Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

JP Morgan:«Θα ήταν καταστροφή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ»

Κατηγορηματικός ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase &Co, κ. Jamie Dimon για την Ελλάδα και το μέλλον της στην Ευρωζώνη. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μεγάλης επενδυτικής τράπεζας, οι επιπτώσεις που θα ακολουθήσουν ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι καταστροφικές. Συγκριμένα σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο Rice, ο κ. Dimon δήλωσε πως «Η Ευρώπη παραμένει σε κρίση» και συμπλήρωσε: «για να βγει η Ευρώπη από την κρίση, Ιταλία και Ισπανία πρέπει να εφαρμόσουν σχέδια λιτότητας και ανάπτυξης που να είναι πιστευτά από τους επενδυτές».

Ως προς την Ελλάδα, ο κ. Dimon ήταν κατηγορηματικός. Δήλωσε πως εάν η Ελλάδα χρεοκοπούσε όταν το πρόβλημα χρέους έγινε εμφανές, «δεν θα υπήρχε μεγάλο ζήτημα».

Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν «καταστροφική» καθώς θα πυροδοτούσε «μαζική φυγή κεφαλαίων από την Ιταλία και την Ισπανία».

Επίσης θα δημιουργούσε «σύγχυση στους επενδυτές και τις επιχειρήσεις που θα προσπαθούσαν να διαλευκάνουν εάν τα συμβόλαιά τους είναι σε ευρώ ή στο εθνικό νόμισμα».

«Όταν (όχι αν) θα αναδιοργανώσουν την συνθήκη του ευρώ, θα πρέπει να επιτρέπουν τη δυνατότητα ομαλής εξόδου» κατέληξε ο κ. Dimon

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.