Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ko Phi Phi: Κάπως έτσι πρέπει να είναι ο παράδεισος! (photos)


Περίπου 40 χιλιόμετρα από το Krabi, στη νοτιοδυτική ακτή της Ταϊλάνδης, τα Ko Phi Phi είναι μια ομάδα νησιών από ασβεστολιθικά πετρώματα μέσα στη γαλαζοπράσινη θάλασσα. Το μεγαλύτερο νησί από αυτά και το μοναδικό με μόνιμους κατοίκους είναι το Phi Phi Don. 

Το νησί χωρίζεται σε δύο τμήματα που ενώνονται μ' ένα στενό κομμάτι γης που και από πλευρές του διαθέτει εκπληκτικές παραλίες με λευκή άμμο. Το πανέμορφο τοπίο συμπληρώνουν οι...
...καταπράσινοι λόφοι, οι επιβλητικοί πανύψηλοι βράχοι που βυθίζονται απότομα μέσα στα κρυστάλλινα νερά και οι σπηλιές. Τα νησάκια αυτά αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο, οι οποίοι πέρα από το κολύμπι και τις καταδύσεις μπορούν να απολαύσουν τη διάσημη σούπα με φωλιά πουλιών.
 Τα νησάκια γίνανε διάσημα από τα γυρίσματα της ταινίας "Η παραλία"



 Τα Ko Phi Phi επλήγησαν το Δεκέμβρη του 2010 από το τσουνάμι, από το οποίο καταστράφηκε ένα πολύ μεγάλο μέρος των υποδομών. Σήμερα οι περισσότερες ζημιές έχουν αποκατασταθεί.





Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Μαύρη επέτειος: Σαν σήμερα έγινε η γερμανική εισβολή στη χώρα μας!

Το ημερολόγιο έγραφε 27 Απριλίου 1941, Κυριακή του Θωμά. Τα γερμανικά στρατεύματα παρελαύνουν στην πρωτεύουσα, με τα «κατάκλειστα σπίτια», όπως έλεγε λίγες ώρες πριν το τελευταίο ραδιοφωνικό μήνυμα της «ελεύθερης ακόμη Αθήνας». Ήδη, από τις 6 Απριλίου 1941, οι Ναζί είχαν εισβάλει στο ελληνικό έδαφος από τα Σκόπια της Γιουγκοσλαβίας.

Παρέκαμψαν τη «Γραμμή Μεταξά», περικυκλώνοντας τους Έλληνες υπερασπιστές των οχυρών.

Τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας τα γερμανικά στρατεύματα μπαίνουν στην ανοχύρωτη Θεσσαλονίκη και την καταλαμβάνουν.

Η γερμανική εισβολή στην Ελλάδα (γνωστή και με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Μαρίτα»), ήταν πολεμική επιχείρηση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που έλαβε χώρα στην ηπειρωτική Ελλάδα και την νότια Αλβανία.

Η μάχη διεξήχθη μεταξύ των συμμαχικών δυνάμεων (Ελλάδα και Βρετανική Κοινοπολιτεία) και των δυνάμεων του Άξονα (Ναζιστική Γερμανία, Φασιστική Ιταλία και Βουλγαρία).

Η Μάχη της Ελλάδας θεωρείται συνέχεια του ελληνοϊταλικού πολέμου, ο οποίος ξεκίνησε με την εισβολή ιταλικών στρατευμάτων στην Ελλάδα στις 28 Οκτωβρίου 1940. Μέσα σε μερικές εβδομάδες οι Ιταλοί είχαν εκδιωχθεί από την Ελλάδα και οι ελληνικές δυνάμεις προωθήθηκαν και κατέλαβαν μεγάλο τμήμα της νότιας Αλβανίας.

Η Αθήνα έπεσε στις 27 Απριλίου. Παρόλα αυτά οι Βρετανοί κατόρθωσαν να εκκενώσουν περίπου 50.000 στρατιώτες.

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών κάθε πέντε λεπτά μετέδιδε διαταγή της μόνης κυβερνητικής αρχής που παρέμενε στην ελληνική πρωτεύουσα, του Ανώτερου Στρατιωτικού Διοικητή Αττικοβοιωτίας υποστράτηγου Χρ. Καβράκου.

