Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Καθορίστηκαν τα μόρια και τα ποσά της εξισωτικής αποζημίωσης του 2012

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, με ανακοίνωσή του, υπενθυμίζει ότι οι αιτήσεις για τα μέτρα 211 και 212 (Εξισωτική Αποζημίωση) υποβάλλονται ως 15 Μαΐου.Από 6,5 ευρώ το στρέμμα μέχρι 12,5 ευρώ το στρέμμα υπολογίζεται η εξισωτική αποζημίωση που δικαιούνται γεωργοί και κτηνοτρόφοι που διαμένουν σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Το ανώτερο ποσό δικαιούνται οι Νέοι Γεωργοί, αλλά θα μπορούσαν να διεκδικήσουν και 14 ευρώ το στρέμμα εάν ο ΕΛΓΟ «Δήμητρα» είχε ξεκινήσει τη διαδικασία χορήγησης πράσινου πιστοποιητικού.
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, με ανακοίνωσή του, υπενθυμίζει ότι οι αιτήσεις για τα μέτρα 211 και 212 (Εξισωτική Αποζημίωση) υποβάλλονται ως 15 Μαΐου.
Αν και η υποβολή των αιτήσεων για εξισωτική από τους παραγωγούς (κτηνοτρόφων και γεωργών) έχει ήδη ξεκινήσει παράλληλα με την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων, μόλις τώρα ο ΟΠΕΚΕΠΕ δημοσίευσε την προκήρυξη των δύο σχετικών μέτρων, δηλαδή μία μέρα πριν τη λήξη της προθεσμίας. Βέβαια, αυτό δεν αλλάζει κάτι γιατί οι ενδιαφερόμενοι είχαν ήδη ενημερωθεί για το τι πρέπει να κάνουν ώστε να λάβουν του χρόνου την εξισωτική αποζημίωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγαλύτερη βαθμολογία παίρνουν οι δικαιούχοι που είναι κάτω των 30 ετών και όσοι είναι κατά 100% αγρότες, χωρίς εξω-γεωργικά εισοδήματα.
Να σημειωθεί ότι με σημερινή ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΕΠΕ, καλεί όσους επιθυμούν να ενταχθούν στα μέτρα 211 και 212 ( Εξισωτική Αποζημίωση ) του Άξονα 2 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για το έτος 2012, να υποβάλλουν πλήρη φάκελο υποψηφιότητας έως και τις 15 Μαΐου.

Βρείτε εδώ ολόκληρη τη σχετική πρόσκληση με τους αναλυτικούς πίνακες και τα δικαιολογητικά:
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εξισωτική αποζημίωση του 2012.doc

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.