Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Πανελλήνιες εξετάσεις: Προσέχω τι τρώω γιατί η επιτυχία περνάει και από το στομάχι!

Πανελλήνιες εξετάσεις: Προσέχω τι τρώω γιατί η επιτυχία περνάει και από το στομάχι!Ερευνες έχουν αποδείξει ότι μια πλήρης και ισορροπημένη διατροφή βοηθά τον μαθητή να αποδίδει καλύτερα την περίοδο των εξετάσεων. 


 Τροφές που βοηθούν την μνήμη και την συγκέντρωση σε συνδυασμό με μικρά και συχνά γεύματα έχουν σαν αποτέλεσμα την ενίσχυση της ικανότητας της μάθησης.



Το ημερήσιο διαιτολόγιο του μαθητή , θα πρέπει να περιλαμβάνει 3 κύρια γεύματα
( πρωινό – μεσημεριανό – βραδινό ) και 2 ή 3 ενδιάμεσα ( σνακ):

• Το πρωινό , «ο βασιλιάς» των γευμάτων, θα πρέπει να περικλείει κάποιο γαλακτοκομικό προϊόν (γάλα ή γιαούρτι), ένα αμυλούχο τρόφιμο ( δημητριακά, ψωμί ή φρυγανιές), φρούτο ή χυμό, μέλι ή μαρμελάδα ή ένα αβγό βραστό.

•  Το μεσημεριανό,  μπορεί να περιέχει ποικιλία όλων των τροφίμων με ιδιαίτερη έμφαση στα  λαχανικά και  τρόφιμα πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στη λειτουργία του εγκεφάλου , όπως είναι τα λιπαρά ψάρια ( σολομός, τόνος, σαρδέλα) και οι ξεροί καρποί ( αμύγδαλα, καρύδια) όπου μπορούν να καταναλωθούν ως ενδιάμεσα σνακ. Επίσης τρόφιμα που είναι πλούσια σε σίδηρο όπως τα πράσινα λαχανικά, αυγά , κόκκινο κρέας και δημητριακά ενισχύουν την μνήμη και την συγκέντρωση του μαθητή.

•  Το βραδινό,  καλό είναι να περιέχει ελαφρύ φαγητό όπως ενα τοστ με 1 ποτ. γάλα, ή ½ μερίδα από το μεσημεριανό έτσι ώστε να μην επηρεάσει την ξεκούραση του μαθητή και κατά συνέπεια την απόδοσή του την επόμενη μέρα.

Οι μεγάλες ποσότητες και τα λιπαρά φαγητά προκαλούν υπνηλία και ατονία καθώς και η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης ή άλλων καφεϊνούχου ροφήματος (coca-cola, redbull) καλό είναι να αποφεύγεται. Απαραίτητη είναι η κατανάλωση νερού και φρούτων/φρέσκων χυμών.

 Καλή Επιτυχία!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.