Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Ανακοινώθηκε επίσημα το Ubuntu Phone OS


Το γνωστό λειτουργικό έρχεται στις κινητές συσκευές

ubuntu-os-mobile-phoneΗ Canonical, εταιρεία που αναπτύσσει και εξελίσσει το γνωστό λειτουργικό Ubuntu, ανακοίνωσε το Ubuntu Phone OS, την «κινητή» δηλαδή έκδοση του γνωστού λειτουργικού συστήματος ανοιχτού κώδικα για κινητές συσκευές. Το νέο σύστημα έχει πολλά κοινά σημεία με την πλατφόρμα του Android, με πολλές ομοιότητες να βρίσκονται στους drivers του.
Η αρχιτεκτονική που υποστηρίζει είναι τόσο ARM, όσο και x86, ενώ σημαντική είναι η απουσία της μηχανής Java Virtual Machine, που θα δίνει τη δυνατότητα στο σύστημα να επεξεργάζεται πιο γρήγορα τις διάφορες εφαρμογές και με χαμηλότερη κατανάλωση μνήμης.
Η πρώτη εμφάνισή του, υπολογίζεται για τις αρχές του 2014, όμως άμεσα κυκλοφόρησαν κάποιες ειδικά διαμορφωμένες εκδόσεις για συγκεκριμένες συσκευές όπως για το Galaxy Nexus.
Για να μπορεί να αποδώσει το νέο σύστημα, οι ελάχιστες απαιτήσεις θα είναι ο Cortex – A9 επεξεργαστής με χρονισμό στο 1 GHz, 512-1GB μνήμης RAM και οθόνη αφής πολλαπλών επαφών (multitouch).
Το γραφικό περιβάλλον του Ubuntu Phone OS θυμίζει αρκετά τα Windows 8, με τις συσκευές που θα το ενσωματώσουν να έχουν τη δυνατότητα άμεσης μετατροπής του σε λειτουργικό για υπολογιστές, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται με οθόνες.

 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.