Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Πώς θα σκοτώσετε το χρόνο σας στη δουλειά χωρίς να σας πάρουν χαμπάρι - 5 online παιχνίδια που μοιάζουν με... φύλλα Excel!

Είναι πρωινό Δευτέρας, μετά από ένα χαλαρωτικό Σαββατοκύριακο κι εσύ στο γραφείο. Το μυαλό σου όμως είναι στην παραλία, στην κούπα που σήκωσε ο Ολυμπιακός μέσα στην Κωνσταντινούπολη, στα υπέροχα στήθη της. Πάντως όχι στη δουλειά σου. Δες πώς θα πείσεις τους γύρω σου και το αφεντικό σου ότι εργάζεσαι με προσήλωση, παίζοντας παιχνίδια στο internet και μας ευχαριστείς μετά.
  1. Crash planning. Μοιάζει με μία συνηθισμένη εβδομαδιαία ατζέντα. Αλλά όχι. Είναι ένα παιχνίδι τύπου puzzle, στο οποίο καλείσαι να ομαδοποιήσεις τα κελιά με το ίδιο χρώμα, ώστε να εξαφανιστούν.  
  2. Excel sheep. Το μυστικό και εδώ είναι το περιβάλλον του excel, που "κλέβει" το παιχνιδάκι. Κατά τ' άλλα είναι απλούστατο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να μαζέψεις τα πρόβατα (κυκλάκια) στο μαντρί (στήλες διαγράμματος). 
  3. Cost cutter. Κι εδώ excel, κι εδώ λογική puzzle. Ομαδοποιείς τα χρώματα για να χαμηλώσεις τις στήλες του διαγράμματος. Πώς κάνεις με τους προϋπολογισμούς; Στο πολύ πιο εύκολο. Μακάρι να μειώνονταν τόσο εύκολα τα κόστη και στην πραγματικότητα!
  4. Typing test. Επειδή αποκλείεται το excel να είναι εργαλείο δουλειάς για όλους σας, για τους πιο θεωρητικούς της υπόθεσης, το τεστ δακτυλογράφησης μπορεί και να δικαιολογηθεί ως προπόνηση, προκειμένου να βελτιώσετε τη σχέση σας με το πληκτρολόγιο.
  5. Google Pac-Man. Αφήσαμε το πιο ριψοκίνδυνο και πιο διασκεδαστικό για το τέλος. Ναι μεν βρίσκεσαι στο περιβάλλον της δημοφιλέστερης μηχανής αναζήτησης αλλά τα χρώματα και η κίνηση δύσκολα θα το αφήσουν να περάσει απαρατήρητο. Με προσοχή λοιπόν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.