Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Ποιοι Έλληνες αγοράζουν πανάκριβα ακίνητα στο Λονδίνο;

Ερωτηματικά προκαλούν τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα τα βρετανικά μεσιτικά γραφεία, σύμφωνα με τα οποία, τον τελευταίο μήνα καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση των Ελλήνων που αγοράζουν πανάκριβα ακίνητα στο Λονδίνο, ενώ κατά πόδας ακολουθούν Ισπανοί, Ιταλοί και Γάλλοι.


Μόνο τον τελευταίο μήνα παρά τη σημαντική άνοδο της στερλίνας έναντι του ευρώ, η ζήτηση από Έλληνες για αγορά ακινήτων στο Λονδίνο έχει αυξηθεί κατά 40%, σύμφωνα με Βρετανούς αναλυτές. 


Πλέον οι Έλληνες έρχονται πρώτοι από πλευράς αύξησης του ενδιαφέροντος για ακίνητα στην αγγλική πρωτεύουσα, ενώ συγκαταλέγονται μέσα στους top 5 αγοραστές από χώρες της ευρωζώνης.


Σύμφωνα με το βρετανικό μεσιτικό γραφείο Savills, η αναζήτηση ακινήτων στο Λονδίνο από Έλληνες μέσω Διαδικτύου έχει αυξηθεί κατά 50% σε σχέση με το μέσο όρο των προηγούμενων έξι μηνών.


Το ερώτημα, βέβαια, που προκύπτει, είναι εύλογο: Ποιοι και πόσοι είναι αυτοί οι Έλληνες που επενδύουν εκατομμύρια ευρώ σε πολυτελή ακίνητα του Λονδίνου, την ώρα που η χώρα τους βουλιάζει; 


Πάντως, σίγουρα δεν είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι...!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.