Όποιος επιθυμεί να ανακοινώσει κάποια εκδήλωση ή γεγονός που αφορά το χωριό μας ή την ευρύτερη περιοχή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο e-mail:kalyviapellas@gmail.com

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Έκκληση του Γ. Βαρουφάκη να μην πάρουμε το δάνειο

Κατηγορηματικά αντίθετος στη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης δηλώνει ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Βαρουφάκης. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97.8, o κ Βαρουφάκης σημειώνει ότι είναι «εγκληματικό» να πάρουμε αυτό το δάνειο, υπό τις παρούσες συνθήκες και προσθέτει ότι «δεν πτωχεύει μια χώρα, μόνο πια επιχείρηση πτωχεύει«. Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, την αποτελεσματικότητα του νέου πακέτου αμφισβητεί το ίδιο το ΔΝΤ, καθώς δεν το θεωρεί βιώσιμο.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης, υποστηρίζει ότι οι δανειστές μας φοβούνται περισσότερο από εμάς τη χρεοκοπία.

«Αν καταρρεύσουν οι ελληνικές τράπεζες θα συμπαρασύρουν τις Γαλλικές και τις Ιταλικές ενώ υπάρχει και νομικό πρόβλημα αφού η ΕΚΤ τυπώνει εκατοντάδες δις ευρώ και τα παρέχει σε εμπορικές τράπεζες λαμβάνοντας πατσαβούρια ως εχέγγυα» λέει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, τονίζει ότι αυτό που έχει να κάνει η Ελλάδα, είναι να κηρύξει επίσημα πτώχευση και στη συνέχεια η ΕΚΤ και ο EFSF να προχωρήσουν σε επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ώστε το Δημόσιο να συνεχίσει να λειτουργεί με τους δικούς του πόρους.
 
news247

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Νέο φως στα αίτια της φαλάκρας !


Ελπίδες για νέες θεραπείες από Έλληνα ερευνητή της διασποράς.

Μια ομάδα ερευνητών στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Έλληνα καθηγητή δερματολογίας Γιώργο Κωτσαρέλλη, εντόπισε για πρώτη φορά ένα άγνωστο μέχρι σήμερα βιολογικό μηχανισμό που προκαλεί φαλάκρα. Η ανακάλυψη δίνει ελπίδες για την ανάπτυξη νέων θεραπειών που θα εμποδίζουν τις τρίχες να πέφτουν από το κεφάλι των ανδρών, ενώ, ακόμα καλύτερα, θα μπορούσαν ίσως ακόμα και να επαναφέρουν τα πεσμένα μαλλιά στη θέση τους. Ήδη άρχισαν να μελετώνται σχετικά φάρμακα και κρέμες που βρίσκονται κιόλας σε φάση κλινικών δοκιμών.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό «Science Translational Medicine», σύμφωνα με το BBC και το «Nature», έκαναν εργαστηριακά πειράματα με ανθρώπους και ποντίκια και εντόπισαν μία πρωτεΐνη που πυροδοτεί την απώλεια των τριχών.

Οι λευκοί άνδρες συνήθως αρχίζουν να χάνουν τα μαλλιά τους στη μέση ηλικία και το 80% περίπου έχουν μικρότερη ή μεγαλύτερη φαλάκρα έως τα 70 τους. Για την απώλεια των μαλλιών μπορεί να παίζουν ρόλο διάφοροι παράγοντες, όπως γενετικοί ή το επίπεδο της ορμόνης τεστοστερόνης, όμως αρκετά άλλα αίτια της φαλάκρας είναι μάλλον άγνωστα. Σε κάθε περίπτωση, τα θυλάκια των τριχών συρρικνώνονται και τελικά γίνονται τόσο μικρά που είναι πια αόρατα, οπότε και οι τρίχες γίνονται μικροσκοπικές, με συνέπεια να κάνει την εμφάνισή της κάποια στιγμή η φαλάκρα.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα γονίδια που ενεργοποιούνται, όταν οι άνδρες αρχίζουν να μένουν φαλακροί. Βρήκαν, έτσι, ότι το επίπεδο μιας πρωτεΐνης-κλειδί, της προσταγλανδίνης D συνθάσης (PGD2), αυξάνεται μόνο στα κύτταρα των θυλακίων που βρίσκονται στις περιοχές του κεφαλιού χωρίς τρίχες. Τα πειραματόζωα που, μέσω της κατάλληλης γενετικής τροποποίησης, είχαν υψηλά επίπεδα αυτής της πρωτεΐνης, έμειναν τελείως φαλακρά, ενώ οι μεταφυτευμένες σε αυτά ανθρώπινες τρίχες σταμάτησαν να μεγαλώνουν, όταν η εν λόγω πρωτεΐνη ήταν αυξημένη.

