Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Grand Canyon: Το μεγαλείο της φύσης (photos)


Πολλοί περιγράφουν την επίσκεψή τους στο φαράγγι Grand Canyon ως μια εμπειρία ζωής που θα θυμούνται για πάντα. Βρίσκεται στην Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών και παρόλο που δεν είναι το βαθύτερο φαράγγι, είναι σίγουρα το πιο γνωστό και επιβλητικό. Θεωρείται ως ένα από τα 7 φυσικά θαύματα του κόσμου.

Έχει μήκος 446 χιλιόμετρα, το πλάτος του κυμαίνεται από 6 ως 29 χιλιόμετρα και το βάθος του τα 1,83 χιλιόμετρα! Σμιλεύτηκε από τον ποταμό Κολοράντο, ύστερα από εκατομμύρια χρόνια διάβρωσης, που εξακολουθεί μέχρι και σήμερα.

Πανύψηλοι βράχοι, άγρια φύση και μια μεγάλη ποικιλία πουλιών και θηλαστικών αρκετά από τα οποία θεωρούνται εξαιρετικά σπάνια. Το Grand Canyon αποτελεί έναν προορισμό που ταυτίζεται με την απόλυτη περιπέτεια. Μπορείτε να νιώσετε την εμπειρία κάνοντας rafting στον ποταμό Κολοράντο, πετώντας με ελικόπτερο ή αεροπλάνο πάνω απ' το φαράγγι, ή ακόμα εξερευνώντας το θαυμαστό αυτό μέρος με jeep.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν πολλοί επισκέπτες είναι η τεράστια διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στη κορυφή του φαραγγιού, όπου εκεί η θερμοκρασία είναι γύρω στους 15°C και στη βάση του που ξεπερνάει τους 40°C.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.