. Καταργούνται επίσης τα «εικονικά» οδοιπορικά που δίδονταν για την υπερωριακή απασχόληση ή και για τις μετακινήσεις και αποτελούσαν σημαντικό βοήθημα.

Οι μισθοί των στρατιωτικών, έτσι όπως διαμορφώνονται από τις αρχές του Αυγούστου, μπορούν πλέον να συγκριθούν με χώρες όπως η Πολωνία και οι βαλκανικές που διαθέτουν Ενοπλες Δυνάμεις, οι οποίες δεν τυγχάνουν καμίας σύγκρισης με τις ελληνικές τόσο από πλευράς ανθρώπινου δυναμικού όσο και εξοπλισμών, αλλά και κινδύνων άμυνας και ασφάλειας, που απορρέουν από τη στρατηγική θέση της χώρας μας.

Οι στρατιωτικοί θεωρούν πως εμπαίχθηκαν από την κυβέρνηση, αφού και την τελευταία στιγμή ελάμβαναν διαβεβαιώσεις πως οι περικοπές θα ήταν περιορισμένες και δίκαια καταμερισμένες όσον αφορά στα ειδικά μισθολόγια, καθώς έχουν πληγεί σημαντικά από τις μέχρι πρότινος μειώσεις, ενώ το οικονομικό επιτελείο άφηνε να εννοηθεί πως τα οδοιπορικά θα ενσωματώνονταν στο βασικό τους μισθό (όπως ισχύει για τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας). Κάτι βέβαια που δεν έγινε.

Σημειώνεται πως βάσει του Μνημονίου 2 θα έπρεπε να γίνουν μειώσεις μεσοσταθμικά 12% στα ειδικά μισθολόγια, ενώ ο υπουργός Οικονομικών είχε μιλήσει για περικοπές της τάξεως του 6% στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Αντ’ αυτού, το «κούρεμα» φτάνει μεσοσταθμικά το 14% μαζί με τα Δώρα που κόβονται εντελώς και εκτινάσσεται στο 24% λόγω κατάργησης από το 2013 των «εικονικών» οδοιπορικών. Παράλληλα, παραμένει «ανοιχτό» το ζήτημα των μισθολογικών προαγωγών, που βρίσκονται στην… κατάψυξη από το 2010.

Κατόπιν αυτών τίθενται μείζονα ερωτήματα για το πώς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες τους, όταν το στρατιωτικό περιβάλλον επιβάλλει μεταθέσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα, 24ωρες υπηρεσίες, ασκήσεις και άλλη υπερωριακή εργασία η οποία δεν πληρώνεται.

Σε κίνδυνο η εθνική άμυνα

ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ του Πενταγώνου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την άμυνα της χώρας, καθώς το ηθικό των στελεχών μετά και τα νέα μέτρα έχει ισοπεδωθεί, όταν μάλιστα οι αμυντικές δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας είναι ανύπαρκτες και οι λειτουργικές είναι σε οριακό σημείο. Συντήρηση των οπλικών συστημάτων δεν μπορεί να γίνει όπως τουλάχιστον απαιτείται, για νέους εξοπλισμούς ούτε λόγος, κονδύλια για εκπαίδευση του προσωπικού δεν υπάρχουν, ενώ τα προβλήματα των καυσίμων και των λιπαντικών είναι υπαρκτά και απασχολούν σφόδρα την ιεραρχία.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΡΑΣ
akoutras@e-typos.com

Δημοσιεύεται στον Τύπο της Κυριακής
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ρέθυμνο: Πολυήμερο εκπαιδευτικών ημερίδων

  • 2


 Ρέθυμνο: Πολυήμερο εκπαιδευτικών ημερίδων
Από 10 – 16 Νοεμβρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί πολυήμερο εκπαιδευτικών ημερίδων ως ακολούθως:

1. Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012 «θύλακας Δυτικού Ρεθύμνου»
Ολοκληρωμένη Διαχείριση στην Ελιά (Α κύκλος/1ο έτος)
Σχολείο Επισκοπής-Γυμνάσιο (Δήμος Ρεθύμνου) και ώρες 11:00 πμ – 15:00μμ
Ομιλητής: κος Δρ. Λιονάκης Σ. (ομότιμος Καθηγητής Δενδροκομίας ΤΕΙ Κρήτης)

2. Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012 «θύλακας Αγ. Βασιλείου»
Ολοκληρωμένη Διαχείριση στην Ελιά (Α κύκλος/1ο έτος)
Δημαρχείο στο Σπήλι (Δήμος Αγ. Βασιλείου) και ώρες 11:00 πμ – 15:00μμ.
Ομιλητής: κος Δρ. Λιονάκης Σ. (ομότιμος Καθηγητής Δενδροκομίας ΤΕΙ Κρήτης)
3. Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012 «θύλακας Κεντρικού Ρεθύμνου»

