Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Ο Τσοχατζόπουλος είναι "θυμωμένος αλλά χωρίς απαιτήσεις"

Θυμωμένος, σχεδόν εξοργισμένος, με τους "δικούς του" ήταν ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, κατά την πρώτη του νύχτα στο κελί, στον τρίτο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στα κρατητήρια του τμήματος ασφαλείας ανηλίκων. Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Έθνους, ο κ. Τσοχατζόπουλος οδηγήθηκε στο κελί αργά το βράδυ της Τετάρτης. Εκεί θα περάσει το Πάσχα και τη Δευτέρα θα απολογηθεί στον ανακριτή.

Στο κελί ήταν μόνος του και δεν απαίτησε ιδιαίτερη μεταχείριση. Το φαγητό που του έφεραν ήταν αυτό που ούτως ή άλλως επρόκειτο να σερβίρει την Τετάρτη η αστυνομική λέσχη που λειτουργεί εντός της ΓΑΔΑ: μπριαμ, σουπιές με κοφτό μακαρονάκι και γίγαντες...

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης, λίγη ώρα μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης εις βάρος του με την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

"Θέλαμε να αποφύγουμε έναν νέο Χριστοφοράκο" λένε - σύμφωνα με Τα Νέα - οι δικαστικοί, δικαιολογώντας τη χρονική συγκυρία της σύλληψης του Άκη Τσοχατζόπουλου. Ο ανακριτής και ο εισαγγελέας έκριναν τον πρώην υπουργό ύποπτο φυγής για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα -γνωστός επιχειρηματίας της Β. Ελλάδας και ένας συγγενής του κ. Τσοχατζόπουλου-, ενώ στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία των τεσσάρων ατόμων που κατηγορούνται μαζί με τον πρώην υπουργό για την ίδια υπόθεση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δύο σπίτια της κόρης του βρέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες πλάκες χρυσού και στοιχεία για κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών.

Ο ίδιος ο κ. Τσοχατζόπουλος χαρακτήρισε επικοινωνιακό προεκλογικό "δώρο" στα δύο μεγαλύτερα κόμματα την προσαγωγή του στον ανακριτή την "ημέρα της προκήρυξης των εκλογών", καθώς -όπως τονίζει- η δικογραφία της υπόθεσης εναντίον του "εξεταζόταν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών πάνω από 20 μήνες, χωρίς αποτέλεσμα".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.