Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Συναγερμός για την έξαρση της γρίπης στην Ελλάδα - Καθησυχάζουν οι επιστήμονες


Ένας νέος μεταλλαγμένος ιός της γρίπης που ονομάζεται «Γιαμαγκάτα» είναι υπεύθυνος για πολλά από τα περιστατικά που καταγράφονται στη χώρα μας. Πρόκειται μία μορφή του ιού της γρίπης τύπου Β και χαρακτηρίζεται από...
υποτροπές της νόσου, λίγα 24ωρα μετά την αποδρομή των συμπτωμάτων.

Όπως τονίστηκε σε συνέντευξη τύπου, σήμερα στο υπουργείο Υγείας, το φετεινό αντιγριπικό εμβόλιο δεν καλύπτει το συγκεκριμένο στέλεχος και γι αυτό το λόγο θα πρέπει οι ασθενείς να απευθύνονται στο γιατρό προκειμένου να προλάβουν επιπλοκές, όπως παρατεταμένος βήχας και άσθμα.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία 17 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τις αρχές του χρόνου, εξαιτίας επιπλοκών της γρίπης, ενώ 72 άτομα συνολικά έχουν εισαχθεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Πάντως, οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί τονίζοντας ότι η φετινή γρίπη έχει σε γενικές γραμμές ήπια συμπτώματα.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρθηκε και στα εμβόλια της γρίπης που είχαν αγορασθεί το 2009 όταν είχε ξεσπάσει η πανδημία της γρίπης και έμειναν ως απόθεμα στις αποθήκες του υπουργείου Υγείας αφού δεν είχαν χρησιμοποιηθεί.

Με δικαστική απόφαση η γαλλική εταιρεία «Sanofi Pasteur» θα επιστρέψει στο ελληνικό κράτος περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ για τα αχρησιμοποίητα εμβόλια ενώ αναμένεται παρόμοια απόφαση και για την εταιρεία «Glaxo», η οποία είχε πληρωθεί με 20 εκατομμύρια ευρώ.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.