Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Πυρά κορυφαίων Γερμανών οικονομολόγων σε Μέρκελ: Δώσε τέλος στη λιτότητα ΤΩΡΑ!

  • 467
     



 Πυρά κορυφαίων Γερμανών οικονομολόγων σε Μέρκελ: Δώσε τέλος στη λιτότητα ΤΩΡΑ!
Στροφή 180 μοιρών στην πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει στα υπερχρεωμένα κράτη της Ευρώπης ζητούν από τη Μέρκελ κορυφαίοι Γερμανοί οικονομολόγοι υπό τη πίεση και της νέας πραγματικότητας που διαμορφώνεται στη Γηραιά Ήπειρο.
Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο καθηγητής και μέλος της ομάδας των «σοφών», που συμβουλεύουν την καγκελαρία, Πέτερ Μπόφινγκερ, κάλεσε την Άνγκελα Μέρκελ να «ακούσει» τα μηνύματα που εκπέμπουν τα αποτελέσματα στις ελληνικές και τις γαλλικές εκλογές. Ο ίδιος, δε δίστασε να προσδώσει τον χαρακτηρισμό «απόλυτη αποτυχία» στα προγράμματα λιτότητας και έκανε ειδική μνεία στην ανεργία στην Ευρώπη, η οποία εκτίμησε ότι αποτελεί «μεγάλη απειλή για την πολιτική σταθερότητα».
Ο Μπόφινγκερ, εκτίμησε, ότι -μοιραία- η στρατηγική και η πολιτική του Βερολίνου χρειάζονται επανεξέταση και ζήτησε χαλάρωση των προγραμμάτων αυστηρής λιτότητας που εφαρμόζονται στα υπερχρεωμένα κράτη της Ευρώπης. Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της επιμήκυνσης των προγραμμάτων, κάτι που -όπως τονίζει- θα μετριάσει την κοινωνική πίεση.
Σε ανάλογο ύφος τοποθετήθηκε και ο επικεφαλής οικονομολόγος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) Φέρντιναντ Φίχτνερ, ο οποίος ζητά άμεση επιμήκυνση των προγραμμάτων σταθεροποίησης σε χώρες όπως η Ελλάδα, εκτιμώντας ότι η ήπια δημοσιονομική εξυγίανση και όχι η αυστηρή λιτότητα είναι «ο καλύτερος δρόμος για μακροπρόθεσμη σταθερότητα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.