Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Πήρε «πινακίδες»το πρώτο ΙΧ χωρίς οδηγό!

  • 183
     



 Πήρε «πινακίδες»το πρώτο ΙΧ χωρίς οδηγό!
Πήρε »πινακίδες» -ένα ειδικό κόκκινο νούμερο, που το κάνει να διακρίνεται από  όλα τα άλλα – το πρώτο  αυτοκίνητο χωρίς οδηγό !  Ετσι μπορεί να γίνουν σύντομα πραγματικότητα στους δρόμους της Νεβάδα!
Hταν πρώτη πολιτεία στην Αμερική, που έχει εκδόσει την άδεια οδήγησης ενός τέτοιου αυτοκινήτου.
Το αυτοκίνητο οδηγείται χάρη σε πολυσύνθετα προγράμματα υπολογιστών με τη χρήση ποικιλόμορφων αισθητήρων, ραντάρ και  καμερών web.Το πρώτο «αυτόνομο όχημα» στους δρόμους της Πολιτείας έγινε ένα υβριδικό Toyota Prius,  που έχει τροποποιηθεί από την εταιρεία Google.
Η κίνηση αυτού του σπάνιου οχήματος στους δρόμους του Λας Βέγκας έχει δείξει ότι είναι εξίσου – αν όχι περισσότερο – ασφαλές, όπως και τα αυτοκίνητα με τον οδηγό.Η αμερικανική πολιτεία της Νεβάδα άλλαξε τη νομοθεσία της τον Μάρτιο και μόλις εξέδωσε άδειες κυκλοφορίας για δοκιμές στους δύσκολους δρόμους του Λας Βέγκας.
Έπειτα από τις επιτυχείς δοκιμές των αυτόνομων αυτοκινήτων στους δρόμους της Καλιφόρνια αλλά και στο Κάρλσον Σίτι, τη μικρή και ήσυχη πρωτεύουσα της Νεβάδα, η υπηρεσία Μεταφορών της πολιτείας εκτιμά ότι η τεχνολογία είναι ήδη πιο ασφαλής από τους ανθρώπους οδηγούς.
Η άδεια που πήρε η Google προβλέπει ότι τα αυτοκίνητα θα πρέπει να παραμένουν πάντα  με δύο άτομα, από τα οποία το ένα κάθεται στη θέση του οδηγού, προκειμένου να πάρει τον έλεγχο του τιμονιού και των φρένων αν χρειαστεί, και ένα ακόμα στη θέση του συνοδηγού που παρακολουθεί σε μια οθόνη την προγραμματισμένη διαδρομή και παρακολουθεί τα φανάρια ή άλλα δύσκολα σημεία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.