Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Το 2012 πήραμε το πρωτάθλημα…στη φοροδιαφυγή!

  • 0
     



 Το 2012 πήραμε το πρωτάθλημα…στη φοροδιαφυγή!
Η Ελλάδα έκανε ρεκόρ στη φοροδιαφυγή το 2012, σύμφωνα με ελέγχους του ΣΔΟΕ. Είναι τραγικό, αλλά  μία στις δύο επιχειρήσεις στην Αττική φοροδιαφεύγει. Η φοροδιαφυγή είναι μεγαλύτερη στην περιφέρεια, αφού στα Ιόνια Νησιά το 71% των επιχειρήσεων φοροδιαφεύγει και στο Νότιο Αιγαίο το 65%.
Προεξέχουσα περίπτωση αποτελεί η Ζάκυνθος, όπου ιδιώτες και επιχειρηματίες απέκρυπταν επί σειρά ετών, έως και χιλιάδες τ.μ. ιδιοκτησίας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το πρώτο δίμηνο του 2012, έγιναν συνολικά σε όλη την Ελλάδα 6.745 έλεγχοι, κατά τη διάρκεια των οποίων εντοπίστηκαν πάνω 52.000 παραβάσεις, ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα 550 εκατ. ευρώ.
Άλλωστε, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, η φοροδιαφυγή θεωρείται ότι υπερβαίνει το 30% του ΑΕΠ. Να σημειωθεί ότι μόλις πριν από τρεις μέρες, 695 δικηγόροι και συμβολαιογράφοι κλήθηκαν να περάσουν την πόρτα του ΣΔΟΕ, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχαν στην κατοχή τους ακίνητη περιουσία ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και την ίδια στιγμή δήλωναν στην εφορία χαμηλά, ή ακόμα και πολύ μικρά εισοδήματα.
Κι έπειτα μας φταίνε οι άλλοι;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.