Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Πάνω από ένα εκατ. λαθρομετανάστες στην Ελλάδα

Περισσότεροι από 1 εκατ. παράνομοι μετανάστες αποτελούν «ωρολογιακή βόμβα» για την ελληνική κοινωνία, καθώς η παρουσία τους έχει εκτοξεύσει δραματικά τους δείκτες της εγκληματικότητας, ενώ αποτελούν άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Η δημοσιογραφική έρευνα μπήκε στον κόσμο των λαθρομεταναστών και «φώτισε» τα «σκοτεινά» κυκλώματα των δουλεμπόρων. Μέλη των κυκλωμάτων είναι και πολλοί Έλληνες, οι οποίοι εκμεταλλεύονται αυτούς τους απελπισμένους ανθρώπους. Ακόμη, η εκπομπή παρουσίασε τα αποτελέσματα που έχουν τα περίφημα μέτρα Χρυσοχοίδη.

«Περισσότεροι συνοριοφύλακες στο Κολωνάκι από τον Έβρο!»

Ξέφραγο αμπέλι είναι τα ελληνικά σύνορα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες που ακούστηκαν στην εκπομπή. Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του υποψηφίου βουλευτή της Ν.Δ. στην Α’ Πειραιά Κώστα Κατσαφάδου, ότι «περισσότεροι συνοριοφύλακες υπηρετούν στο Κολωνάκι παρά στον Έβρο!».

Την καταγγελία επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου Χαράλαμπος Παντελίδης:

«Στον Έβρο είμαστε 380 συνοριοφύλακες. Το 80% του προσωπικού ασχολείται με τη διαχείριση των μεταναστών, δηλαδή τη σίτισή τους, την περίθαλψη, να τους πάρουμε δαχτυλικά αποτυπώματα και ελάχιστοι έχουν απομείνει για να φυλάνε τα σύνορα!».

Η δήλωση αυτή άναψε το «φυτίλι» της αντιπαράθεσης μεταξύ του κ.Παντελίδη, του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων Παναγιώτη Χαρελά και του πρώην Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Γιώργου Κατριβάνου, με τον τελευταίο να δηλώνει "υπάρχουν πέντε φυλάκια στον Έβρο".

Κάντε μία διαίρεση και θα δείτε ότι ο αριθμός είναι ικανοποιητικός». Ο κ.Χαρελάς τόνισε και το μεγάλο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι συνοριοφύλακες για την υγεία τους, καθώς δεν έχουν τα απαιτούμενα τεχνολογικά μέσα για να έρθουν σε επαφή μαζί τους με ασφάλεια.

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Ευρώπη δεν μας βοήθησε»

Ευθύνες στην Ευρώπη για τη γιγάντωση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα απέδωσε ο τέως Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

«Τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα μεγαλώνει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλες τις χώρες του νότου, όπως την Ιταλία και την Κύπρο. Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα λόγω της έκτασης των θαλασσίων συνόρων της. Η Ευρώπη δεν μας παρείχε καμία απολύτως βοήθεια. Μας άφησε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας».

Για ευρωπαϊκό και όχι αποκλειστικά ελληνικό πρόβλημα μίλησε και ο βουλευτής ΔΗΜΑΡ Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, τονίζοντας ότι «σε άλλα κράτη υπάρχει επιμερισμός πόσοι θα πάνε ανάλογα με τον πληθυσμό του κράτους και το κατά κεφαλήν εισόδημα. Αυτό δεν υπάρχει εδώ».

«Μας ληστεύουν και μας σκοτώνουν»

Βήμα στους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα, μίας περιοχής με μεγάλη εγκληματικότητα εξαιτίας των χιλιάδων λαθρομεταναστών, έδωσε η εκπομπή «Αποκαλύπτω».

Το μέλος της Ομάδας Κατοίκων Αγ. Παντελεήμονα Θέμις Σκορδέλη κατήγγειλε μέσω skype, ότι «οι λαθρομετανάστες κλέβουν τις γριές, ξυλοκοπούν τους γέρους, μαχαιρώνουν και πυροβολούν με καλάσνικοφ τους πολίτες».

Τα «αίματα» άναψαν, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας την κατηγόρησε ότι ανήκει στη «Χρυσή Αυγή», ενώ χαρακτήρισε «επικοινωνιακό και προεκλογικό παιχνίδι» τη «σκούπα» του Χρυσοχοίδη.

Ο Γραμματέας του Κ.Ε. ΔΗ.ΣΥ. Γιάννης Οικονόμου έκανε λόγο για «χούλιγκαν και ακραίους που φυτρώνουν και πουλάνε νταηλίκι, χτυπώντας και μαχαιρώνοντας μετανάστες».

Η εκπομπή παρουσίασε δήλωση – σοκ μέλους της Frontex από το 2007, που υποστήριξε ότι «αν η είσοδος των παράνομων μεταναστών συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς, τότε το 2018 ο αριθμός των μουσουλμάνων που ζουν στην Ελλάδα θα φτάσει τα 5 εκατ.», αλλά και το «προφητικό» πόρισμα διακομματικής επιτροπής της Βουλής από το 1993, σύμφωνα με το οποίο η αθρόα λαθρομετανάστευση απειλεί με αλλοίωση τον πληθυσμό της χώρας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.