Λόγω επιτακτικής ανάγκης ζητούσε με τη διαταγή του ο στρατηγός να σταματήσει κάθε κίνηση στην Αθήνα, τον Πειραιά και τα προάστια, όλα τα καταστήματα να είναι κλειστά και οι κάτοικοι στα σπίτια τους, να σταματήσει η αντιαεροπορική άμυνα, οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής να παραμείνουν στις θέσεις τους και, πρόσθετε στη διαταγή, δεδομένου ότι «η πόλις είναι ανοχύρωτος και ουδεμία θα προβληθή αντίστασις, αξιώ όπως μη ακουσθή ουδέ εις πυροβολισμός».

Η ελληνική εκστρατεία τελείωσε με μία γρήγορη και καθολική γερμανική νίκη με την πτώση της Καλαμάτας στην Πελοπόννησο, μέσα σε ακριβώς είκοσι τέσσερις μέρες.

Τόσο Γερμανοί όσο και Σύμμαχοι αξιωματούχοι εξέφρασαν το θαυμασμό τους για την ισχυρή αντίσταση που προέβαλαν οι έλληνες στρατιώτες.

Το ραδιοφωνικό μήνυμα που έστελνε σε όλους τους Έλληνες ο εκφωνητής Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ!

«Έλληνες ψηλά τις καρδιές!»


Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Χάρρυ Κλυνν: «Δεν είμαι πια μαλάκας...»

Ήταν να μην γίνει η αρχή.. Μετά τα βίντεο της Κατερίνας και του Σπύρου, σειρά πήρε ο Χάρρυ Κλιν να μας υπενθυμίσει πως δεν είναι πια "μαλάκας"... Ο γνωστός ηθοποιός παραδέχεται ότι όλα αυτά τα χρόνια ψήφιζε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία αλλά πλέον δεν είναι «μαλ...» και «θα τους μαυρίσει!». Δείτε..




Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Εκλογές 2012: μύθοι και αλήθειες για το λευκό

  • 0
     



ekloges 250x180 Εκλογές 2012: μύθοι και αλήθειες για το λευκόΠοια είναι η αλήθεια για τα λευκά ψηφοδέλτια και τη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος υπέρ του πρώτου κόμματος; Είναι υποχρεωτική η ψήφος των πολιτών, στις εκλογές 2012;
Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ημέρες, μια ανάρτηση η οποία προτρέπει τους ψηφοφόρους να ρίξουν λευκό ψηφοδέλτιο στις κάλπες, με το σκεπτικό ότι αν τα λευκά υπερισχύσουν σε ποσοστό 51%, τότε οι εκλογές 2012 ακυρώνονται ή επαναλαμβάνονται ή το αποτέλεσμά τους είναι αντισυνταγματικό.
Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει σε καμία περίπτωση καθώς βάση του ισχύοντα εκλογικού νόμου 3231/2004 με τον οποίο θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές 2012 στις 6 Μαΐου, αναφέρεται ρητά ότι «Για να εισέλθει ένας συνδυασμός (κόμμα, συνασπισμός κομμάτων ή μεμονωμένος υποψήφιος) στο Κοινοβούλιο, πρέπει να λάβει ποσοστό τουλάχιστον 3% επί των εγκύρων ψηφοδελτίων της επικράτειας. Στα έγκυρα δεν συμπεριλαμβάνονται τα λευκά ψηφοδέλτια».
Επίσης, ένας από τους πλέον διαδεδομένους μύθους που ακολουθούν το λευκό ή το άκυρο ψηφοδέλτιο είναι ότι ευνοεί το πρώτο κόμμα. Και αυτός ο μύθος όμως καταρρίπτεται. Όπως εξηγεί μιλώντας ο εκλογολόγος Στράτος Φαναράς: « Ο ισχύον εκλογικός νόμος είναι ξεκάθαρος και δεν χωρά παρερμηνείες. Τα λευκά ψηφοδέλτια δεν προσμετρώνται στα έγκυρα άρα δεν διαμορφώνουν το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα», ενώ όσον αφορά την πριμοδότηση που δίνουν τους στο πρώτο κόμμα αναφέρει ότι: «Κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην πραγματικότητα παρά μόνο με το σκεπτικό ότι αν οι ψηφοφόροι που έριξαν στις κάλπες λευκό ή άκυρο ψηφοδέλτιο, επέλεγαν κάποιο κόμμα, εκτός του πρώτου, τότε θα διαμόρφωναν ένα διαφορετικό εκλογικό αποτέλεσμα. Πιο απλά, το άκυρο και το λευκό δεν ενισχύουν το πρώτο κόμμα απλά δεν επηρεάζουν την πρωτιά του».
Η σύγχυση που επικρατεί για τις εκλογές 2012, όσον αφορά την λευκή ψήφο απορρέει και από το γεγονός ότι μέχρι και το 2006 τα λευκά ψηφοδέλτια προσμετρώνταν στα έγκυρα. Η προσμέτρηση των λευκών ψηφοδελτίων ως άκυρων έγινε με την ερμηνευτική διάταξη, του άρθρου 1 του νόμου 3434/2006, παρόλο που το Ανώτατο Δικαστήριο με την υπ’ αρ. 12/2005 απόφασή του είχε κρίνει κατά πλειοψηφία ότι η αντίστοιχη ρύθμιση του προηγούμενου νόμου ήταν αντισυνταγματική.
Χαρακτηριστικά, έκρινε ότι η λευκή ψήφος αποτελεί άσκηση εκλογικού δικαιώματος, γι’ αυτό και θα πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν. Η απόφαση αυτή πάντως ανέτρεπε προηγούμενες αποφάσεις τόσο του ίδιου του Ανώτατου Δικαστήριο όσο και του Συμβουλίου της Επικρατείας, βάση των οποίων η μη προσμέτρηση των λευκών ψηφοδελτίων είχε κριθεί σύμφωνη με το Σύνταγμα.
Αντισυνταγματική η αποχή;
«Οι ψηφοφόροι δικαιούνται να ψηφίζουν και δεν υποχρεούται» μας εξηγεί ο Στράτος Φαναράς τονίζοντας ότι μπορεί η ψήφος βάση του Συντάγματος να είναι υποχρεωτική όμως δεν έχει νομικές κυρώσεις σε περίπτωση που ο πολίτης δεν ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, στις εκλογές 2012. Μέχρι το 2001 στο κείμενο του Συντάγματος στο άρθρο 51 παρ. 5 υπήρχε η εξής διάταξη: «Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική. Νόμος ορίζει κάθε φορά τις εξαιρέσεις και τις ποινικές κυρώσεις». Όμως με την Συνταγματική Αναθεώρηση του 2001 τα περί κυρώσεων αφαιρέθηκαν και διατηρήθηκε μόνον η εξαγγελία περί υποχρεωτικότητας της ψήφου. Έτσι, υπερισχύει η άσκηση της ψήφου ως δικαιώματος παρά ως πολιτειακής υποχρέωσης του εκλογέα. Πάντως στο τελικό εκλογικό τελικό αποτέλεσμα η αποχή έχει την ίδια επίδραση όπως έχει και η λευκή ψήφος ή η άκυρη.

troktiko
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τέλος ο Γκουαρντιόλα!

Τέλος εποχής για τον Πεπ Γκουαρντιόλα στην Μπαρτσελόνα καθώς ανακοίνωσε στους παίκτες ότι φεύγει από την ομάδα καθώς χρειάζεται ένα διάλειμα από το ποδόσφαιρο.

Ο Γκουαρντιόλα ανέλαβε την Μπαρτσελόνα το 2008 και από τότε κατέκτησε μαζί της 13 τίτλους, στους οποίους ξεχωρίζουν τα δύο Τσάμπιονς Λιγκ του 2009 και το 2011.

Η πρόθεση του Γκουαρντιόλα να σταματήσει από την Μπάρτσα είχε φανεί εδώ και λίγο καιρό και ο αποκλεισμός της ομάδας από το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και η απώλεια του τίτλου στην Ισπανία, επίσπευσαν την απόφαση του...