Ολοκληρωμένη Διαχείριση στην Ελιά (Α κύκλος/1ο έτος)
Αίθουσα Αγροτικών Εφοδίων της ΕΑΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ και ώρες 16:00 πμ – 20:00μμ.
Ομιλητής: κος Δρ. Λιονάκης Σ. (ομότιμος Καθηγητής Δενδροκομίας ΤΕΙ Κρήτης)

4. Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012
Πυρόπληκτοι ελαιώνες
Αίθουσα σχολείου στις Μέλαμπες (Δήμος Αγ. Βασιλείου) και ώρες 15:00 πμ – 19:00μμ. Ομιλητής: κος Δρ. Μετζιδάκης Ι. (γεωπόνος ερευνητής τέως αν. Δ/ντής ινστιτούτου & υπεύθυνος Εργαστηρίου Ελαιοκομίας ΕΘΙΑΓΕ Χανίων)

5. Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012
Βιολογική γεωργία (Α κύκλος/1ο έτος)
Αίθουσα πολιτιστικού συλλόγου στα Σκουλούφια (Δήμος Ρεθύμνου) και ώρες 16:00 πμ – 20:00μμ. Ομιλητής: κος Δρ. Μετζιδάκης Ι. (γεωπόνος ερευνητής τέως αν. Δ/ντής ινστιτούτου & υπεύθυνος Εργαστηρίου Ελαιοκομίας ΕΘΙΑΓΕ Χανίων)

6. Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012
Παραγωγή ελαιοκομικών προϊόντων μειωμένων εκπομπών
Αίθουσα πολιτιστικού συλλόγου Πηγής (Δήμος Ρεθύμνου) και ώρες 16:00 πμ – 19:00μμ. Ομιλητής: κος Νάσης Παναγιώτης (Μsc γεωπόνος ΓΠΑ)

7. Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012 «θύλακας Βόρειου-Ανατολικού Ρεθύμνου»
Ολοκληρωμένη Διαχείριση στην Ελιά (Α κύκλος/1ο έτος)
Δημαρχείο στο Άδελε (Δήμος Ρεθύμνου) και 11:00 πμ – 15:00μμ. Ομιλητής: κος Δρ. Μετζιδάκης Ι. (γεωπόνος ερευνητής τέως αν. Δ/ντής ινστιτούτου & υπεύθυνος Εργαστηρίου Ελαιοκομίας ΕΘΙΑΓΕ Χανίων)

Οι ημερίδες της Ολοκληρωμένης και Βιολογικής Διαχείρισης περιλαμβάνουν:
Θεωρητική Εκπαίδευση με θέματα α) Συγκομιδή Μετασυλλεκτικές επεμβάσεις, β) Λίπανση ελαιώνα, γ) Διαχείριση Πολλαπλασιαστικού Υλικού, και δ) Διαχείριση Βιοποικιλότητας. Πρακτική Εκπαίδευση, σε ελαιώνα κοντινής αγροτικής περιοχής
Η ημερίδα για τους πυρόπληκτους ελαιώνες περιλαμβάνει:
Θεωρητική Εκπαίδευση σχετικά με το κλάδεμα, εμβολιασμούς, προστασία νέας βλάστησης κλπ. Πρακτική Εκπαίδευση, σε ελαιώνα κοντινής αγροτικής περιοχής
Η ημερίδα για τα προϊόντα μειωμένων εκπομπών περιλαμβάνει:
Θεωρητική Εκπαίδευση σχετικά με τη σημασία παραγωγής προϊόντων μειωμένων εκπομπών και ανάδειξη φιλοπεριβαλλοντικών καλλιεργητικών πρακτικών. Πρακτική Εκπαίδευση, σε ελαιώνα κοντινής αγροτικής περιοχής

Οι εν λόγω ημερίδες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο υλοποίησης των Δράσεων Βii.4, Βiv.1, Βiv.2 και Δiii για το 1ο έτος του εγκεκριμένου προγράμματος Καν 867/08 (περίοδος 2012-13) της ΟΕΦ ΕΑΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ.

Είσοδος Ελεύθερη.
Πηγή: flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Το κερδοφόρο επάγγελμα του βουλευτή...

Την ώρα που έχει οριστεί κατώτατος μισθός για τους νέους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα τα 510 ευρώ, ο κάθε βουλευτής παίρνει στο χέρι καθαρά παραπάνω από 7.000 ευρώ τον μήνα.
Μάλιστα μετά και τα πρόσφατα μέτρα που ... ψήφισαν, οι βουλευτές λαμβάνουν υπερδιπλάσιο μισθό από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου (3.023 ευρώ), έναν καθηγητή πανεπιστημίου (1.459 ευρώ) και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ (1.872 ευρώ).

Όπως δημοσιεύει το "Πρώτο Θέμα", σύμφωνα με τα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας, το μηνιαίο καθαρό πληρωτέο ποσό ανέρχεται κατά μέσο όρο σε 6.200 ευρώ. Σε αυτό πρέπει να προστεθεί και η αποζημίωση που λαμβάνει κάθε βουλευτής για τη συμμετοχή του στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και μεσοσταθμικά κυμαίνεται από 800 έως 1.000 ευρώ μηνιαίως.

