Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Κομισιόν: Αποβολή της Ελλάδας από το ευρώ για 10 χρόνια

Κομισιόν: Αποβολή της Ελλάδας από το ευρώ για 10 χρόνιαΣύμφωνα με την Realnews ο σύμβουλος της Κομισιόν Ντάνιελ Γκρος εισηγείται την έξοδο της Ελλάδας απο την Ευρωζώνη για τα επόμενα 10 χρόνια και αναλύει τον τρόπο για να γίνει η έξοδος διαχειρίσιμη όχι για τους Έλληνες πολίτες αλλά για τους δανειστές.


Προβλέπει για την Ελλάδα σκληρή δουλειά , αναμόρφωση του κράτους, και έμφαση στις εξαγωγές ώστε οι εταίροι να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, αφήνοντας ανοιχτό το θέμα εαν η Ελλάδα θα επιστρέψει στο παλιό της νόμισμα.


«Σήμερα το Ελληνικό ΑΕΠ βρίσκεται περίπου στα 200 δισεκατομμύρια ευρώ. Αν η Ελλάδα επέλεγε την δραχμή το νεο νόμισμα πολύ πιθανό θα είχε μια υποτίμηση περίπου 50%, άρα το ΑΕΠ θα έπεφτε κατω από τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα τα έσοδα της χώρας θα υποχωρούσαν στο μισό»

Ο Ντάνιελ Γκρος, επισημαίνει ότι έξοδος απο το ευρώ θα σημάνει χρεωκοπία μόνο για τα 70 δισεκατομμύρια ευρώ που η χωρα μας χρωστά σε ιδιώτες απο το PSI.

Τα 22 δισεκατομμύρια ευρώ που χρωστά η Ελλάδα στο ΔΝΤ θα πρεπει να πληρωθούν στο ακέραιο ενώ παρά την αρχική υποτίμηση ισοτιμία ευρώ-δραχμής θα σταθεροποιηθεί μέσα«σε μια δεκαετία, σε πιο φυσιολογικά επίπεδα, και στο τέλος των δέκα ετών το ΑΕΠ θα επιστρέψει στα 200 δισεκατομμύρια ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.