Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Σημαντικές πιέσεις από την Τρόικα για απολύσεις πριν από τις εκλογές....

Σύμφωνα με πληροφορίες του GFF, βέτο εμφανίζεται να θέτει τις τελευταίες ημέρες η Τρόικα στα δύο μεγάλα κόμματα, ζητώντας επιτακτικά την ανακοίνωση απολύσεων... μέχρι τις εκλογές, έτσι ώστε να μειωθεί το κόστος δαπανών του δημοσίου, κάτι το οποίο έθεσε και στη χθεσινή του συνέντευξη, ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Π. Τόμσεν, ως πρώτη προτεραιότητα του νέου προγράμματος για την Ελλάδα. Θυμίζουμε, ότι το στέλεχος του ΔΝΤ ανέφερε ευθέως ότι ο στόχος είναι η μείωση των δαπανών, αφού όπως τόνισε δεν υπάρχουν περιθώρια για την επιβολή νέων φόρων.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, η Τρόικα έχει διαμηνύσει στα δύο μεγάλα κόμματα, ότι ο κανόνας 1 προς 10 στο δημόσιο δεν είναι αποτελεσματικός και δεν επιφέρει άμεσα αποτελέσματα, ζητώντας επιτακτικά και μάλιστα πριν τις εκλογές την ανακοίνωση ακόμη και 20.000 με 25.000 απολύσεων (κάτι το οποίο διατυπώνονταν και στην πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν). Μάλιστα, σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει η προειδοποίηση παγώματος του προγράμματος, ενώ στο εύλογο ερώτημα γιατί η Τρόικα ζητάει κάτι τέτοιο τώρα (πριν από τις εκλογές, με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινή γνώμη), η απάντηση βρίσκεται στην ανησυχία της Τρόικας, ότι η νέα κυβέρνηση θα αθετήσει την υπόσχεση της ή θα καθυστερήσει την υλοποίηση της. Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, άλλοι αξιωματούχοι της Τρόικας, αναφέρουν, ότι είναι καλύτερο μια τέτοια απόφαση να φθείρει την τωρινή κυβέρνηση και όχι τη νέα κυβέρνηση, ανακοινώνοντας με το καλημέρα απολύσεις.



Πηγή: greekfinanceforum.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.