Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Σκληρά μέτρα για μετανάστες και στήριξη ευρωπαϊκών προϊόντων ζητά ο Σαρκοζί. Αναφορά σε Ελλάδα

Η Γαλλία θα αποσυρθεί από τη συνθήκη Σένγκεν αν δεν επιβληθούν πιό αυστηρά μέτρα στα σύνορα, λέει ο Σαρκοζί που έκανε νέα αναφορά στην Ελλάδα και την κατάσταση στα σύνορα με την Τουρκία, μιλώντας ξανά για το μεταναστευτικό. Ταυτόχρονα δήλωσε έτοιμος να πάρει μέτρα υπέρ των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.. Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στη Journal du Dimanche, πρόσθεσε ότι εννοούσε την δέσμευσή του ότι θα ζητήσει την προώθηση μέτρων ώστε να έχουν προτεραιότητα οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και ότι θα αποσύρει τη Γαλλία από τη ζώνη Σένγκεν εάν δεν γίνουν αυστηρότεροι οι έλεγχοι στα ευρωπαϊκά σύνορα. «Υπάρχουν 120 χλμ. στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία τα οποία δεν φυλάσσονται. Έχω δικαίωμα να απαιτήσω ποιες κυρώσεις θα πρέπει να υπάρξουν», είπε.

«Όλες οι αγορές των δημοσίων αγαθών στην ήπειρό μας είναι ανοικτές από το 1994. Στην Ιαπωνία η μόνη ανοικτή αγορά είναι αυτή της υδροδότησης. Στην Κίνα δεν υπάρχει καμιά ανοικτή αγορά», είπε ο Σαρκοζί.

«Όλο κι όλο αυτό που λέω είναι δείξτε αμοιβαιότητα. Αλλιώς οι γαλλικές δημόσιες συμβάσεις θα ανατίθενται μόνο σε επιχειρήσεις οι οποίες παράγουν στην Ευρώπη. Όταν ο στρατηγός Ντε Γκολ εφάρμοσε την πολιτική της άδειας καρέκλας το 1965 απέσπασε την Κοινή Αγροτική Πολιτική και ώθησε την Ευρώπη μπροστά», πρόσθεσε.

Ο πρώην πρόεδρος Ντε Γκολ είχε προκαλέσει κρίση το 1965 στη τότε νεοπαγή Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα όταν είχε αποσύρει τον αντιπρόσωπο της Γαλλίας λόγω μιας διένεξης σχετικά με την χρηματοδότηση του πρωτογενούς τομέα, οδηγώντας την ΕΟΚ σε παράλυση για μήνες ώσπου υπήρξε ο λεγόμενος συμβιβασμός του Λουξεμβούργου.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι λένε κατ'ιδίαν πως ελπίζουν ότι η στάση του Σαρκοζί αποτελεί απλώς προεκλογική ρητορική.

Επιπλέον ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε την απειλή του ότι θα αποσύρει τη χώρα του από τη ζώνη Σένγκεν, στην οποία συμμετέχουν 25 κράτη της ΕΕ, εάν δεν ενισχυθούν τα εξωτερικά σύνορα.

«Υπάρχουν 120 χλμ. στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία τα οποία δεν φυλάσσονται. Έχω δικαίωμα να απαιτήσω ποιες κυρώσεις θα πρέπει να υπάρξουν», είπε.

«Δίνω ένα χρόνο ώστε η πρακτική αυτή να αλλάξει, αλλιώς θα αναστείλουμε τη συμμετοχή μας στη Συμφωνία Σένγκεν. Καθώς είναι η Γαλλία που έχει τις πιο γενναιόδωρες προβλέψεις κοινωνικής πρόνοιας, είμαστε αυτοί που μας αφορά περισσότερο αυτά τα μέτρα να εφαρμοστούν σωστά», συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.