Όπως είπε ο Κωτσαρέλλης, εντοπίστηκε πλέον σίγουρα μία πρωτεΐνη που θα αποτελέσει στόχο για την θεραπεία της φαλάκρας. Το επόμενο βήμα, όπως είπε, θα είναι να βρεθούν ουσίες που επηρεάζουν αυτή την πρωτεΐνη, ώστε να εμποδιστεί η απώλεια των τριχών ή και να αναστραφεί. Μια τέτοια μελέτη όμως, όπως ανέφερε, θα πάρει κάποιο χρόνο.

Είναι αξιοσημείωτο ότι τα νέα φάρμακα που μελετώνται κατά της φαλάκρας, όπως επεσήμανε ο Κωτσαρέλλης, έχουν θεραπευτική δράση στις αλλεργικές ασθένειες, όπως το άσθμα. Σύμφωνα με τον Έλληνα επιστήμονα, είναι ασαφές ακόμα αν η ανακάλυψη για το ρόλο της συγκεκριμένης πρωτεΐνης έχει εφαρμογή και στην πιο σπάνια περίπτωση των γυναικών που χάνουν τα μαλλιά τους.

Το 2011 η ερευνητική ομάδα του έλληνα δερματολόγου ανακάλυψε ότι τα βλαστικά κύτταρα των θυλακίων των τριχών παραμένουν ανέπαφα ακόμα και στο φαλακρό δέρμα, όμως αναστέλλεται η ανάπτυξή τους. Αν υπεύθυνη γι' αυτή την αναστολή είναι η πρωτεΐνη PGD2, τότε, κατά τον Κωτσαρέλλη, το μπλοκάρισμα της δράσης της με κάποιο τρόπο μπορεί να επιτρέψει ξανά στα βλαστικά κύτταρα να αναπτυχθούν, να δημιουργήσουν νέα θυλάκια τριχών και, τελικά, να ξαναφυτρώσουν τα μαλλιά. Το αν όμως θα είναι το ίδιο μακριά όπως πριν, αυτό είναι δύσκολο να το ξέρουμε, όπως είπε.
 
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Ενα στα τρία επικίνδυνα προϊόντα εισαγωγής είναι παιδικό παιχνίδι...


ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΧΗΜΙΚΑ...
Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που γίνονται σε παιχνίδια που εισάγονται στην ΕΕ αποκαλύπτουν συχνά ότι υπάρχουν σε αυτά επιβλαβείς ουσίες όπως φθαλικές ενώσεις, επιβραδυντές φλόγας αλλά και βαρέα μέταλλα, αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κρίτων Αρσένης, σε...
ερώτησή του προς την Κομισιόν.
Οι εν λόγω ουσίες έχουν συνδεθεί επανειλημμένα με ενδοκρινικές, αναπαραγωγικές και αναπτυξιακές διαταραχές, ενώ μελέτες τις συνδέουν και με καρκινογενέσεις. Η έκθεση των παιδιών στα βλαβερά αυτά χημικά, ακόμα και σε χαμηλά επίπεδα, μπορεί να οδηγήσει μακροπρόθεσμα σε δυσμενείς επιπτώσεις για την υγεία τους. Στο σημείο αυτό πρέπει να τονισθεί ότι τα ασφαλή όρια των χημικών έχουν εξαχθεί για ενήλικες και όχι για παιδιά που είναι πιο ευπαθής ομάδα.

Σήμερα η ΕΕ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγέας παιχνιδιών μετά τις ΗΠΑ, με το 97% να προέρχεται από την Ασία και το 86% αποκλειστικά από με την Κίνα, σημειώνει ο κ.Αρσένης.

Το σύστημα συναγερμού RAPEX της ΕΕ για επικίνδυνα προϊόντα καταγράφει ότι το 30% των προϊόντων που αποσύρονται από την αγορά είναι παιχνίδια, πολλά εκ των οποίων για λόγους που αφορούν επικίνδυνα χημικά, επισημαίνει.

Ο ευρωβουλευτής ζητά από την Επιτροπή την απαγόρευση της χρήσης στα παιχνίδια, χωρίς παρεκκλίσεις, βαρέων μετάλλων αλλά και άλλων ουσιών με καρκινογόνες, μεταλλαξιγόνες και τοξικές για την αναπαραγωγή ιδιότητες. Επίσης, ουσιών που βιοσυσσωρεύονται αλλά και που μιμούνται τη δράση των ορμονών στο ανθρώπινο σώμα.

Η κείμενη νομοθεσία, με την Οδηγία της ΕΕ για την Ασφάλεια των Παιχνιδιών, μεταξύ άλλων επιτρέπει τη χρήση στα παιχνίδια, βαρέων μετάλλων μεταξύ των οποίων μόλυβδο, κάδμιο, υδράργυρο αλλά και άλλων χημικών όπως εξασθενές χρώμιο και αρσενικό, υπενθυμίζει ο κ.Αρσένης. Η μόνη προϋπόθεση που τίθεται είναι να μην ξεπερνώνται κάποια όρια «μετανάστευσης» των ουσιών, αλλά -όπως λέει- τα ασφαλή όρια έχουν προέλθει από δεδομένα για ενήλικες και όχι για παιδιά. Οι μικρότερες ηλικίες αποτελούν ιδιαίτερα ευάλωτη ομάδα στην έκθεση σε τοξικούς παράγοντες, σημειώνει ο ευρωβουλευτής.

Επιπλέον, δεν γίνεται καμία αναφορά στην Οδηγία για άλλα χημικά που αποδεδειγμένα είτε δρουν ως ορμονικοί διαταράκτες καθώς μιμούνται τη λειτουργία των ορμονών, είτε είναι ανθεκτικές, και βιοσυσσωρεύσιμες ουσίες...

ethnos.gr
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Το παράνομο χαράτσι της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ εισπράττει χαράτσι που έχει καταργηθεί με νόμο...


H ΔΕΗ εισπράττει εδώ και πολλούς μήνες καταργημένο τέλος, το οποίο μάλιστα δεν είναι προκαθορισμένο αλλά διαμορφώνεται ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού, δηλαδή την κατανάλωση του ρεύματος!

Επικαλούμενη το άρθρο 29 του νόμου 2773 του 1999, η Επιχείρηση Ηλεκτρισμού χρεώνει...
κάθε λογαριασμό με ένα ποσό για «υπηρεσίες κοινής ωφέλειας». Ωστόσο, όπως προκύπτει, από το άρθρο 195 με τις καταργούμενες διατάξεις του νόμου 4001 ο οποίος δημοσιεύτηκε 22 Αυγούστου του 2011, το άρθρο στο οποίο βασίζεται η χρέωση της ΔΕΗ έχει καταργηθεί! Που σημαίνει ότι εισπράττεται κατά παράβαση της νομοθεσίας, δηλαδή παράνομα, εδώ και πάνω από έξι μήνες!

Σύμφωνα, μάλιστα, με πρόχειρους υπολογισμούς η ΔΕΗ έχει εισπράξει πάνω από 2 δισ. ευρώ από την παράνομη χρέωση στους λογαριασμούς του ρεύματος!...

Βίντεο από την πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1..
 ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Λάθος τρόποι για να μάθει το παιδί σου να τρώει σωστά!

Πολλοί γονείς για να τρομοκρατήσουν τα μικρά παιδιά τους να φάνε -αν φας όλο σου το φαΐ θα σου πάρω παγωτό- ή να τους απαγορέψουν κάποια πράγματα -δεν κάνεις να πιεις αναψυκτικό- χρησιμοποιούν λάθος μεθόδους και εκφράσεις.
Αυτές οι λάθος μέθοδοι... θα καταφέρουν να κάνουν το παιδί να έχει αρνητικές αντιδράσεις και να καταλάβει ότι ο γονέας του λέει ψέμματα.
Ο διατροφολόγος – διαιτολόγος Νίκος Κριαράς εξηγεί ποιες είναι οι λάθος φράσεις που λέμε σε ένα παιδί για να το πείσουμε να φάει, αλλά και πως να το αντιμετωπίσουμε!
"Φάε δεν έχει ψάρι μέσα" ενώ έχει ψαράκι και θέλουμε να το κοροϊδέψουμε...
Το να προσπαθούμε να ξεγελάσουμε το παιδί, αποκρύπτοντας την αλήθεια, δεν έχει κάποιο όφελος πέραν της επίτευξης του στόχου μας. Αλλά και πάλι θα είναι παροδικό διότι αργά ή γρήγορα το παιδί μέσω των διαφόρων κοινωνικών φορέων, θα βρεθεί σε μία παιδική συζήτηση κατά την οποία θα μάθει την αλήθεια. Γεγονός σύνηθες και με υψηλού βαθμού αρνητικές επιπτώσεις.
Η συμβουλή μου είναι να προσπαθήσει ο κάθε γονέας να μεταδώσει τα θετικά οφέλη της εκάστοτε τροφής, είτε είναι ψάρι είτε όχι και να προσπαθήσει με λογικά επιχειρήματα τα οποία θα στρέφονται στην προάσπιση υγείας του οργανισμού του, να εξηγήσει γιατί είναι καλό να καταναλωθεί η εν λόγω τροφή.

“Αν δεν φας όλο το φαγητό σου δεν θα σηκωθείς από το τραπέζι.”
Το να αναγκάσουμε το παιδί μας να καταναλώσει όλο του το φαγητό, ενώ το ίδιο δηλώνει χορτασμένο, είναι εντελώς λαθεμένη κίνηση. Ο λόγος είναι, ότι μόνο εκείνο ξέρει αν πραγματικά έχει χορτάσει, έχει αναπτύξει πλήρως τις αισθήσεις και την αντίληψη του, στο να μεταδίδει τα μηνύματα του -συμπεριφέρεται σαν εμάς, τους ενήλικες- δεν είναι άβουλο.
Αποτέλεσμα, τέτοιου είδους συμπεριφορά, θα είναι το παιδί να προσπαθεί να βρίσκει αιτίες να τρώει μόνο του ή αν ντρέπεται - φοβάται, τότε καταναλώνει όλη του τη τροφή. Στη συνέχεια επειδή θα θέλει να καταναλώσει και κάποιο σνάκ, τότε θα αυξάνεται καθημερινώς το ενεργειακό του ισοζύγιο, με αποτέλεσμα να αναπτύξει την αίσθηση της υπερφαγίας και κατ' επέκταση της παχυσαρκίας.

“Αν φας όλο το φαγητό σου, θα σου πάρω παγωτό.”
Θεωρώ, σφάλμα ενός γονέα να προσπαθεί να επιβραβεύσει την διαδικασία της κατανάλωσης φαγητού στο παιδί του. Σκοπός είναι να προσπαθήσουμε να του δείξουμε το γιατί αξίζει να καταναλώνεις τη τροφή σου και ποια θετικά θα λάβει. Επίσης, να σημειωθεί ότι μία τέτοια κίνηση, μπορεί να προκαλέσει στο παιδί τον ενθουσιασμό και την απόλαυση αλλά ταυτοχρόνως και τον εκνευρισμό στο να καταναλώσει γρήγορα το γεύμα, ώστε να του δώσουμε και το γλυκό.
Αρνητική συνέπεια θα είναι ότι το παιδί θα αναπτύξει την λογική της γρήγορης μάσησης και δεν αποθηκεύει σε ικανοποιητικό βαθμό τα θρεπτικά συστατικά των τροφών τόσο για το παρών όσο και ότι λόγω της νοοτροπίας της γρήγορης μάσησης θα θέσει τις βάσεις για ανάπτυξη έλκους ή κολίτιδας στο εγγύς μέλλον.

“Τα μικρά παιδάκια δεν κάνει να πίνουν αναψυκτικά” ενώ οι ίδιοι πίνουν μπροστά του με τα λίτρα...
Σκοπός δεν είναι να αναφέρουμε στο παιδί μας τι κάνει και τι δεν κάνει να πίνουν όσο είναι μικροί, αλλά τι προάγει την υγεία του οργανισμού τους, τόσο για τώρα όσο και για όταν μεγαλώσουν. Η άνωθεν φράση, δημιουργεί στο παιδί το αίσθημα ότι μπορεί τώρα να μην κάνει αλλά μιας και ο μπαμπάς ή η μαμά τα καταναλώνουν τότε όταν μεγαλώσουν θα μπορούν και εκείνα.
Τρομερό λάθος, σπουδαίο βήμα πριν την απαγόρευση κάθε τροφής είναι να του αναλύουμε το καθετί διατροφικά και το τι παρέμβαση θα έχει στην υγεία μας η λήψη του κάθε τροφίμου.

tlife
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »

Τι πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι για τις στρατιωτικές σχολές, διευκρινίσεις από το ΓΕΕΘΑ

Κατόπιν ερωτημάτων υποψήφιων Σπουδαστών ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ Ακαδημαϊκού έτους 2012 – 2013 αναφορικά με την Εγκύκλιο Διαταγή Εθνικής Άμυνας από το ΓΕΕΘΑ, διευκρινίζονται τα παρακάτω...
α. Από τα πιστοποιητικά του εθνικού δημοτολογίου, έχει αφαιρεθεί ο τρόπος κτήσης της ιθαγένειας. Θα γίνονται δεκτά πιστοποιητικά γέννησης και οικογενειακής κατάστασης, όπου θα προκύπτει η ιθαγένεια και ο χρόνος κτήσης της. Τα δικαιολογητικά που λαμβάνονται μέσω ΚΕΠ, είναι προϊόντα τηλεομοιοτυπίας (ΦΑΞ) και γίνονται δεκτά. Όσοι υποψήφιοι έχουν εξασφαλίσει πιστοποιητικό γέννησης σύμφωνα με υπόδειγμα παλαιοτέρων προκηρύξεων, για το τρέχον έτος μπορούν να τα υποβάλουν (θα γίνουν δεκτά). Σε κάθε περίπτωση το πιστοποιητικό, θα γίνεται δεκτό είτε έχει γίνει ταυτοπροσωπία (επικόλληση φωτογραφίας - θεώρηση) από αρμόδια αρχή είτε όχι.

β. Η υποβολή της αίτησης, όπως αναγράφεται στην παράγραφο 9 (σελίδα 6) της προκήρυξης, γίνεται μόνο με συστημένη αποστολή και όχι αυτοπροσώπως.

γ. Η Βεβαίωση πιστοποίησης λόγω μη προσκόμισης Υγειονομικών εξετάσεων, όπως αναφέρεται και στην παράγραφο 11 της σελίδας Γ-3 της προκήρυξης, αφορά μόνο στις περιπτώσεις όπου υποψήφιοι-ες αδυνατούν για οικονομικούς λόγους να προσκομίσουν τις απαιτούμενες εξετάσεις (άποροι - ανασφάλιστοι), προκειμένου να προγραμματίζονται από τη ΔΑΕ - Σχολή πρώτης προτίμησης για υγειονομικές εξετάσεις στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.

δ. Με το δεδομένο ότι οι υγειονομικές εξετάσεις θα πρέπει να έχουν γίνει εντός διμήνου προ των προκαταρκτικών εξετάσεων (παραγρ. 9 σελίδα Γ-2), καθώς επίσης και ότι οι γραπτές εξετάσεις του Υπουργείου Παιδείας αρχίζουν την 21 Μαΐου 2012, θα γίνονται δεκτές εξετάσεις που έγιναν μεταξύ 23 Απριλίου και μετά, ακόμη και αν οριακά έχουν ξεπεραστεί το δίμηνο.

ε. Στην παραγρ. 2. δ. της σελίδας Γ-1-6, διευκρινίζεται ότι με την τροποποίηση του ΠΔ 56/2003 οι υποψήφιοι της ΣΙΡ επιπλέον δεν θα πρέπει να έχουν υποστεί εγχείρηση για διόρθωση της διαθλαστικής ανωμαλίας με ακτινωτή κερατοτομή, ενώ εάν έχουν υποστεί διόρθωση διαθλαστικής ανωμαλίας με LASER, ο κερατοειδής πρέπει να είναι διαυγής, ο βυθός χωρίς παθολογικές αλλοιώσεις και η οπτική οξύτητα εντός των αναφερομένων στην παράγραφο ορίων.

στ. Το Γραφείο Ενημέρωσης κοινού του ΥΠΕΘΑ, έχει μεταφερθεί στην Μεσογείων 227 - 229 - Χολαργός - 15561 (τηλ: Στρατός Ξηράς 2106598661, Πολεμικό Ναυτικό 2106598662, Πολεμική Αεροπορία 2106598663 -4, Στρατολογικά θέματα 2106598667).

ζ. Όσον αφορά στη βεβαίωση του Λυκείου, θα γίνονται δεκτές και βεβαιώσεις διαφορετικές από το υπόδειγμα 5, αρκεί να αναγράφονται η διαγωγή και ο κωδικός υποψηφίου και να υπάρχει η σφραγίδα του Λυκείου και η υπογραφή του Λυκειάρχη.
p-e-s-imathias.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το άρθρο ... »