Το «αντίο» το ανακοινώνει αυτή την ώρα σε συνέντευξη Τύπου...
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Εξαφάνιση 11χρονου αγοριού στη Μυτιλήνη


O ανηλικος ΚΑΣΙΡΑΝΗΣ Λάμπρος του Άγγελου και της Αικατερίνης γεν. 2001, κατοικος Μυτιλήνης, η εξαφάνιση... του οποίου δηλώθηκε από συγγενικό του πρόσωπο στις Αστυνομικές Αρχές, σήμερα (27-04-2012) λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Δ. Ρουμπέση: Τα άφησε όλα πίσω και ζει στη Ζάκυνθο με τον αγαπημένο της! (video)

Η Δήμητρα Ρουμπέση άφησε πίσω το παρελθόν και τις δυσκολίες που πέρασε τα τελευταία χρόνια. Σήμερα, ζει στη Ζάκυνθο με τελείως αλλαγμένη διάθεση. Η Δήμητρα παντρεύτηκε, έκανε οικογένεια και το χαμόγελο επέστρεψε στο πρόσωπό της.

Η οικογένεια του συντρόφου της την υποδέχτηκε με χαρά και όλοι οι φίλοι του την έχουν λατρέψει. Η μητρότητα την έχει ομρφύνει πολύ. Η Δήμητρα έχει προσπεράσει τελείως το παρελθόν που την έκανε να πονέσει. Μέσα από το χαμόγελό της φαίνεται ξεκάθαρα πως διανύει την πιο σημαντική περίοδο της ζωής της.
Αποκλειστικές φωτογραφίες και βίντεο από τη νέα ζωή της Δήμητρας Ρουμπέση στη Ζάκυνθο, από τη "Μεσημεριανή Μελέτη"


Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

"Στον τόπο που γεννήθηκα...", στην Παναγίτσα Πέλλας


Σε ένα πανέμορφο μικρό χωριό μας προσκαλεί την Κυριακή 29 Απριλίου η εκπομπή "Στον τόπο που γεννήθηκα..." , στην Παναγίτσα του νομού Πέλλας.
Γνωρίζουμε έναν τόπο ιδανικό για να τον επισκεφτείς τόσο τον χειμώνα (δίπλα το Καιμάκτσαλαν) όσο και όλο το χρόνο. Η κυρά Αναστάσω αναλαμβάνει να μας μιλήσει για την ιστορία, από τα αρχαία χρόνια κατοικείται η περιοχή!

Πέτρινα σπίτια, γραφικές γωνιές , άριστη φιλοξενία και χώματα "καρπερά". Η ευλογημένη μακεδονική γη φροντίζει να μη λείψει τίποτα στους κατοίκους της.

Επισκεπτόμαστε έναν από τους σημαντικότερους αθλοτουριστικούς χώρους του νομού με διεθνή προβολή, .το αεροδρόμιο της Παναγίτσας.

Μιλούμε με τον ιερέα για τις εκκλησιές του χωριού, ενώ οι παλιοί κάτοικοι θυμούνται εποχές νοσταλγικές. Στο σχολείο συναντούμε 35 μικρούς....ζωγράφους, ενώ τη μαγειρική του τόπου αναλαμβάνουν δυο πολύ καλές πόντιες νοικοκυρές οι οποίες παρά το τράκ μπροστά στον τηλεοπτικό φακό μαγειρεύουν πεντανόστιμα, όπως και όλες οι νοικοκυρές που δείχνουν τα φαγητά τους.

Συναντούμε δυο κυρίους με περίσσιο μεράκι, ο ένας φτιάχνει γκλίτσες και ο άλλος χειρποίητα κλαρίνα. Με δέος βλέπουμε τα κειμήλια του συλλόγου από τον Πόντο.

Την εκπομπή κλείνει μια μικρή δημοσιογράφος με μαεστρία που θα ζήλευαν πολλοί!

Την Κυριακή 29 Απριλίου στις 12 ΜΟΝΟ από την 4Ε. Την ίδια ώρα σε όλο τον πλανήτη μεσω δορυφόρων και διαδικτύου. Κοντά σας και μέσω OTE TV.


Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »