Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Διευκρινίσεις από Μπαμπινιώτη για τις τροπολογίες της ιδιωτικής εκπαίδευσης

  • 0
     



 Διευκρινίσεις από Μπαμπινιώτη για τις τροπολογίες της ιδιωτικής εκπαίδευσης
Διευκρινίσεις σχετικά με τις τροπολογίες για την ιδιωτική εκπαίδευση που κατέθεσε στη Βουλή, έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Γ.Μπαμπινιώτης. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν ήδη αντιδράσει για τις τροπολογίες αυτές, λέγοντας ότι διευκολύνονται οι απολύσεις των εργαζομένων εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία.

Ειδικότερα, με αφορμή ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Γ. Μπαμπινιώτης τόνισε ότι «πρόκειται για τον Νόμο 3848 που έχει ψηφισθεί το 2010 και ο οποίος παρουσίαζε προβλήματα στην εφαρμογή του, με αποτέλεσμα άλλα υπηρεσιακά συμβούλια να τηρούν τον νόμο και άλλα όχι, και ως εκ τούτου να υπάρχουν διαφοροποιημένες αποφάσεις και να μην ολοκληρώνονται οι διαδικασίες».
Σημειωτέον, ότι η διάταξη αφορά τη δυνατότητα απόλυσης ενός εκπαιδευτικού, ανά έτος και ανά βαθμίδα εκπαίδευσης.
Η τροπολογία κατατέθηκε ως διευκρινιστική ρύθμιση του νόμου και είχε καταρτισθεί πολύ πριν αναλάβει ο νέος υπουργός, ο οποίος απλά και μόνον προώθησε τη σχετική διαδικασία.
Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, την ουσία του θέματος, επισημαίνεται το πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν ιδιωτικά σχολεία σε εξαιρετικές περιπτώσεις εκπαιδευτικών, οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν ανταποκρίνονται στα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα.
Ο υπουργός τονίζει ότι «το πιο σημαντικό είναι ότι με την ίδια τροπολογία δημιουργούνται στα ιδιωτικά σχολεία νέες θέσεις εργασίας για εκπαιδευτικούς, οι οποίοι κατ΄εξοχήν πλήττονται από την ανεργία ενώ, παράλληλα, λύνονται σοβαρά προβλήματα σχετικά με την εισαγωγή τριτέκνων και πολυτέκνων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας.