Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Παρουσιάζουν την Αγία Σοφία ως Τέμενος!

  • 0
     



 Παρουσιάζουν την Αγία Σοφία ως Τέμενος!
Σε μια ιδιαίτερα προκλητική κίνηση προχώρησε η η Γενική Διεύθυνση Βακουφίων της Τουρκίας  ανακοινώνοντας ότι η Αγία Σοφιά  δεν είναι Μουσείο, είναι Τζαμί!
Ο προκλητικός χαρακτηρισμός περιέχεται στο ημερολόγιο που ετοίμασε  η Γενική Διεύθυνση Βακουφίων με την ονομασία «Ιεροί Βωμοί (Mihrap)  2012».
Το θέμα ανέδειξε  η τουρκική εφημερίδα Yeni Akit στην πρώτη σελίδα  με τίτλο «Η Αγία Σοφία δεν είναι Μουσείο, είναι Τζαμί» που αποδίδει στην  Γενική Διεύθυνση Βακουφίων. Εξηγεί δε ΌΤΙ « Η Γενική Διεύθυνση Βακουφίων επεσήμανε ότι η Αγία Σοφία η οποία είναι σύμβολο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης και μετετράπηκε μετά την Αλωση σε Τζαμί, αλλά στην συνέχεια μετατράπηκε με ένα τρόπο που σηκώνει συζήτηση σε Μουσείο, δεν είναι Μουσείο αλλά είναι Τζαμί».
Στο ημερολόγιο αυτό όπου συμπεριλαμβάνονται 12 μεγάλα τεμένη της χώρας, κάτω από την φωτογραφία της  Αγίας Σοφίας (στον μήνα Μάιο του ημερολογίου)  υπάρχει ο τίτλος «Τέμενος της Αγίας Σοφίας».
Το δημοσίευμα συνεχίζεται στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο «Η Γενική Δ/νση Βακουφίων είπε: Η Αγία Σοφία δεν είναι Μουσείο αλλά Τζαμί». Στο δημοσίευμα τονίζεται πως το τέμενος της Αγίας Σοφίας σύντομα θα ανοίξει στο προσκύνημα και ότι η Αγία Σοφία είχε μετατραπεί σε τέμενος μετά την Άλωση, το 1453.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.