Ειδικότερα, οι βουλευτές λαμβάνουν μηνιαίως και στο χέρι:
- Βουλευτική αποζημίωση 5.780,60 ευρώ
- Επίδομα οργάνωσης γραφείου 1.000 ευρώ κατά μέσο όρο
Εμφανίζονται διαφοροποιήσεις ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια του βουλευτή.Στους βουλευτές της πρωτεύουσας δίνονται 935,88 ευρώ και οι βουλευτές της επαρχίας λαμβάνουν 1.169,99 ευρώ.
- Ταχυδρομικά τέλη 1.136,64 ευρώ
Το ποσό δίνεται προκειμένου να στέλνονται επιστολές σε ψηφοφόρους και όπως υποστηρίζουν οι βουλευτές, «το δαπανούμε όλο σε γραμματόσημα».
- Επίδομα κίνησης κατά μέσο όρο 550 ευρώ
- Οικογενειακή παροχή 50 ευρώ
- Αποζημίωση για συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές και θερινά τμήματα 1.150 ευρώ

Εκτός όμως από τα χρήματα που παίρνουν στο χέρι οι βουλευτές, υπάρχουν και κάποιες άλλες παροχές των οποίων επωφελούνται, οι οποίες είναι οι ακόλουθες:

- Βουλευτικά Ι.Χ. 975 ευρώ
- Επίδομα ενοικίου 1.000 ευρώ
- Ατέλεια τηλεφωνική για τα πολιτικά γραφεία 917 ευρώ
Σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ζ’ ψηφίσματος, οι βουλευτές δικαιούνται ατέλεια τηλεφωνικής επικοινωνίας. Η ετήσια δαπάνη της Βουλής για κάθε βουλευτή ανέρχεται σε 11.000 ευρώ.

- Ατέλεια κινητού τηλεφώνου 200 ευρώ
Τυχόν υπερβάσεις τις καλύπτει ο βουλευτής.

- Αεροπορικά εισιτήρια 875 ευρώ
Συνολικά 104 αεροπορικά εισιτήρια το χρόνο δικαιούνται οι βουλευτές της περιφέρειας, προκειμένου κάθε εβδομάδα να επιστρέφουν στις εκλογικές τους περιφέρειες.

- Δύο επιστημονικοί συνεργάτες 4.500 ευρώ
Σε κάθε βουλευτή παρέχονται 4 υπάλληλοι και 2 αστυνομικοί. Από τους υπαλλήλους οι δύο είναι αποσπασμένοι και άρα πληρώνονται από τις υπηρεσίες τους. Τους άλλους δύο τους επιλέγει ο ίδιος και πληρώνονται από τη Βουλή.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Από Δευτέρα η νέα απογραφή συνταξιούχων ΟΑΕΕ ...

Ξεκινά τη Δευτέρα η απογραφή των συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, με υποχρεωτική φυσική παρουσία, η οποία αναμένεται να... διαρκέσει έως το τέλος του έτους.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, η απογραφή είναι υποχρεωτική και απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία στο πιστωτικό ίδρυμα (τράπεζα) ή ΕΛΤΑ, όπου τηρείται ο λογαριασμός του συνταξιούχου, προσκομίζοντας υποχρεωτικά τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς).

2. Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων του 3ου τριμήνου 2012.

3. Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ).

4. Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ (κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή βιβλιάριο υγείας ή επίδειξη γνωστοποίησης).

Συστήνεται από τον ΟΑΕΕ, ο συνταξιούχος κατά την προσέλευσή του στο πιστωτικό ίδρυμα ή ΕΛΤΑ να γνωρίζει τον αριθμό λογαριασμού του που πιστώνεται η μηνιαία σύνταξή του. Η απογραφή θα γίνει χωριστά για κάθε παροχή που χορηγεί ο Οργανισμός (κύρια σύνταξη, εξωιδρυματικό επίδομα κ.λπ.). Τονίζεται ότι σε περίπτωση που ο συνταξιούχος δεν διαθέτει ΑΦΜ, πρέπει να απευθυνθεί στη ΔΟΥ που υπάγεται για να λάβει βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ. Ομοίως στην περίπτωση που δεν διαθέτει ΑΜΚΑ, πρέπει να φροντίσει πρώτα για την έκδοσή του και στη συνέχεια να προσέλθει προσκομίζοντάς τον.

Εξαιρούνται από τη διαδικασία προσέλευσης στα πιστωτικά ιδρύματα ή στα ΕΛΤΑ οι συνταξιούχοι που, λόγω αδυναμίας μετακίνησης, δεν μπορούν να προσέλθουν, ανήλικα τέκνα κάτω των 14 ετών και συνταξιούχοι που πληρώνονται μέσω πληρεξουσίου.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »